Familiereis
vanaf € 2875,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in familiekamers of twee kamers naast elkaar.
Inclusief ontbijt
Aanbevolen voor tieners
Vervoer per losse transfers met privé-chauffeur, treinreis op Java
Binnenlandse vluchten Medan-Yogyakarta en Surabaya-Denpasar
Stadstour per becak op Sumatra
Jungle trekking en orang oetans spotten op Sumatra
Fietstocht naar de Borobudur
Jeep-expeditie naar de Bromo vulkaan
Surfles bij Kuta Beach op Bali
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Inclusief vliegreis per Garuda Indonesia
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Veel reizigers die tijdens de pandemie hun reis moesten uitstellen, hebben inmiddels geboekt voor zomer 2022. Als gevolg daarvan is er in Indonesië deze zomer nog nauwelijks beschikbaarheid in hotels en (betaalbare) vliegtickets. Wij nemen daarom voor vertrek tot en met juli geen nieuwe boekingen voor Indonesië meer aan.

Dag
1-2

Amsterdam – Medan

Na een nachtvlucht met overstap in Jakarta kom je de volgende ochtend aan op de luchthaven van Medan. Bij aankomst kom je er meteen achter dat Sumatra niet alleen jungle is. Getoeter, files en crossende motortaxi’s: welkom in de derde metropool van Indonesië. Na een lange vlucht zullen jullie toe zijn aan wat rust in de kampung buiten de stad. Een chauffeur brengt jullie naar het hotel waar jullie twee nachten verblijven. Hier kunnen jullie bij het zwembad bijkomen van de vliegreis en de zon onder zien gaan tussen de palmbomen. 

Dag
3

Medan: tocht per becak

Er staan een paar becaks klaar en met een gids gaan jullie de kampung in. Een becak is een motor met zijspan, een veelgebruikt vervoermiddel in Medan. Langs de weg en op de markt zien jullie vrouwen die van alles verkopen: bananenchips, gefrituurde donuts en andere hapjes. Jullie gaan op zoek naar het verhaal achter deze vrouwen. De gids neemt je gezin namelijk mee naar de mensen thuis. Ze laten trots hun ‘werkplaats’ zien, oftewel de keuken. Een grote wok staat op het houtvuur achter het huis. De buurvrouw laat zien hoe ze flapjes boetseert en wie weet helpen jullie haar een handje mee. (O)

Dag
4

Medan – Bukit Lawang (ca. 3 uur)

Tijd om Medan gedag te zeggen en aan je jungle avontuur te beginnen. Wat hobbelt zo’n 4WD en komt er nog een einde aan die palmolieplantages? Leuk die varkens langs de weg en kinderen die naar jullie zwaaien. Na ongeveer drie uur komen jullie aan in Bukit Lawang. Het hotel waar jullie twee nachten verblijven is redelijk eenvoudig, maar fraai gelegen aan de rand van het oerwoud. Het heeft geen zwembad, maar je kunt verkoeling zoeken in de rivier die dwars door Bukit Lawang loopt. Aan de oevers staan huisjes op palen, vrouwen doen de was en mensen zijn aan het baden. (O)

Dag
5

Bukit Lawang: op zoek naar orang oetans

Vandaag trekken jullie met een gids het oerwoud in, op zoek naar orang oetans. Eerst komen jullie nog langs een rubberplantage en kan de gids uitleggen hoe de rubber uit de bomen wordt getapt. Hierna wordt het tijd om orang oetans te zoeken. Kijk goed omhoog, want de meeste tijd zitten ze in het bladerdak. Ze komen naar beneden voor voedsel en dan kun je ze soms van heel dichtbij goed bekijken. Naast deze prachtige dieren kun je nog veel meer apensoorten en tropische vogels tegenkomen tijdens deze junglewandeling. De trekking duurt circa 3 uur, onderweg ga je zwemmen bij de waterval en de gids brengt een picknick lunch voor onderweg mee. Na de lunch vaar je per autoband in ongeveer 25 minuten terug naar het dorp. (O,L)

Dag
6

Bukit Lawang – Tangkahan (ca. 4 uur)

Vanuit Bukit Lawang rijden jullie verder de jungle in, naar Tangkahan. Daar steek je de hangbrug over, naar een aantal hotels die gerund worden door lokale families. Geheel in stijl met de omgeving overnacht je hier vandaag en morgen in een houten bungalow aan de rivier. Er is geen warm water – maar koud is het ook niet – en er is beperkt elektriciteit. Ga zwemmen met de kinderen uit het dorp. Het is vroeg donker en je hoort hier niets anders dan geluiden uit de jungle. (O)

Dag
7

Tangkahan: tuben op de rivier

Geniet vandaag van een spetterend avontuur; jullie gaan namelijk ’tuben’. De autobanden liggen al klaar in de rivier. De gids bindt ze aan elkaar als een vlot en stuurt hier en daar bij met een stok. Langzaam zakken jullie de rivier af. Hé! Daar slingert een aap tussen de takken. Op een ondiep stuk wijst je gids naar een zijtak van de rivier. Hier stap je uit en wacht een verrassing: een klaterende waterval. Leuk om tegen de stroom in te zwemmen en wat is die straal hard! Na een poosje spetteren steek je de rivier over en na een eenvoudige picknick lunch wandel je met de gids een heel stuk langs de rivier en door palmolieplantages terug naar jullie bungalow. Jullie hebben vanmiddag alle tijd om te zwemmen bij de hotspring verderop. (O,L)

Dag
8

Tangkahan – vliegreis Medan – Yogyakarta (ca. 10 uur)

Jullie verlaten Sumatra en reizen per vliegtuig door naar cultureel Java. Door de overstap in Jakarta is het best een lange reisdag en het is dan fijn dat de chauffeur jullie direct van de luchthaven van Yogyakarta naar het hotel in de stad brengt. Hier verblijven jullie vier nachten. Inchecken en eerst maar eens een frisse duik nemen. Dat is makkelijk, want het moderne hotel heeft een zwembad op de binnenplaats. Je hebt hier nauwelijks door wat er buiten op straat gebeurt. Dat merk je vanavond wel als je op zoek gaat naar een restaurant. (O)

Dag
9

Yogyakarta: vrije dag

Vandaag hebben jullie een vrije dag om bij te komen na de lange reisdag. Sta lekker rustig op, relax bij het zwembad en misschien is het een leuk idee om tegen lunchtijd eens het centrum in te lopen. (O)

Dag
10

Yogyakarta: fietsen bij de Borobudur

Vroeg op vandaag, want jullie gaan een leuke fietstocht maken rond de magisch mooie boeddhistische tempel Borobudur. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en ligt op ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Yogyakarta. Daarnaast is de Borobudur door de grootte van het complex tegelijkertijd ook een van de grootste monumenten van de wereld. De negen verdiepingen waaruit de Borobudur is opgebouwd vormen een route naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. Op de eerste vier verdiepingen zijn ruim 1500 reliëfs te zien waarin het leven van de Boeddha wordt afgebeeld. Op de drie hoger gelegen cirkelvormige terrassen zijn meer dan 400 stoepa’s te vinden. Wie door de gaten in de stoepa’s de Boeddha beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof (niet volgens het boeddhisme), het eeuwige geluk.

In Borobudur Village stap je op de fiets. Enthousiast begroet je gids de werkers in de velden, het is duidelijk dat hij hier vandaan komt. Tussen de uitgestrekte rijstvelden ligt een klein dorpje waar lokale kinderen nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Met handen- en voetenwerk is het contact met je eigen kids snel gemaakt. Je fietst tot aan de voet van de tempel. Daar begint de klim naar boven. Bovenaan sta je tussen de vele stoepa’s te kijken naar vulkanen en het groene platteland waar je eerder doorheen fietste. Nadat de fietsen weer zijn ingeleverd staat er een lekkere lunch klaar en kunnen jullie uitrusten. Vervolgens wordt je teruggebracht naar het hotel. (O,L)

Dag
11

Yogyakarta: Prambanan 

Voor een bezoek aan het Prambanan-tempelcomplex dat vandaag op het programma staat, kun je de wekker iets later zetten dan gisteren. De Prambanan is het grootste hindoeïstische bouwwerk van Indonesië en bestaat onder andere uit drie hoofdtempels en drie kleinere tempels. Indrukwekkend zijn de vele muurversieringen en details die het verhaal van Ramayana vertellen, een liefdesverhaal dat gaat over prins Rama en zijn vrouw Sita die in ballingschap in het bos leven. Sita wordt ontvoerd door de demonenkoning en wordt later door het Apenleger bevrijd.

Na het tempelbezoek is het een leuk idee om je te laten afzetten in het centrum van de stad en een leuk restaurantje te zoeken om te lunchen. Een nasi campur (een mini-rijsttafel die op je eigen bord wordt geserveerd) valt vast ook bij de kinderen in de smaak. Je kunt de dag afsluiten met een paar uurtjes bij het zwembad. (O)

Dag
12

Yogyakarta – Kertosono (per trein) – Batu (ca. 8 uur)

Met de trein reizen heeft altijd iets magisch en vandaag doorkruisen jullie per trein het Javaanse platteland. De stoelen zijn comfortabel en jullie zitten tussen lokale reizigers. Super, vertrekken maar! De komende vier uur snellen rijstvelden en groene heuvels aan je voorbij en geregeld passeer je kleine dorpen. De auto brengt jullie vervolgens in ongeveer twee uur van Kertosono naar Batu. Het hotel ligt midden tussen de heuvels en uitlopers van omringende vulkanen. Hier verblijven jullie twee nachten. Het is er rustig en er zijn meerdere zwembaden. De kids kunnen gelijk een plons in het zwembad nemen. Even ontspannen en opmaken voor de expeditie van morgen. (O)

Dag
13

Batu: expeditie naar de Bromo vulkaan

Expeditie klinkt heel spannend en de jeep maakt de reis vandaag extra avontuurlijk. Jullie stijgen langzaam in hoogte en slingeren over asfaltwegen door groene bossen. Boven aangekomen duik je over zandwegen de krater in, dit is de grote ring om de Bromo vulkaan heen. Stofwolken achtervolgen jullie. Het is zo net een maanlandschap. En daar zie je dan Mount Bromo! Jullie nemen de trappen omhoog, zodat je echt op de rand staat en de vulkaan in kunt kijken. Wat een natuurgeweld! Met een jeep rijd je vervolgens door naar de buitenste kraterrand voor het beroemde uitzicht. Het is weliswaar geen zonsopkomst, maar het is er nu wel een stuk rustiger. Vanavond overnachten jullie weer in hetzelfde hotel, wel zo relaxed na zo’n expeditiedag. (O)

Dag
14

Batu – vliegreis Surabaya – Denpasar – Ubud (ca. 7 uur)

Vandaag brengt de chauffeur jullie naar de luchthaven van Surabaya. Jullie hebben de hoogtepunten op Java gezien, dus door naar Bali! Van Surabaya  vliegen jullie naar Denpasar. Deze vlucht scheelt twee volle dagen reistijd naar Bali, vergeleken met dezelfde reis je over land en per ferry. Het is wederom best een pittige dag, maar eenmaal op Bali zakt het reistempo. Net buiten het centrum van Ubud liggen verschillende kleinschalige hotels omringd door groen. Hier verblijven jullie vier nachten. De kamers zijn sfeervol ingericht met bewerkte, donker houten meubels en hebben een apart kids gedeelte. Voor een verfrissende duik kun je in het zwembad terecht. (O)

Dag
15

Ubud: raften

Zwemvest om, helm op en tijd voor actie! Samen met ervaren gidsen bedwing je in een raft de Ayung rivier. In de stroomversnellingen peddel je als een gek, maar daartussen kun je kijken naar watervallen, steile bergwanden en sawa’s. Je voelt de waterdruppels uit de bomen op je vallen en soms raft je onder een waterval door, of moet je bukken voor een enorme palmboom die over de rivier gevallen is.

Je vaart door het regenwoud en bent serieus actief bezig tijdens het raften. Op sommige stukken gaat het er ruig aan toe, want de rivier kan wild zijn, maar de gidsen weten precies hoe ze de stroomversnellingen het beste kunnen bedwingen. Eenmaal in rustiger vaarwater kun je ervoor kiezen om de raft expres om te laten slaan zodat je heerlijk in het water kunt drijven om af te koelen. Na de verfrissende douche en de (buffet)lunch brengt onze chauffeur je weer terug naar je hotel. (O,L)

Dag
16

Ubud: vrije dag

Vandaag kun je doen waar je zin in hebt, want Ubud is het activiteitenstadje van Bali. Op de fiets zie je gemakkelijk meer van de groene omgeving van Ubud, dus overweeg een optionele fietstocht te maken. Deze gaan heuvel af en hoeft dus zelf maar weinig te trappen. Je rijdt langs rijstvelden en door dorpjes. Kinderen snellen zich naar de weg om je een high-five te geven terwijl je voorbij zoeft. Jullie eigen kinderen vinden dit vast fantastisch. De tocht eindigt in de tuin van de gids, waar een uitgebreide rijsttafel klaar staat.

Hebben jullie na de Bromo nog niet genoeg van vulkanen? Beklim dan Mount Batur. Verken de recente lavastromen van de jongere kraters van deze vulkaan Batur tijdens een wandeling over asvelden en lavakorsten. Op een van deze stoomgaten worden bananen en eieren gekookt als snack voordat je onder de sterrenhemel naar beneden klimt.  Geen zin in actie? Dan plof je lekker bij het zwembad neer. (O)

Dag
17

Ubud – Sanur (ca. 1 uur)

Van Ubud reizen jullie naar de badplaats Sanur. Daar wacht het lang verwachte strand op je. In de tropische tuin aan het zwembad van het hotel is het heerlijk bijkomen van de reis. Én jullie zitten op nog geen 5 minuten van het strand. Een fijne plek om de komende drie nachten met jullie tieners te vertoeven. ’s Avonds loop je gemakkelijk vanuit het hotel over de boulevard van Sanur. Deze straat loopt parallel aan het strand en heeft een keur aan restaurants en winkeltjes. (O)

Dag
18

Sanur: surfles 

Jullie vertrekken naar Kuta voor een golfsurfles via een project dat straatkinderen helpt. Na een korte theorieles ga je het strand op. Warming up, stretchen en vervolgens droog oefenen op het strand. Daarna proberen jullie het in de zee. Lukt het om in één keer op je surfplank te staan? Het is heel leuk om als gezin samen iets nieuws te leren waar alle gezinsleden enthousiast van worden. De rest van de dag kunnen jullie stoere verhalen uitwisselen en lekker uitrusten. (O)

Dag
19

Sanur: vrije dag

In de tropische tuin aan het zwembad van het hotel is het heerlijk bijkomen van de reis op Java. Én jullie zitten op nog geen vijf minuten van het strand: een fijne plek om met kinderen te vertoeven. ’s Avonds loop je gemakkelijk vanuit het hotel over de boulevard van Sanur. Deze loopt parallel aan het strand en heeft een keur aan restaurants en winkeltjes. Het is hier gezellig druk. (O)

Dag
20

Sanur – Denpasar – Amsterdam

En dan is er een einde gekomen aan jullie avontuurlijke rondreis door Sumatra, Java en Bali. Jullie vliegen van Denpasar naar Schiphol, met een overstap in Jakarta. (O)

Dag
21

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany