Bestseller
vanaf € 4314,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Safari per minibus of privé-reis per minibus of 4WD, beide met Engelssprekende begeleiding
De Big Five in Masai Mara
U bezoekt ook minder bekende wildparken, zoals Lake Navaisha, waar vele flamingo's en pelikanen leven en Samburu National Reserve, habitat van unieke wildsoorten
Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen
Excursietip: maak een ballonsafari in de Masai Mara! Dit is mogelijk indien u deze rondreis per privé-minibus of 4WD maakt
De 15-daagse reis is inclusief verlenging in een strandhotel in Mombasa
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Nairobi

U vertrekt vandaag naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, waar u in de avond arriveert. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze plaatselijke vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2

Nairobi – Masai Mara National Reserve

In de ochtend rijdt u via de gedoofde vulkaan Mt. Longonot naar Masai Mara National Reserve, een van de bekendste parken van Afrika! U vindt hier de hoogste concentratie aan dieren in Kenia, waaronder de Big Five (luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn). Het park grenst aan Serengeti National Park en is wereldberoemd om de grote populatie katachtigen en natuurlijk om de migratie van zebra’s en wildebeesten. Veel documentaires over het Afrikaanse dierenleven worden hier opgenomen. Na de lunch maakt u een game-drive. U verblijft twee nachten in een mooie lodge in Masai Mara. (O,L,D)

Dag
3

Masai Mara National Reserve

Vandaag gaat u de gehele dag op pad om dit prachtige reservaat te ontdekken. U heeft een grote kans de Big Five te zien. Ook kunt u nijlpaarden en krokodillen zien zonnen langs de oevers van de rivier. Van juli t/m oktober vindt de indrukwekkende migratie van wildebeesten en zebra’s plaats. Ook leeft hier het kleurrijke Masai nomadenvolk, een van de bekendste en kleurrijkste stammen van Oost-Afrika. De Masai stam leeft samen met al hun vee in kleine traditionele familienederzettingen, ook wel boma genoemd. Dit is een verzameling hutjes gemaakt van hout en klei. Het geheel wordt omringd door een ronde muur gemaakt van doornstruiken om roofdieren te weren. (O,L,D)

De olifanten in Tsavo National Park staan bekend om hun rode kleur

Dag
4

Masai Mara National Reserve – Lake Nakuru National Park

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg naar Lake Nakuru National Park. Het park ligt op circa 14 kilometer ten noordwesten van Nairobi en is een prachtig meer in de Great Rift Valley. De Great Rift Valley (Grote Slenk) is een rift vallei; een langgerekt stelsel van slenken, dat loopt van Libanon tot Mozambique over een totale lengte van 6400 kilometer. De slenk varieert in breedte van 30 tot 100 kilometer en in diepte van enkele honderden tot zelfs duizenden meters. Lake Nakuru is het leefgebied van ontelbare vogelsoorten, waaronder flamingo’s en pelikanen. Het aantal flamingo’s is de afgelopen jaren echter sterk teruggelopen; u vindt ze nu vooral bij Lake Bogoria. Andere dieren die hier voorkomen zijn onder andere witte en zwarte neushoorns, luipaarden en de zeldzame Rothschild giraffen. In de middag gaat u tijdens een game-drive op zoek naar wild en vogels. U overnacht in of nabij Lake Nakuru National Park. (O,L,D)

Dag
5

Lake Nakuru National Park – Shaba National Reserve

Reisdoel van vandaag zijn twee noordelijke parken in Kenia: Shaba National Reserve en Samburu National Reserve. Deze twee parken grenzen aan elkaar en zijn alleen door een rivier van elkaar gescheiden. Samburu is het bekendste park. Het ligt in het droge landschap van noordelijk Kenia, waar de nomadenstammen de Samburu, de Rendille en de Boran leven. Tijdens een game-drive kunt u onder andere olifanten, leeuwen, cheeta’s, zebra’s, giraffen, antilopen, buffels, gemsbokken en vele soorten vogels spotten. In het noorden stroomt de Ewaso Nyiro rivier, waar de dieren naartoe komen om hun dorst te lessen. U verblijft twee nachten in Shaba National Reserve.(O,L,D)

Dag
6

Samburu National Reserve

De gehele dag brengt u door in Samburu. U heeft volop de mogelijkheid het vele wild te zien. Wellicht ziet u olifanten, krokodillen, leeuwen, cheeta’s en luipaarden en waarschijnlijk ook een aantal dieren die alleen in deze streek voorkomen, zoals de Gerenuk gazelle, de Grevy’s zebra en de Somali struisvogel met z’n blauwe poten. Vanaf de hoger gelegen heuvels in het zuiden van het park heeft u een prachtig uitzicht over de Ewaso Nyiro rivier. Tussendoor kunt u genieten van een picknicklunch. (O,L,D)

Dag
7

Shaba National Reserve – Sweetwaters Game Reserve

Sweetwaters Game Reserve is een privé-reservaat, gelegen op ca. 2,5 uur rijden ten noorden van Nairobi en staat bekend als een van de beste gebieden in Kenia om wildlife te spotten! Er is een waterhole waar het vele wild komt om te drinken. Tevens beschikt het park over het Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary, een opvangcentrum voor chimpansees. Tijdens uw verblijf maakt u onder andere game-drives en bezoekt u de Chimpanzee Sanctuary. (O,L,D)

Dag
8

Sweetwaters Game Reserve – Nairobi – Amsterdam

In de ochtend vertrekt u naar Nairobi. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u een dagkamer ter beschikking heeft. In de avond transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
9

Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

 

Treasures of Kenya inclusief strandverlenging in Mombasa

Dag
8-13

Sweetwaters Game Reserve – Nairobi – Mombasa (incl. vlucht Nairobi – Mombasa)

U vertrekt naar Nairobi en vliegt in de namiddag naar Mombasa. Na aankomst transfer naar de Severin Sea Lodge of het Leopard Beach Resort & Spa in Mombasa, waar u zes nachten verblijft op basis van halfpension. Er zijn verschillende restaurants, bars, een zwembad en diverse (water)sportactiviteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht. Meer informatie over deze hotels vindt u elders op deze website bij de strandhotels. U heeft ruim de tijd om te genieten van de zon, de zee en het strand! Wilt u nog iets ondernemen dan kunt u Mombasa ontdekken tijdens een stadstour, of wat dacht u van een boottocht op een traditionele dhow of een snorkeltour bij Wasini Island. Deze Mombasa excursies kunnen wij vooraf voor u regelen. (O,D)

Dag
14-15

Mombasa – Amsterdam

In de loop van de dag transfer naar de luchthaven voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol. (Dag 14:O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany