BESTEMMINGEN

Een review uit Kenia

Safari & Beach in Kenia

Peter van Veenendaal [werkzaam bij NBBS] over een reis in Kenia op 19 december 2019
Maak een game-drive in Amboseli National Park om vele dieren in het wild te spotten

Een aantal jaren geleden hebben we een prachtige reis gemaakt naar Tanzania. Dat was zo’n overweldigende ervaring dat ons oog nu is gevallen op het aangrenzende Kenia. Komen we weer oog in oog met de Big Five?

Masai Mara National Reserve

De vliegreis naar Nairobi met KLM verloopt zeer voorspoedig en we worden op de luchthaven keurig opgewacht door onze gids. De volgende ochtend zijn we er helemaal klaar voor en ontsnappen we aan de drukte van de grote stad op zoek naar de natuur (en het avontuur!). Het eerste wildpark van onze reis is de Masai Mara. Alleen de naam al klinkt tot de verbeelding.

Op reis is het altijd gezellig om andere mensen te leren kennen, maar deze reis staat voor ons geheel in het teken van dieren dus hebben we onze minibus op privé-basis geboekt. Op die manier hebben we alle tijd en ruimte om te genieten van wat komen gaat. Het leuke van het busje is dat in de parken het dak omhoog wordt geklapt zodat je kunt staan en een prachtig vrij uitzicht hebt. We zijn nog niet koud het gigantische Masai Mara park binnen en vinden ons omringd door zebra’s, impala’s, wrattenzwijnen, gazelle’s, giraffen en meer. Dat belooft wat voor de rest van onze reis!

Mara Serena Lodge

We slapen twee nachten in de bijzondere Mara Serena Lodge. De lodge ligt op een heuvel en het uitzicht is schitterend. De lodge heeft een typisch Afrikaanse architectuur en is sfeervol en luxe tegelijk. Op het terras genieten we van een drankje en de natuur om ons heen. Beneden aan de heuvel zien we een groep giraffen. Ondertussen vliegen zwaluwen af en aan en loopt er een wrattenzwijn langs het muurtje. De klipdassen stelen echter de show. Wat een grappige dieren en zo dichtbij.

Vanuit de lodge maken we safari’s (game drives) door het park. We hebben een boekje met daarin alle wildlife in Kenia en kunnen achter elkaar dieren afvinken: olifanten, cheeta’s, jakhalzen, neushoorns, leeuwen, buffels, paradijsvogels…. het is haast niet bij te houden. Op een bepaald moment zien we een jeep staan maar zonder dieren eromheen. We stoppen en ineens komen er vlak naast ons busje drie mannetjes leeuwen met hun kop boven het hoge gras uit. ’Dat zijn drie broers’ fluistert onze gids en onze dag kan niet meer stuk.

Lake Nakuru National Park

Vroeg in de ochtend verlaten we ‘onze’ lodge in de Masai Mara op weg naar het volgende natuurpark van onze reis: Lake Nakuru National Park. Dit park staat bekend om zijn neushoorns en luipaarden. We blijven een nacht in de Sarova Lion Hill Lodge. De kamers zijn leuk ingericht en er is een mooi restaurant. In de namiddag maken we een safari. Het barst van de bavianen en apen met heel veel kleintjes. Centraal in het park ligt een meer waar duizenden flamingo’s verblijven. Dat valt deze tijd van het jaar een beetje tegen want er zijn er slechts enkele tientallen. Ons oog valt echter op een neushoorn met kleintje aan de rand van het meer, gaaf!

Na een heerlijke nacht staan we te popelen om weer op pad te gaan. Rijdend richting de uitgang van het park maken wederom een game drive. Het is vroeg in de ochtend en we worden getrakteerd op meerdere zwarte en witte neushoorns. Tijdens de aansluitende lange rit richting Amboseli National Park genieten we na van al het wild dat we al hebben gezien. Ergens onderweg zien we een bord met ‘Giraf crossing’ en precies op dat moment steekt er een grote familie giraffen over. Wat een toeval!

Amboseli National Park

Eind van de middag nemen we onze intrek in het Satao Elerai Camp. Onze tent is zeer luxe met mooie houten vloer, groot bed, nog grotere badkamer en elektriciteit. We worden wakker met uitzicht op de Kilimanjaro. Na een stevig ontbijt is het tijd om wildlife te gaan spotten in het park. We zien een paar leeuwen maar die zijn erg ver weg. Verder zien we veel nijlpaarden en olifanten in het moerassige gebied. Via dezelfde weg waarmee we binnen kwamen verlaten we het park. We hebben geluk. De leeuwen die we eerder in de verte zagen worden nu opgejaagd door een groep buffels en lopen richting de weg…en ons! Drie leeuwen steken vlak voor ons over en, om er nog een schepje bovenop te doen, klimt het mannetje bovenop het vrouwtje en geeft een showtje weg. Dat is nog eens wildlife! Een lange rit brengt ons richting de volgende highlight: Tsavo West National Park.

Tsavo West National Park

In de namiddag doen we onze intrek in de Kilaguni Serena Lodge. Het uitzicht over een uitgestrekt gebied inclusief drinkvijver is fraai. Tijdens het diner krijgen we een lijst met wilde dieren. ‘Voor welke dieren wilt u worden gewekt?’ vraagt de ober. We vinken de neushoorn, leeuw en luipaard aan. Helaas worden ’s nachts niet gewekt, maar elk nadeel heeft zijn voordeel en dus zijn we heerlijk uitgerust voor de nieuwe dag. Het park heeft een zeer afwisselend landschap van ruige lava velden tot groene heuvels en bossen. Ook de dieren zijn afwisselend en in overvloede aanwezig.

Bij de Mizma Springs mogen we onder begeleiding van een lokale gids ons busje uit. In de waterpoel liggen een groep nijlpaarden en joekels van krokodillen. We doorkruisen Tsavo West National Park richting het (bijna) aangrenzende Tsavo East National Park. Onderweg staan we oog in oog met enkele van de kenmerkende rode olifanten, rood vanwege de kleur van de aarde die ze over zich heen gooien ter verkoeling en tegen de vliegen. Liggend op een boomtak staart een luipaard ons indringend aan.

Tsavo East National Park

We betreden het laatste natuurpark van onze bijzondere reis. Het landschap is hier compleet anders: vlakker en kaler. En passant trekken we (met enige moeite) een vastgelopen jeep uit de modder. Eenmaal in het Satao Camp worden we hartelijk ontvangen. Tussen de impala’s door lopen we naar onze tent. Het bed is prima en de tent is ruim en schoon. De badkamer is van alle gemakken voorzien. We maken nog een game drive en daarna relaxen we op de veranda bij onze tent met uitzicht op een groep bavianen en zebra’s.

Als het tijd is om te eten is het donker geworden en wenken we een van de Masai om ons veilig naar het restaurant te begeleiden. Het wild kan immers overal opduiken getuige de afdrukken van leeuwenpoten naast onze tent… We slapen er niet minder om en worden de volgende dag na een lange rit naar een het resort aan het strand van Mombasa gebracht. Altijd fijn om na een reis met zoveel indrukken nog een aantal dagen te ontspannen aan het strand.

Leopard Beach Resort

We nemen afscheid van onze gids en worden welkom geheten in het prachtige Leopard Beach Resort. We zijn blij dat we 6 nachten hebben geboekt want het resort stelt niet teleur, sterker nog, het is prachtig! We verblijven in een schitterende Sea view villa. De woonkamer is ruim en super leuk ingericht en de badkamer is super deluxe met dubbele jacuzzi, dubbele douche en een buitendouche. Het terras ligt boven het strand en is ook al zo groot.

Het resort voelt verrassend intiem vanwege de setting in een tropische tuin. Het strand is schitterend en het zwembad verkoelend. Het personeel doet er alles aan om het haar gasten naar de zin te maken. Een van de avonden worden zelfs alle tafels en stoelen naar het strand gebracht voor een heerlijk buffet met de voeten in het zand. In de tuin maar vooral ook bij onze villa krijgen we regelmatig bezoek van een stel apen. Super schattig maar wel even opletten op de spullen!

Heerlijk uitgerust nemen we afscheid van het prachtige resort. Jammer genoeg moeten we weer naar huis maar kunnen niet wachten om thuis onze verhalen te vertellen.

Tips

  • Veel mensen combineren Kenia met een bezoek aan Tanzania, en dat is niet zonder reden. Beide landen bieden de meest indrukwekkende wildparken
  • Neem een goede camera mee voor de mooiste foto’s
  • Verblijf enkele nachten in een luxe safari camp, een bijzondere ervaring
  • Zelf meer bepalen hoeveel tijd u bij een leeuw blijft kijken? Boek dan een privé safari-reis
  • Neem een boekje mee met daarin alle wildlife in Kenia zodat u kunt bijhouden welke dieren u tegenkomt

 

 

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text

Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany