vanaf € 6709,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Unieke reis door Tanzania en Kenia per 4WD safarivoertuig en 4WD minibus
In Tanzania reist u met uw eigen reisgezelschap en een gids; in Kenia kan uw reisgezelschap internationaal zijn
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen (ca. USD 1020 per persoon)
Het pure 'Out of Africa' gevoel!
Op zoek naar de Big Five in Masai Mara
Ngorongoro krater en Lake Manyara
Grote kuddes zebra’s en wildebeesten in Serengeti National Park
Gegarandeerde raamplaats
Eenvoudig te verlengen met een verblijf in Mombasa
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Vandaag vliegt u naar de luchthaven Kilimanjaro in Tanzania, vanwaar u naar uw hotel wordt gebracht voor een overnachting.

Dag
2

Arusha – Ngorongoro krater

’s Ochtends heeft u ter vrije besteding in Arusha. Na de lunch rijdt u door de Ngorongoro Highlands naar uw hotel in Karatu, gelegen net buiten Ngorongoro Conservation Area. Deze schitterende krater wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd. In deze krater, met een doorsnede van 18 kilometer en een wand van 610 meter hoogte, komt een enorme verscheidenheid aan dieren voor. Hier verblijft u twee nachten. (O,L,D)

Dag
3

Ngorongoro krater

U rijdt vandaag over een smal weggetje de krater in. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht! Op de grasvlakte kunt u buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand benaderen. Tevens zult u apen, olifanten en flamingo’s zien en indien u geluk heeft, zelfs neushoorns. U geniet van een picknicklunch in de krater. In de namiddag keert u terug naar uw accommodatie. (O,L,D)

De Ngorongoro krater is het leefgebied van vele dieren zoals de neushoorns en de flamingo's

Dag
4

Ngorongoro krater – Serengeti National Park

Na het ontbijt rijdt u naar de Olduvai Gorge, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. U rijdt verder naar Serengeti National Park, waar u rond lunchtijd arriveert. Serengeti National Park is een van de bekendste, maar ook een van de prachtigste parken ter wereld en het gehele jaar door een fantastische plek om wild te zien en te fotograferen. Het park grenst in het noorden aan het bekende Masai Mara National Reserve in Kenia. In de middag maakt u een game-drive. U verblijft twee nachten in Serengeti National Park. (O,L,D)

Dag
5

Serengeti National Park

U brengt de gehele dag in de Serengeti door, dat zich kenmerkt door uitgestrekte vlaktes en rijk is aan vele wildsoorten. Om u de optimale kans te geven de Big Five te spotten, neemt u een picknicklunch mee zodat u de hele dag in het park kunt blijven. (O,L,D)

Dag
6

Serengeti National Park – Lake Manyara National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Manyara National Park, een zoutmeer in de Rift Valley. Na de lunch in uw lodge gaat u terug naar het park, het leefgebied van onder andere giraffen, zebra’s, olifanten, gazellen, nijlpaarden, apen en boomklimmende leeuwen! Hier gaat u een game-drive maken. Het landschap bestaat uit moerassen, jungle en savanne. (O,L,D)

Dag
7

Lake Manyara National Park – Amboseli National Park

Nadat u heeft genoten van een ontbijt rijdt u naar de Tarakea grensovergang tussen Tanzania en Kenia. Wanneer u in de middag bent aangekomen in Kenia, is het tijd voor een game-drive door Satao Elerai Conservancy, een privé natuurreservaat 12 kilometer buiten Amboseli National Park. Vervolgens arriveert u bij uw accommodatie. (O,L,D)

Dag
8

Amboseli National Park

Na het ontbijt in de vroege ochtend vertrekt u om de dag door te brengen in Amboseli National Park. Geniet van het prachtige landschap met uitzicht op de met sneeuw bedekte Kilimanjaro tijdens een game-drive. Amboseli National Park is een klein park met weidse vlakten, met een prachtig panoramisch uitzicht. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw accommodatie. (O,L,D)

Dag
9

Amboseli National Park – Lake Naivasha National Park

In de ochtend vertrekt u na het ontbijt richting Lake Naivasha, het grootste zoetwatermeer van Kenia. In de middag kunt u relaxen bij de lodge of optioneel een boottocht op het meer maken. (O,L,D).

Dag
10

Lake Naivasha National Park – Masai Mara National Reserve

Na het ontbijt rijdt u via de uitgedoofde vulkaan Mt. Longonot naar het thuisland van de Masai, het beroemde Masai Mara National Reserve. Het park grenst in het zuiden aan het enorme Serengeti National Park en heeft de grootste concentratie wild in Kenia. Van juli t/m oktober is hier de indrukwekkende migratie van wildebeesten en zebra’s te aanschouwen. Na de lunch heeft u de gelegenheid de unieke wereld van de Masai Mara te verkennen. (O,L,D)

Dag
11

Masai Mara National Reserve

De gehele dag brengt u door in de Masai Mara. U maakt in de ochtend en middag game-drives en gaat op zoek naar de Big Five: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard.  (O,L,D).

Dag
12

Masai Mara National Reserve – Lake Nakuru National Park

’s Morgens rijdt u naar Lake Nakuru National Park, een prachtig meer gelegen bij de Great Rift Valley. Het nationale park heeft een oppervlakte van 188 vierkante kilometer en is het leefgebied van ontelbare vogelsoorten, waaronder duizenden flamingo’s en pelikanen. Tijdens een game-drive in de middag kunt u naast flamingo’s ook andere dieren spotten, zoals witte en zwarte neushoorns, luipaarden en de zeldzame Rothschild giraffe. (O,L,D)

In Kenia is het ook mogelijk om de prachtige roze flamingo's te spotten

Dag
13

Lake Nakuru National Park – Nairobi – Amsterdam

Uw dag begint met een game-drive door het nationale park. Na het ontbijt vertrekt u voor een korte rit naar Nairobi. Na de lunch in het Carnivore Restaurant is uw safari helaas ten einde. Transfer naar een hotel, waar u over een dagkamer kunt beschikken tot dat u naar de luchthaven van Nairobi wordt gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O,L)

Dag
14

Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u aan op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany