Bestseller
vanaf € 4992,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Privé-safari per 4WD, inclusief verlenging in het Bluebay Beach Resort op Zanzibar
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen circa USD 545 per persoon
Tarangire: prachtig afwisselend landschap
Grote kuddes zebra’s en wildebeesten in Serengeti National Park
Lake Manyara: boomklimmende leeuwen en roze flamingo’s
Ngorongoro krater, bekend vanwege de enorme variatie aan wild
Keuze uit drie hotelcategorieën
Excursietip: maak een ballonsafari in de Serengeti!
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Vandaag vliegt u naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro wordt u naar uw lodge bij Arusha gebracht, waar u overnacht. Arusha is de ‘gateway’ naar de noordelijke safari parken van Tanzania.

Dag
2

Arusha – Tarangire National Park

Na het ontbijt begint uw safari. U rijdt naar het Tarangire National Park. Ondanks dat dit park minder vaak wordt bezocht, is het zeer de moeite waard. Het park biedt een afwisselend landschap met baobabs, acacia’s, sausage trees en moerassen. Met name in de periode juni t/m oktober is er veel wild dat zich veelal bij de rivier ophoudt. U verblijft de hele dag in het park en geniet onderweg van een picknick lunch. 

Dag
3

Tarangire National Park – Lake Manyara National Park

Na het ontbijt rijdt u naar Lake Manyara National Park, dat in het noordwesten aan de Rift Valley grenst. Na de lunch maakt u een game-drive door het park, dat over een grote landschappelijke variatie beschikt. U heeft de mogelijkheid talrijke wilde dieren te zien, waaronder boomklimmende leeuwen! De leeuwen in dit gebied hebben namelijk in de loop der tijd leren klimmen om in het natte seizoen aan de overstromingen van de Tarangire rivier te ontsnappen. Het zoutmeer Lake Manyara staat bekend om de vele vogelsoorten, waaronder roze flamingo’s, pelikanen en ooievaars. U verblijft hier een nacht.

Dag
4

Lake Manyara National Park – Serengeti National Park

Onderweg naar Serengeti National Park bezoekt u Olduvai Gorge, waar overblijfselen van de oudste voorouders van de mensheid zijn gevonden. Vervolgens komt u aan in het schitterende Serengeti National Park, dat over een enorme variatie aan wild beschikt. Het park grenst aan het bekende Masai Mara National Reserve in Kenia. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes met savannen en rotsachtige kopjes. Aan het einde van de droge tijd leven hier circa drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten. Serengeti National Park is echter het hele jaar een fantastische plaats om wild te zien en te fotograferen. U luncht in de lodge of het tented camp en aan het einde van de dag maakt u een game-drive. U verblijft drie nachten in Serengeti National Park.

Dag
5-6

Serengeti National Park

Deze dagen kunt u tijdens game-drives de vele dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. De leeuwenpopulatie is groot en ook heeft u de kans hier luipaarden te zien. Veel voorkomende dieren zijn verder onder andere gazelles, impala’s, hartebeesten, topi’s, buffels, olifanten, giraffes, dik diks, krokodillen, nijlpaarden en verschillende apen- en vogelsoorten. Uw gids kan u veel interessante informatie vertellen over de dieren. De lunch gebruikt u in de lodge of het tented camp.

Dag
7

Serengeti National Park – Ngorongoro krater

In de vroege ochtend maakt u nog een game-drive en na het ontbijt rijdt u naar Ngorongoro Conservation Area met de Ngorongoro krater. Onderweg naar de krater ziet u de kleurrijke Masai en hun vee. Na de lunch gaat u de krater in. De hele middag brengt u in de krater door, die met zijn 30.000 dieren niet voor niets de ‘Ark van Noach’ wordt genoemd. Door de grote landschappelijke variatie vormt de krater ook een uniek natuurgebied. Op de grasvlakte kunt u de buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand naderen. De komende nacht verblijft u aan de rand van de krater of nabij de krater.

Dag
8

Ngorongoro krater – Arusha – Zanzibar

Na het ontbijt rijdt u naar Arusha voor de lunch. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar het specerijeneiland Zanzibar. Na aankomst wordt u naar het Bluebay Beach Resort gebracht, waar u vijf nachten verblijft.

Dag
9-12

Zanzibar

Op dit groene en tropische eiland kunt u heerlijk ontspannen na uw indrukwekkende safari. Het eiland heeft diverse culturele bezienswaardigheden, witte zandstranden en schitterende koraalriffen. Duizenden kokospalmen geven het eiland een exotische aanblik. Zanzibar stond eeuwenlang bekend als Spice Island, vanwege de export van kruidnagel, nootmuskaat, peper en kaneel. U heeft nog vier volle dagen om te genieten van de zon, de zee en het strand! Wilt u wat meer van het eiland zien, dan zijn deze excursies wellicht interessant voor u. Wij maken voor u graag een offerte op maat.

Dag
13

Zanzibar – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Zanzibar voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag
14

Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany