vanaf € 4416,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Beleef de unieke migratie van enorme kuddes wild door fascinerende wildparken
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen USD 379 per persoon
Ngorongoro krater: enorme variatie aan wild
Weidse uitzichten op de vlaktes in Serengeti National Park
Excursietip: maak een ballonsafari
Eenvoudig te verlengen met een verblijf op het tropische eiland Zanzibar
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Tijdens de migratie van Tanzania naar Kenia en vice versa verplaatsen enorme kuddes wildebeesten, zebra’s en gazellen zich met de seizoenen mee, op zoek naar water en vruchtbare grond. Het instinct van de dieren is zo sterk, dat zij zich niet laten weerhouden door de gevaarlijke roofdieren en kolkende rivieren die zij onderweg tegenkomen. De timing van de migratie wordt grotendeels bepaald door de regenval en is daardoor een onvoorspelbare gebeurtenis. Globaal kan het volgende patroon vastgesteld worden:

Van Ngorongoro naar het zuidoosten van de Serengeti

Eind november-december trekken de kuddes vanuit het Ngorongoro gebied naar de groene vruchtbare grond in Ndutu/zuidoost Serengeti. Hier worden in januari-februari veel jonge dieren geboren. De kuddes blijven hier tot eind maart. Hier is de migratie minimaal, maar u ziet wel enorme kuddes met jonge dieren.

Naar het noorden van de Serengeti

In de maanden mei-juli trekken de kuddes via het westelijke deel naar het noorden van de Serengeti. De oversteek van de Grumeti rivier is hier door de hongerig wachtende krokodillen een obstakel. In de periode augustus-oktober trekken de kuddes vanuit het noorden naar de verse graslanden in Masai Mara in Kenia. Om hier te komen moeten de dieren de gevaarlijke Mara rivier oversteken.

Terug in Ngorongoro

In november komen de kuddes weer terug in het Ngorongoro gebied in Tanzania.
 

De accommodaties tijdens deze privé-safari zijn zo geselecteerd dat u de meeste kans heeft de migratie te aanschouwen. Onderstaand programma geldt voor reizen in de periode november-juni.

 

Dag
1

Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

Vandaag vliegt u naar Tanzania. Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro wordt u naar uw accommodatie in Arusha gebracht. Door de centrale ligging nabij de bekende nationale parken is dit een goede plaats om uw safari te beginnen. U verblijft hier een nacht.

Dag
2

Arusha – Ngorongoro krater

Na het ontbijt begint uw safari! U gaat op weg naar de Ngorongoro Conservation Area, waar de Ngorongoro krater ligt. Na aankomst in de lodge staat er een heerlijke lunch voor u klaar. De middag brengt u door in de schitterende krater, die met zijn 30.000 dieren niet voor niets de ‘Ark van Noach’ wordt genoemd. Deze krater heeft een doorsnede van 18 kilometer en een wand van 610 meter hoogte. In de kratermeren leven duizenden flamingo’s en vele nijlpaarden. Hier maakt u een game-drive. Op de grasvlakte kunt u de buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s tot op korte afstand naderen. (O,L,D)

Dag
3

Ngorongoro krater – Ndutu (Ngorongoro Conservation Area)

U verlaat de Ngorongoro krater en rijdt richting Ndutu. Onderweg gaat u uiteraard op zoek naar wild. In het gebied rondom de krater liggen zeven uitgedoofde vulkanen in een spectaculair landschap. Dit beschermde natuurgebied is geen nationaal park en daarom mag de bekende Masai stam hier leven. Leden van deze traditionele stam komt u dan ook zeker tegen. Rond lunchtijd komt u aan in uw lodge. Wederom staat er in de middag een game-drive op het programma. U verblijft twee nachten in Ndutu. (O,L,D)

Dag
4

Ndutu (Ngorongoro Conservation Area)

De hele dag staat in het teken van wild spotten in Ndutu. Van december tot maart worden elke dag duizenden jonge dieren geboren. Veel roofdieren worden hierdoor aangetrokken en zwerven over de uitgestrekte vlaktes. Zo komen er in deze periode leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en honderden wilde honden voor. Tussen de game-drives door gebruikt u de lunch in de lodge. Optioneel kunt u in de vroege ochtend een ballontocht maken. Tijdens deze ballonvaart geniet u van de prachtige zonsopgang over een van de bekendste parken van Afrika, de Serengeti. Vanuit de ballon heeft u een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte vlakten. U ziet grote kuddes wild onder de ballon voorbij trekken. (O,L,D)

Dag
5

Ndutu (Ngorongoro Conservation Area) – Serengeti National Park

Na het ontbijt rijdt u naar het schitterende Serengeti National Park, waar een enorme variatie aan wild voorkomt. Het landschap bestaat uit uitgestrekte vlaktes met savannen en granieten kopjes (rotsen). Aan het einde van de droge tijd leven hier circa drie miljoen dieren, waaronder meer dan een miljoen wildebeesten. Dit park is echter het hele jaar door een fantastische plaats om wild te zien en te fotograferen. In de middag maakt u hier een game-drive. Twee nachten verblijft u in een mobile tented camp in het centrale deel van het park. Deze tenten zijn comfortabel ingericht en hebben een badkamer. U overnacht op een unieke plek midden in de natuur. (O,L,D)

Dag
6

Serengeti National Park

Tijdens game-drives kunt u de hele dag de vele dieren in hun natuurlijke omgeving observeren. De leeuwenpopulatie is groot en ook heeft u de kans hier luipaarden te zien. Voor vogelliefhebbers is Serengeti eveneens interessant; zo leven hier maar liefst 500 vogelsoorten! Tussen de game-drives door gebruikt u de lunch in het camp. Na de game-drives geniet u van een drankje en hapje bij het kampvuur. (O,L,D)

Dag
7-8

Serengeti National Park – Arusha – Kilimanjaro – Amsterdam

Vandaag wordt u naar de Seronera airstrip gebracht voor uw terugvlucht naar Arusha. Op de luchthaven van Arusha staat een chauffeur voor u klaar, die u naar een restaurant brengt voor een lunch. In de loop van de dag wordt u vervolgens naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Indien gewenst kunt u deze middag over een dagkamer in de Kia Lodge beschikken. Op dag 8 komt u in de loop van de ochtend aan op Schiphol. (Dag 7: O,L)

 

In de maanden juli-oktober vindt de migratie meer in het noorden van Serengeti National Park plaats. Het programma is dan als volgt:

Dag 1: Arusha
Dag 2: Ngorongoro krater
Dag 3-4 Serengeti National Park (centraal)
Dag 5-6 Serengeti National Park (noord)
Dag 7-8 Serengeti National Park – Arusha – Kilimanjaro – Amsterdam

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany