vanaf € 81,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies op Zanzibar
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Historisch Stone Town

Tijdens deze excursie duikt u in het rijke culturele erfgoed van Stown Town, het oude centrum van Zanzibar-stad. Geniet van de prachtige uitzichten, geschiedenis en wandel door de nauwe straatjes. Bewonder de oude huizen met de mooie  Arabische/Indiase deuren.

De excursie begint bij de markt waar allerlei lekkernijen worden verkocht, zoals verse vis en tropische vruchten en groenten. De volgende stop is de Anglicaanse kathedraal waar vroeger slaven werden geveild. Een bezoek aan Sultan’s Palace Museum mag niet ontbreken. Verder neemt u nog een kijkje bij The Africa House, Forodhan iPark en het oude Fort. U kunt deze excursie verlengen met een bezoek aan het Freddie Mercury museum. Hier worden onder andere exclusieve foto’s van de legende getoond, die op Zanzibar geboren is.

Jozani Forest

Op 35 kilometer afstand van Zanzibar-stad ligt het Jozani bos. In het verleden was het mogelijk om hier luipaarden en antilopen te spotten. Vandaag de dag is het de leefomgeving van de zeldzame red colobus apen en de kapucijnapen. De red colobus apen behoren tot de meest bedreigde apensoorten en komen alleen op Zanzibar voor. Wandel door de bushlands en bekijk de mangroven.

Mnemba Atoll Snorkeling Trip

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de prachtige onderwaterwereld van Zanzibar. In de ochtend wordt u opgehaald en naar het strand gebracht. U stapt aan boord van een boot en wordt naar het Mnemba Atoll Conservation Area gebracht. Hier kunt u kennismaken met de bewoners van de oceaan en de koraalriffen bewonderen. Voor de middag begint wordt u weer teruggebracht naar het hotel.

Spice Tour

Zanzibar wordt ook wel ‘specerijeneiland’ genoemd. Deze excursie is dan ook een must-do om het echte Zanzibar te leren kennen! De excursie start op het groene platteland. Wat kunt u hier verwachten? Proef en ruik heerlijke vruchten zoals jackfruit, ananas, bananen, kokosnoten en nog meer! De specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en komijn zorgen voor heerlijke aroma’s en leveren een heel spectrum aan kleuren. Uw zintuigen worden goed geprikkeld. Ook leert u over verschillende planten en bomen, zoals de ‘lipstick tree’. Tevens staan er historische bezichtigingen op het programma. Zo bezoekt u de Kidiche Persian Baths, Maruhubi Palace Ruins en Dr. Livingstone House.

Sunset Cruise

Twee uur voor de zon onder gaat, stapt u aan boord van een traditioneel Arabisch zeilschip: een dhow. Eerst wordt er op de motor gevaren maar zodra u verder van de kust bent, gaat de crew aan de slag om de zeilen te hijsen. Geniet in alle rust van de oceaan en hoor het ruisen van de golven. Met een glas wijn, cocktail of biertje aanschouwt u de spectaculaire zonsondergang die de lucht prachtig doet kleuren. Hierna keert u weer terug naar Stone Town.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany