vanaf € 51,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies in Mombasa
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Halve dag stadstour Mombasa

Tijdens deze excursie ziet u de hoogtepunten van de kuststad Mombasa. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de stad gebracht. Mombasa ligt gedeeltelijk op een eiland en is door een brug verbonden met het vasteland. De dag staat niet alleen in het teken van het stadse leven, want ook gaat u de natuur ontdekken. Zo trekt u het bos in en maakt u een stop bij de befaamde baobab boom. U komt ook langs Mama Ngina Drive, de ‘State House’, Fort Jesus en het oude gedeelte van Mombasa. Neem een kijkje bij Mckinnon Markt, waar de lokale bevolking boodschappen doet. Bewonder de Hindoe tempel en de Akamba houtsnijwerken.

Tamarind Dhow Dinner Cruise

Een boot- of een zeiltocht is voor velen een must-do tijdens de vakantie. Een Dhow is een traditioneel Arabisch zeilschip. Stap aan boord van zo’n prachtige Dhow en geniet van de mooie uitzichten en een heerlijk briesje. Aan het einde van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar the Tamarind Dhow gebracht, waar u bij aankomst geniet van een welkomstcocktail. Vervolgens vaart u langs de silhouetten van de oude stad en langs de haven naar Fort Jesus. Aanschouw de prachtige zonsondergang. De lucht kleurt schitterend; dit verveelt nooit!

Bij Fort Jesus keert het schip om en vaart u terug over Tudor Creek en onder de Nyali brug. Terwijl de sterren inmiddels aan de hemel staan, komen er vanuit het restaurant heerlijke aroma’s naar het dek. De chef bereidt in uw bijzijn verse kreeft, gamba’s en andere heerlijke gerechten. U geniet van uw diner terwijl er live muziek wordt gespeeld. Op een rustig tempo vaart u weer terug naar de jetty, om rond 22.00 uur aan te meren.

Tsavo East National Park

Een hele dag doorbrengen in Tsavo East National Park. Dat belooft een hele belevenis te worden! In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald. Via de Bachuma Gate gaat u het park binnen. Het uitgestrekte Tsavo East staat bekend om de majestueuze baobabbomen, rode wegen en de grote kuddes olifanten. Kijk ook uit naar buffels, krokodillen, leeuwen, zebra’s en nijlpaarden. Vergeet dus niet uw verrekijker mee te nemen. In Satao Camp gebruikt u de lunch en hierna gaat u weer op pad om wilde dieren te spotten. Aan het einde van de middag keert u via Bachuma Gate weer terug naar Mombasa.

Wasini Island

Vandaag draait het om de onderwaterwereld. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en gebracht naar een Dhow: een traditioneel Arabisch zeilschip. Aan boord geniet u van een licht ontbijt met fruit en kunt u kiezen uit diverse frisdranken. Dan is het tijd om te snorkelen en dolfijnen te spotten nabij Wasini Island. Als u niet zo’n zin heeft om natte voeten te krijgen, geniet dan van een tochtje op een glass-bottom-boat. Op Wasini Island, een klein maar prachtig eiland, is het tijd voor de lunch. Neem plaats onder een boom en geniet van het uitzicht. In de middag kunt u relaxen bij het zwembad of een bezoekje brengen aan het dorpje Wasini en een community project. Hierna loopt de dag ten einde en wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany