Bestseller
vanaf € 3244,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Safari per minibus of privé-reis per minibus of 4WD, beide met Engelssprekende begeleiding
Inclusief verlenging in Mombasa
U verblijft tijdens de safari in sfeervolle tented camps en lodges. In de tented camps overnacht u in een 'kamer van canvas'. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een eigen badkamer en elektriciteit
Bekende nationale parken
Gegarandeerde raamplaats tijdens de safari
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Nairobi

U vertrekt vandaag naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia, waar u in de avond arriveert. Op de luchthaven wordt u ontvangen door onze plaatselijke vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht voor overnachting.

Dag
2

Nairobi – Masai Mara National Reserve

In de ochtend rijdt u, via de gedoofde vulkaan Mt. Longonot, naar Masai Mara National Reserve. Masai Mara Game Reserve is een van de bekendste parken van Afrika! U vindt hier de hoogste concentratie aan dieren in Kenia, waaronder de Big Five (luipaard, leeuw, olifant, buffel en neushoorn). Het park grenst aan Serengeti National Park en is wereldberoemd om de grote populatie katachtigen en natuurlijk om de migratie van zebra’s en wildebeesten. Veel documentaires over het Afrikaanse dierenleven worden hier opgenomen. Na de lunch maakt u een game-drive. U verblijft twee nachten in een mooie lodge net buiten Masai Mara. (O,L,D)

Dag
3

Masai Mara National Reserve

Vandaag gaat u de gehele dag op pad om dit prachtige reservaat te ontdekken. U heeft een grote kans de Big Five te zien. Ook kunt u nijlpaarden en krokodillen zien zonnen langs de oevers van de rivier. Van juli t/m oktober vindt de indrukwekkende migratie van wildebeesten en zebra’s plaats. Ook leeft het kleurrijke Masai nomadenvolk. (O,L,D)

Dag
4

Masai Mara National Reserve – Lake Nakuru National Park

Na een vroeg ontbijt gaat u op weg naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru ligt op ca. 14 km ten noord-westen van Nairobi en is een prachtig meer in de Great Rift Valley en is het leefgebied van ontelbare vogelsoorten, waaronder duizenden roze flamingo’s en pelikanen. Andere dieren die hier voorkomen zijn o.a. witte en zwarte neushoorns, luipaarden en de zeldzame Rothschild giraffen. In de middag gaat u tijdens een game-drive op zoek naar wild en vogels. U overnacht in of nabij Lake Nakuru National Park. (O,L,D)

Dag
5

Lake Nakuru National Park – Amboseli National Park

Na een vroege game-drive en het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting naar Nairobi. Vervolgens rijdt u door de Afrikaanse savannen naar Amboseli National Park, gelegen nabij de grens met Tanzania. U verblijft hier de komende nacht. Het park is met name bekend vanwege de grote kuddes olifanten. (O,L,D)

Dag
6

Amboseli National Park – Tsavo West National Park

In de ochtend maakt u een game-drive. Het park biedt, met name in de vroege ochtend, een prachtig uitzicht op de besneeuwde Kilimanjaro. Na de lunch vertrekt u richting Tsavo West. Onderweg ziet u het fascinerende lava-landschap bij de Shetani rotsen. U arriveert bij uw overnachtingsadres. (O,L,D)

Dag
7

Tsavo West National Park – Tsavo East National Park

Na wederom een game-drive en ontbijt bezoekt u de Mzima Springs. Deze kristalheldere bronnen zijn een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Tsavo West en een geliefde plek voor nijlpaarden, krokodillen en watervogels. Na de lunch rijdt u naar Tsavo East National Park, bekend vanwege de rode wegen, de majestueuze baobab bomen en de grote kuddes olifanten. U overnacht in een fraai gelegen tented camp. Het camp beschikt over een uitkijktoren met zicht op een waterhole. Onderweg geniet u volop van het landschap en de rijke dierenwereld. (O,L,D)

Dag
8

Tsavo East National Park – Mombasa

’s Morgens maakt u een game-drive. Na het ontbijt wordt u naar de Severin Sea Lodge aan Mombasa Beach of naar het Leopard Beach Resort & Spa aan Diani Beach gebracht, waar u de komende zes nachten verblijft. Er zijn verschillende restaurants, bars, een zwembad en diverse (water)sportactiviteiten. De kamers zijn comfortabel ingericht. Meer informatie over deze hotels vindt u elders op deze website bij de strandhotels. Bij verblijf in Leopard Beach Resort & Spa is ook het diner inbegrepen. (O)

Dag
9-13

Mombasa

U heeft vijf volle dagen om te genieten van de zon, de zee en het strand! Wilt u nog iets ondernemen dan kunt u Mombasa ontdekken tijdens een stadstour, of wat dacht u van een boottocht op een traditionele dhow of een snorkeltour bij Wasini Island. Deze Mombasa excursies kunnen wij vooraf voor u regelen.

Dag
14-15

Mombasa – Amsterdam

In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol. (Dag 14: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany