vanaf € 2588,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Korte safari in Tsavo West, Tsavo East en Amboseli in internationaal gezelschap
Tevens strandverblijf aan de kust bij Mombasa
Entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen
Inclusief game-drives
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Mombasa

U vliegt via Nairobi naar Mombasa. Na aankomst laat in de avond op de luchthaven van Mombasa wordt u naar de Severin Sea Lodge gebracht. Dit gezellige middenklasse resort is in Afrikaanse stijl gebouwd en ligt direct aan een zandstrand, even ten noorden van Mombasa. U kunt hier heerlijk relaxen aan het zwembad of op het strand. Er zijn gratis ligbedden met badhanddoeken aanwezig. (Dag 2: O,D)

Dag
3

Mombasa – Tsavo West National Park

U wordt opgehaald bij de Severin Sea Lodge en rijdt naar Tsavo National Park. Tsavo bestaat uit twee parken: Tsavo East en Tsavo West. Vandaag bezoekt u Tsavo West National Park dat bestaat uit een vulkanisch landschap, moerassen, een meer en de Mzima Springs. Vanaf het moment dat u het park in rijdt, begint de safari. Houd uw ogen open voor het wild! U rijdt langs de Tsavo rivier, een opvang voor neushoorns en door de Ngulia bergen om uiteindelijk Severin Safari Camp te bereiken. Na de lunch maakt u een game-drive en bezoekt u de Mzima Springs; een kleine oase van bronnen, palmbomen en acaciabomen. Grote kans dat u hier nijlpaarden en krokodillen spot. In het heldere water ziet u de vissen zwemmen. (O,L,D)

Dag
4

Tsavo West National Park – Amboseli National Park

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Amboseli National Park, bekend vanwege de grote kuddes olifanten. Onderweg passeert u Chyulu Hills, een 2.188 meter hoog vulkanisch gebergte, en het gebied van de Masai. Op verzoek kunt u een stop maken bij het fascinerende Shetani lava-landschap. De lavastroom van Shetani is een van de jongste lavastromen van de afgelopen 500 jaar en kent nog geen vegetatie. Na de lunch in Ol Tukai Lodge is het tijd voor ontspanning. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad! Hierna kunt u zich klaarmaken voor de game-drive van later op de dag. Amboseli National Park ligt nabij de grens met Tanzania. Met wat geluk heeft u dan ook een prachtig uitzicht op de besneeuwde Kilimanjaro. Wanneer de avond valt keert u terug naar de lodge om te genieten van een heerlijk diner. (O,L,D)

Dag
5

Amboseli National Park – Tsavo East National Park

Opnieuw een vroege start vandaag. Na het ontbijt is het tijd om naar Tsavo East te rijden. Onderweg geniet u volop van het landschap en de rijke dierenwereld. In Tsavo East leeft de bekende ‘rode olifant’ in een omgeving van rode wegen, majestueuze baobabbomen en ander wild. Genoeg om naar uit te kijken! U rijdt door de Taru woestijn naar de Ashnil Aruba Lodge waar u overnacht. Na de lunch heeft u tijd om uit de rusten en te genieten van het prachtige uitzicht over de Aruba dam in de Voi rivier. Bij de dam zijn regelmatig grote concentraties wild te zien, waaronder leeuwengroepen. Voordat u gaat dineren maakt u nog een game-drive om andere delen van het park te ontdekken. (O,L,D)

Satao Camp dat gelegen is in Tsavo East National Park heeft een waterhole waar de olifanten graag komen drinken

Dag
6

Tsavo East National Park – Mombasa

In de ochtend heeft u de meeste kans om wild te spotten en wellicht ziet u ze zelfs op een prooi jagen. U gaat nog voor het ontbijt op pad, in de hoop dit te kunnen aanschouwen! Wanneer het tijd is om te lunchen zult u terug kijken op fantastische dagen en de vele dieren die u heeft gezien. Dan is het nu tijd voor zon, zee en strand! In de middag arriveert u bij de Severin Sea Lodge, waar u de komende drie nachten verblijft. (O,D)

Dag
7-8

Mombasa

U heeft twee dagen om te genieten van het strand, de zee en de faciliteiten van het hotel. In de Severin Sea Lodge zijn diverse restaurants. Hier geniet u gedurende de dag van heerlijke gerechten. Ga baantjes trekken in het zwembad of maak een ontspannende strandwandeling. U kunt ook tennissen en fitnessen, catamaranzeilen en een tour op een glass-bottom-boat maken. Zo kunt u ook een kijkje onder water nemen. (O,D)

Dag
9-10

Mombasa – Amsterdam

In de middag van dag 9 wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht via Nairobi naar Amsterdam. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol. (Dag 9: O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany