Familiereis
vanaf € 2282,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in vierpersoonskamer
Rustig reistempo: bijna overal twee nachten
6 excursies inbegrepen!
Excursie naar de eilanden Contoy en Isla Mujeres vanuit Playa del Carmen
Op zoek naar krokodillen en flamingo's in Rio Lagartos
Fietstocht naar een cenote en dorpje bij Valladolid
Interactieve speurtocht in Chichèn Itzá
Tocht per koetsje in Izamal
Wandeling met gids in Palenque
Pontonboot door de lagune van Bacalar
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún – Playa del Carmen

Vandaag vliegen jullie naar Cancún, waar je op de luchthaven wordt opgewacht door een chauffeur die jullie naar de badplaats Playa del Carmen brengt. Hij overhandigt jullie tevens een informatiemap over jullie reis door Mexico. Het is ongeveer een uur rijden naar Playa del Carmen. Nadat de chauffeur je bij het hotel heeft afgezet en je de bagage op de kamer hebt achtergelaten, kunnen de schoenen uit en de slippers aan. Tijd om te ontspannen aan het zwembad of direct een duik te nemen in de Caribische zee. Het zand is wit, de zee is blauw en de zon brandt hoog aan de hemel. De vakantie kan beginnen! Jullie verblijven twee nachten in Playa del Carmen. (O)

Dag
2

Playa del Carmen: boottocht Contoy en Isla Mujeres

Jullie maken een leuke excursie naar de eilanden Contoy en Isla Mujeres. Bij goed weer gaan jullie ook snorkelen! Met een beetje geluk zien jullie dolfijnen en schildpadden. Het kristalheldere, ondiepe water van Isla Contoy is perfect om te zwemmen. Isla Mujeres staat bekend om zijn pittoreske stadje, kleurrijke straatjes en prachtige stranden. Proef het plaatselijke zelfgemaakte ijs. Lekker! (O)

Dag
3

Playa del Carmen – Rio Lagartos (254 km, ca. 3,5 uur)

Jullie halen vanochtend de huurauto op in Playa del Carmen en verruilen de levendige badplaats voor het slaperige vissersdorpje Rio Lagartos aan de noordkust. De pastelkleurige houten huizen geven het geheel een Caribisch sfeertje. Rio Lagartos is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het gelijknamige en grootste wetland gebied van Yucatan, dat bovendien een UNESCO biosfeerreservaat is. Doordat het zoute zeewater zich vlak achter de Golf van Mexico met zoet rivierwater mengt, vind je hier een gevarieerd dierenrijk. Het is een enorm reservaat van mangroven, moerassen, estuaria, zoutvlakten, duinen, droog bos en oerwoud dat zich uitstrekt over de noordkust van Yucatan. Het reservaat is met name beroemd vanwege de grote flamingokolonie die er leeft. Jullie gaan in het mangrovegebied op zoek naar flamingo’s en krokodillen, samen met andere reizigers. Jullie pakken de reddingvesten, verrekijker en zonnebrandcrème en de kleine motorboot kan vertrekken. De tocht van zo’n twee uur vliegt voorbij. De gids spreekt beperkt Engels, maar kent het gebied op zijn duimpje. In de lagune leven vele vogelsoorten zoals arenden, krabben en krokodillen. Zie je in de verte grote roze vlekken? Dan heb je de flamingo’s gevonden! De knalroze vogels staan rustig op één poot te balanceren en zijn op zoek naar garnaaltjes. Tijdens de boottocht stop je bij een zoutmeer, waar je elkaar met modder in kunt smeren en daarna lekker kunt dobberen in het water. (O)

Dag
4

Rio Lagartos – Valladolid (106 km, ca. 2 uur)

Aan het begin van de middag bereik je het charmante koloniale stadje Valladolid. In de omgeving kun je de Cenotes in Dzitnup (X’kekén en Sammulá) of de Zaci Cenote bezoeken. Cenotes zijn grotten met water, waarvan er in Yucatán ruim 3000 zijn. Sommige zijn ondergronds, andere aan de oppervlakte. Het waren voor de Maya’s heilige plaatsen omdat het de ingang naar de onderwereld symboliseert. Door de Maya’s werden de poelen dan ook gebruikt om offers aan de goden te brengen, waaronder ook mensenoffers. Van de Cenote van Dzitnup wordt gezegd dat dit een van de mooiste is. Je kunt er ook een verkoelende duik in nemen. In Valladolid zijn het oude ex-klooster van San Bernardo en de kathedraal de moeite waard. In Valladolid verblijven jullie twee nachten. (O)

Dag
5

Valladolid: Fietstocht naar een cenote en dorpje

Geniet van een authentieke fietstour met prachtige cenotes rondom Valladolid. Je leert van de lokale bevolking over de Maya-cultuur tijdens een bezoek aan een van de omliggende dorpjes. De middag kun je doorbrengen aan de rand van het zwembad. (O)

Dag
6

Valladolid – speurtocht Chichèn Itzá – Izamal (120 km, ca. 2 uur)

Jullie gaan op weg naar Izamal en bezoeken onderweg het wereldberoemde tempelcomplex van Chichèn Itzá. Met een speurtocht bij de hand verken je samen met de kinderen op een interactieve manier de archeologische site. Volg de route op de kaart en laat de kids zoeken naar de foto’s die in de speurtocht zijn opgenomen. Eenmaal gevonden, krijgen ze een leuke opdracht mee of ontsluit er zich een stukje geschiedenis of een leuke mythe. Het is een heel leuke manier om Chichèn Itzá en de geschiedenis van de Maya’s te leren kennen.

Het is vervolgens een klein stukje, van Chichèn Itzá naar Izamal, waar jullie een nacht verblijven. Dit charmante stadje met geel-gekleurde straten lijkt misschien wel op het Mexico dat je in gedachten had. Ontspannen sfeer en vrolijke kleuren. Je begrijpt meteen waarom dit stadje als bijnaam ‘de gele stad’ heeft. Dit past precies bij het Mexico plaatje!

Izamal: tocht per paardenkoets

Het leven voltrekt zich in Izamal in een rustig tempo. Heel rustig. Een auto past haast niet in het straatbeeld, dus die kun je dan ook lekker laten staan. Er staat namelijk een paard en wagen voor jullie klaar. Gewoonlijk is een koets veelal een toeristische attractie, maar hier voelt het toch anders. Het past wel bij Izamal. En de kids genieten er vast van! Onderweg krijg je een beetje gevoel bij de stad en hoe alles gelegen is. Je zult ook wat oude ruïnes ontdekken die midden in de stad liggen. (O)

Dag
7

Izamal – Uxmal – Campeche (306 km, ca. 4 uur)

Op weg naar Campeche kom je langs de ruïnes van Uxmal. Een mooie gelegenheid om hier een stop te maken. Deze ruïnes zijn namelijk nog indrukwekkender dan die van Chichèn Itzá, maar dan zonder de vele toeristen en souvenirstalletjes. Leuk ook voor de kinderen omdat je hier, in tegenstelling tot Chichèn Itzá, enkele tempels en piramides nog mag beklimmen. Na het bezoek aan de archeologische vindplaats kun je ook het tegenover gelegen chocolade openluchtmuseum bezoeken. Naast het verhaal over chocola krijg je ook een Maya ritueel te zien en je mag als afsluiting je eigen chocolademelk maken uit rauwe cacao. Mmmm, lekker! Daarna rijd je door naar Campeche, waar jullie twee nachten verblijven. (O)

Dag
8

Campeche: vrije dag

Slenter door de deels autovrije straten van Campeche, langs pastelkleurige huizen en kleurrijke kerken. Het zal er warm zijn, maar een briesje vanaf zee zorgt voor enige verkoeling. Neem een ijsje op het terras en bezoek het nabijgelegen fort San Miguel. Vanaf het koloniale fort kijk je uit over zee en zie je misschien wel een piratenschip voorbij varen. De kinderen staan al klaar om een van de kanonnen af te vuren. Interessant om te weten is dat Campeche lange tijd werd belegerd door piraten. De aanvallen hielden op toen de verdedigingsmuur rond de stad werd gebouwd. Een deel van de muren en poorten is nog intact. Als UNESCO monument is de stad beschermd tegen de moderne bouwwoede en vernieuwingsdrang. Je hebt kans dat je een piratenschip ziet, maar dan met toeristen. (O)

Dag
9

Campeche – Palenque (359 km, ca. 4,5 uur)

Een relatief lange rit vandaag, naar Palenque. De Mayaruïnes van Palenque liggen aan de voet van een berggebied, verscholen in de jungle. Je overnacht vandaag en morgen dichtbij de archeologische site in een comfortabele bungalow. Neem de middag de tijd om te relaxen bij het zwembad en ga op tijd naar bed. Morgen vroeg op voor een wandeling door de jungle! (O)

Dag
10

Palenque: wandeling met gids

In de ochtend word je gewekt door een hoop gekwaak vanuit de boomtoppen. Het zijn geen reuzenkikkers, maar toekans, zo zal de gids je vertellen. Hoor je een harde brul, dan denk je misschien wel aan een jaguar, maar de kans is groot dat het om een brulaap gaat. Niets is namelijk wat het lijkt in de jungle. Samen met de gids bezoeken jullie de ruïnes. Je voelt je net een ontdekkingsreiziger als je bij Templo Olvidado, de ‘verloren tempel’ aankomt. Palenque is een van de drukst bezochte Mayaruïnes, maar het gros van de reizigers bezoekt alleen de kleine cluster aan tempels die door de archeologen is blootgelegd. Jullie kunnen een frisse duik nemen bij de Agua Azul watervallen voordat jullie weer terug naar het hotel worden gebracht. (O)

Dag
11

Palenque – Calakmul (356 km, ca. 4,5 uur)

Vandaag verlaat je de heuvels en rijd je de vlakte van Yucatan weer in. Onderweg is er niet veel te zien of te doen, maar het rijdt wel lekker door op de lange, rechte wegen. Je verblijft een nacht in een familievriendelijk hotel met zwembad vlakbij de ruïnes van Chicanna en het plaatsje Xpujil. Misschien is er aan het eind van de middag nog tijd om naar een vleermuizengrot in de buurt te rijden. In totaal vliegen er circa drie miljoen vleermuizen uit om in de nacht op jacht te gaan naar insecten. Een natuurspektakel! Wat ook indruk maakt, is de enorme stank die deze beesten uit de grot meenemen… Veel gezinnen houden het daarom bij een kort, maar indrukwekkend bezoek. (O)

Dag
12

Calakmul – Bacalar (235 km, ca. 3,5 uur)

Van Calakmul rijden jullie in oostelijke richting, naar het plaatsje Bacalar. Na een paar actieve dagen langs verschillende jungletempels is het nu tijd om te ontspannen. Bacalar ligt aan de gelijknamige lagune, iets ten noorden van de stad Chetumal. Op korte afstand van het hotel ligt een oud Spaans fort met enkele kanonnen erop en de Cenote Azul. Een cenote is een grot die water bevat. Totaal zijn er in dit deel van Mexico wel 6000 cenotes en die in en rond Bacalar behoren tot de grootste van het land. De prachtig blauwe Cenote Azul (azul betekent blauw) is 90 meter diep, wordt omringd door groene vegetatie en je kunt hier zwemmen in het heldere water. Deze cenote is leuke stop op weg naar jullie overnachtingsplek. In Bacalar verblijven jullie twee nachten in een heerlijk appartement met een ruime woonkamer en twee slaapkamers. De lagune van Bacalar ligt op 100 meter afstand. Er is geen strand, maar wel een soort ‘beachclub’ met een pier waar je van af kunt duiken. Er zijn tevens twee grote glijbanen voor de kinderen. Terwijl de kinderen zich vermaken bij de glijbanen, bestellen jullie een Sol biertje en pakken de e-books erbij. Heerlijk in de relaxmodus!  (O)

Dag
13

Bacalar: Pontonboot door de lagune

Bacalar ligt aan de gelijknamige lagune. Er is geen strand, maar wel een pier waar je van af kunt duiken. Er zijn twee grote glijbanen. Met een pontonboot vaar je door de lagune en over drie sinkholes, langs Bird Island naar Pirate’s Channel. Hier kun je lekker zwemmen en ontspannen! (O)

Dag
14

Bacalar – Tulum – Akumal (238 km, ca. 3 uur)

Vandaag ga je op weg naar de ‘Riviera Maya’, zoals de mooie kuststrook ten zuiden van Cancun wordt genoemd. Onderweg kun je een stop maken bij de tempels van Tulum. Het tempelcomplex zelf is niet bijzonder indrukwekkend. De ligging, op de rotsen direct aan zee, is echter adembenemend. Daarna rijd je door naar Akumal, een familievriendelijk kustplaatsje waar je in een leuk hotel slaapt direct aan een heerlijk palmenstrand. Na je avontuurlijke reis door Mexico is het nu echt tijd om te ontspannen en de indrukken van de afgelopen weken te verwerken. Het strand loopt langzaam af in zee en er staat weinig stroming, dus de kids kunnen hier veilig in zee spelen. (O)

Dag
15-16

Akumal: vrije dagen

Ga lekker relaxen, of sta vroeg op en maak voor het ontbijt een strandwandeling. Voor de kust van het hotel zwemmen de zeeschildpadden en als je goed kijkt zie je af en toe een hoofdje boven het water uitkomen. In de zee kunnen de volwassenen hier mooi snorkelen. Kom je te dicht bij de zeeschildpadden, dan word je teruggefloten, ter bescherming van de zeeschildpadden. Akumal heeft een grote baai en zwemmen en snorkelen, buiten het afgezette gebied, is geen probleem. Ga tropische visjes spotten, of op zoek naar pijlstaartroggen. De kinderen vermaken deze twee dagen zich heerlijk in het zwembad en de zee terwijl de ouders schommelend in de hangmat een boek lezen. (O)

Dag
17

Akumal – Cancun (105 km, ca. 1,5 uur) – Amsterdam

Na een laatste strandwandeling of duik in zee is het tijd om naar de luchthaven van Cancun te gaan. Hier lever je de huurauto in. Met het zand nog tussen je tenen stap je het vliegtuig in, op weg naar huis. (O)

Dag
18

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany