Familiereis
vanaf € 1419,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in vierpersoonskamer
Voor kinderen van alle leeftijden
Ideaal voor meivakantie!
Rustig reistempo: bijna overal twee nachten
Leuke foodtour in Playa del Carmen
Per boot op zoek naar flamingo's en krokodillen
Tocht per koetsje in Izamal
Interactieve speurtocht in Chichèn Itzá
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún – Playa del Carmen

Vandaag vliegen jullie naar Cancún, waar je op de luchthaven wordt opgewacht door een chauffeur die jullie naar de badplaats Playa del Carmen brengt. Hij overhandigt jullie tevens een informatiemap over jullie reis door Mexico. Het is ongeveer een uur rijden naar Playa del Carmen. Nadat de chauffeur je bij het hotel heeft afgezet en je de bagage op de kamer hebt achtergelaten, kunnen de schoenen uit en de slippers aan. Tijd om te ontspannen aan het zwembad of direct een duik te nemen in de Caribische zee. Het zand is wit, de zee is blauw en de zon brandt hoog aan de hemel. De vakantie kan beginnen! Jullie verblijven twee nachten in Playa del Carmen.

Dag
2

Playa del Carmen: food tour

Doe lekker rustig aan en geniet vandaag van het strand en struin een beetje door het gezellige centrum van Playa del Carmen, dat kortweg ‘Playa’ wordt genoemd. Aan het einde van de dag heb je een date met een lokale gids en fijnproever die je meeneemt langs zijn favoriete eetstalletjes en restaurantjes. Van tropische fruitshakes, tamales (in bananenblad gestoomde maisdeegrol, gevuld met vlees) en diverse taco’s tot tortilla’s met chocola en kaas! Aan die laatste combi moet je misschien een beetje wennen, maar de kinderen smullen er vast van. Je sluit de tour af met kokosnootijs en een tequila proeverij. Een leuke introductie tot de Mexicaanse keuken, met gerechten die kenmerkend zijn voor het schiereiland Yucatan.

Dag
3

Playa del Carmen – Rio Lagartos: boottocht (254 km, ca. 3,5 uur)

In de ochtend halen jullie de huurauto op bij het lokale verhuurkantoor en verruilen de levendige badplaats Playa del Carmen voor het slaperige vissersdorpje San Felipe aan de noordkust. De pastelkleurige houten huizen geven het geheel een Caribisch sfeertje. San Felipe is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het grootste wetland gebied van Yucatan, dat bovendien een UNESCO biosfeerreservaat is; Río Lagartos. Doordat het zoute zeewater zich vlak achter de Golf van Mexico met zoet rivierwater mengt, vind je hier een gevarieerd dierenrijk. Het is een enorm reservaat van mangroven, moerassen, estuaria, zoutvlakten, duinen, droog bos en oerwoud dat zich uitstrekt over de noordkust van Yucatan. Het reservaat is met name beroemd vanwege de grote flamingokolonie die er leeft. Aan het water ligt restaurant Rio Lagartos, het vertrekpunt van jullie boottocht. Jullie gaan namelijk in het mangrovegebied op zoek naar flamingo’s en krokodillen, samen met andere reizigers. Jullie pakken de reddingvesten, verrekijker en zonnebrandcrème en de kleine motorboot kan vertrekken. De tocht van zo’n twee uur vliegt voorbij. De gids spreekt beperkt Engels, maar kent het gebied op zijn duimpje. In de lagune leven vele vogelsoorten zoals arenden, krabben en krokodillen. Zie je in de verte grote roze vlekken? Dan heb je de flamingo’s gevonden! De knalroze vogels staan rustig op één poot te balanceren en zijn op zoek naar garnaaltjes. Tijdens de boottocht stop je bij een zoutmeer, waar je elkaar met modder in kunt smeren en daarna lekker kunt dobberen in het water.

Dag
4

Rio Lagartos – Izamal: tocht per paardenkoets (161 km, ca. 2 uur)

Het is een relatief kleine afstand naar Izamal, waar jullie twee nachten verblijven. Dit charmante stadje met geel-gekleurde straten lijkt misschien wel op het Mexico dat je in gedachten had. Ontspannen sfeer en vrolijke kleuren. Je begrijpt meteen waarom dit stadje als bijnaam ‘de gele stad’ heeft. Binnen de muren van jullie hotel is het een oase van rust. De receptie en huisjes staan in een groene binnentuin. Tussen bomen zijn hangmatten gespannen en het zwembad lonkt. Dit past precies bij het Mexico plaatje! ’s Middags staat er een paard en wagen voor jullie klaar. Gewoonlijk is een koets veelal een toeristische attractie, maar hier voelt het toch anders. Het past wel bij Izamal. En de kids genieten er vast van! Onderweg krijg je een beetje gevoel bij de stad en hoe alles gelegen is. Je zult ook wat oude ruïnes ontdekken die midden in de stad liggen. Na de tocht met paard en wagen heb je de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag
5

Izamal

Het leven voltrekt zich in Izamal in een rustig tempo. Heel rustig. Een auto past haast niet in het straatbeeld, dus die kun je vandaag dan ook lekker laten staan. Een leuk idee is een bezoek aan het mooie klooster (Convento de San Antonio de Padua), dan kun je meteen een fotomomentje meepakken bij de grote letters die de naam van het stadje vormen.

Dag
6

Izamal – Valladolid (110 km, ca. 1,5 uur)

Jullie gaan op weg naar Valladolid, waar jullie van de goedlachse bewoners van het nabijgelegen Ek Balam leren om tortilla’s te maken. Als ze het een keer hebben voorgedaan, is het de beurt aan de kinderen om hun eigen tortilla’s te maken. Met een stenen vijzel wordt de maïs fijngemalen. Voeg daar water en een snufje zout aan toe en kneed het tot een balletje deeg. Even plat slaan en bak dan je eigen tortilla op een bakplaat boven een houtvuurtje. Ook als ze een beetje misvormd zijn, smaken ze heerlijk! De dorpsbewoners laten tevens zien hoe het traditionele borduurwerk wordt gemaakt. Aan hun kleurrijke kleding is te zien tot welke subgroep de Maya’s behoren. Je krijgt een spoedcursus hangmat weven, want bedden met matrassen vind je niet in deze traditionele dorpjes. In Valladolid verblijven vervolgens jullie twee nachten. Ga vanavond op tijd naar bed, zodat jullie morgenochtend vroeg bij het wereldberoemde tempelcomplex van Chichèn Itzá kunnen zijn.

Dag
7

Valladolid: speurtocht Chichèn Itzá

Om bussen vol dagtoeristen en de ergste hitte te vermijden, raden we je aan om vandaag vroeg het park van Chichèn Itzá in te gaan. Het is ca. anderhalf uur rijden van het hotel. Met een speurtocht bij de hand verken je samen met de kinderen op een interactieve manier de archeologische site. Volg de route op de kaart en laat de kids zoeken naar de foto’s die in de speurtocht zijn opgenomen. Eenmaal gevonden, krijgen ze een leuke opdracht mee of ontsluit er zich een stukje geschiedenis of een leuke mythe. Het is een heel leuke manier om Chichèn Itzá en de geschiedenis van de Maya’s te leren kennen. De middag kun je doorbrengen aan de rand van het zwembad.

Dag
8

Valladolid – Cancun (156 km, ca. 2 uur) – Isla Mujeres

Je rijdt naar Cancun, waar je de huurauto inlevert. Daarna nemen jullie een taxi naar de haven van Puerto Juarez en kopen jullie zelf een kaartje voor de eerstvolgende ferry naar Isla Mujeres. Op dit heerlijke eiland voor de kust van Cancun sluiten jullie de reis door Mexico af. De ferry’s vertrekken elk half uur, dus lang hoef je niet te wachten. Na een kleine 20 minuten op de boot komen de wuivende palmbomen en spierwitte stranden al in beeld. Eenmaal op het eiland nemen jullie een taxi die je binnen ongeveer 5 minuten naar het hotel rijdt. Jullie overnachten in een kleinschalig resort met zwembad vlakbij Playa Norte, het mooiste strand van het eiland. Na het inchecken kun je meteen een duik nemen in de prachtig blauwe zee!

Dag
9-10

Isla Mujeres vrije dagen

Isla Mujeres, ofwel vrouweneiland, heeft een Caribisch sfeertje en is een heerlijke plek om je Mexico reis af te sluiten. In de maanden juli en augustus kan het er aardig druk zijn, maar als de zon onder gaat en de dagjesmensen zijn verdwenen is het heerlijk struinen door de pastelkleurige staatjes met gezellige restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Er is niet bijzonder veel te beleven en dat komt goed uit want het is heerlijk om eens even lekker niks te doen. Je kunt relaxen onder de palmbomen bij het zwembad en gaan schelpen zoeken op het strand. Het strand loopt langzaam af in zee en kinderen kunnen hier dan ook veilig spelen in het ondiepe water. Op het eiland zijn golfkarretjes te huur. Daarmee kun je bijvoorbeeld naar de vuurtoren aan de zuidkant van het eiland rijden om te gaan snorkelen bij van de koraalriffen die voor de kust liggen. Het koraal is niet bijzonder indrukwekkend, maar er zwemmen wel een hoop tropische vissen.

Dag
11

Isla Mujeres – Cancun – Amsterdam

De laatste dag van je vakantie. Misschien heb je zin om een laatste wandeling over het strand te maken. Vanuit Isla Mujeres neem je zelf de ferry terug naar Puerto Juarez op het vasteland en neem je een taxi (spreek vooraf de prijs af!) of gedeelde Puerto Juarez airport shuttle naar de luchthaven. Met een koffer vol goede herinneringen stappen jullie in het vliegtuig.

Dag
12

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany