Bestseller
vanaf € 1287,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt in het winterseizoen ook rechtstreeks vliegen met KLM. Wij geven u graag meer informatie
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Kleurrijk en fascinerend Mexico City
Maya hoogtepunten Teotihuacan, Palenque, Uxmal en Chichén Itzá
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen, wij maken graag een offerte op maat
Verleng uw reis op het strand in Playa del Carmen
Uitgebreide Engelstalige routebeschrijving
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Mexico City

Vertrek van Amsterdam naar Mexico City. Probeert u tijdens de vlucht een raamplaats te bemachtigen, zodat u bij aankomst vanuit het vliegtuig de indrukwekkende aanblik van deze wereldstad kunt zien. Mexico City is een van de grootste steden ter wereld en is tevens de grootste hoogstgelegen stad. Mexico City ligt in het Dal van Mexico op 2240 meter boven de zeespiegel en is het politieke, economische en culturele centrum van het land. Onze vertegenwoordiging verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw hotel in het historisch centrum, waar u drie nachten verblijft.

Dag
2-3

Mexico City

De Mexicaanse hoofdstad is kleurrijk en fascinerend. U heeft twee dagen om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Per openbaar vervoer of taxi kunt u zich in deze stad goed verplaatsen. Tussen de meer dan 20 miljoen inwoners vindt u veel kerken, kathedralen, musea en verschillende historische (voornamelijk Azteekse) locaties. Een van de meest bezochte plekken is het centrale plein, de Zócalo. Hier bevinden zich de Azteekse Templo Mayor, het Nationaal Paleis en de Spaanse kathedraal. Het is het op twee na grootste plein ter wereld. Brengt u in ieder geval een bezoek aan de voorstad Coyoacan waar in het ‘blauwe huis’ het museum van de beroemde Mexicaanse schilderes Frida Kahlo gevestigd is. Ook de drijvende tuinen van Xochimilco zijn ‘must-sees’. (O)

Dag
4

Mexico City – Teotihuacan – Puebla (200 km)

Vandaag haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Puebla, via het historisch centrum en de piramides van Teotihuacan. Puebla ligt vervolgens op zo’n twee uur afstand. Puebla is met name bekend vanwege de productie van Talavera aardewerk en vanwege de traditionele keuken. De stad kent vele gezellige terrasjes en markten, waar u kunt kennismaken met de lokale keuken. Veel typisch Mexicaanse gerechten vinden hun oorsprong in deze ‘City of Angels’. Bent u in Puebla in augustus of september, maakt u dan van de gelegenheid gebruik om Mexico’s nationale gerecht te proeven, de zogenaamde Chiles en Nogadas. Dit gerecht van gevulde paprika’s draagt de kleuren van de Mexicaanse vlag: groene paprika’s, witte crèmesaus en rode pitjes van de granaatappel. Daarnaast zijn de typische gerechten als Mole Poblano en Cemitas een aanrader om eens te proeven. U overnacht in een hotel in koloniale stijl op loopafstand van het centrale plein, de zócalo. (O)

Dag
5

Puebla – Oaxaca (360 km)

‘s Ochtends kunt u Puebla verder ontdekken. Deze provinciehoofdstad is in 1531 gesticht door de Spanjaarden. Het is een aangename stad met een rijke geschiedenis. Hoewel het tegenwoordig een moderne stad is, zijn er nog steeds veel herinneringen aan de koloniale tijd. U vindt er vele prachtige oude stadsvilla’s, waarvan vele zijn bewerkt met de tegels van Talavera aardewerk. De grote hoeveelheid kerken, kathedralen en kloosters zijn overblijfselen uit de tijd dat Puebla een belangrijk religieus centrum was. Vervolgens rijdt u van Puebla naar Oaxaca. De rit leidt door een dunbevolkt landschap met veel cactussen. Daarnaast leidt een deel van de route over een spectaculaire tolweg. De koloniale stad Oaxaca staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft twee nachten in een hotel in het centrum. (O)

Dag
6

Oaxaca

De stad is goed te voet te verkennen. Het centrale plein van Oaxaca fungeert als spil van het dagelijks leven. Het is er een komen en gaan van verkopers, studenten, toeristen en kooplui. Ook treden er veelvuldig straatartiesten op, voornamelijk marimba bands. Een marimba is een aan de xylofoon verwant muziekinstrument, dat veelal in volksmuziek wordt gebruikt. Oaxaca is rijk bedeeld met mooie kerken en kathedralen. De allermooiste is de Iglesia de Santo Domingo, geroemd vanwege haar rijke barok-interieur. Op z’n 10 kilometer buiten de stad ligt Monte Albán, een bekende opgraving van de Zapoteken. Deze zeer bekende precolombiaanse ruïne bevat diverse tombes, terrassen en piramiden. (O)

Dag
7

Oaxaca – Tehuantepec (320 km)

Vandaag rijdt u door een ruig landschap over smalle en bochtige wegen, dus neemt u voldoende tijd om uw bestemming te bereiken. De effectieve rij-tijd bedraagt zo’n 6 à 7 uur. Onderweg naar Tehuantepec kunt u namelijk ook een aantal interessante stops maken. Ten eerste bij El Tule, de enorme Ahuehuete boom van 48 meter hoog en meer dan 2000 jaar oud. Deze bezienswaardigheid ligt op zo’n 14 kilometer ten zuiden van Oaxaca. In Mitla kunt u de geometrische patronen van de Mixtecten bekijken. Verder liggen er langs de route enkele distilleerderijen van het bekende drankje mescal, een alcoholische drank die uit het sap van de agave wordt geproduceerd. U overnacht in een comfortabel hotel in Tehuantepec. (O)

Dag
8

Tehuantepec – Chiapa de Corzo – San Cristóbal de las Casas (400 km)

U verlaat de staat Oaxaca en rijdt die van Chiapas binnen. U rijdt eerst door vlak terrein en daarna door bergachtig gebied met bochtige wegen. Trekt u een volle dag uit voor deze route, zodat u voldoende tijd heeft voor een bezoek aan de Cañon de Sumidero. Dit is een van de hoogtepunten van deze rondreis. Wij u adviseren u om hier een boottocht te maken. Deze indrukwekkende kloof is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Chiapas. Op sommige plaatsen zijn de wanden van de kloof meer dan 1000 meter hoog! De Cañon del Sumidero begint bij de stad Chiapa de Corzo en eindigt bij de Chicoasén dam, waar 20% van de energie voor Centraal-Amerika opgewekt wordt. U rijdt door naar San Cristóbal de las Casas, waar u twee nachten verblijft in een hotel op loopafstand van de zócalo. (O)

Dag
9

San Cristóbal de las Casas

San Cristóbal de las Casas is een van de meest schilderachtige plaatsen van Mexico. Keienstraatjes, de koloniale architectuur, daken met rode dakpannen en huizen in vrolijke pastelkleuren geven dit stadje een bijzondere charme. De ligging in een gebied dat overwegend wordt bevolkt door Maya’s, zorgt voor een nadrukkelijke aanwezigheid van inheemse bevolking. Dit komt tot uiting in de markten, in de kleding van de mensen op straat en in de bedrijvigheid in de omliggende dorpjes. In het nabijgelegen dorpje San Juan Chamula is de indianencultuur nog zeer levendig. Heeft u tijd, brengt u dan een bezoek aan het mysterieuze kerkje in dit dorp. (O)

Dag
10

San Cristóbal de las Casas – Villahermosa – Palenque (451km)

Op weg van San Cristóbal de las Casas zult u een verschil in klimaat ervaren. U reist van de koele hooglanden naar de tropische hitte van het regenwoud. San Cristóbal ligt op een hoogte van 2200 meter, Palenque slechts op 60 meter boven zeeniveau. Het is een mooie rit over zeer bergachtige bochtige wegen, afdalend door naaldbos dat overgaat in tropisch regenwoud. Zoekt u verkoeling, maakt u dan een stop bij de watervallen van Misol Ha. U verblijft twee nachten in Palenque. (O)

Dag
11

Palenque

Voor veel reizigers is de archeologische zone van Palenque een van de voornaamste redenen voor hun bezoek aan Mexico. De combinatie van zeer goed bewaard gebleven Maya opgravingen in een groene, tropische setting is uniek. Ongeveer 2,5 km² van de voormalige Maya stad is blootgelegd. Men schat dat dit nog geen 10% is van de totale oppervlakte die Palenque ooit bestreek. De rest van het gebied, dat waarschijnlijk nog meer dan duizend gebouwen en andere constructies bevat, ligt nog verborgen in het oerwoud. Na een bezoek aan de ruïnes kunt u met een lokale gids een stuk door de jungle wandelen. (O)

Dag
12

Palenque – Campeche (375 km)

Het rustige plaatsje Campeche kent een turbulent verleden. Piraten zoals John Hawkins en Sir Francis Drake vielen hier regelmatig Spaanse galjoenschepen aan, om hun waardevolle vracht te plunderen. Hieraan dankt Campeche de bijnaam ‘Piratenstad’. Ook de stad zelf stond in het verleden bloot aan bloederige invallen. Daarom werd in 1663 zowel een stadswal als een aantal forten gebouwd. Sindsdien is Campeche een vredige stad. Een overnachting in Campeche. (O)

Dag
13

Campeche – Uxmal – Mérida (260 km)

Op weg van Campeche naar Mérida raden wij u een korte omweg aan, die zeer de moeite waard is. U kunt namelijk de ruïnes van Uxmal bezoeken. Net als die van Palenque, liggen deze verscholen in de jungle. Vanwege de grote afstand tot de toeristische gebieden van het Yucatan schiereiland, wordt deze archeologische zone relatief weinig bezocht. Bekend in Umxal is de ronde Piramide van de Tovenaar. Vanuit Uxmal rijdt u in een uurtje naar uw hotel in Mérida, waar u twee nachten verblijft. (O)

Dag
14

Mérida

Mérida wordt de witte stad genoemd vanwege de witgepleisterde huizen die stad een bijzondere uitstraling geven. Deze hoofdstad van de provincie Yucatán staat verder bekend om zijn vele koloniale gebouwen. Een leuk uitstapje vanuit Mérida is de lagune van Celestun, waar een grote kolonie flamingo’s leeft. In de omgeving van Mérida bevinden zich vele cenotes (bovengrondse poelen), waarin u een heerlijk verkoelende duik kunt nemen. Er zijn in Yucatán ruim 3000 cenotes. In de tijd van Chichén Itzá werden de poelen gebruikt om mensenoffers te brengen. Deze werden waarschijnlijk gebracht aan de regengod Chaac. In dit droge gebied was het verzekeren van regelmatige regens een belangrijke wens van de bevolking. (O)

Dag
15

Mérida – Playa del Carmen (325 of 390 km)

De rit van Mérida van Playa del Carmen duurt zo’n vijf uur. Ons advies is om vandaag heel vroeg op te staan en rond openingstijd bij de archeologische zone van Chichén Itzá te zijn. Zo slaat u twee vliegen in één klap: u vermijdt de drukte en de grote hitte op het warmste tijdstip van de dag. Op zo’n 120 kilometer ten oosten van Mérida ligt dit grootste en best bewaarde piramidecomplex van Mexico. De meest aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn het beeld van Chac Mool (het beeld van een achteroverliggende man die de offers droeg) en El Castillo (tempel van Kukulcan). Deze laatste heeft 365 trappen en is 30 meter hoog. De 365 zeer steile treden staan voor de dagen van een zonnejaar. Tegenwoordig is het niet meer toegestaan deze tempel te beklimmen, maar u kunt deze uit alle hoeken fotograferen en bekijken. Chichén Itzá staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is op 7 juli 2007 tevens gekozen tot een van de New 7 Wonders of the World. Voor het vervolg van de route naar Playa del Carmen heeft u de optie om over de tolweg te rijden, of via secundaire wegen. De tolweg is langer in kilometers, maar stelt u wel in staat om goed door te rijden. De route over secundaire wegen brengt u meer in contact met het dagelijks leven in de dorpjes. Deze optie kost u wat meer tijd. Aan het einde van de dag bereikt u de badplaats Playa del Carmen, waar u overnacht. (O)

Dag
16

Playa del Carmen – Cancún (70 km) – Amsterdam

U levert de huurauto af op de luchthaven van Cancún en vliegt terug naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany