vanaf € 1504,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt in het winterseizoen ook rechtstreeks naar Cancún vliegen met KLM. Wij geven u graag meer informatie
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Verblijf in veelal typisch Mexicaanse haciendas
Korte rij-afstanden
Bezoek Chichèn Itzá, Uxmal en Celestún
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving
Strandverlenging in Playa del Carmen mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Rijdt u liever niet zelf? Bekijk dan onze 11-daagse privé-rondreis Historical Haciendas of Yucatán met Engelstalige privé-chauffeur/gids.

 

Dag
1

Amsterdam – Cancún

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cancún. U wordt ontvangen op de luchthaven van Cancún en naar uw hotel in het centrum van Cancún gebracht voor uw overnachting. U ontvangt de Engelstalige routebeschrijving en routekaart zodat u de volgende dag goed voorbereid op pad kunt.

Dag
2

Cancún – Valladolid (160 km)

’s Ochtends haalt u de huurauto op in Cancún en vertrekt u naar de binnenlanden van het schiereiland van Yucatán. Het is een aangename eerste dag van uw autorondreis met een korte rij-afstand, zodat u kunt wennen aan het rijden in Mexico. Het verkeer in Yucatán is overzichtelijk en niet erg druk, u zult zich snel thuis voelen op de weg. Zodra u het centrum van Cancún heeft verlaten, rijdt u over goede wegen met een duidelijke bewegwijzering. Vindt u het leuk om de hotelzone van Cancún te zien, dan kunt u ervoor kiezen om via de zogenaamde Zona Hotelera de stad te verlaten. De enorme hotels, vele shopping malls en levendige horecagelegenheden in Cancún vormen een groot contrast met de serene rust die u tijdens deze rondreis in de Hacienda’s zult ervaren. Aan het begin van de middag bereikt u het charmante koloniale stadje Valladolid. In de omgeving kunt u de Cenotes in Dzitnup (X’kekén en Sammulá) of de Zaci Cenote bezoeken. Cenotes zijn grotten met water, waarvan er in Yucatán ruim 3000 zijn. Sommige zijn ondergronds, andere aan de oppervlakte. Het waren voor de Maya’s heilige plaatsen omdat het de ingang naar de onderwereld symboliseert. Door de Maya’s werden de poelen dan ook gebruikt om offers aan de goden te brengen, waaronder ook mensenoffers. Van de Cenote van Dzitnup wordt gezegd dat dit een van de mooiste is. U kunt er ook een verkoelende duik in nemen. In Valladolid zijn het oude ex-klooster van San Bernardo en de kathedraal de moeite waard. Een overnachting in Valladolid. (O)

Dag
3

Valladolid – Izamal (116 km)

Iets ten noorden van Valladolid bevinden zich de ruïnes van Ek Balam en de ernaast gelegen Cenote Xcanché, waar de mogelijkheid is om te zwemmen. Indien u avontuurlijk bent aangelegd kunt u hier ook zip-linen. U reist verder naar Izamal. In de middag komt u aan bij Hacienda Sacnicte, een fraaie historische hacienda. Deze haciënda oogt erg romantisch en spreekt tot de verbeelding. Omdat er slechts enkele kamers zijn, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en service. U kunt hier ook heerlijk dineren. U verblijft twee nachten in Hacienda Sacnicte. (O)

Dag
4

Izamal

Geniet in de ochtend van de tuinen en het zwembad dat deel uitmaakt van de hacienda. Het is een relatief kleine afstand naar Izamal dat een bezoek meer dan waard is. Dit charmante stadje met geel-gekleurde straten lijkt misschien wel op het Mexico dat u in gedachten had. Er zijn ook oude ruïnes te ontdekken die midden in de stad liggen. Een leuk idee is een bezoek aan het mooie klooster (Convento de San Antonio de Padua). Terug in de hacienda heeft u tijd om te genieten van de tuin en te ontspannen in het zwembad. (O)

Dag
5

Izamal – Progreso – Mérida (160 km)

De zelden bereisde route in noord-Yucatán langs de Golfkust is erg mooi. U kunt het stadje San Crisanto bezoeken, waar u een boottocht door het paradijselijke labyrint van mangroven kunt maken. Voorbij San Crisanto verandert het landschap en ziet u zeewater aan de rechter- en lagunes aan de linkerkant van de weg. Het is zeer waarschijnlijk dat u hier uitzicht heeft op grote groepen flamingo’s die zich voeden in het ondiepe water van de lagunes. In deze omgeving treft u Xcambó, een van de weinige voormalige Maya steden in de buurt van de kust. De volgende stop is het havenstadje Progreso, ten noorden van Mérida. Dé ideale plek voor een ontspannen lunch met prachtig uitzicht op zee en de kilometers lange pier! Progreso is bekend om zijn culinaire hoogstandjes bereid van schaal- en schelpdieren. De komende twee nachten slaapt u wederom in een typisch Mexicaanse hacienda, die in de loop der tijd onderdeel is gaan uitmaken van de stad Mérida. (O)

Dag
6

Mérida – Celestún – Mérida (160 km)

Hacienda Misné dateert uit de koloniale tijd en biedt unieke architectonische details met een licht Franse invloed. De hacienda heeft een prachtig gerestaureerd hoofdgebouw en is omgeven door muren om het complex en de tropische tuinen te beschermen. De schoonheid van de hacienda en haar weelderige tuinen zijn zeer indrukwekkend. Geniet van de Mexicaanse zon en drink een Tequila of cocktail aan het zwembad, of besluit om er op uit te trekken. De dag kan worden gewijd aan het bezoeken van Mérida, de “Witte Stad” en de hoofdstad van Yucatán. Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van de omgeving, dan kiest u er voor om de Maya ruïnes van Dzibilchaltún te bezoeken. De meeste mensen kiezen er echter voor de lagune van Celestún te bezoeken. Celestún, hetgeen “geschilderde steen” betekent in Maya, is een rustig vissersdorp gelegen ten westen van Mérida langs de westkust van Yucatán. Het herbergt afgelegen stranden en is de perfecte bestemming voor wie de drukte wil ontsnappen en terug wil naar de natuur. Palapas (restaurants met rieten daken) serveren de beste schaal- en schelpdieren in de staat. Celestún is beroemd vanwege de mooie boottochten die hier gemaakt kunnen worden: u ziet natuurlijk helder water opborrelen uit ondergrondse bronnen, spot witte en roze pelikanen en bovenal de vele flamingo’s die hier hun thuis hebben. (O)

Dag
7

Mérida – Uxmal – Siho Playa (290 km)

U verlaat Mérida in de ochtend en komt al snel aan bij Hacienda Yaxcopoil, een nog in werking zijnde Hacienda. Na hier te hebben rondgekeken is het een korte rit naar het indrukwekkende Uxmal. De oude Maya-stad was een van de regionale hoofdsteden tijdens de late klassieke Maya periode en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische Maya sites. De ruïnes van Uxmal zijn een indrukwekkend restant van de architectonische hoogstandjes van de Maya’s en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Vanaf de hoger gelegen punten heeft u een mooi overzicht over het complex en de omliggende jungle. De groene omgeving is een van de aantrekkelijke aspecten van Uxmal. Een ander voordeel is dat Uxmal minder druk bezocht wordt dan Chichèn Itzá. ’s Middags is het heerlijk nagenieten van de vele indrukken die u heeft opgedaan aan het strand van Siho Playa. U bent hier twee nachten te gast. (O)

Dag
8

Siho Playa – Campeche – Siho Playa (175 km)

Optioneel kunt u vandaag Campeche bezoeken, een betoverende havenstad rijk aan maritieme geschiedenis en Barok/Spaanse architectuur. Campeche heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het herstel van honderden historische gebouwen. Doet u het liever rustiger aan, dan biedt uw strandhotel alles wat u nodig heeft. (O)

Dag
9

Siho Playa – Kabah – Chichén Itzá (290 km)

De route van vandaag leidt naar de zogenaamde Puuc regio en de minderbezochte ruïnes van Kabah. Indien u verder rijdt via de zogenaamde Franciscaanse route kunt u charmante plekken bekijken zoals het ex-klooster van Maní en het centrale plein van Acanceh, met een tempel naast de koloniale kerk. Laat in de middag of in het begin van de avond is uw aankomst in Chichén Itzá voor een overnachting in wederom een fraaie Hacienda: Hacienda Chichén. Als u op zoek bent naar een unieke natuur-wellness ervaring en echte Maya tradities en cultuur wilt ervaren, dan is deze boutique-stijl hacienda dé plek om te verblijven. De ideale lokatie biedt u rechtstreeks toegang tot Chichén Itzá door de toegangspoort binnen de eigen tuin van het hotel! (O)

Dag
10

Chichén Itzá – Playa del Carmen (200 km)

Geniet in de ochtend van een ontspannen wandeling door de archeologische vindplaats van Chichén Itzá. Wij raden u aan om vroeg op te staan om de archeologische zone te bezoeken. Zo vermijdt u de drukte en de hoge temperaturen later op de dag. Houdt u van koken? Volgt u dan voor de lunch een privé-kookles in Hacienda Chichén. ’s Middags rijdt u naar Mexico’s Caribische kust voor een heerlijke avond luieren aan het strand of genieten in het centrum van Playa del Carmen. (O)

Dag
11

Playa del Carmen – Cancún (70 km) – Amsterdam

U kunt uw auto inleveren op de luchthaven van Cancún, voordat u terugvliegt naar Amsterdam. Wij raden u echter aan om uw reis te verlengen met extra nachten in het gezellige Playa del Carmen. (O)

Dag
12

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany