vanaf € 1836,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U kunt in het winterseizoen ook rechtstreeks naar Cancún vliegen met KLM (dinsdag, donderdag en zaterdag). Wij geven u graag meer informatie
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Archeologische zones van Chichèn Itzá, Uxmal en Palenque
Koloniale steden Mérida en San Cristóbal de las Casas
Cañon del Sumidero National Park
Gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving
Strandverlenging in Playa del Carmen mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cancún. Na aankomst op de luchthaven van Cancún haalt u uw huurauto op en rijdt naar het eerste hotel voor uw overnachting. Eén overnachting in het centrum van Cancún.

Dag
2

Cancún – Mérida (350 km)

Vandaag staat uw eerste kennismaking met de Maya-beschaving op het programma. Onderweg van Cancún naar Mérida komt u enkele cenotes tegen; een cenote is een bovengrondse poel, waar u veelal kunt zwemmen. De bekendste cenotes zijn Dzit Nuub en Ik Kil; deze laatste staat ook wel bekend als de heilige blauwe cenote, vanwege de prachtige blauwe kleur. Ook adviseren wij u zeker een bezoek te brengen aan Chichèn Itzá, waar u de bekende Piramide van Kukulcán kunt bewonderen. Chichèn Itzá was een van de belangrijkste steden van de Maya’s en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na een bezoek aan deze indrukwekkende archeologische zone, vervolgt u uw reis naar het koloniale stadje Mérida, waar u twee nachten zult verblijven. (O)

Dag
3

Mérida – Celestún – Mérida (170 km)

Vanuit Mérida is een bezoek aan Celestún aan te raden, gelegen aan de Golf van Mexico. Dit nationale park aan de Golf van Mexico bestaat grotendeels uit mangroven en herbergt vele flamingo’s, fregatvogels en pelikanen. Tijdens een boottochtje over de Rio Esperanza kunt u de vogels in hun natuurlijke omgeving bewonderen. ’s Middags kunt u Mérida verder ontdekken en een bezoek brengen aan het Casa de Montejo, de kathedraal en het nationale paleis. (O)

Dag
4

Mérida – Uxmal – Campeche (235 km)

Vandaag kunt u de plaats Uxmal aandoen, een van de hoogtepunten van de Maya-beschaving. Uxmal is een uitgestrekt complex met huizen, tempels en paleizen in de karakteristieke Puuc-stijl, de barok van de Maya’s. U kunt de piramide beklimmen, maar eenmaal boven moet u uiteraard ook weer naar beneden! Vooral de ongerepte natuur die de ruïnes omringt, maakt een bezoek de moeite waard. Hierna rijdt u door naar Campeche voor uw overnachting. Campeche is de enige ommuurde stad in Mexico met een historisch centrum en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf het centrale plein kunt u de tram nemen, die langs de bezienswaardigheden rijdt en kunt u de gerestaureerde koloniale gebouwen aanschouwen. U verblijft één nacht in het kleurrijke Campeche. (O)

Dag
5

Campeche – Villahermosa (387 km)

’s Ochtends heeft u nog de tijd om het kleurrijke centrum van Campeche te ontdekken. Vandaag rijdt u naar Villahermosa, waar u een nacht verblijft. Onderweg kunt u een stop maken in Sabancuy en daar een duik nemen in de zee of de lunch gebruiken in één van de restaurantjes met uitzicht over de Golf van Mexico. Villahermosa is de hoofdstad van de staat Tabasco. Hier kunt u een kijkje nemen in het openluchtmuseum van La Venta met vele archeologische vondsten. Onder de vondsten zijn de bekende massief stenen hoofden van de Olmeken. (O)

Dag
6

Villahermosa – Chiapa de Corzo/Tuxtla Gutiérrez (247 km)

U rijdt naar het vriendelijke Chiapa de Corzo, een dorp aan de oever van de Grijala-rivier, of naar het oostelijker gelegen Tuxtla Gutiérrez. Eén overnachting in Tuxtla Gutiérrez. (O)

Dag
7

Chiapa de Corzo/Tuxtla Gutiérrez – San Cristóbal de las Casas (70 km)

’s Ochtends kunt u het Cañon del Sumidero National Park bezoeken, ongetwijfeld een hoogtepunt van uw rondreis. Sinds de bouw van een dam ligt hier een stuwmeer, waar u prachtige boottochten kunt maken. Het zicht op de 1200 m hoge wanden van de kloof is schitterend! Let op de krokodillen die liggen te zonnen en op de apen die in de bomen spelen. Eindpunt vandaag is de schilderachtige koloniale stad San Cristóbal de las Casas. U verblijft hier twee nachten. (O)

Dag
8

San Cristóbal de las Casas

Vrije dag in San Cristóbal. San Cristóbal staat bekend om haar koloniale architectuur en wordt omschreven als een lieflijke stad vanwege de smalle straten, kleurrijke huisjes en gezellige pleinen. De traditionele Maya-leefstijl vindt u in de omliggende dorpen. Proef tijdens een stadswandeling de sfeer en kijk hoe de indianen uit de omgeving hier hun waren verkopen op de dagelijkse markt. (O)

Dag
9

San Cristóbal de las Casas – Montes Azules National Park (302 km)

Een langere reisdag vandaag, maar wel met de mogelijkheid om de prachtige meren van Montebello in de jungle van Lacandon te bezoeken. Ontelbare tinten blauw domineren de wateren van Montebello. U bevindt zich nabij de Mexicaanse grens met Guatamala en kunt Guatemala af en toe zien liggen. Het landschap is afwisselend met kronkelige bergweggetjes om vervolgens af te dalen in het bredere bassin van de staat Chiapas en het Montes Azules National Park. Hier bereikt u de Las Guacamayas Ecolodge aan de oevers van de Lacantún-rivier. Aangezien u hier twee nachten verblijft heeft u voldoende tijd om de prachtige jungle te ontdekken. (O)

Dag
10

Montes Azules National Park

Las Guacamayas Ecolodge ligt midden in de jungle. Het wordt beschouwd als een centrum voor ecotoerisme en is gecertificeerd door de minister van Milieu. De lodge draagt actief bij aan het behoud van het natuurlijke en culturele erfgoed van de omgeving waarin het zich bevindt. Het is gelegen in het natuurreservaat van ‘Montes Azules’ in Marqués de Comillas, Chiapas. Hier staat u direct in contact met de natuur en zijn fantastische ara’s te observeren. Dit centrum voor ecotoerisme is opgericht met het doel de soort ‘La Macaw Roja’ (de rode papagaai) te behouden. Verken optioneel de jungle per boot- of kajaktocht op de Lacantún-rivier, begeleid door een inheemse Lacandon-gids. Leer over lokale planten en diersoorten en zie de nesten van kleurrijke tropische papegaaien. (O)

Dag
11

Montes Azules National Park – Vallescondido (173 km)

U bevindt zich vandaag nog steeds in de jungle van Lacandon en gaat op weg naar de grote Usumacinta-riviergrens met Guatemala. Eventueel kunt u de ruïnes van Bonampak bezoeken (dat u met behulp van een lokale taxi kunt bereiken) waar de muurschilderijen gewoonweg verbluffend zijn! Het is nu niet meer ver rijden naar uw overnachting in charmante landelijke cabins gerund door een lokale boerenfamilie. (O)

Dag
12

Vallescondido – Palenque (73 km)

Op weg naar Palenque doorkruist u een gebied met geweldige watervallen! Bekijk eerst die in Roberto Barrios-stad (we raden Valle del Bascán aan) en misschien ook Welib-Há of ook Misol-Há, meer in de buurt van Palenque. Geniet daarna van uw hotel tijdens een rustmiddag. Het is ook leuk om rond te lopen door het voetgangersgebied van ‘Pueblo Magico’ Palenque. In het bijzondere Palenque verblijft u de komende twee nachten. (O)

Dag
13

Palenque

Palenque is een van de best bewaarde Maya steden en ook de grootste ontdekte Maya-stad in Mexico. De stad heeft een mystieke uitstraling en is erg fotogeniek. Tevens is de ligging van Palenque bijzonder, midden in een tropisch regenwoud, waardoor het erg warm en vochtig kan zijn. Op ca. 7 kilometer van het centrum liggen de ruïnes van Palenque, diep in de jungle verscholen, wat een indrukwekkende aanblik biedt. Een bezoek aan deze ruïnes is zeker de moeite waard! (O)

Dag
14

Palenque – Xpujil (360 km)

Vertrek vanaf Palenque naar Xpujil. In de omgeving van Xpujil kunt u een aantal kleine, maar interessante archeologische bezienswaardigheden bekijken. Vooral Xpujil zelf en Rio Bec zijn een bezoek waard. Overnachting in Xpujil/Calakmul. (O)

Dag
15

Xpujil – Playa del Carmen (400 km)

U zet koers in de richting van de kust, waar u ter hoogte van Chetumal uw route in noordelijke richting voortzet. In de omgeving van Bacalar ligt de Cenote Azul, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Na ca. 4 uur komt u aan in het vriendelijke plaatsje Tulum. Hier kunt u de bekende archeologische zone van Tulum bezoeken en lunchen op het prachtige naastgelegen strand. Vervolgens rijdt u verder naar Playa del Carmen, de ideale badplaats om uw rondreis in Mexico af te sluiten. Overnachting in een hotel in Playa del Carmen. (O)

Dag
16

Playa del Carmen – Cancún (55 km) – Amsterdam

U kunt uw auto inleveren op de luchthaven van Cancún, voordat u terugvliegt naar Amsterdam. Wij raden u echter aan om uw reis te verlengen in het gezellige Playa del Carmen. (O)

Dag
17

Amsterdam

U komt aan in Amsterdam… of wordt wakker in uw hotel in Playa del Carmen, waar u de komende dagen geniet van zon, zee en strand!

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany