vanaf € 3975,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Exclusieve privé-rondreis met Engelstalige begeleiding
Verblijf in veelal typisch Mexicaanse haciendas
Bezoek Chichèn Itzá, Uxmal en Celestún
Diverse stadstours en boottochten inbegrepen
Strandverlenging in Playa del Carmen mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Rijdt u liever zelf? Bekijk dan onze 12-daagse autorondreis Historical Haciendas of Yucatán.

 

Dag
1

Amsterdam – Valladolid

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cancún. U wordt ontvangen door uw gids op de luchthaven van Cancún en wordt in ongeveer twee uur heerlijk ontspannen naar uw hotel in het charmante koloniale stadje Valladolid gereden.

Dag
2

Valladolid – Dzidzantún

Iets ten noorden van Valladolid bevinden zich de ruïnes van Ek Balam die u uiteraard bezoekt. U reist verder naar Dzidzantún en doorkruist de stad Calotmul, waar zich op het altaar in de kerk een kostbaar tableau uit de Renaissance bevindt. In de middag komt u aan bij Hacienda San Francisco Tzacalhá in Dzidzantún, die wordt gerund door een lokale familie. Deze haciënda doet aan als een klein stadje met royale tuinen. Omdat er slechts enkele kamers zijn, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en service. U kunt hier ook heerlijk dineren. Overnachting in Hacienda San Francisco Tzacalhá. (O)

Dag
3

Dzidzantún

Geniet in de ochtend van het landgoed dat deel uitmaakt van de hacienda. Beklim een van de uitkijktorens en spot lokale vogels. Juist met zonsopgang is de “zangwedstrijd” ronduit indrukwekkend. Op slechts een half uurtje rijden aan de noordelijke Golfkust ligt het stadje San Crisanto, waar u een boottocht door het paradijselijke labyrint van mangroven maakt. Terug in de hacienda heeft u tijd om te genieten van de tuin en te ontspannen in het zwembad. U kunt ook een massage nemen of gaan paardrijden, de keuze is aan u. (O)

Dag
4

Dzidzantún – Mérida

De zelden bereisde route in noord-Yucatán langs de Golfkust is erg mooi. Voorbij San Crisanto verandert het landschap en ziet u zeewater aan de rechter- en lagunes aan de linkerkant van de weg. Het is zeer waarschijnlijk dat u hier uitzicht heeft op grote groepen flamingo’s die zich voeden in het ondiepe water van de lagunes. In deze omgeving bezoekt u Xcambó, een van de weinige voormalige Maya steden in de buurt van de kust. De volgende stop is het havenstadje Progreso, ten noorden van Mérida. Dé ideale plek voor een ontspannen lunch met prachtig uitzicht op zee en de kilometers lange pier! Progreso is bekend om zijn culinaire hoogstandjes bereid van schaal- en schelpdieren. De komende twee nachten slaapt u wederom in een typisch Mexicaanse hacienda, die in de loop der tijd onderdeel is gaan uitmaken van de stad Mérida. (O)

Dag
5

Mérida

In de ochtend maakt u een begeleide wandeling door Mérida, de “Witte Stad” en de hoofdstad van Yucatán. Vervolgens leert u meer over de geschiedenis van de omgeving tijdens een bezoek aan de Maya ruïnes van Dzibilchaltún. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hacienda Misné dateert uit de koloniale tijd en biedt unieke architectonische details met een licht Franse invloed. De hacienda heeft een prachtig gerestaureerd hoofdgebouw en is omgeven door muren om het complex en de tropische tuinen te beschermen. De schoonheid van de hacienda en haar weelderige tuinen zijn zeer indrukwekkend. Geniet van de Mexicaanse zon en drink een Tequila of cocktail aan het zwembad. (O)

Dag
6

Mérida – Celestún – Siho Playa

U verlaat Mérida in de ochtend en komt al snel aan bij de lagune van Celestún. Celestún, hetgeen “geschilderde steen” betekent in Maya, is een rustig vissersdorp gelegen ten westen van Mérida langs de westkust van Yucatán. Het herbergt afgelegen stranden en is de perfecte bestemming voor wie de drukte wil ontsnappen en terug wil naar de natuur. Palapas (restaurants met rieten daken) serveren de beste schaal- en schelpdieren in de staat. Celestún is beroemd vanwege de mooie boottochten die hier gemaakt kunnen worden. Uiteraard is ook voor u zo’n boottocht inbegrepen: u ziet natuurlijk helder water opborrelen uit ondergrondse bronnen, spot witte en roze pelikanen en bovenal de vele flamingo’s die hier hun thuis hebben. ’s Middags is het heerlijk nagenieten van de vele indrukken aan het strand van Siho Playa. U bent hier twee nachten te gast. (O)

Dag
7

Siho Playa – Campeche – Siho Playa

Vandaag bezoekt u het mooie Campeche, een betoverende havenstad rijk aan maritieme geschiedenis en Barok/Spaanse architectuur. Campeche heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in het herstel van honderden historische gebouwen. Uw gids laat u de mooiste plekjes zien. In de middag biedt uw strandhotel alles wat u nodig heeft. (O)

Dag
8

Siho Playa – Uxmal – Chichén Itzá

De route van vandaag leidt naar de zogenaamde Puuc regio en het indrukwekkende Uxmal. De oude Maya-stad was een van de regionale hoofdsteden tijdens de late klassieke Maya periode en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische Maya sites. De ruïnes van Uxmal zijn een indrukwekkend restant van de architectonische hoogstandjes van de Maya’s en behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Vanaf de hoger gelegen punten heeft u een mooi overzicht over het complex en de omliggende jungle. De groene omgeving is een van de aantrekkelijke aspecten van Uxmal. Een ander voordeel is dat Uxmal minder druk bezocht wordt dan Chichèn Itzá. U reist verder via de zogenaamde Franciscaanse route. U kunt charmante plekken bekijken, zoals het ex-klooster van Maní en het centrale plein van Acanceh, met een tempel naast de koloniale kerk. Lunch in Mani in een typisch Maya huis. Laat in de middag of in het begin van de avond is uw aankomst in Chichén Itzá voor uw overnachting in een wederom een fraaie Hacienda: Hacienda Chichén. (O)

Dag
9

Chichén Itzá – Playa del Carmen

Als u op zoek bent naar een unieke natuur-wellness ervaring en echte Maya tradities en cultuur wilt ervaren, dan is de boutique-stijl Hacienda Chichén dé plek om te verblijven. De ideale lokatie biedt u rechtstreeks toegang tot Chichén Itzá met een toegangspoort binnen de eigen tuin van het hotel! Geniet in de ochtend van een ontspannen wandeling door de archeologische vindplaats van Chichén Itzá en vermijd daarmee de drukte en de hoge temperaturen later op de dag. Neem vervolgens een heerlijke duik in de cenote van Hacienda Selva Maya, waar u ook tijd heeft om te lunchen. ’s Middags wordt u naar Mexico’s Caribische kust gereden voor een heerlijke avond luierend aan het strand of genietend in het centrum van Playa del Carmen. U neemt afscheid van uw gids. (O)

Dag
10

Playa del Carmen – Cancún (70 km) – Amsterdam

Vandaag is uw transfer naar de luchthaven van Cancún alvorens u terugvliegt naar Amsterdam. Wij raden u echter aan om uw reis te verlengen met extra nachten in het gezellige Playa del Carmen. (O)

Dag
11

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany