Familiereis
vanaf € 1871,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf van twee volwassenen en twee kinderen in een vierpersoonskamer
Voor kinderen van alle leeftijden
Rustig reistempo: overal twee nachten
Interactieve speurtocht in Chichèn Itzá
Wandeling met gids in Palenque
Zwemmen met zeeschildpadden!
Bezoek aan Calakmul, de hoogste Maya tempels
Heb je voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Cancún – Playa del Carmen

Vandaag vliegen jullie naar Cancún, waar je op de luchthaven wordt opgewacht door een chauffeur die jullie naar de badplaats Playa del Carmen brengt. Hij overhandigt jullie tevens een informatiemap over jullie reis door Mexico. Het is ongeveer een uur rijden naar Playa del Carmen. Nadat de chauffeur je bij het hotel heeft afgezet en je de bagage op de kamer hebt achtergelaten, kunnen de schoenen uit en de slippers aan. De vakantie kan beginnen! Jullie verblijven twee nachten in Playa del Carmen.

Dag
2

Playa del Carmen

Doe lekker rustig aan en struin een beetje door het gezellige centrum van Playa del Carmen, dat kortweg ‘Playa’ wordt genoemd. Tijd om te ontspannen aan het zwembad of direct een duik te nemen in de Caribische zee. Het zand is wit, de zee is blauw en de zon brandt hoog aan de hemel. (O)

Dag
3

Playa del Carmen – Valladolid (141 km, ca. 2 uur)

Jullie halen vanochtend de huurauto op en rijden landinwaarts, naar het plaatsje Valladolid. In Valladolid verblijven jullie twee nachten. (O)

Dag
4

Valladolid: Fietstocht naar een cenote en dorpje

Geniet van een authentieke fietstour met prachtige cenotes rondom Valladolid. Je leert van de lokale bevolking over de Maya-cultuur tijdens een bezoek aan een van de omliggende dorpjes. De middag kun je doorbrengen aan de rand van het zwembad. (O)

Dag
5

Valladolid – speurtocht Chichèn Itzá – Uxmal – Campeche (399 km, ca. 5 uur)

Om bussen vol dagtoeristen en de ergste hitte te vermijden, raden we je aan om vandaag vroeg naar het park van Chichèn Itzá te gaan. Met een speurtocht bij de hand verken je samen met de kinderen op een interactieve manier de archeologische site. Volg de route op de kaart en laat de kids zoeken naar de foto’s die in de speurtocht zijn opgenomen. Eenmaal gevonden, krijgen ze een leuke opdracht mee of ontsluit er zich een stukje geschiedenis of een leuke mythe. Het is een heel leuke manier om Chichèn Itzá en de geschiedenis van de Maya’s te leren kennen.

Op weg naar Campeche kom je langs de ruïnes van Uxmal. Een mooie gelegenheid om hier een stop te maken. Deze ruïnes zijn namelijk nog indrukwekkender dan die van Chichèn Itzá, alleen dan zonder de vele toeristen en souvenirstalletjes. Leuk ook voor de kinderen omdat je hier, in tegenstelling tot Chichèn Itzá, enkele tempels en piramides nog mag beklimmen. Na het bezoek aan de archeologische vindplaats kun je ook het tegenover gelegen chocolade openluchtmuseum bezoeken. Naast het verhaal over chocola krijg je ook een Maya ritueel te zien. Je ziet een paar spin-apen en jaguars die zijn gered uit de illegale handel en je mag als afsluiting je eigen chocolademelk maken uit rauwe cacao. Mmmm, lekker! Daarna rijd je door naar Campeche, waar jullie twee nachten verblijven. (O)

Dag
6

Campeche: vrije dag

Slenter door de deels autovrije straten van Campeche, langs pastelkleurige huizen en kleurrijke kerken. Het zal er warm zijn, maar een briesje vanaf zee zorgt voor enige verkoeling. Neem een ijsje op het terras en bezoek het nabijgelegen fort San Miguel. Vanaf het koloniale fort kijk je uit over zee en zie je misschien wel een piratenschip voorbij varen. De kinderen staan al klaar om een van de kanonnen af te vuren. Interessant om te weten is dat Campeche lange tijd werd belegerd door piraten. De aanvallen hielden op toen de verdedigingsmuur rond de stad werd gebouwd. Een deel van de muren en poorten is nog intact. Als UNESCO monument is de stad beschermd tegen de moderne bouwwoede en vernieuwingsdrang. Je hebt grote kans dat je een piratenschip ziet, maar dan met toeristen. (O)

Dag
7

Campeche – Palenque (359 km, ca. 4,5 uur)

Een relatief lange rit vandaag, naar Palenque. De Mayaruïnes van Palenque liggen aan de voet van een berggebied, verscholen in de jungle. Je overnacht vandaag en morgen dichtbij de archeologische site in een comfortabele bungalow. Neem de middag de tijd om te relaxen bij het zwembad en ga op tijd naar bed. Morgen vroeg op voor een wandeling door de jungle! (O)

Dag
8

Palenque: jungle wandeling met gids

In de ochtend word je gewekt door een hoop gekwaak vanuit de boomtoppen. Het zijn geen reuzenkikkers, maar toekans, zo zal de gids je vertellen. Hoor je een harde brul, dan denk je misschien wel aan een jaguar, maar de kans is groot dat het om een brulaap gaat. Niets is namelijk wat het lijkt in de jungle. Samen met de gids bezoeken jullie de ruïnes. Je voelt je net een ontdekkingsreiziger als je bij Templo Olvidado, de ‘verloren tempel’ aankomt. Palenque is een van de drukst bezochte Mayaruïnes, maar het gros van de reizigers bezoekt alleen de kleine cluster aan tempels die door de archeologen is blootgelegd. Jullie kunnen een frisse duik nemen bij de Agua Azul watervallen voordat jullie weer terug naar het hotel worden gebracht. (O)

Dag
9

Palenque – Calakmul (356 km, ca. 4,5 uur)

Vandaag verlaat je de heuvels en rijd je de vlakte van Yucatan weer in. Onderweg is er niet veel te zien of te doen, maar het rijdt wel lekker door op de lange, rechte wegen. Je verblijft een nacht in een familievriendelijk hotel met zwembad vlakbij de ruïnes van Chicanna en het plaatsje Xpujil. Misschien is er aan het eind van de middag nog tijd om naar een vleermuizengrot in de buurt te rijden. In totaal vliegen er circa drie miljoen vleermuizen uit om in de nacht op jacht te gaan naar insecten. Een natuurspektakel! Wat ook indruk maakt, is de enorme stank die deze beesten uit de grot meenemen… Veel gezinnen houden het daarom bij een kort, maar indrukwekkend bezoek. (O)

Dag
10

Calakmul

Bekijk de piramides van Calakmul. Door de afgelegen ligging, aan het eind van een doodlopende weg, is het hier relatief rustig. Naast de imposante tempels, is het ook de natuur die hier uniek is, waardoor het een dubbele notering heeft gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Van de top van de grote piramide van Calakmul kijk je uit over een zee van jungle. In de verte kun je de tempels van El Mirador, over de grens in Guatemala, zien liggen. Met zijn 55 meter is dit de hoogste Mayatempel in Mexico. Op weg naar Calakmul worden overigens met enige regelmaat jaguars gezien, dus misschien hebben jullie geluk. En zo niet, dan zie je in de bomen rondom de tempels vast wel enkele slingerapen of toekans. (O)

Dag
11

Calakmul – Tulum – Akumal (368 km, ca. 4,5 uur)

Vandaag verlaat je het groene binnenland en ga je op weg naar de ‘Riviera Maya’, zoals de mooie kuststrook wordt genoemd. Onderweg kun je een stop maken bij de tempels van Tulum. Het tempelcomplex zelf is niet bijzonder indrukwekkend, maar de ligging, op de rotsen direct aan zee, is adembenemend. Daarna rijd je door naar Akumal, een familievriendelijk kustplaatsje waar je drie nachten in een leuk hotel slaapt direct aan een heerlijk palmenstrand. (O)

Dag
12

Akumal: zwemmen met zeeschildpadden

Vandaag een leuke excursie om de natuurlijke wonderen die de onderwaterwereld van de Riviera Maya biedt te ontdekken. Je gaat naar een van de mooiste baaien in het Mexicaanse Caribisch gebied, waar je gaat snorkelen met prachtige zeeschildpadden. Daarna bezoek je een cenote, waar je kunt zwemmen in een van de ongelooflijke ondergrondse grotten van het schiereiland Yucatan. (O)

Dag
13

Akumal: vrije dag

Na je avontuurlijke reis door Mexico is het nu echt tijd om te ontspannen en de indrukken van de afgelopen weken te verwerken. Ga lekker relaxen, of sta vroeg op en maak voor het ontbijt een strandwandeling. De kinderen vermaken zich heerlijk in het zwembad en de zee terwijl de ouders een boek lezen. Het strand loopt langzaam af in zee en er staat weinig stroming, dus de kids kunnen hier veilig in zee spelen. Voor de kust van het hotel zwemmen zeeschildpadden en als je goed kijkt zie je af en toe een hoofdje boven het water uitkomen. Kom je te dicht bij de zeeschildpadden, dan word je teruggefloten, ter bescherming van de zeeschildpadden. Ga tropische visjes spotten, of op zoek naar pijlstaartroggen. (O)

Dag
14

Akumal – Cancun (105 km, ca. 1,5 uur) – Amsterdam

Na een laatste strandwandeling of duik in zee is het tijd om naar de luchthaven van Cancun te gaan. Hier lever je de huurauto in. Met het zand nog tussen je tenen stap je het vliegtuig in, op weg naar huis. (O)

Dag
15

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany