vanaf € 1377,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving
Strandverlenging in Puerto Vallarta mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Mexico City

Vertrek vanaf Amsterdam naar metropool Mexico City. U wordt ontvangen op de luchthaven en ontvangt de Engelstalige routebeschrijving en routekaart. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor twee overnachtingen.

Dag
2

Mexico City

Het is moeilijk te geloven dat de hoofdstad van een land zijn best bewaarde geheim kan zijn. Toch is dit lang het geval geweest voor Mexico City. Reizigers stroomden in groten getale naar de beroemde kusten van het land, terwijl de hoofdstad en de kleurrijke binnenlanden relatief onontdekt bleven. Mexico City mag dan een van de grootste en meest dichtbevolkte metropolen in de wereld zijn, de grootte hoeft zeker geen belemmering te zijn om deze kleurrijke, fascinerende stad te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het centrale plein, El Zócalo. De wijken Zona Rosa, Roma, Condesa, de wijk Coyoacan met het Blauwe Huis van de beroemde Mexicaanse schilderes Frida Kahlo en San Angel zijn ook het ontdekken waard.

Optioneel kunt u een excursie boeken naar de overblijfselen van de Aztekenhoofdstad Tenochtitlan, even buiten de stad. Dit bezoek kunnen wij u van harte aanbevelen. Teotihuacan is een van Mexico’s grootste en meest indrukwekkende archeologische sites en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Teotihuacan heeft een aantal van de grootste piramides gebouwd in het pre-Columbiaanse Amerika. De site is ook bekend om zijn grote wooncomplexen, de zogenaamde Straat van de Doden en de kleurrijke en goed bewaard gebleven muurschilderingen. U kunt naar de top van de Zon Piramide klimmen en genieten van het panoramisch uitzicht. (O)

Dag
3

Mexico City – Querétaro (215 km)

In de ochtend haalt u uw huurauto op. Gelegen op slechts twee en een half uur van Mexico City ligt de plaats Querétaro. De stad heeft haar historische binnenstad behouden en maatregelen genomen om veel gebieden te verfraaien. Het historische centrum werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1996 en is rijk aan mooie koloniale herenhuizen, smetteloze voetgangersstraatjes en schilderachtige pleintjes die weinig veranderd zijn sinds het koloniale tijdperk. Verken de stad en het het historische centrum met een dubbeldekker bus. In de omgeving van de stad liggen enkele aantrekkelijke dorpen, waaronder Tequisquiapan en San Juan del Río, die ook een bezoek meer dan waard zijn. (O)

Dag
4

Querétaro – San Miguel de Allende (45 km)

Haar smalle keienstraatjes, groene pleinen en bijzondere architectuur maken San Miguel de Allende misschien wel de mooiste stad van Mexico. Onlangs is de stad toegevoegd aan het UNESCO Werelderfgoed. San Miguel de Allende is vernoemd naar General Ignacio Allende, een prominent figuur in de onafhankelijkheidsoorlog van Mexico. De rijke geschiedenis van de stad gaat terug tot 1542 toen het een belangrijke rol speelde als belangrijke stop op de zilverroute tussen Zacatecas en Mexico City. San Miguel de Allende staat bekend om zijn goed bewaard gebleven koloniale en Spaanse architectuur. Het hoogste gebouw in de stad, met een gevel van roze kalksteen, is de prachtige kerk Parroquia de San Miguel. Tussen maart en april kleuren de straten lavendel-paars vanwege de in volle bloei staande jacaranda bomen. Deze prachtige bomen zijn inheems in de tropische en subtropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. (O)

Dag
5

San Miguel de Allende – Guanajuato (105 km)

Mexico heeft 111 plaatsen benoemd tot “Pueblos Mágicos”, plaatsen met een unieke en bijzondere uitstraling en met veelal een belangrijke of symbolische rol in de geschiedenis van Mexico. Dolores Hidalgo is zo’n Pueblo Mágico die u vandaag optioneel aan uw route kunt toevoegen. Dolores Hidalgo heeft een mooi plein, een ontspannen sfeer en een belangrijke geschiedenis: de Mexicaanse onafhankelijkheidsbeweging begon in deze kleine plaats. Mexicanen komen hier massaal naartoe om hun onafhankelijkheidsdag te vieren op 16 september. Logischerwijs treft u een aantal interessante onafhankelijkheidsmusea, maar ook de gekleurde Talavera keramiek workshops zijn een bezoek waard. Guanajuato is uw bestemming van vandaag en tevens uw verblijfplaats voor de komende twee nachten. Tip: neem in Guanajuato in de avond deel aan de callejoneada, een wandelende serenade door muzikanten met lokale liederen en verhalen. (O)

Dag
6

Guanajuato

Guanajuato is een pareltje! Het is de stad van tunnels, mummies en legendes, waaronder de Callejón del Beso. Dit steegje is zo smal dat mensen op de tegenover elkaar hangende balkons elkaar kunnen kussen. Het historische centrum van Guanajuato heeft een uitgesproken Europees tintje met honderden smalle geplaveide Callejones (steegjes). Pleinen zijn bezaaid met terrasjes, musea, theaters, markten en historische monumenten. De gebouwen zijn mooie voorbeelden van neoklassieke en barokke koloniale architectuur. Een ondergronds gangenstelsel onder de stad helpt om het verkeer in goede banen te leiden. Guanajuato was een belangrijke halte op de route van de onafhankelijkheid van Mexico.

U kunt een rondleiding volgen in de Alhóndiga de Granaditas, een historisch gebouw in het centrum van de stad en de lokatie van de eerste grote overwinning op de Spanjaarden in 1810. Bezoekt u in ieder geval het Museo de las Momias en het uitzichtpunt bij Pípila. De stad is gastheer van het jaarlijkse Cervantino Festival, een festival van podiumkunsten ter ere van Miguel de Cervantes Saavedra, auteur van Don Quichot. Er is een museum gewijd aan Don Quichot met standbeelden van hem en Sancho Panza. (O)

Dag
7

Guanajuato – San Luis Potosí (191 km)

U rijdt van Guanajuato naar San Luis Potosí, waar u overnacht. In het centrum van de stad bevinden zich veel koloniale gebouwen, waaronder een prachtige kathedraal (O)

Dag
8

San Luis Potosí – Zacatecas (190 km)

Zacatecas is van een ongekende kleurrijke schoonheid en ademt Mexicaanse trots. De stad is compact met een overzichtelijk centrum en ligt ingeklemd tussen de bergen. U zult ervaren dat Zacatecas een stad is met warme en vriendelijke mensen en een gemeenschap die trots is op haar geschiedenis en erfgoed. Geniet van een echte Mexicaanse ervaring; er is hier geen toeristische invloed. U bent getuige van een prachtige koloniale stad, en een geweldige plek om een dag door te brengen. Bezoek een voormalige zilvermijn of maak een rit met de kabelbaan. De Mercado Gonzalez Ortega, voorheen de belangrijkste markt in Zacatecas, is nu verbouwd tot een modern winkelcentrum met diverse restaurants. Of u zelfstandig of met een gezin reist, Zacatecas is de extra kilometers zeer de moeite waard! (O)

Dag
9

Zacatecas – Guadalajara (350 km)

Na uw bezoek aan Zacatecas gaat u op weg naar Guadalajara, de hoofdstad van de staat Jalisco. Indien gewenst, kunt u onderweg een stop maken in de plaats Aguascalientes. Twee overnachtingen in Guadalajara. (O)

Dag
10

Guadalajara

De elegante stad wordt ook wel als ‘meest Mexicaanse stad van Mexico’ gezien. Guadalajara is de geboorteplaats van de typisch Mexicaanse Tequila, Mariachi muziek en sombrero’s. In het historische centrum staat de prachtige kathedraal met haar kenmerkende gele torens. Of u nu kiest om de stad te voet, dubbeldekker bus of calandria (paard en wagen) te verkennen, u zult merken dat Guadalajara een heerlijke stad is om te bezoeken.

Ook omliggende steden als Tonalá, Tlaquepaque en het meer van Chapala zijn een bezoek waard. Tonalá staat bekend om haar overdaad aan handwerk. Marktdagen zijn donderdag en zondag, wanneer Tonalá Mexico in al zijn chaotische glorie weerspiegelt. Tlaquepaque is een van de meest vooraanstaande plaatsen voor decoratieve kunsten en ambachten en biedt tal van mogelijkheden om te winkelen of souvenirs te kopen. Een van de beste plaatsen om Mariachis te horen spelen is ook in Tlaquepaque bij de restuarantjes van El Parián. Wanneer u de Mariachis inhuurt betaalt u meestal per lied; “Guadalajara”, “Jalisco” of “El Aventurero” staan garant voor het ultieme Mexicaanse gevoel. (O)

Dag
11

Guadalajara – Tequila – Puerto Vallarta (335 km)

U reist richting het strand via Tequila, gelegen in de vallei van een slapende vulkaan 56 kilometer ten noordwesten van Guadalajara in de staat Jalisco. Het kleine stadje wordt omringd door duizenden hectaren zorgvuldig gecultiveerde blauwe agave velden. De blauwe agave wordt gedistilleerd om de wereldberoemde alcoholische drank van Tequila te produceren. Officieel kan alleen de blauwe agave worden gebruikt om tequila te maken. Maak een tour door de Jose Cuervo distilleerderij. Drink niet teveel, want u rijdt vanmiddag verder westwaards richting de Stille Oceaan. Puerto Vallarta is een heerlijke badplaats om uw reis te beëindigen, u verblijft hier vier nachten. Aan het einde van de dag of de volgende ochtend levert u uw huurauto in. (O)

Dag
12-14

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is prachtig gelegen aan de Bahia de Banderas, een van ’s werelds grootste baaien. Voordat John Huston in 1964 de film The Night of the Iguana opnam in Puerto Vallarta was het een slaperig vissersdorp aan de Pacifische kust, waar de staten Jalisco en Nayarit samenkomen. Maar de publiciteit rondom de film, Richard Burton en Elizabeth Taylor zette Puerto Vallarta definitief op de toeristische kaart. Tegenwoordig regeert Puerto Vallarta als een van de populairste bestemmingen in Mexico vanwege de gouden stranden, bergen en jungles en het bijna perfecte klimaat. Er zijn restaurants voor alle smaken, waaronder de Franse, Italiaanse en natuurlijk de authentiek Mexicaanse keuken! Puerto Vallarta biedt activiteiten in overvloed zoals boottochten, paardrijden, duiktrips en dagtochten naar het binnenland. Na zonsondergang krijgt Vallarta een nieuwe identiteit met het bruisende nachtleven langs de Malecón. (O)

Dag
15

Puerto Vallarta – Amsterdam

Hopelijk bent u in de luxe positie om langer te verblijven in Puerto Vallarta, zo niet dan volgt vandaag uw transfer naar de luchthaven van Puerto Vallarta om terug te vliegen naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany