vanaf € 1444,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De route van deze autorondreis wijkt af van de weergave in onze kleurenbrochure
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in een tweepersoonskamer
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Gedetailleerde digitale Engelstalige routebeschrijving
Strandverlenging in Puerto Vallarta mogelijk
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Mexico City

Vertrek vanaf Amsterdam naar metropool Mexico City. U wordt ontvangen op de luchthaven en ontvangt de Engelstalige routebeschrijving en routekaart. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor twee overnachtingen.

Dag
2

Mexico City

Het is moeilijk te geloven dat de hoofdstad van een land zijn best bewaarde geheim kan zijn. Toch is dit lang het geval geweest voor Mexico City. Reizigers stroomden in groten getale naar de beroemde kusten van het land, terwijl de hoofdstad en de kleurrijke binnenlanden relatief onontdekt bleven. Mexico City mag dan een van de grootste en meest dichtbevolkte metropolen in de wereld zijn, de grootte hoeft zeker geen belemmering te zijn om deze kleurrijke, fascinerende stad te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich rond het centrale plein, El Zócalo. De wijken Zona Rosa, Roma, Condesa, de wijk Coyoacan met het Blauwe Huis van de beroemde Mexicaanse schilderes Frida Kahlo en San Angel zijn ook het ontdekken waard.

Optioneel kunt u een excursie boeken naar de overblijfselen van de Aztekenhoofdstad Tenochtitlan, even buiten de stad. Dit bezoek kunnen wij u van harte aanbevelen. Teotihuacan is een van Mexico’s grootste en meest indrukwekkende archeologische sites en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Teotihuacan heeft een aantal van de grootste piramides gebouwd in het pre-Columbiaanse Amerika. De site is ook bekend om zijn grote wooncomplexen, de zogenaamde Straat van de Doden en de kleurrijke en goed bewaard gebleven muurschilderingen. U kunt naar de top van de Zon Piramide klimmen en genieten van het panoramisch uitzicht. (O)

Dag
3

Mexico City – Aculco (135 km)

In de ochtend haalt u uw huurauto op. Mexico heeft 111 plaatsen benoemd tot “Pueblos Mágicos”, plaatsen met een unieke en bijzondere uitstraling en met veelal een belangrijke of symbolische rol in de geschiedenis van Mexico. U heeft ongeveer 2 uur nodig om magische stad Aculco te bereiken, een typisch Mexicaans pittoresk en klein plaatsje. Aculco is beroemd vanwege zijn zuivelproductie en ligt aan de oude Zilverroute. Deze Camino Real de Tierra Adentro is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed in Mexico en liep van Mexico Stad tot Texas en New Mexico in de Verenigde Staten. De route werd van halverwege de 16e tot de 19e eeuw actief gebruikt voor het vervoer van zilver uit de mijnen van Zacatecas, Guanajuato en San Luis Potosí en van kwik uit Europa. Verken de nabijgelegen watervallen Cascadas de Tixhiñú en Cascada de la Concepción en slenter door het historische centrum. Geniet van een lunch op een van de charmante plekken rond de kleine pleinen. (O)

Dag
4

Aculco – San Miguel de Allende (178 km)

Haar smalle keienstraatjes, groene pleinen en bijzondere architectuur maken San Miguel de Allende misschien wel de mooiste stad van Mexico. Onlangs is de stad toegevoegd aan het UNESCO Werelderfgoed. San Miguel de Allende is vernoemd naar General Ignacio Allende, een prominent figuur in de onafhankelijkheidsoorlog van Mexico. De rijke geschiedenis van de stad gaat terug tot 1542 toen het een belangrijke rol speelde als belangrijke stop op de zilverroute tussen Zacatecas en Mexico City. San Miguel de Allende staat bekend om zijn goed bewaard gebleven koloniale en Spaanse architectuur. Het hoogste gebouw in de stad, met een gevel van roze kalksteen, is de prachtige kerk Parroquia de San Miguel. Tussen maart en april kleuren de straten lavendel-paars vanwege de in volle bloei staande jacaranda bomen. Deze prachtige bomen zijn inheems in de tropische en subtropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. (O)

Dag
5

San Miguel de Allende – Guanajuato (105 km)

Vandaag kunt u Pueblo Mágico Dolores Hidalgo optioneel aan uw route toevoegen. Dolores Hidalgo heeft een mooi plein, een ontspannen sfeer en een belangrijke geschiedenis: de Mexicaanse onafhankelijkheidsbeweging begon in deze kleine plaats. Mexicanen komen hier massaal naartoe om hun onafhankelijkheidsdag te vieren op 16 september. Logischerwijs treft u een aantal interessante onafhankelijkheidsmusea, maar ook de gekleurde Talavera keramiek workshops zijn een bezoek waard. Guanajuato is uw bestemming van vandaag en tevens uw verblijfplaats voor de komende twee nachten. Tip: neem in Guanajuato in de avond deel aan de callejoneada, een wandelende serenade door muzikanten met lokale liederen en verhalen. (O)

Dag
6

Guanajuato

Guanajuato is een pareltje! Het is de stad van tunnels, mummies en legendes, waaronder de Callejón del Beso. Dit steegje is zo smal dat mensen op de tegenover elkaar hangende balkons elkaar kunnen kussen. Het historische centrum van Guanajuato heeft een uitgesproken Europees tintje met honderden smalle geplaveide Callejones (steegjes). Pleinen zijn bezaaid met terrasjes, musea, theaters, markten en historische monumenten. De gebouwen zijn mooie voorbeelden van neoklassieke en barokke koloniale architectuur. Een ondergronds gangenstelsel onder de stad helpt om het verkeer in goede banen te leiden. Guanajuato was een belangrijke halte op de route van de onafhankelijkheid van Mexico.

U kunt een rondleiding volgen in de Alhóndiga de Granaditas, een historisch gebouw in het centrum van de stad en de lokatie van de eerste grote overwinning op de Spanjaarden in 1810. Bezoekt u in ieder geval het Museo de las Momias en het uitzichtpunt bij Pípila. De stad is gastheer van het jaarlijkse Cervantino Festival, een festival van podiumkunsten ter ere van Miguel de Cervantes Saavedra, auteur van Don Quichot. Er is een museum gewijd aan Don Quichot met standbeelden van hem en Sancho Panza. (O)

Dag
7

Guanajuato – Pátzcuaro (226 km)

U rijdt van Guanajuato naar Pátzcuaro, waar u overnacht. De route van Guanajuato naar Pátzcuaro kan worden verrijkt met een mooie stop in de magische stad Cuitzeo aan de oevers van het gelijknamige meer. Het eeuwenoude ex-klooster met het portaal in Mexicaanse renaissancestijl is een echte aanrader om te bezoeken. U kunt al vroeg in de middag in Pueblo Mágico Pátzcuaro zijn, een aantrekkelijke Mexicaanse stad met een combinatie van koloniale en inheemse cultuur. Het is een van de best bewaarde geheimen van het land als het gaat om Dia de los Muertos (Dag van de Doden). (O)

Dag
8

Pátzcuaro – Morelia (57 km)

Vandaag bezoekt u Janitzio bezoeken, het grootste eiland in het meer van Pátzcuaro. De volgende stop is wederom een prachtig magisch stadje, genaamd Tzintzuntzan. Slechts een paar minuten lopen van het belangrijkste plein van het dorp ligt het Exconvent de San Francisco, een religieus/kloostercomplex waarvan de gebouwen dateren uit de jaren 1500-1600. Naast de vier historische gebouwen zijn er vele andere kleine en grote bezienswaardigheden op het uitgestrekte terrein, zoals een origineel stenen kruis en olijfbomen uit de 16e eeuw waarvan wordt gezegd dat het de oudste in de Amerika’s zijn. Op het hoogtepunt van zijn macht had het Azteekse rijk ongeveer 1,5 miljoen mensen onder zijn controle. Op een heuvel op slechts een kilometer van het centrum van het dorp ligt de archeologische vindplaats van Tzintzuntzan. De 5  Yácata-tempelgebouwen hebben ongebruikelijke halfronde bases die de fundering vormden voor de lang geleden vernietigde houten piramides. Vanaf deze heuvel met de yacata’s als unieke historische achtergrond heeft u een uitstekend panoramisch uitzicht op het lager gelegen dorp en op het meer van Patzcuaro in de verte. In en rond het stadje kunt u veel fraaie vogels spotten. Tzintzuntzan betekent immers ‘plaats van de kolibries’.

De middag is te besteden in de koloniale stad Morelia, waar het historische centrum wordt gekenmerkt door het roze glinsterende kalksteen gebruikt in de machtige kathedraal en de meeste andere gebouwen, van het hoofdplein tot aan het oude aquaduct. Bezoek zeker ook de traditionele snoep- en handwerkmarkt! (O)

Dag
9

Morelia – Guadalajara (289 km)

Na uw bezoek aan Morelia gaat u op weg naar Guadalajara, de hoofdstad van de staat Jalisco. Indien gewenst, kunt u onderweg een stop maken bij het grootste meer van Mexico, Lago de Chapala. Twee overnachtingen in Guadalajara. (O)

Dag
10

Guadalajara

De elegante stad wordt ook wel als ‘meest Mexicaanse stad van Mexico’ gezien. Guadalajara is de geboorteplaats van de typisch Mexicaanse Tequila, Mariachi muziek en sombrero’s. In het historische centrum staat de prachtige kathedraal met haar kenmerkende gele torens. Of u nu kiest om de stad te voet, dubbeldekker bus of calandria (paard en wagen) te verkennen, u zult merken dat Guadalajara een heerlijke stad is om te bezoeken.

Ook omliggende steden als Tonalá, Tlaquepaque en het meer van Chapala zijn een bezoek waard. Tonalá staat bekend om haar overdaad aan handwerk. Marktdagen zijn donderdag en zondag, wanneer Tonalá Mexico in al zijn chaotische glorie weerspiegelt. Tlaquepaque is een van de meest vooraanstaande plaatsen voor decoratieve kunsten en ambachten en biedt tal van mogelijkheden om te winkelen of souvenirs te kopen. Een van de beste plaatsen om Mariachis te horen spelen is ook in Tlaquepaque bij de restuarantjes van El Parián. Wanneer u de Mariachis inhuurt betaalt u meestal per lied; “Guadalajara”, “Jalisco” of “El Aventurero” staan garant voor het ultieme Mexicaanse gevoel. (O)

Dag
11

Guadalajara – Tequila – Puerto Vallarta (335 km)

U reist richting het strand via Tequila, gelegen in de vallei van een slapende vulkaan 56 kilometer ten noordwesten van Guadalajara in de staat Jalisco. Het kleine stadje wordt omringd door duizenden hectaren zorgvuldig gecultiveerde blauwe agave velden. De blauwe agave wordt gedistilleerd om de wereldberoemde alcoholische drank van Tequila te produceren. Officieel kan alleen de blauwe agave worden gebruikt om tequila te maken. Maak een tour door de Jose Cuervo distilleerderij. Drink niet teveel, want u rijdt vanmiddag verder westwaards richting de Stille Oceaan. Puerto Vallarta is een heerlijke badplaats om uw reis te beëindigen, u verblijft hier vier nachten. Aan het einde van de dag of de volgende ochtend levert u uw huurauto in. (O)

Dag
12-14

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is prachtig gelegen aan de Bahia de Banderas, een van ’s werelds grootste baaien. Voordat John Huston in 1964 de film The Night of the Iguana opnam in Puerto Vallarta was het een slaperig vissersdorp aan de Pacifische kust, waar de staten Jalisco en Nayarit samenkomen. Maar de publiciteit rondom de film, Richard Burton en Elizabeth Taylor zette Puerto Vallarta definitief op de toeristische kaart. Tegenwoordig regeert Puerto Vallarta als een van de populairste bestemmingen in Mexico vanwege de gouden stranden, bergen en jungles en het bijna perfecte klimaat. Er zijn restaurants voor alle smaken, waaronder de Franse, Italiaanse en natuurlijk de authentiek Mexicaanse keuken! Puerto Vallarta biedt activiteiten in overvloed zoals boottochten, paardrijden, duiktrips en dagtochten naar het binnenland. Na zonsondergang krijgt Vallarta een nieuwe identiteit met het bruisende nachtleven langs de Malecón. (O)

Dag
15

Puerto Vallarta – Amsterdam

Hopelijk bent u in de luxe positie om langer te verblijven in Puerto Vallarta, zo niet dan volgt vandaag uw transfer naar de luchthaven van Puerto Vallarta om terug te vliegen naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany