vanaf € 1499,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek het koloniale dorpje Puerto Varas vol Duitse invloeden
Bezoek het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park met de prachtige Petrohué waterval
Maak een prachtige tocht per catamaran over Lago Todos los Santos
Ontdek het mystieke eiland Chiloé
U kunt dit arrangement uitsluitend boeken als onderdeel van een rondreis (op maat)

Dag tot dag

Dag
1

Puerto Montt – Puerto Varas

Na aankomst op de luchthaven van Puerto Montt bezoekt u de markt van Angelmó. Niet alleen wordt hier verse vis verkocht, maar de markt staat ook bekend om z’n typische lokale producten en kunstnijverheid. Daarna vertrekt u naar Puerto Varas, een koloniaal dorpje met veel Duitse invloeden gelegen aan Lago Llanquihue. Eind 19e eeuw vestigden Duitse kolonisten zich hier. In dit charmante dorpje zijn veel van die Duitse invloeden nog terug te vinden in onder andere de architectuur maar ook in de keuken. Lago Llanquihue, het op één na grootste meer van Chili, en de omliggende vulkanen maken van Puerto Varas een echt outdoor paradijs. U kunt hier klimmen, wandelen, vissen en kajakken. Puerto Varas is tevens de uitvalsbasis om de natuurgebieden in de regio te verkennen. ’s Middags brengt u een bezoek aan Frutillar, een oude stad aan de oever van Lago Llanquihue. Ook hier vindt u veel in Duitse stijl gebouwde huizen en heeft u een prachtig uitzicht op de Osorno vulkaan. 

Dag
2

Puerto Varas 

Vandaag rijdt u via een mooie route langs Lago Llanquihue naar het Vicente Pérez Rosales Nationaal Park dat is gelegen op 55 km van Puerto Varas. Hier maakt u een wandeling naar de prachtige Petrohué waterval. Daarna vertrekt u naar het plaatsje Petrohué waar u aan boord gaat voor een ontspannen tocht per catamaran over Lago Todos los Santos. Tijdens deze tocht kunt u genieten van mooie vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Lago Todos los Santos wordt ook wel het smaragdmeer genoemd vanwege de smaragdgroene kleur van het water. (O)

Dag
3

Puerto Varas – Chiloé

’s Ochtends vertrekt u naar het eiland Chiloé. In Pargua gaat u aan boord van de ferry die u in 30 minuten naar Chacao op het eiland Chiloé brengt. Chiloé is naast een archipel ook het op één na grootste eiland van Chili. Op het eiland vindt u vele pittoreske vissersplaatsjes en prachtig geschilderde houten huizen en kerkjes. De kerken van Chiloé behoren tot het UNESCO Werelderfgoed vanwege hun unieke vorm van houten architectuur en de mestiezencultuur die zij vertegenwoordigen. Na aankomst op het eiland Chiloé maakt u een boottocht naar het vissersplaatsje Tenaum waar u wordt verwelkomd door de vriendelijke inwoners. Deze pioniers zullen hun huis voor u openstellen en hun tradities, geschiedenis en keuken met u delen. In Colo bezoekt u de oudste kerk van het eiland. Daarna reist u door naar het vissersplaatsje Quemchi dat bekend staat om de indrukwekkende 560 meter lange brug die Quemchi verbindt met het eilandje Aucar. Tot slot arriveert u in uw hotel in Castro. (O,L)

Dag
4

Chiloé

Na het ontbijt bezoekt u het kunstnijverheidsplaatsje Dalcahue dat wordt gekenmerkt door de ambachtelijke scheepswerven, de Heritage kerk en een klein maar interessant museum. Dalcahue is een ontmoetingsplaats voor ambachtslieden uit de regio die hier op de markt hun producten verkopen. Per ferry steekt u over naar het eiland Quinchao waar u de stadjes Curaco de Velèz en Achao bezoekt. Hier vindt u een aantal kerkjes en een paar kleine musea. Onderweg maakt u een aantal stops bij verschillende uitzichtpunten waar u endemische vogels kunt observeren zoals de Chileense flamingo. Na de lunch keert u terug naar Castro voor een stadstour. U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de palafitos, de gekleurde huizen die op palen in zee zijn gebouwd, het centrale plein, de Tey kerk en de ambachtsmarkt. (O,L)

Dag
5

Chiloé – Puerto Montt

In de zomermaanden (november t/m maart) vertrekt u na het ontbijt naar het strand van Puñihuil. Hier maakt u een bootexcursie naar een aantal eilandjes waar u Magelhaen- en Humboldtpinguïns kunt bewonderen. Deze plek is de enige plaats ter wereld waar deze twee soorten naast elkaar leven. Deze pinguïns zijn alleen te zien van november t/m maart. In de wintermaanden (april t/m oktober) brengt u een bezoek aan het vogelreservaat Caulín, een gebied dat bestaat uit moeras, een baai, rivieren en stroompjes, strand, duinen en bossen. Caulín is het ideale leefgebied voor honderden inheemse vogelsoorten en bijna een dozijn trekvogels. Daarna volgt de transfer naar de stad Ancud waar u Plaza de Armas, het regionaal museum, de markt, de Huaihuén heuvel en het San Antonio fort zult zien. Na de lunch wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht waar dit arrangement eindigt. (O,L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany