vanaf € 3790,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Santiago de Chile & Valparaíso
Bezoek het Lauca National Park, één van de meest ongerepte gebieden van Chili
Spot drie verschillende soorten flamingo's op de witte Surire zoutvlakte
Bezoek de grootste zoutvlakte van Chili en de Meñique en Miscanti lagunes
Maak een wandeling langs de geisers van El Tatio en geniet van de warmwaterbronnen
Gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine National Park

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Santiago de Chile

Vertrek vanaf Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag
2

Santiago de Chile

U komt ’s ochtends aan op de luchthaven van Santiago de Chile. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. (O)

Dag
3

Valparaíso

Na het ontbijt vertrekt u vanaf uw hotel voor een rit door de Casablanca Vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden, naar het pittoreske Valparaíso dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze stad, gelegen op 70 km ten westen van Santiago de Chile is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de belangrijkste havenstad en de op één na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en bochtige straatjes, excentrieke en antieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg naar Santiago de Chile maakt u een mountainbike tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, ook proeven. (O)

Dag
4

Santiago de Chile – Arica

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Arica. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel. Arica heeft een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het Plaza Colón met het Casa de la Cultura en de San Marcos kathedraal die zijn ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel, die ook beroemd werd door de bouw van de Eiffeltoren. Vanaf de El Morro heuvel heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. U vindt hier ook een monument ter nagedachtenis van de oorlog tussen Chili, Peru & Bolivia in 1879. In de Azapa vallei, op zo’n 13 km van Arica, kunt u het archeologisch museum van San Miguel de Azapa bezoeken. Dit museum beschikt over een collectie Chinchorro mummies, bijzondere archeologische stukken en andere kunstobjecten. (O)

Het archeologisch museum is gesloten op maandag.

Dag
5

Arica – Putre (145 km)

Vandaag vertrekt u naar de hooglanden. De route naar Putre gaat door het afwisselende landschap van de vruchtbare Lluta vallei. Op de hellingen van heuvels in deze vallei ziet u oude geogliefen. Onderweg bezoekt u het pre-Columbiaanse dorpje Poconchile en het Cardones ravijn waar cactussen groeien die wel 4 meter hoog kunnen worden. In Copaquilla kunt u het fort bezoeken dat stamt uit de tijd voor de Inca’s. Het dorpje Socoroma wordt bewoond door Aymará indianen. Maak een wandeling door dit dorpje en zie hoe de inwoners hier leven hier van oregano, mais en aardappelen die verbouwd worden op terrasvormige akkers. Vervolgens rijdt u verder naar het Lauca National Park, één van de meest ongerepte gebieden van Chili, gelegen op ca. 4.000 meter hoogte. Het nationale park beslaat zo’n 1.380 km² en is bekend om de unieke flora en fauna, interessante cultuur en geschiedenis en ongecultiveerde schoonheid. U zult hier vele grazende lama’s, alpaca’s en vicuña’s tegenkomen. U kunt een stop maken bij het traditionele dorpje Parinacota waar u het prachtige kerkje uit 1506 kunt bezoeken. Het dorp is het grootste deel van het jaar verlaten. De Aymará herders uit de regio, die zich bijna het hele jaar bezig houden met het hoeden van schapen, komen hier alleen terug voor de kleurrijke, religieuze feesten. Vervolgens rijdt u door naar het Chungará meer, één van de hoogstgelegen meren ter wereld. U vindt hier vele vogelsoorten zoals flamingo’s, roodbandkoeten en Andesganzen. Het meer is gelegen in een indrukwekkend en magisch landschap en wordt omringd door met sneeuw bedekte vulkanen waaronder de Pachayatas. Tenslotte bereikt u het koloniale stadje Putre, gelegen op 3.500 meter hoogte. Dit stadje werd belangrijk door de zilverhandel met Potosí in Bolivia. (O)

Dag
6

Putre – Colchane (206 km)

Vandaag staat een mooie, maar lange dag op het programma. Vergeet niet een lunchpakket mee te nemen! Na het ontbijt vertrekt u naar de witte Surire zoutvlakte, één van de mooiste gebieden van de altiplano. Hier leven drie soorten flamingo’s en de inheemse vogelsoort nandu, die op een struisvogel lijkt. Om de zoutvlakte te bereiken, doorkruist u Las Vicuñas National Reserve. Dit steppelandschap is het leefgebied van de gelijknamige lamasoort. Onderweg rijdt u langs Andesdorpjes zoals Ancuta, Guallatire en Viluvio waar de Aymara bevolking leeft volgens eeuwenoude tradities. Het dorpje Guallatire is gelegen aan de voet van de Guallatire vulkaan. Deze vulkaan met zijn constant spuitende geisers en bronnen met kokend water wordt door de Aymará indianen beschouwd als één van de heilige bewakers van de Andes. Op weg naar Colchane kunt u de oorspronkelijke bomen zien die aangepast hebben aan het droge en koude klimaat van het hooglandplateau. U passeert de dorpjes Mucomucone, Vilacollo, Arabila en Enquelga waar de inwoners leven van het fokken van lama’s en alpaca’s en het traditionele weven. Tenslotte komt u aan bij uw hotel in Colchane voor één overnachting. (O)

Dag
7

Colchane – Iquique (262 km)

Na het ontbijt stapt u in de auto en verlaat u het hooggebergte. Ook vandaag adviseren wij u een lunchpakket mee te nemen. Nabij de plaats Chumiza, gelegen in een diepe kloof in de uitlopers van het Andesgebergte, ziet u agrarische terrassen. U passeert het dorpje San Lorenzo de Tarapacá dat is gelegen in een brede vallei in het midden van de woestijn. Vervolgens bereikt u de Unita heuvel met het 86 meter hoge Atacama Giant geoglief. Hiervan wordt gezegd dat dit het opperhoofd van een Tiwanaku stam vertegenwoordigt. Voordat u in Iquique aankomt, passeert u een verlaten nitraatfabriek in Santa Laura en het spookstadje Humberstone. (O)

Dag
8

Iquique – San Pedro de Atacama (390 km)

Voordat u naar San Pedro de Atacama vertrekt, adviseren wij u eerst een bezoek te brengen aan Pozo Almonte, een oud stadje dat erg belangrijk was in de tijd dat er nitraat/salpeter werd gewonnen. Daarna vervolgt u uw weg naar La Tirana, een belangrijke religieuze en folkloristische locatie. Elk jaar wordt hier in juli een festival gehouden dat in het teken staat van de cultuur en religie van de hooglanden. Vervolgens passeert u Pica Oasis dat bekend staat om de limoenen die in het populaire drankje Pisco Sour worden gebruikt. U vindt hier guave-, sinaasappel- en grapefruitplantages. Daarna neemt u de Panamericana in zuidelijke richting en passeert u de Pampa del Tamaruga met de Pintados geogliefen. Hier vindt u 400 afbeeldingen van mensen, dieren, vogels en abstracte schilderingen. Voordat u aankomt in San Pedro de Atacama raden wij aan om een bezoek te brengen aan de Moon Valley waar u kunt genieten van een overweldigende zonsondergang. (O)

Dag
9-10

San Pedro de Atacama

U heeft twee volle dagen om op ontdekking te gaan door de Atacama woestijn. Breng een bezoek aan het dorpje Toconao dat met name interessant is vanwege de gebouwen die gemaakt zijn van vulkanisch gesteente. Landbouw en handgemaakte ambachten zijn hier de belangrijkste werkzaamheden. Neem ook een kijkje bij de Meñique en Miscanti lagunes. Deze lagunes liggen op 4.500 meter hoogte en u kunt hier genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. Dit gebied is onderdeel van het Reserva National Los Flamingos dat in totaal zo’n 740 km beslaat. In het dorpje Socaire heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een lokaal restaurant. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama kunt u de Chaxa lagune bezoeken. Deze lagune is gelegen in de Atacama zoutvlakte, een nagenoeg droog zoutmeer en de grootste zoutvlakte van Chili. In de Chaxa lagune zijn drie soorten flamingo’s en andere vogelsoorten te zien. Een rit naar Rio Grande is ook een goede optie. Dit dorpje ligt op 90 km afstand van San Pedro de Atacama en onderweg vindt u veel bezienswaardigheden zoals de archeologische vindplaat Hierbas Buenas en de kleurrijke regenboogvallei. De kleuren hier zijn ontstaan door de aanwezigheid van diverse mineralen in de bodem. (O)

Dag
11

San Pedro de Atacama – Calama (98 km) – Punta Arenas

Vandaag raden wij u aan om de geisers van El Tatio te bezoeken. Als u rond 04.00 uur vertrekt naar de op 4.500 meter hoogte gelegen geisers komt u hier net op tijd aan om te genieten van de zonsopgang die bijna surrealistisch lijkt. Ter plaatse kunt u een wandeling maken langs de spuitende geisers of een heerlijk warm bad nemen in één van de warmwaterbronnen. Aansluitend rijdt u naar de luchthaven van Calama waar u de huurauto inlevert. U vliegt via Santiago de Chile naar Punta Arenas. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u in een klein half uur naar uw hotel. (O)

Dag
12

Punta Arenas – Torres del Paine National Park (400 km)

Vandaag rijdt u via Puerto Natales naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine National Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Voordat u naar uw hotel rijdt, kunt u stoppen bij de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over het Pehoe meer en de toppen van de Torres en de Cuernos. Bij Lago Grey ziet u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en het Nordenskjöldmeer. (O)

Dag
13-14

Torres del Paine National Park

U heeft twee vrije dagen in Torres del Paine National Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Laguna Azul. In het verbazingwekkende blauwgekleurde water van de lagune ziet u de weerspiegeling van de ‘torens’. Rond de lagune heerst een microklimaat. Doordat de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 30°C vindt u in dit gedeelte van het nationale park ook een andere flora en fauna. Ook kunt u diverse wandelingen door het park maken en genieten van het adembenemende uitzicht over gletsjermeren. Ongetwijfeld zult u guanaco’s en ñandu’s kunnen spotten en misschien zelfs wel de majestueuze condors. (O)

Dag
15

Torres del Paine National Park – Punta Arenas (340 km) – Santiago de Chile

Via Villa Serrano en Puerto Natales rijdt u terug naar de luchthaven van Punta Arenas waar u de huurauto inlevert. U vliegt naar Santiago de Chile voor uw laatste overnachting. (O)

Dag
16

Santiago de Chile – Amsterdam

Na het ontbijt is het tijd voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.