vanaf € 36,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Speciaal aanbevolen excursies
Boek uw excursies voor vertrek vanuit Nederland, dat scheelt u geregel ter plaatse
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Canopy tour

Excursie vanuit Peulla

Tijdens deze avontuurlijke canopy tour zweeft u via stalen kabels dwars door de bossen van platform naar platform. In totaal zijn er 8 ziplines en u heeft ook de mogelijkheid om te abseilen.

Excursie 4WD-truck

Excursie vanuit Peulla

Tijdens deze excursie gaat u de omgeving van het Vicente Peréz Rosales Nationaal Park per 4WD-truck verkennen. De chauffeur laat u tijdens de excursie de diversiteit van schitterende natuur zien.

Paardrijdtocht

Excursie vanuit Peulla

U maakt te paard een tocht door het Vicente Peréz Rosales Nationaal Park. Dit is het oudste nationale park in Chili en maakt deel uit van het Andes Australes reservaat. U vindt hier vulkanen, bergen, bossen met inheemse bomen en Lago Todos los Santos, één van de mooiste meren in het zuiden van Chili. Ook als u geen ervaring met paardrijden heeft, is deze excursie een aanrader. Onder begeleiding van een gids maakt u een prachtige tocht door valleien en langs rivieren.

Raften op de Lower Trancura rivier

Excursie vanuit Pucón

Indien u weinig ervaring heeft met raften, is dit een mooie kennismaking met deze activiteit. De stroomversnellingen van de Lower Trancura rivier zijn namelijk van categorie 2 en 3 en maken de tocht spannend zonder dat het te veel is. Gedurende ongeveer een uur vaart u de rivier af waarbij u afwisselend verrast wordt door watervallen, stroomversnellingen en prachtige uitzichten op de vulkanen. Deze excursie is te boeken van november t/m maart. Vanaf 8 jaar.

Raften op de Upper Trancura rivier

Excursie vanuit Pucón

Het water in de Upper Trancura rivier stroomt snel en dit zorgt voor stroomversnellingen van categorie 4. Daarom biedt deze excursie een perfecte combinatie van adrenaline en avontuur! Een spannende tocht van ongeveer 1,5 uur die u meeneemt de rivier af met spectaculaire passages bij watervallen en stroomversnellingen. Vergeet niet om te genieten van de prachtige bosrijke omgeving en de spectaculaire uitzichten op de vulkanen. Deze excursie is te boeken van november t/m maart. Vanaf 14 jaar.

Trekking Huerquehue Nationaal Park

Excursie vanuit Pucón

Dit nationale park is ontstaan rondom het pad dat door de oorspronkelijke Mapuche bevolking gevormd is tijdens hun tocht naar Argentinië. Tijdens de trekking wandelt u langs indrukwekkend hoge bomen, prachtige watervallen en rotsformaties van basalt, waar regelmatig de condor gespot wordt. Ook heeft u kans oog in oog te staan met de poema of de kleine hertensoort poedoe. U zult versteld zijn van de schoonheid van de natuur. Bij één van de uitzichtpunten ziet u  Lago Tinquilco in de verte liggen. (L)

Villarrica vulkaan

Excursie vanuit Pucón

Een spectaculaire ervaring is de beklimming van de 2.845 meter hoge Villarrica vulkaan. Tijdens de beklimming bent u verzekerd van de beste vergezichten over de regio. U ziet vanaf deze hoogte namelijk de omliggende meren, bergen en de andere vulkanen. De klim naar de top gaat via een zigzaggend pad tot aan het skiresort en vanaf daar via een smal pad dat net breed genoeg is voor 1 persoon. Het hoogste punt van de route is 2.200 meter en samen met de vakkundige en ervaren gids komt u veilig tot aan de top. Als u eenmaal boven bent, kunt u vanaf de kraterrand het rood gloeiende lava zien borrelen. Voor deze excursie is een goede conditie vereist. Vanaf 14 jaar.

El Tatio geisers & Machuca

Excursie vanuit San Pedro de Atacama

Voor deze excursie staat u vroeg op. U vertrekt rond 04.30 uur naar de El Tatio geisers waar de zonsopgang bijna surrealistisch lijkt. U maakt een wandeling langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Na het ontbijt, dat wordt meegenomen, heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama heeft u een spectaculair uitzicht op de Tocorpuri en Putama vulkanen en bezoekt u het dorpje Machuca. In dit dorpje vindt u typische constructies van modder en stro. (O)

Lagunes & zoutmeer Atacama

Excursie vanuit San Pedro de Atacama

Ga op ontdekking in de Atacama woestijn! U bezoekt de Atacama zoutvlakte, een nagenoeg droog zoutmeer en de grootste zoutvlakte van Chili. Vervolgens brengt u een bezoek aan het dorpje Toconao dat met name interessant is vanwege de gebouwen die gemaakt zijn van vulkanisch gesteente. Landbouw en handgemaakte ambachten zijn hier de belangrijkste werkzaamheden. In de nabijgelegen Chaxa lagune zijn drie soorten flamingo’s en andere vogelsoorten te zien. In het dorpje Socaire kunt u genieten van een lokale lunch. Daarna vertrekt u naar de Meñique en Miscanti lagunes. Deze lagunes liggen op 4.500 meter hoogte en u kunt hier genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. (L)

Moon Valley

Excursie vanuit San Pedro de Atacama

Tijdens deze excursie kunt u genieten van een overweldigende zonsondergang in een desolaat landschap met grillige rotsformaties, zandduinen en glinsterende zoutkristallen in de aarde.

Valparaíso

Excursie vanuit Santiago de Chile

Via een prachtige rit door de Casablanca vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden, komt u aan in Valparaíso. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is gebouwd op 44 steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de op één na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg maakt u een mountainbike tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de wijnproductie. Bovendien kunt u hier de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, proeven. Na een heerlijke lunch op de wijngaard keert u terug naar Santiago de Chile. (L)

Viña del Mar & Valparaíso

Excursie vanuit Santiago de Chile

Tijdens deze excursie maakt u kennis met twee karakteristieke kustplaatsen. Via een prachtige rit door de Casablanca vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden, komt u aan in Viña del Mar. Deze stad wordt ook wel gezien als de Riviera van Chili. U vindt hier weelderige parken, boulevards met palmbomen en prachtige stranden. Na de lunch vertrekt u naar het pittoreske Valparaíso dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze stad is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes, excentrieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad uniek. Vervolgens bezoekt u het huis en tevens museum van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Op de heen- of terugweg maakt u een stop bij de wijngaard Casas del Bosque waar u meer leert over de wijnproductie en waar u kunt genieten van een wijnproeverij. (L)

Wine & bike tour

Excursie vanuit Santiago de Chile

U ontmoet uw gids bij het indrukwekkende 19e-eeuwse herenhuis Las Majadas de Pirque, net buiten de stad. Bij aankomst in de Maipo vallei staat er een fiets incl. helm voor uw klaar. U maakt een prachtige fietstocht van ca. 1,5 uur door de vallei. Geniet van het landschap met op de achtergrond het indrukwekkende Andesgebergte. Tenslotte arriveert u bij de wijngaard van William Fevre die gerund wordt door de familie. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, ook proeven. 

Trekking Base of the Towers

Excursie in Torres del Paine Nationaal Park

Dit is één van de beroemdste trekkingen in Torres del Paine Nationaal Park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (L)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany