vanaf € 1518,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zomer 2022: Omdat vliegtickets maximaal 11 maanden voor vertrek kunnen worden geboekt, zijn bovenstaande ‘inclusief vliegreis’ prijzen onder voorbehoud. Wij leggen graag alvast uw rondreis exclusief vliegreis vast en zoeken t.z.t. het voordeligste vliegtarief voor u uit.
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Combinatie van bekende en minder bekende gebieden in West Canada
Vancouver, Whistler, Banff en Jasper National Park, Coast Mountains, Wells Gray Provincial Park
Ook in omgekeerde volgorde westwaarts vanaf Calgary mogelijk
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Vancouver

Vandaag vliegt u naar Vancouver, waar u zult overnachten. U haalt uw auto op en rijdt naar uw hotel. Niet voor niets geldt Vancouver als een van de aantrekkelijkste steden ter wereld om in te wonen. De stad ligt tussen de beboste bergen van de Coastal Mountains aan de westkust van Canada. De bergen lopen steil af naar de kust, waar de natuurlijke haven van Vancouver aan de Straat van Georgia een van de belangrijkste havens van Canada is. Aan de kust liggen prachtige zandstranden. Dankzij de Japanse Golfstroom is het zeewater er relatief warm en geniet Vancouver een zeer gematigd klimaat, waar de temperatuur zelden onder het vriespunt komt. Beleef de vele gezichten van de stad: Robson Street, Chinatown, het historische Gastown, Stanley Park en de Capilano Suspension Bridge. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de spectaculaire kloof.

Dag
2

Vancouver – Whistler (121 km)

U vervolgt uw reis richting de Coast Mountains, waarin Whistler is gelegen. Hier verblijft u twee nachten.

Dag
3

Whistler

Whistler is bekend vanwege de Olympische Winterspelen in 2010. Welkom in Canada’s favoriete bestemming! Tussen twee prachtige bergen liggen een levendig dorp, vier golfbanen, talloze winkels, restaurants en bars, wandelpaden, spa’s en één van de beste mountainbike parken ter wereld. U kunt hier ook ziplinen. In de omgeving kunt u raften en paardrijden.

Dag
4

Whistler – Osoyoos (494 km)

Op weg richting het vriendelijke binnenland van British Columbia. Het klimaat wordt milder naarmate u richting de wijnstreek rijdt waarin Osoyoos is gelegen. Eindbestemming van vandaag is Osoyoos.

Dag
5

Osoyoos – Vernon (226 km)

U vervolgt u reis door de Okanagan Valley. U voelt zich alsof u door een ansichtkaart rijdt: het glooiende landschap wordt gesierd door weelderige wijngaarden en fruitbomen. Stop onderweg bij een Vineyard om de lokale wijn te proeven en van de prachtige omgeving te genieten. U overnacht in het plaatsje Vernon.

Dag
6

Vernon – Clearwater (238 km)

U neemt afscheid van de lieflijke Okanagan Valley en reist richting Clearwater, waar u een nacht verblijft. Nabij Clearwater ligt het Wells Gray Provincial Park. Het is een park met een grote diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, bergweiden en uitgestrekte oerbossen. Er komen zwarte beren en grizzly’s, wolven, lynxen, herten, elanden, berggeiten en diverse andere wilde diersoorten voor. De wandelroutes in Wells Gray Provincial Park zijn spectaculair, mede vanwege de vele watervallen. Het park heeft dan ook de bijnaam ‘Waterfalls Park’.

Dag
7

Clearwater – Jasper (318 km)

Verlaat Clearwater en rij via de Yellowhead Highway richting de grandioze omgeving van Jasper. Maar niet voordat u onderweg beren heeft gespot tijdens de River Safari in het plaatsje Blue River. De Yellowhead Highway leidt u vervolgens naar Mount Robson, de hoogste top in de Rocky Mountains. Jasper is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. In Jasper National Park leven vele beren, dus de kans dat u beren spot is groot. U zult ook regelmatig bordjes tegenkomen met het opschrift ‘You are in Bear Country’. Naast grizzly’s en zwarte beren komen in het nationale park ook dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, rendieren en wolven voor. U verblijft twee nachten in het vriendelijke bergdorpje Jasper.

Dag
8

Jasper National Park

U brengt de hele dag door in Jasper National Park. Het aangezicht van Maligne Lake, de stilte en de sfeer van het plaatsje Jasper zullen u lang bijblijven. U kunt diverse wandelingen en een Wildlife Discovery Tour excursie maken, of u kunt een gondelrit maken in de Jasper Skytram.

Dag
9

Jasper – Banff (380 km)

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting van Jasper naar Banff. De rit over de Icefields Parkway naar Banff is een van de mooiste van deze reis. Daarom raden wij u aan om vandaag vroeg te vertrekken, dan heeft u optimaal de tijd om van de prachtige route te genieten. Onderweg is ontzettend veel te zien. Aanrader is een bijzondere rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig. Indien u reist met kinderen zullen zij dit zeker als een van de hoogtepunten van de reis ervaren. Het ijs ligt voor een deel in het noordwesten van Banff National Park en deels in het zuidelijke eind van het Jasper National Park en voedt acht belangrijke gletsjers. U verblijft twee nachten in Banff, zodat u voldoende tijd heeft om het magnifieke Banff National Park te verkennen.

Dag
10

Banff National Park

U heeft de hele dag tijd om Banff National Park te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld per Banff Gondola Ride de top van Sulphur Mountain bereiken. Hier geniet u van een prachtig uitzicht. Sportief kunt u zich in deze regio bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden. Banff National Park was het eerste nationale park van Canada (1885). Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nationale park biedt prachtig natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Vergroot uw kans op het zien van wilde dieren met de Discover Grizzly Bears excursie of Evening Wildlife Safari.

Dag
11

Banff – Revelstoke (284 km)

Breng een bezoek aan de fotogenieke blikvanger Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit unieke, ijsblauwe meer. Daar heeft het de kleur aan te danken. In het meer ziet u de weerspiegeling van de Columbia gletsjer. Als u vandaag op tijd vertrekt, kunt u onderweg de Takakkaw Falls bekijken: volg de Yoho Valley Road, langs mooie uitzichten naar de plaats waar de Kicking Horse en de Yoho rivier in elkaar samenvloeien. Bewonder deze hoge watervallen (254 m) voordat u Yoho National Park en vervolgens de adembenemende gletsjers van Glacier National Park bereikt.

Dag
12

Revelstoke – Nelson (250 km)

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting met als eindpunt Nelson. Maak een wandeling door dit stadje en u krijgt een goede indruk van Canada.

Dag
13

Nelson – Cranbrook (229 km)

U steekt de brede vallei van de Kootenay rivier over en komt aan in Cranbrook, waar u overnacht.

Dag
14

Cranbrook – Calgary (392 km)

U rijdt oostwaarts en overnacht in Calgary. Geniet van uw laatste avond in Canada en kijk terug op uw verrassende, afwisselende en kleurrijke vakantie.

Dag
15

Calgary – Amsterdam

U levert uw auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde maken. Lees hier de beschrijving.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany