vanaf € 1530,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zomer 2022: Omdat vliegtickets maximaal 11 maanden voor vertrek kunnen worden geboekt, zijn bovenstaande ‘inclusief vliegreis’ prijzen onder voorbehoud. Wij leggen graag alvast uw rondreis exclusief vliegreis vast en zoeken t.z.t. het voordeligste vliegtarief voor u uit.
Bovenstaande vanafprijs is inclusief vliegreis, luchthavenbelasting en verblijf in tweepersoonskamer
Combinatie van bekende en minder bekende gebieden in West Canada
Vancouver, Whistler, Banff en Jasper National Park, Coast Mountains, Wells Gray Provincial Park
Ook in omgekeerde volgorde oostwaarts vanaf Vancouver mogelijk
Uitgebreide digitale Nederlandstalige routebeschrijving
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Calgary

Vandaag vliegt u naar Calgary, waar u zult overnachten. U haalt uw auto op en rijdt naar uw hotel. U overnacht in Calgary.

Dag
2

Calgary – Cranbrook (392 km)

U rijdt westwaarts met als eindpunt Cranbrook, waar u overnacht.

Dag
3

Cranbrook – Nelson (229 km)

Ontspannen rijdt u verder door het indrukwekkende Canadese landschap naar Nelson. Maak een wandeling door dit stadje en u krijgt een goede indruk van de Canada van weleer.

Dag
4

Nelson – Revelstoke (250 km)

Op naar Revelstoke in de omgeving van de adembenemende gletsjers van Glacier National Park.

Dag
5

Revelstoke – Banff (284 km)

Als u vandaag op tijd vertrekt, kunt u onderweg de Takakkaw Falls bekijken: volg de Yoho Valley Road, langs mooie uitzichten naar de plaats waar de Kicking Horse en de Yoho rivier in elkaar samenvloeien. Bewonder deze hoge watervallen (254 m) voordat u Yoho National Park bereikt. Breng een bezoek aan de fotogenieke blikvanger Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit unieke, ijsblauwe meer. Daar heeft het de kleur aan te danken. In het meer ziet u de weerspiegeling van de Columbia gletsjer. U verblijft twee nachten in Banff, zodat u voldoende tijd heeft om het magnifieke Banff National Park te verkennen.

Dag
6

Banff National Park

U heeft de hele dag tijd om Banff National Park te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld per Banff Gondola Ride de top van Sulphur Mountain bereiken. Hier geniet u van een prachtig uitzicht. Sportief kunt u zich in deze regio bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden. Banff National Park was het eerste nationale park van Canada (1885). Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nationale park biedt prachtig natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Vergroot uw kans op het zien van wilde dieren met de Discover Grizzly Bears excursie of Evening Wildlife Safari.

Dag
7

Banff – Jasper (380 km)

Vandaag rijdt u in noordelijke richting van Banff naar Jasper. De rit over de Icefields Parkway is een van de mooiste van deze reis. Daarom raden wij u aan om vandaag vroeg te vertrekken, dan heeft u optimaal de tijd om van de prachtige route te genieten. Onderweg is ontzettend veel te zien. Een aanrader is een bijzondere rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig. Indien u reist met kinderen zullen zij dit zeker als een van de hoogtepunten van de reis ervaren. Jasper is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. In Jasper National Park leven vele beren, dus de kans dat u beren spot is groot. U zult ook regelmatig bordjes tegenkomen met het opschrift ‘You are in Bear Country’. Naast grizzly’s en zwarte beren komen hier ook dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden en wolven voor. U verblijft twee nachten in het bergdorpje Jasper.

Dag
8

Jasper National Park

U brengt de hele dag door in het Jasper National Park. Het aangezicht van Maligne Lake, de stilte en de sfeer van het plaatsje Jasper zullen u lang bijblijven. U kunt diverse wandelingen en een Wildlife Discovery Tour excursie maken, of u kunt een gondelrit maken in de Jasper Skytram.

Dag
9

Jasper – Clearwater (318 km)

Verlaat de omgeving van Jasper en rij via de Yellowhead Highway richting Clearwater. De Yellowhead Highway leidt u eerst naar Mount Robson, de hoogste top in de Rocky Mountains. De reis gaat verder richting Clearwater, waar u een nacht verblijft. Maar niet voordat u onderweg beren heeft gespot tijdens de River Safari in het plaatsje Blue River. Nabij Clearwater ligt Wells Gray Provincial Park. Het is een park met een grote diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, bergweiden en uitgestrekte oerbossen. Er komen zwarte beren en grizzly’s, wolven, lynxen, herten, elanden, berggeiten en diverse andere wilde diersoorten voor. De wandelroutes in Wells Gray Provincial Park zijn spectaculair, mede vanwege de vele watervallen. Het park heeft dan ook de bijnaam ‘Waterfalls Park’.

Dag
10

Clearwater – Vernon (238 km)

U maakt kennis met de lieflijke Okanagan Valley. U voelt zich alsof u door een ansichtkaart rijdt: het glooiende landschap wordt gesierd door weelderige wijngaarden en fruitbomen. Stop onderweg bij een Vineyard om de lokale wijn te proeven en van de prachtige omgeving te genieten. U overnacht in het plaatsje Vernon.

Dag
11

Vernon – Osoyoos (226 km)

U vervolgt uw reis door de Okanagan Valley. Het klimaat wordt milder naarmate u richting de wijnstreek rijdt waarin Osoyoos is gelegen. Eindbestemming van vandaag is Osoyoos.

Dag
12

Osoyoos – Whistler (494 km)

U vervolgt uw reis richting de Coast Mountains, waarin Whistler is gelegen. Hier verblijft u twee nachten.

 

Dag
13

Whistler

Whistler is bekend vanwege de Olympische Winterspelen in 2010. Welkom in Canada’s favoriete bestemming! Tussen twee majestueuze bergen liggen een levendig dorp, vier golfbanen, talloze winkels, restaurants en bars, wandelpaden, spa’s en een van de beste mountainbike parken ter wereld. U kunt hier ook ziplinen. In de omgeving kunt u raften en paardrijden.

Dag
14

Whistler – Vancouver (121 km)

Na een korte rit laat u het vriendelijke binnenland van British Columbia achter zich en komt aan in het geweldige Vancouver! Niet voor niets geldt Vancouver als een van de aantrekkelijkste steden ter wereld om in te wonen. De stad ligt tussen de beboste bergen van de Coastal Mountains aan de monding van de Fraser rivier aan de westkust van Canada. De bergen lopen steil af naar de kust, waar de natuurlijke haven van Vancouver aan de Straat van Georgia een van de belangrijkste havens van Canada is. Aan de kust liggen prachtige zandstranden. Beleef de vele gezichten van de stad: Robson Street, Chinatown, het historische Gastown, Stanley Park en de Capilano Suspension Bridge. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de spectaculaire kloof. Geniet van uw laatste avond in Canada en kijk terug op uw verrassende, afwisselende en kleurrijke vakantie.

Dag
15

Vancouver – Amsterdam

U levert uw auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

 

U kunt deze reis ook in omgekeerde volgorde maken. Lees hier de beschrijving.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany