Bestseller
vanaf € 639,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek het meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld
Kom meer te weten over de mysterieuze Moai beelden en bezoek de ceremoniële platforms
Verblijf in de hoofdstad Hanga Roa
Bezoek de Rano Kao vulkaan waarvan de enorme krater een diameter van 1,6 km heeft
Bewonder de 396 Moai beelden rondom de Rano Raraku krater

Dag tot dag

Dag
1

Mataveri – Hanga Roa

Na aankomst op de luchthaven van Mataveri volgt de transfer naar het hotel van uw keuze in Hanga Roa. Paaseiland ligt op maar liefst 3.700 km (ca. 4,5 uur vliegen) van de kust van Chili en middenin de Grote Oceaan. Daarmee is Paaseiland het meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld. Het eiland staat vooral bekend om de mysterieuze Moai beelden waarvan niemand precies weet hoe ze aan de kust terecht zijn gekomen. Paaseiland is in 1722 ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen. Vandaag de dag wonen er ongeveer 3.400 inwoners op het eiland waarvan de meesten in de hoofdstad Hanga Roa. Tijdens uw vlucht naar Paaseiland kunt u de groene grasvlakten, witte zandstranden en de Moai beelden langs de kust al goed zien.

Dag
2

Ahu Akivi, Puna Pau, Rano Kao & Orongo

Na het ontbijt vertrekt u naar Ahu Huri, één van de 25 ceremoniële platforms van het eiland. Het Moai beeld dat u hier ziet staan, is het enige beeld op het eiland dat vier handen heeft. Daarna bezoekt u Ahu Akivi, een archeologische vindplaats waar zeven Moai beelden over de oceaan uitkijken. In de buurt van Ahu Vai Tek vindt u een groot aantal grotten en meertjes die voor de vroegere bewoners belangrijke zoetwatervoorzieningen waren. Bij de Puna Pau steengroeve werden hoofddeksels voor de moai’s gehouwen uit het lichtrode vulkanische gesteente. In de middag bezoekt u de Rano Kao vulkaan waarvan de enorme krater een diameter van 1,6 kilometer heeft. In de krater bevindt zich een zoetwaterlagune van 11 meter diep. Naast deze vulkaan ligt het ceremoniële dorpje Orongo waar u de grootste collectie rotstekeningen van het eiland kunt bewonderen. (O)

Dag
3

Rano Raraku, Tongariki & Anakena 

In de ochtend vertrekt u naar Rano Raraku, één van de meest interessante archeologische vindplaatsen van het eiland. In de omgeving van deze vulkanische krater vindt u 396 Moai beelden. Vervolgens bezoekt u Ahu Tongariki, een indrukwekkend ceremonieel platform van 220 meter lang met 15 gigantische beelden die vanaf de kust waken over het eiland. Na de lunch vertrekt u naar Ahu Te Pito Kura waar u het grootste Moai standbeeld van 10 meter hoog kunt vinden. Vervolgens bezoekt u het strand van Anakena, één van de twee zandstranden van het eiland. Volgens de legende landde Hotu Matua, de eerste koning van het eiland, hier op het strand en startte vervolgens een hele nieuwe cultuur. Bij het strand bevinden zich een aantal indrukwekkende tempels en altaren. (O,LP)

Dag
4

Hanga Roa 

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee en strand. Houdt u van wat meer actie? Maak dan een trekking, een paardrijdtocht of een boottocht. U kunt ook een fiets huren om op deze manier het eiland verder te verkennen. (O)

Dag
5

Hanga Roa – Mataveri

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Mataveri waar dit arrangement eindigt. (O)

Tijdens het 4-daags arrangement vervalt de excursie naar Ahu Akivi & Puna Pau op dag 2 en de vrije dag op dag 4.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany