vanaf € 3731,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

U verblijft in sfeervolle middenklasse accommodaties
Vele optionele excursies mogelijk
Een 4WD of een auto met hogere wegligging is tijdens deze rondreis verplicht
Inclusief vliegreis per KLM
Tevens is de Namibia & Botswana Highlights als 20-daagse (Windhoek-Maun, incl. vlucht Kasane-Okavango Delta), 22-daagse (Windhoek-Maun) en 24-daagse (Windhoek-Windhoek) rondreis te maken. Links naar de beschrijvingen vindt u onderaan deze pagina
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

 

Dag
1-2

Amsterdam – Johannesburg – Windhoek

Vandaag vliegt u naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Hier verblijft u een nacht in een hotel nabij de luchthaven. Het hotel biedt een gratis shuttledienst van/naar de luchthaven. Op dag 2 vliegt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie voor de overnachting. In de middag bezoekt onze Engelssprekende vertegenwoordiging u in uw hotel. U ontvangt het uitgebreide informatiepakket over uw rondreis inclusief routebeschrijving in het Engels.

Dag
3

Windhoek – Sossusvlei (ca. 303 km)

U vertrekt in zuidelijke richting naar het mooie landschap van de oudste woestijn ter wereld, de Namib woestijn. Hier verblijft u twee nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt een optionele tour boeken, of alvast plannen maken voor morgen. 

Dag
4

Sossusvlei

Wij raden u aan om vroeg op te staan en een tour naar Sossusvlei te maken. Door de opkomende zon veranderen de duinen hier constant van kleur: van bruin naar diep rood tot oranje en uiteindelijk naar geel. Beklim een van de duinen en bezoek Deadvlei en Sesriem Canyon. Deadvlei ligt nabij de Sossusvlei. Het is een plek met veel dode acacia bomen. Toen dit gebied opdroogde zijn deze bomen gestorven. U kunt prachtige foto’s maken, het gebied is zeer fotogeniek met de dode bomen tegen een achtergrond van rode duinen en een heldere blauwe lucht. Ook Sesriem Canyon ligt niet ver van de Sossusvlei. Hier kunt u een wandeling maken door de 30 meter diepe kloof. (O)

Dag
5

Sossusvlei – Swakopmund (ca. 349 km)

Een vroeg vertrek vanuit Sossusvlei. Via de Kuiseb pas en Ghaub pas rijdt u naar Swakopmund. Hier verblijft u twee nachten. Swakopmund is een historische kustplaats, waar de invloed van het Duitse koloniale verleden nog sterk aanwezig is.

Dag
6

Swakopmund

Vandaag kunt u Swakopmund en omgeving ontdekken. Dat kunt u op eigen gelegenheid doen, maar u kunt ook deelnemen aan diverse (optionele) excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dolfijnencruise, een kajaktocht door de lagune van Walvis Bay of een tocht door de duinen op een quad bike ? (O)

Dag
7

Swakopmund – Damaraland (ca. 330 km)

Vroeg in de ochtend vertrekt u in noordelijke richting; onderweg kunt u een stop maken bij Cape Cross Seal Reserve (ca. 100 km extra en vanaf 10.00 uur geopend). Onderweg komt u langs de Brandberg Mountain Range en rijdt u verder naar Twyfelfontein. Damaraland is een verlaten gebied met massieve bergen en eindeloze vlaktes. U verblijft hier één nacht. (O,D)

Dag
8-10

Damaraland – Etosha National Park (ca. 229 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Etosha National Park. U verblijft hier drie nachten in twee verschillende camps. In Etosha National Park leven meer dan 100 zoogdiersoorten, waaronder olifanten, giraffen, neushoorns, leeuwen, luipaarden en cheetahs. Tevens komen hier ca. 340 vogelsoorten voor, daarnaast 110 reptielsoorten en bijzonder genoeg maar één vissoort. Bij de natuurlijke waterbronnen heeft u in dit droge gebied de meeste kans om dieren te spotten. Tijdens game-drives in uw eigen huurauto kunt u op zoek gaan naar deze dieren. (Dag 8,9: O. Dag 10: O,D)

Dag
11

Etosha National Park – Rundu (ca. 373 km)

Op weg naar Rundu kunt u nabij Grootfontein de grootste meteoriet op aarde bekijken. Deze Hoba meteoriet is in 1920 ontdekt. Geschat wordt dat deze ongeveer 80.000 jaar geleden op aarde is neergekomen. Vervolgens komt u in het Kavango gebied langs de vele kleine dorpen waar u handgemaakte spullen kunt kopen. Overnachting nabij Rundu. (O)

Dag
12

Rundu – Caprivi (ca. 201 km)

De route van vandaag leidt in oostelijke richting, naar het Caprivi gebied. Deze regio ligt in het noordoosten van Namibië; het is een smalle strook land tussen Angola en Botswana en het enige tropische gedeelte van Namibië. U verblijft hier één nacht. De middag heeft u ter vrije besteding. Maak een optionele sunsetcruise, of geniet van de faciliteiten van uw camp. (O)

Dag
13-14

Caprivi – Chobe National Park (ca. 371 km)

U passeert de grens met Botswana en verblijft twee nachten in Kasane nabij het beroemde Chobe National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Door de ligging bij de Chobe rivier en de Savuti rivier trekt Chobe National Park een enorme hoeveelheid wild aan, waaronder leeuwen, nijlpaarden en zo’n 120.000 olifanten! Indien u tijdens deze reis nog geen olifanten hebt gezien, zult u ze hier zeer zeker tegenkomen! Maar ook voor de vogelliefhebber is Chobe een waar paradijs. Er leven hier zo’n 350 verschillende soorten vogels. Tijdens uw verblijf maakt u een begeleide game-drive in Chobe National Park en een cruise op de Chobe rivier. (O)

Dag
15-16

Chobe National Park – Victoria Falls (ca. 76 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Kasane in Botswana waar u uw huurauto inlevert. Aansluitend vertrekt uw transfer naar Victoria Falls in Zimbabwe, de ‘adventure’ hoofdstad van Afrika. Tijdens uw verblijf maakt u een sunsetcruise op de Zambezi rivier. U ziet tijdens een Tour of the Falls de indrukwekkende Victoria Falls: u wandelt langs de diverse uitkijkpunten. De Victoria Falls liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia en storten over een lengte van 1,6 kilometer zo’n 100 meter naar beneden. Optioneel kunt u een spectaculaire helikoptervlucht boven de watervallen maken. (O)

Dag
17-18

Victoria Falls – Amsterdam

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U komt op dag 18 aan op Schiphol. (Dag 17: O)

 

Andere varianten van deze reis

Van de mooie Namibia & Botswana Highlights autorondreis bestaan nog 3 varianten:

  • 20-daagse reis van Windhoek naar Maun. Klik hier
  • 22-daagse reis van Windhoek naar Maun. Klik hier
  • 24-daagse reis van Windhoek naar Windhoek. De populairste variant. Klik hier
Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany