vanaf € 51,- p.n.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Voor veel hotels gelden interessante 3=2 aanbiedingen. Meer informatie vindt u in de bovenstaande prijzenbijlage(n)
U kunt deze hotels uitsluitend boeken als onderdeel van een (eventueel zelf samengesteld) arrangement met minimaal drie overnachtingen
Voor het bezoek aan nationale parken dient u entreegelden te betalen. De kosten verschillen per park en kunnen alleen ter plaatse betaald worden
Indien u een informatiepakket met wegenkaarten en een uitgebreide routebeschrijving in het Engels wenst (inclusief bezoek van onze lokale vertegenwoordiger in uw hotel in Windhoek), kunt u dit bijboeken voor € 96
In Namibië werken wij met lokale agenten die een uitgebreid aanbod aan additionele hotels, lodges, tours, transfers en andere reisonderdelen bieden. Geeft u ons uw specifieke reiswensen door. Wij maken graag een offerte op maat

 

De ruige en verlaten landschappen van Namibië kunt u goed per huurauto verkennen. Het land kent een beperkt aantal geasfalteerde wegen een een groot aantal onverharde trajecten, de zogenaamde gravel roads. Er wordt links gereden. hotels, lodges, guesthouses en tented camps zijn er in alle prijsklassen.

Hotels, guesthouses, lodges en tented camps

In de prijzenbijlage vindt u een selectie van hotels van twee tot vijf sterren. Uniek aan Namibië zijn de lodges in de woestijn. Een verblijf in een afgelegen lodge in bijvoorbeeld de Kalahari of de Namib Desert is een heel bijzondere ervaring. De serene rust is overweldigend en u ervaart de mooiste zonsondergangen en sterrenhemels die u ooit in uw leven zult zien! Voor een echt unieke belevenis boeken wij voor u een overnachting in een lodge waar u direct onder de sterrenhemel kunt slapen, in een comfortabel bed op de veranda van uw privé-verblijf.

Namibië kent een aantal prachtige natuurparken, waarvan Etosha National Park het bekendst is. In de omgeving van de natuurgebieden zijn diverse lodges, resorts en tented camps. Een tented camp biedt meer comfort dan de naam doet vermoeden. De ingerichte tenten staan op een vaste ondergrond en hebben comfortabele bedden, plus een eigen badkamer en toilet. Een overnachting in een tented camp is een bijzondere – en zeer Afrikaanse – ervaring.

Veel lodges in de natuurgebieden hebben drinkplaatsen voor het wild. Vanwege het extreem droge klimaat worden deze ‘waterholes’ zeer goed bezocht door de wilde dieren, die u vanuit uw lodge gemakkelijk kunt observeren. De lodges en camps in de natuurparken organiseren vaak nature-drives, waarbij u met een ervaren ranger de flora en fauna ontdekt.

Fish River Canyon

In het zuiden ligt het schitterende canyonlandschap Fish River Canyon. Deze canyon is 27 kilometer breed, 161 kilometer lang en de maximale diepte is 550 meter. Op diverse plaatsen zijn er ‘lookouts’ die een adembenemend uitzicht bieden over de canyon.

Namib Naukluft Park

Dit immens grote park heeft een zeer gevarieerd landschap. De Namib woestijn is onderdeel van dit park en is de oudste woestijn ter wereld. In dit stille en verlaten gebied vindt men massieve bergketens, diepe kloven, lege vlakten en duinen.

Sossusvlei

Sossusvlei ligt in het zuidelijk deel van het Namib Naukluft Park en is bekend vanwege de enorme zandduinen, die soms wel 300 meter hoog zijn! Een aanal zandduinen kunt u beklimmen: vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht. Deadvlei is een opgedroogde kleipan met een aantal dodo bomen; samen met de rode zandduinen en de helderblauwe lucht levert dit een fotogeniek schouwspel op.

Swakopmund

Dit pittoreske kustplaatsje is een goede uitvalsbasis voor tochten naar de woestijn. In Swakopmund is de invloed van het Duitse koloniale verleden nog aanwezig, wat zich uit in de straatnamen en bouwstijl. Vanuit Walvis Bay kunt u een cruise door de lagune maken.

Skeleton Coast Park

Dit park heeft zijn naam te danken aan de vele schepen die hier schipbreuk hebben geleden. Het ongeschonden landschap heeft door de dichte mist en koude zeewind een mysterieus karakter.

Damaraland

Deze streek ligt in het noordwesten van Namibië en heeft een landschap met bijzonder gevormde rotsformaties en ontelbare rotstekeningen. Ook leven in Damaraland zwarte neushoorns en kuddes olifanten, die zich uitstekend aan het extreme woestijnklimaat hebben aangepast.

Etosha National Park

Dit is het grootste wildpark van Namibië. Het park biedt naast het vele wild ook een indrukwekkend landschap. In het park ligt de Etosha Pan, een uitgestrekte vlakte, die alleen tijdens de regenperiode water bevat.

Caprivi

De Caprivi is de enige streek waar tropische vegetatie voorkomt. In dit gebied vindt u rivieren, moerassen, wouden en ook vele dieren, waaronder bijna 400 vogelsoorten.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany