Trein
vanaf € 3716,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Beijing met de Chinese muur, Ming Tombes en het plein van de Hemelse Vrede
Het Terracotta leger van Xi'an
Schattige panda's in Chengdu
3-daagse cruise over de Yangtze rivier
Modern Shanghai met zijn koloniale verleden
Tussen de steden reist u per hogesnelheidstrein
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Vanwege de waterstand in de Yangtze Rivier kan de Yangtze Rivier cruise niet in de winter uitgevoerd worden. Wilt u deze reis boeken zonder de Yangtze cruise, vraag dan een offerte op maat bij ons op.

Dag
1-2

Amsterdam – Beijing

U vliegt van Amsterdam naar Beijing waar u in de loop van dag 2 zult aankomen. Er volgt een transfer naar uw hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag
3

Beijing

Vandaag gaat u op excursie naar de grote muur bij Mutianyu. Dit gedeelte is minder druk en hier ziet u ook enkele bijzondere wachttorens. Ook heeft u een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Ming tombs, gelegen aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Het Ming Tombe gebied is het grootst en best bewaarde keizerlijke tombe complex ter wereld. Hoe het ook zij; als gewone sterveling kunt u slechts twee Ming tombes bezoeken: die van Chan Ling en Dingl Ling. (O)

Dag
4

Beijing

Ook de stad zelf herbergt vele bijzondere bezienswaardigheden en u maakt een rondrit langs de Tempel van de Hemel, het Tian’anmen plein, de verboden stad en het zomerpaleis. Het Tian’anmen plein is het grootste plein van de wereld en vooral bekend vanwege de grote (studenten)protesten in het verleden. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, wat vroeger het keizerlijk paleis was. Het zomerpaleis was van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën van keizers. Het enorme complex ligt in een uitgestrekt domein rond het Kunming meer en herbergt allerlei mooi versierde paviljoenen, woningen en tempels. De Tempel van de Hemel of het Altaar des Hemels ligt in een uitgestrekt park waar de lokale bewoners graag komen om te wandelen of om hun ochtend oefeningen te doen. In de tempel leidden de keizers van de Ming-dynastie ceremonies waarbij ze als bemiddelaars offers brachten om de goden gunstig te stemmen voor de volgende  oogst. (O)

Dag
5

Beijing

Vrije dag waarbij u er zelf op uit kunt trekken of een optionele excursie kunt boeken. U kunt bijvoorbeeld een fietstocht door de hutongs, authentieke woonwijken, boeken. Een hutong bestaat uit een vierkant plein met daaromheen kleine straatjes met kleine huisjes van een of twee woonlagen. Onder begeleiding van een Engelstalige gids verkent u deze wijkjes en maakt u kennis met het dagelijkse leven. U fietst onder andere langs de Drumtower, de Belltower en parkjes. (O)

Dag
6

Beijing – Xi’an

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht. Met de hogesnelheidstrein reist u in ca. zes uur naar Xi’an. Op het treinstation wordt u opgevangen en volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de middag kunt u gebruiken om de omgeving te verkennen. (O)

Dag
7

Xi’an

U bezoekt vandaag het beroemde Terracotta Leger dat bestaat uit duizenden krijgers en paarden om het graf van de eerste keizer Qin Shi Huang te bewaken. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse hallen. Voetvolk, kruisboogschieters, ruiters met strijdwagens en paarden, allen stonden ze paraat voor een veldslag. Ze zijn allemaal tussen de 1,60 m en 1,80 m lang en ze zijn allemaal verschillend. Sommige staan en andere zitten knielend met gespannen pijl en boog, alsof ze zich weerden tegen de aanslag. In de middag bezoekt u de Grote Moskee. Xi’an was vroeger het einde van de Zijderoute en tijdens de Tang Dynastie is de Islam geïntroduceerd in China door Arabische handelaren en reizigers uit Perzië en Afghanistan. Als laatste bezoekt u de indrukwekkende stadswal van Xi’an. (O)

Dag
8

Xi’an – Chengdu

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Great Wild Goose pagode en het Shanxi historisch museum (gesloten op maandag). De Great Wild Goose pagode maakt deel uit van de restanten van een klooster dat in 652 werd gebouwd. De pagode is 60 m hoog en diende als bewaarplaats voor de boeddhistische geschriften die de rondreizende monnik Xuanzang van een jarenlange pelgrimsreis naar India mee had teruggebracht en in het Chinees had vertaald.  Halverwege de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor de hogesnelheidstrein naar Chengdu waar u circa vier uur later zult aankomen. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. (O)

Dag
9

Chengdu

Vrije dag in Chengdu en u kunt op eigen gelegenheid de stad gaan ontdekken. U kunt bijvoorbeeld het People’s park bezoeken, een kookworkshop volgen of het oude deel van de stad bezoeken met karakteristieke huizen, antiekwinkeltjes en Jinli Street met vele eetstalletjes. Optioneel kunt u ook een stadstour bijboeken waarbij u een bezoek brengt aan de theemarkt, een theehuis en People’s Park. (O)

Dag
10

Chengdu – Chongqing

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan het Panda Breeding Centre. Hier kunt u deze schattige dieren van dichtbij zien in een natuurpark waarin ze zoveel mogelijk vrij kunnen leven. Aan het einde van de middag wordt u weer naar het treinstation gebracht en reist u in minder dan twee uur per hogesnelheidstrein naar Chongqing. Vanhier wordt u naar de haven gebracht waar u aan boord zult gaan voor een 3-daagse cruise over de befaamde Yangtze rivier. U reist van Chongqing naar Yichang door een overweldigend natuurgebied met spectaculaire kloven. (O)

Dag
11-12

Yangtze cruise

De komende twee dagen kunt u genieten van een prachtig landschap langs de Yangtze rivier. Onderweg maakt u diverse stops en uitstapjes. Bij Shibaozhai bezoekt u de houten pagode met de naam Parel van de Yangtze. Afhankelijk van de waterstand is ook een excursie mogelijk naar de spookstad Fengdu. Ook komt u langs de drie kloven, Qutang, Wu en Xiling, waarbij de smalste kloof maar 150 meter breed is. De bergen rondom de kloof reiken wel tot 1200 meter. In de Qutang kloof ligt ook het dorpje White Emperor City dat bij voldoende water bezocht kan worden.  (O,L,D)

Dag
13

Yichang – Shanghai

Na het ontbijt bezoekt u de drieklovendam en tegen het middaguur arriveert u in Yichang. U wordt naar het treinstation gebracht en reist per hogesnelheidstrein naar Shanghai, waar u net voor middernacht zult aankomen. Er volgt een transfer naar uw hotel en u kunt gaan genieten van een verdiende nachtrust. (O)

Dag
14-15

Shanghai

U heeft twee volle dagen om op eigen gelegenheid Shanghai te leren kennen.Optioneel kunt u een stadstour boeken waarbij u de Jade Buddha tempel, de Yuyuan tuin, het Shanghai museum en de Oriental Pearl tv toren bezoekt. Trekt u er zelf op uit? Bezoek zeker de wijk French Concession met prachtige straten en vele restaurants en bars, de bazaar van Old Street, Yuyuan Garden, de Bund (stadsboulevard), de wijk Lujiazu met enorme wolkenkrabbers en winkelcentra en People’s Park. Twee overnachtingen in Shanghai (O)

Dag
16

Shanghai – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam waar u nog dezelfde dag zult aankomen. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany