vanaf € 29,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Kies uit excursies in en rondom Beijing, Xi'an, Pingyao, Chengdu, Lijiang, Shangri-La, Guilin, Yangshuo en Ping'An
U kunt deze excursies uitsluitend boeken in combinatie met een ander arrangement uit ons programma

Beijing

Beijing City Tour (hele dag)
Om kennis te maken met Beijing kunt u kiezen uit verschillende excursies. De excursies leiden u langs de meest bekende gebouwen en bezienswaardigheden van Beijing. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Tempel van de Hemel, het Tian’anmen plein, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. De Beijing stadstour is te boeken met of zonder diner waarbij de bekende Peking Eend op het menu staat.
Mocht u tijdens uw verblijf in Beijing een bezoek willen brengen aan de Chinese Muur, dan kunt u kiezen uit de muur bij Mutianyu of de muur bij Jingshaling.

Fietstocht Beijing Hutongs (halve dag)
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de Hutongs van Beijing, authentieke wijkjes omringd door muren en bevolkt door hechte gemeenschappen. ’s Ochtends wordt u door uw gids bij uw hotel opgehaald en per taxi (ter plaatse te betalen) reist u naar de Drum Toren. Hier start de fietstocht en achtereenvolgens komt u langs de straat Dianmen, de wijk Yandaix iejie, het Houhai Meer, de noordelijke poort van het Beihai Park, Prince’s Gong’s Mansion, de Yindingqiao brug en de wijk Yaer. Uiteindelijk keert u weer terug bij de Drum Toren en eindigt deze excursie. Per taxi kunt u terug reizen naar uw hotel of op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Beijing Kungfu avondshow
Tijdens deze avondexcursie maakt u kennis met de Chinese krijgskunst Kungfu. Per privé-transfer wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het Red Theater gebracht. Hier zult u genieten van een indrukwekkende voorstelling waarin traditionele vechtsporten, modern theater, ballet en muziek gecombineerd worden. Na de show wordt u door uw chauffeur weer terug gebracht naar uw hotel.

Xi’an

Stadstours Xi’an en het Terracotta Leger
In Xi’an kunt u kiezen uit een aantal verschillende stadstours. Tijdens deze excursies maakt u kennis met de meest bekende bezienswaardigheden van Xi’an, waaronder het welbekende Terracotta Leger, de stadsmuur waar u op kunt fietsen en de Moslimwijk met de Grote Moskee. U heeft de keuze uit hele of halve dagexcursies. Indien u kiest voor een halve dagexcursie, dan kunt u ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het Terracotta Leger of de Grote Gans Pagode en het Shanxi Historisch Museum. Natuurlijk kunt u ze ook met elkaar combineren tot een hele dag.

Chengdu

Panda onderzoekscentrum (halve dag)
In het Panda onderzoekscentrum ziet u hoe de panda’s bestudeerd en verzorgd worden en hoe jonge panda’s groot worden gebracht. Hier krijgt u de kans om deze schattige dieren van dichtbij te bekijken in een natuurpark waarin ze zoveel mogelijk vrij kunnen leven. Naast de zwart-witte panda’s kunt hier ook de rode panda’s bezichtigen. Deze excursie is ook te combineren met een bezoek aan de Wenshu tempel en de Kuan Zhai wijk in Chengdu.

Kookworkshop Sichuan keuken
De Sichuan keuken komt uit de gelijknamige provincie Sichuan. Vanwege het vele gebruik van knoflook en chilipepers hebben de gerechten een gedurfde smaak. Houdt u van pittig eten en wilt u kennis maken met de fijne kneepjes van de Sichuan keuken? Dan is deze kookworkshop zeker een aanrader.

Leshan Grand Boeddha (hele dag)
Vandaag brengt u een bezoek aan de Leshan Grand Boeddha, gelegen in de stad Leshan. ’s Werelds grootste stenen Boeddhabeeld van 71 meter hoog heeft een plekje bemachtigd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Fairy Mountain Trek & Huanglongxi old town (hele dag)
Tijdens deze dagexcursie maakt u een wandeling door de charmante omgeving van Chengdu. U brengt een bezoek aan een lokale markt waarna u gaat genieten van een Chinese lunch bij een lokale boer. Tevens brengt u een bezoek aan het karakteristieke dorpje Huanglongxi, dat zijn naam te danken heeft aan de gelijknamige rivier die door de stad heen stroomt, de Huanglong.

Lijiang

Fietstocht door de oude binnensteden van Shuhe en Baisha (hele dag)
’s Ochtends wordt u door uw gids opgehaald bij uw accommodatie waarna u na een korte wandeling bij het startpunt van de fietstocht uitkomt. In de ochtend fietst u door de oude binnensteden van Shuhe en Baisha. Shuhe is één van de vroegste Naxi-nederzettingen in de Lijiang Vallei en staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na de lunch (niet inbegrepen) fietst u naar het Dongba Cultuur museum en de Black Dragon Pool, een beroemde vijver gelegen aan de voet van de Elephant Hill in het schilderachtige Jade Spring Park. Na de fietstocht wandelt u weer terug naar uw hotel.

Dali

Dali Village Tour (hele dag)
U wordt door uw gids bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het dorpje Xizhou. Hier bezoekt u de lokale ochtendmarkt en enkele karakteristieke woonhuizen van de Bai bevolking. In de middag volgt een uitstapje op de fiets naar een landtong die zich uitstrekt in het Erhai meer. Vervolgens rijdt u verder naar Zhoucheng waar u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met lokale Bai families. Aan het eind van de middag reist u weer terug naar uw hotel.

Yangshuo

Licht- & geluidshow in openluchttheater (avondexcursie)
’s Avonds wordt u door uw gids opgehaald bij uw accommodatie. Hij brengt u naar de oever van de Li rivier, wat het toneel vormt voor de show. De in mist gehulde bergen en de lucht vormen de achtergrond. Tijdens de show presenteren meer dan 600 lokale artiesten in traditionele Zhuang, Miao en Yao kleding het leven van de lokale bevolking.

Kookworkshop Yangshuo (halve dag)
Tijdens deze halve dagexcursie maakt u kennis met de Chinese keuken. ’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw accommodatie en naar de locatie van de workshop gebracht. Tijdens de kookworkshop leert u de fijne kneepjes van de Chinese keuken.
Nadat u heeft geproefd van uw eigen kookprestaties is de workshop ten einde en wordt u door de gids weer teruggebracht naar uw accommodatie.

Ping’An

Trekking door de rijstvelden naar Dazhai (halve dag)
Tijdens deze ongeveer vier uur durende trekking wandelt u van het dorpje Ping’An naar het naastgelegen dorpje Dazhai. Deze wandeling leidt u dwars door ’s werelds meest uitgestrekte rijstvelden; de Dragon’s Bone ofwel Long Ji rijstterrassen. Het is een afwisselende wandeling waarbij u klimt, daalt en diverse uitzichtpunten passeert. Eenmaal aangekomen in Dazhai heeft u nog even de tijd om dit dorpje te bezichtigen. Vervolgens wordt u per auto terug gebracht naar Ping’An.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany