vanaf € 3251,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle hoogtepunten van China
Uitstekende toeristen- en middenklasse hotels of midden- en eerste klasse hotels
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Goed nieuws! Nederlandse reizigers hebben voor een rondreis in China van maximaal 15 dagen geen visum nodig. Deze vrijstelling geldt voorlopig voor aankomst in China tot en met 30 november 2024.

Dag
1-2

Amsterdam – Beijing

U vertrekt vandaag vanaf Schiphol en met een nachtvlucht vliegt u naar de hoofdstad van China, Beijing. Op dag twee komt u halverwege de ochtend aan. In de aankomsthal wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en aansluitend volgt een privétransfer met gids naar uw hotel. Een vroege check-in is niet inbegrepen, maar u kunt alvast wel uw bagage stallen en eventueel een wandeling door de omgeving maken. Zo kunt u aan het begin van uw rondreis door China langzaam aan wennen aan nieuwe culturen, geuren en gebruiken. U verblijft drie nachten in Beijing.

Dag
3

Beijing: stadstour

Na uw eerste nacht in deze wereldstad maakt u vandaag een uitgebreide stadstour langs enkele hoogtepunten. In de ochtend bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad (op maandag gesloten). Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Het plein is 880 m lang en 500 m breed. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, wat vroeger het keizerlijk paleis was. Hier woonden 24 heersers uit de Ming en Qing dynastieën. Het paleis dateert uit 1406 en beschikt over meer dan 9000 kamers en ruimtes. Tevens huisvest het een grote collectie aan waardevolle culturele relikwieën.

Het Palace Museum in de Verboden Stad is het grootste paleis ter wereld en maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 1912 kwam er een einde aan het keizerrijk en korte tijd later moest de Last Emperor (kind-keizer Pu Yi) zijn residentie verlaten. In het majestueuze paleis krijgt u een onvergetelijke indruk van de omgeving waarin de Chinese keizers mochten leven. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoekt u het Zomerpaleis, van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën van keizers. Het Zomerpaleis bevindt zich in een enorm complex met vele tempels en paviljoenen. Het is het prototype van een Chinese tuin en wordt als een van de meest bijzondere en belangrijke tuinen van de wereld gezien. Na de excursie wordt u naar een restaurant gebracht waar u zult genieten van een traditioneel gerecht, de Peking Eend. Na het diner reist u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. (O,D)

Dag
4

Beijing: vrije dag

Vandaag kunt u Beijing op eigen gelegenheid gaan verkennen of een optionele activiteit bijboeken. U kunt Beijing natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan de Chinese Muur. De Chinese Muur is meer dan 6.000 km lang en werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. De bouw hiervan heeft honderdduizenden levens gekost. Over de Grote Muur bestaat een hardnekkige volkssage: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat u kunt zien vanaf de maan. De Muur is wel lang, maar hij is veel te smal om zichtbaar te zijn.

Tijdens de excursie bezoekt u in de ochtend de muur bij Mutianyu en bezoekt u ’s middags de beroemde Ming Tombes, gelegen aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Aan het einde van de excursie wordt u weer bij uw hotel afgezet. Een andere leuke optionele activiteit is de fietstour door de hutongs, authentieke wijkjes met vele kleine huisjes en omringd door muren. Vanaf de Drum Toren fietst u achtereenvolgens langs de Dianmen straat, de Yandaixiejie Hutong, het Houhai meer, Beihai Park, het herenhuis van Prince Gong, de Yindingqiao brug, de Yaer Hutong om vervolgens weer bij de Drum Toren te eindigen. (O)

Dag
5

Beijing – Xi’an

Op het afgesproken moment wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de privétransfer naar het treinstation. In ca. zes uur reist u per comfortabele hogesnelheidstrein naar de oude hoofdstad Xi’an. Na aankomst wordt u door uw chauffeur per privétransfer naar uw hotel gebracht. In het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. Xi’an is een belangrijke stad, omdat deze fungeerde als hoofdstad voor maar liefst elf keizerlijke dynastieën. Tijdens de Tang-dynastie was Xi’an zelfs de grootste stad ter wereld. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft twee nachten in Xi’an. (O)

Dag
6

Xi’an: Terracotta leger en stadstour

Deze dag gaat u naar het fameuze Terracotta Leger. Duizenden krijgers en paarden staan hier in rijen opgesteld om het graf van de eerste keizer Qin Shi Huang te bewaken. Alhoewel het graf van keizer Qin Shi Huang is gevonden, is het uit respect voor de voorvaderen niet geopend. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse hallen. Voetvolk, kruisboogschieters, ruiters met strijdwagens en paarden, allen stonden ze paraat voor een veldslag.

Xi'an

Alle beelden zijn tussen de 1,60 m en 1,80 m lang en ze zijn allemaal verschillend. Sommige staan en andere zitten knielend met gespannen pijl en boog, alsof ze zich weerden tegen de aanslag. Sommige dragen een harnas en andere zijn gekleed in een uniform. De wapens die ze dragen zijn echt en de hoofdtuigen van de paarden zijn gemaakt van brons. De beelden zijn hol en in delen gemaakt. De soldaten waren vroeger waarschijnlijk geschilderd in heldere kleuren, maar door 2000 jaar de wacht te houden zijn de kleuren verbleekt of verdwenen. Doordat de beelden gebakken zijn, zijn ze in redelijk goede staat gevonden.

Na deze indrukwekkende ervaring maakt u een fietstocht over de stadsmuur en bezoekt u de Grote Moskee in de levendige moslimwijk. (O)

Dag
7

Xi’an – Shanghai

Vandaag is het vroeg opstaan voor de reis naar Shanghai. U wordt per privétransfer zonder gids naar het treinstation gebracht en per hogesnelheidstrein reist u in circa 7,5 uur naar Shanghai. Op het treinstation wordt u verwelkomd door de gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. Shanghai is een enorme metropool. De gemeente Shanghai (stad en omgeving) telt ongeveer anderhalf zoveel inwoners als Nederland. De stad is erg veelzijdig: enerzijds geldt Shanghai momenteel als een van de belangrijkste economische centra van Azië, met torenhoge glas- en staalconstructies op Pudong aan de overzijde van de Huangpu rivier; anderzijds is er nog veel uit het verleden te vinden, zoals koloniale gebouwen van Engelsen, Duitsers of Fransen, naast oude Chinese huizen en hofjes. Maar bovenal is Shanghai modern: de stad van de avant-garde in China. In Shanghai verblijft u twee nachten. (O)

Dag
8

Shanghai: vrije dag

Op deze vrije dag kunt u deze indrukwekkende stad in uw eigen tempo gaan ontdekken. Wilt u de moderne kant zien, bezoek dan de Oriental Pearl tv toren, de wijk Lujiazu met vele winkelcentra en het kunstdistrict M50. Gaat u liever voor historie, begeef u dan naar de wijk French Concession, de bazaar van Old Street, de Jade Buddha tempel, People’s Park en maak een wandeling over de Bund. U mag natuurlijk ook oud en nieuw met elkaar combineren, er is meer dan voldoende te zien. (O)

Dag
9

Shanghai – Guilin

U vliegt vandaag van Shanghai naar Guilin. Afhankelijk van de vertrektijd heeft u misschien nog tijd om het Shanghai museum te bezoeken (gesloten op maandag). Zonder twijfel is dit het mooiste museum van China met een uitgebreide en prachtige tentoonstelling van zo’n 120.00 kunstvoorwerpen. Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u per privétransfer zonder gids naar uw hotel gebracht.

Guilin ligt in de provincie Guangxi en is vanwege de indrukwekkende omgeving een populaire bestemming. Het centrum van de stad wordt omringd door de rivieren Li en Taohua. Ook heeft de stad twee grote meren, Rong Hu en Shan Hu, en bij de laatste kunt u twee bijzondere pagodes (Sun & Moon) bezoeken en Elephant Trunk Hill. Guilin is omgeven door een overweldigende natuur met karstbergen, grotten en bijzondere rotsformaties. U verblijft een nacht in Guilin. (O)

Dag
10

Guilin – Yangshuo

U wordt opgehaald voor de privétransfer naar de haven. Van hier maakt u een boottocht over de Li-rivier naar Yangshuo. Om u heen ziet u een indrukwekkend landschap van karstbergen en rijstvelden. Tijdens de boottocht geniet u ook van een lunch. Bij aankomst in de haven van Yangshuo staat uw chauffeur op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag kunt u genieten van de ontspannen en betoverende omgeving. Niet voor niets zijn de waterbuffels, de Li rivier en het karstgebergte veelvuldig op schilderijen vastgelegd. (O,L)

Dag
11

Yangshuo: bezoek theeplantage en Xiang Gong Hill

Vandaag gaat u met een lokale gids op pad voor een excursie door de omgeving. U bezoekt de Qixianfeng theeplantage waar u uiteraard de verse thee kunt proeven en u bezoekt Xiang Gong Hill. Vanaf de voet van de heuvel wandelt u in circa 15 minuten omhoog en vanaf diverse platformen heeft u schitterende uitzichten over de omgeving. Deze excursie kan in de ochtend of in de middag plaatsvinden en voor de overige tijd raden we u aan om een fiets te huren en de omgeving te ontdekken. (O) 

Dag
12

Yangshuo – Guilin – Hongkong

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de privétransfer naar het treinstation van Guilin. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Hongkong. Na circa drieënhalf uur arriveert u op het treinstation van West Kowloon en dan wordt het weer even wennen aan de enorme drukte. Op eigen gelegenheid reist u van het station naar uw hotel. Hongkong beschikt over een uitstekend netwerk van metro’s en bussen. Uiteraard kunnen we ook een privétransfer voor u verzorgen zodat u direct voor de deur wordt afgezet. 

Tot 1997 was Hongkong nog in Britse handen en vandaag de dag ziet u hier nog heel wat invloeden van terug. De naam Hongkong is afgeleid van de uitspraak in het plaatselijke Yue-dialect: Heung Gong, wat ‘geurige haven’ betekent. Er is enorm veel te zien en te doen in Hongkong en daarom hebben we alvast drie overnachtingen voor u vastgelegd. (O)

Dag
13-14

Hongkong: vrije dagen

Twee vrije dagen om Hongkong op eigen gelegenheid te ontdekken. Met het uitstekende openbaar vervoer kunt u vele bezienswaardigheden makkelijk met elkaar combineren. Natuurlijk staan de Victoria Harbour, the Peak, een tochtje met de Star Ferry en de vele markten al op het programma. Maar er is nog veel meer leuks te zien zoals de Man Mo Temple, de Nan Lia tuinn, de Ngong Ping kabelbaan, Tai O Fishing Village, het Tsz Shan klooster, de Wong Tai Sin Tempel of het klooster met tienduizend boeddha’s. U kunt zelfs een strand bezoeken of prachtige wandelingen maken in de omliggende heuvels. (O)

Dag
15-16

Hongkong – Amsterdam

Vandaag heeft u nog de hele dag om bezienswaardigheden te bezoeken. Na het uitchecken (een late check-out is niet inbegrepen) wordt het langzaamaan tijd om afscheid te nemen van China en Hongkong. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Hongkong voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend aankomt. (O op dag 15)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany