vanaf € 3657,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle hoogtepunten van China
Uitstekende toeristen- en middenklasse hotels of midden- en eerste klasse hotels
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Beijing

Vandaag vliegt u per KLM vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag
2

Beijing

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Beijing. Aansluitend volgt een privé-transfer met gids naar uw hotel. Onderweg kunt u al vragen stellen aan uw gids, u zult namelijk met verwondering om u heen kijken. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Beijing.

Dag
3

Beijing

Na de eerste nacht in deze wereldstad maakt u vandaag een uitgebreide stadstour langs enkele hoogtepunten. In de ochtend bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad (op maandag gesloten). Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Het plein is 880 m lang en 500 m breed. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, wat vroeger het keizerlijk paleis was. Hier woonden 24 heersers uit de Ming en Qing dynastieën. Het paleis dateert uit 1406 en beschikt over meer dan 9000 kamers en ruimtes. Tevens huisvest het een grote collectie aan waardevolle culturele relikwieën.

Het Palace Museum is het grootste paleis ter wereld en maakt deel uit van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 1912 kwam er een einde aan het keizerrijk en korte tijd later moest de Last Emperor (kind-keizer Pu Yi) zijn residentie verlaten. In het majestueuze paleis krijgt u een onvergetelijke indruk van de omgeving waarin de Chinese keizers mochten leven. Na de lunch bezoekt u het Zomerpaleis, van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën van keizers. Het Zomerpaleis bevindt zich in een enorm complex met vele tempels en paviljoenen. Het is het prototype van een Chinese tuin en wordt als een van de meest bijzondere en belangrijke tuinen van de wereld gezien. Tevens maakt u een boottochtje over het naastgelegen Kunming meer. Na de excursie wordt u naar een restaurant gebracht waar u zult genieten van een traditioneel gerecht, de Peking Eend. Na het diner reist u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. (O,D)

Dag
4

Beijing

Vandaag kunt u Beijing op eigen gelegenheid gaan verkennen of een optionele activiteit bijboeken. U kunt Beijing natuurlijk niet verlaten zonder een bezoek aan de Chinese Muur. De Chinese Muur is meer dan 6.000 km lang en werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. De bouw hiervan heeft honderdduizenden levens gekost. Over de Grote Muur bestaat een hardnekkige volkssage: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat u kunt zien vanaf de maan. De Muur is wel lang, maar hij is veel te smal om zichtbaar te zijn.

Tijdens de excursie bezoekt u in de ochtend de muur bij Mutianyu en bezoekt u ’s middags de beroemde Ming Tombes, gelegen aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Aan het einde van de excursie wordt u weer bij uw hotel afgezet. Een andere leuke optionele activiteit is de fietstour door de hutongs, authentieke wijkjes met vele kleine huisjes en omringd door muren. Vanaf de Drum Toren fietst u achtereenvolgens langs de Dianmen straat, de Yandaixiejie Hutong, het Houhai meer, Beihai Park, het herenhuis van Prince Gong, de Yindingqiao brug, de Yaer Hutong om vervolgens weer bij de Drum Toren te eindigen. (O)

Dag
5

Beijing – Xi’an

Na het ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht voor uw reis naar Xi’an. In ca. 6 uur reist u per comfortabele hogesnelheidstrein naar de oude hoofdstad Xi’an. Aansluitend wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht. In het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. Xi’an is een belangrijke stad, omdat deze fungeerde als hoofdstad voor maar liefst elf keizerlijke dynastieën. Tijdens de Tang-dynastie was Xi’an zelfs de grootste stad ter wereld. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft twee nachten in Xi’an. (O)

Dag
6

Xi’an

Deze dag gaat u naar het fameuze Terracotta Leger. Duizenden krijgers en paarden staan hier in rijen opgesteld om het graf van de eerste keizer Qin Shi Huang te bewaken. Alhoewel het graf van keizer Qin Shi Huang is gevonden, is het uit respect voor de voorvaderen niet geopend. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse hallen. Voetvolk, kruisboogschieters, ruiters met strijdwagens en paarden, allen stonden ze paraat voor een veldslag.

Ze zijn allemaal tussen de 1,60 m en 1,80 m lang en ze zijn allemaal verschillend. Sommige staan en andere zitten knielend met gespannen pijl en boog, alsof ze zich weerden tegen de aanslag. Sommige dragen een harnas en andere zijn gekleed in een uniform. De wapens die ze dragen zijn echt en de hoofdtuigen van de paarden zijn gemaakt van brons. De beelden zijn hol en in delen gemaakt. De soldaten waren vroeger waarschijnlijk geschilderd in heldere kleuren, maar door 2000 jaar de wacht te houden zijn de kleuren verbleekt of verdwenen. Doordat de beelden gebakken zijn, zijn ze in redelijk goede staat gevonden. ’s Middags maakt u een fietstocht over de stadsmuur van Xi’an en bezoekt u de levendige moslim wijk. (O)

Dag
7

Xi’an – Shanghai

Vandaag is het vroeg opstaan voor de reis naar Shanghai. U wordt naar het treinstation gebracht en per hogesnelheidstrein reist u in circa 7,5 uur naar Shanghai. Op het treinstation wordt u verwelkomd door de gids en vervolgens naar uw hotel gebracht. Shanghai is een enorme metropool. De gemeente Shanghai (stad en omgeving) telt ongeveer anderhalf zoveel inwoners als Nederland. De stad is erg veelzijdig: enerzijds geldt Shanghai momenteel als een van de belangrijkste economische centra van Azië, met torenhoge glas- en staalconstructies op Pudong aan de overzijde van de Huangpu rivier; anderzijds is er nog veel uit het verleden te vinden, zoals koloniale gebouwen van Engelsen, Duitsers of Fransen, naast oude Chinese huizen en hofjes. Maar bovenal is Shanghai modern: de stad van de avant-garde in China. In Shanghai verblijft u twee nachten. (O)

Dag
8

Shanghai

Op deze vrije dag kunt u deze indrukwekkende stad in uw eigen tempo gaan ontdekken. Wilt u de moderne kant zien, bezoek dan de Oriental Pearl tv toren, de wijk Lujiazu met vele winkelcentra en het kunstdistrict M50. Gaat u liever voor historie, begeef u dan naar de wijk French Concession, de bazaar van Old Street, de Jade Buddha tempel, People’s Park en maak een wandeling over de Bund. U mag natuurlijk ook oud en nieuw met elkaar combineren, er is meer dan voldoende te zien. (O)

Dag
9

Shanghai – Guilin

U vliegt vandaag van Shanghai naar Guilin. Afhankelijk van de vertrektijd heeft u misschien nog tijd om het Shanghai museum te bezoeken (gesloten op maandag). Zonder twijfel is dit het mooiste museum van China met een uitgebreide en prachtige tentoonstelling van zo’n 120.00 kunstvoorwerpen. Na aankomst op de luchthaven van Guilin wordt u naar uw hotel gebracht. Twee overnachtingen in Guilin. (O)

Dag
10

Guilin – Yangshuo

U wordt opgehaald voor een transfer naar de haven. Van hier maakt u een boottocht over de Li-rivier naar Yangshuo. Om u heen ziet u een indrukwekkend landschap van bergpieken en rijstvelden. Tijdens de boottocht geniet u ook van een lunch. Bij aankomst in de haven van Yangshuo staat uw gids op u te wachten voor een tour door de omgeving. U brengt een bezoek aan Yangshuo West Street en de Qixianfeng theeplantage. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht. (O,L)

Dag
11

Yangshuo – Guilin – Guangzhou

Na het ontbijt verlaat u het hotel en reist u terug naar Guilin. In de ochtend bezoekt u twee indrukwekkende bezienswaardigheden, de grot van de Rietfluit en Fubo Hill. Van de vele grotten in het gebied rond Guilin is de Reed Fluit cave ongetwijfeld de beroemdste. Een wandelpad van een halve kilometer slingert langs merkwaardig gevormde stalactieten en stalagmieten naar de centrale grot, die zo’n duizend mensen kan huisvesten. In de tweede wereldoorlog werd de grot als schuilplaats gebruikt tijdens luchtaanvallen. Door de speling van het licht op de wanden lijken de rotsen wel te bestaan uit agaat, amber, jade en koraal. Ooit was de toegang bedekt door riet, wat door de lokale bevolking werd gebruikt om muziekinstrumenten van te maken.

Vervolgens beklimt u de 60 meter hoge Fubo heuvel, genoemd naar een vroegere plaatselijke held, een generaal uit de Han-dynastie, Ma Fubo. Vanaf de Fubo heuvel heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de prachtige kalksteenformaties. Na de lunch reist u per hogesnelheidstrein naar Guangzhou, waar u een nacht verblijft. De stad is bij ons beter bekend onder de naam Kanton, alleen al doordat de beroemde regionale keuken die naam draagt (Kantonese keuken). Ook de taal is Kantonees en verschilt duidelijk van het Mandarijn in Noord-China. Na aankomst in Guangzhou wordt u naar uw hotel gebracht. (O)

Dag
12

Guangzhou – Hongkong

Tijdens een stadstour ziet u de Six Banyan Tree tempel en de levendige Xingping markt met meer dan 2000 stalletjes. Hier worden naast allerlei levensmiddelen ook kippen, honden en katten aangeboden. De Six Banyan Tree tempel dateert uit de 10e eeuw en bevat de 55 m hoge Bloemenpagode. Banyanbomen gelden in het boeddhisme als Bomen van de Verlichting. De tempel is nu het hoofdkwartier van het boeddhistische genootschap. Ook gaat u naar de Vooroudertempel van de Chen-familie en de Memorial Hall van Dr. Sun Yat-sen.

In de grote en oude Chen Clan-tempel is tegenwoordig het provinciale kunstnijverheidsmuseum gevestigd. Deze tempel geeft een goede indruk van de vroegere bouwstijl, en van de sociale importantie van de familieclans in het zuiden van China. De Sun Yat-sen Herdenkingshal is een achthoekig auditorium dat in 1931 is gebouwd ter ere van de vader des vaderlands van het moderne China. Aan het begin van de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor uw reis naar Hongkong. Bij aankomst in Hongkong volgt een privé-transfer naar uw hotel. U verblijft twee nachten in Hongkong. Tot 1997 was Hongkong nog in Britse handen en vandaag de dag ziet u hier nog heel wat invloeden van terug. De naam Hongkong is afgeleid van de uitspraak in het plaatselijke Yue-dialect: Heung Gong, wat ‘geurige haven’ betekent. (O)

Dag
13

Hongkong

Vrije dag om Hongkong op eigen gelegenheid te ontdekken. Met het uitstekende openbare vervoer kunt u vele bezienswaardigheden makkelijk met elkaar combineren. (O)

Dag
14

Hongkong – Amsterdam

Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Hongkong voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany