Trein
vanaf € 3143,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De Grote Muur, het Terracottaleger, schattige panda’s en fietsen door landelijk Yangshuo
U reist door het land met comfortabele hogesnelheidstreinen en een binnenlandse vlucht
Uit te breiden met vele excursies
Extra nachten bij boeken in Beijing, Xi'An, Chengdu of Hongkong is mogelijk
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Voor reizen naar China in 2024 publiceren wij geen prijzen op deze website. Wij maken voor u graag een offerte op maat op basis van de actuele prijzen. Houdt u er rekening mee dat het enige tijd kost om de prijzen af te stemmen met onze partners in China.

 

Dag
1-2

Amsterdam – Beijing

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Beijing, waar u in de loop van de volgende ochtend zult aankomen. Na aankomst op de luchthaven van Beijing wordt u verwelkomd door uw gids en volgt een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Drie overnachtingen in Beijing.

Dag
3

Beijing (stadstour)

U wordt ’s ochtends opgehaald door uw chauffeur en gids voor een uitgebreide stadstour langs de Tempel van de Hemel, het Tian’anmenplein, de verboden stad en het zomerpaleis. De Tempel van de Hemel of het Altaar des Hemels ligt in een uitgestrekt park waar de lokale bewoners graag komen om te wandelen of om Tai Chi te beoefenen. In de tempel leidden de keizers van de Ming-dynastie ceremonies waarbij ze als bemiddelaars offers brachten om de goden gunstig te stemmen voor de volgende oogst.

Het Tian’anmenplein is het grootste plein van de wereld en vooral bekend vanwege de grote (studenten)protesten in het verleden. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt. Aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, wat vroeger het keizerlijk paleis was. Dit zomerpaleis was van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën van keizers. Het enorme complex ligt in een uitgestrekt domein rond het Kunmingmeer en herbergt allerlei mooi versierde paviljoenen, woningen en tempels. (O)

Dag
4

Beijing (ter vrije besteding)

Vandaag bent u vrij en we raden u aan om een excursie te boeken naar de Chinese Muur. De Chinese Muur is een van de indrukwekkendste historische bouwwerken op aarde. Deze is 6000 kilometer lang, één van de zeven wereldwonderen en staat al geruime tijd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit Beijing kunt u op diverse plekken over de Chinese muur wandelen.

De locaties Badaling en Juyongguan liggen het dichtst bij Beijing en zijn het drukst. Tevens is de muur bij Juyongguan erg steil waardoor het stevig klimmen is. Mutianyu en Huanghuacheng liggen verder weg en zijn rustiger. Vanaf de muur heeft u prachtige uitzichten over de bergachtige, groene omgeving. Bij Mutianyu is de muur grotendeels gerestaureerd en u kunt er omhoog en omlaag per kabelbaan. Het gedeelte bij Jinshanling is het rustigst, maar ook het verst van Beijing. De muur is nog grotendeels in oude staat en dat maakt een wandeling een uitdaging met steile en ingestorte stukken.

Optioneel kunt u een dagexcursie boeken naar de muur bij Mutianyu met aansluitend een bezoek aan de Ming tombes. Aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven liggen 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Het gebied is het grootst en best bewaarde keizerlijke tombe complex ter wereld. Hoe het ook zij; als gewone sterveling kunt u slechts drie Ming tombes bezoeken: die van Chan Ling, Dingl Ling en Zhao Ling. (O)

Dag
5

Beijing – Pingyao

Op 715 kilometer van Beijing ligt één van de best bewaarde voorbeelden van een traditionele Han-stad, Pingyao.’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Pingyao. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. Pingyao stamt uit de 14e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de prachtig intact gebleven architectuur.

In de ommuurde stad kunt u wandelend de smalle straatjes ontdekken met rijk versierde gevels, rode lantaarns en de sfeer van vroeger. In de omgeving liggen nog enkele andere aanraders, de Shuanglin tempel, Wang’s compound en de Zhenguo tempel. ’s Avonds wordt de stad nog charmanter als alle lantaarns aangaan en de kraampjes en eetstalletjes tevoorschijn komen. Twee overnachtingen in Pingyao. (O)

Dag
6

Pingyao

Vrije dag om de stad of de omgeving te ontdekken. Optioneel kunt u een gids voor een dag boeken. Na de kennismaking maakt u uw wensen kenbaar aan de gids en deze zal u vervolgens door de stad begeleiden en van alle belangrijke informatie voorzien. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere de stadsmuur, de oude overheidsgebouwen, de hoofdstraat en de rustigere achterafstraatjes. Tijdens de tour kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, fietsen of taxi’s (ter plaatse te betalen).

Een andere optionele excursie brengt u naar Wang’s Compound en de Shuanglin tempel, buiten Pingyao gelegen. Wang’s compound is een luxueus verblijf uit de 18e eeuw van de Wang familie. Binnen de muren bevinden zich honderden binnenplaatsen en kamers met prachtige architectuur. In de Shuanglin tempel kunt u duizenden beschilderde sculpturen zien uit de Ming – en Qing dynastie. (O)

Dag
7

Pingyao – Xi’an

U wordt naar het treinstation gebracht en in circa drie uur reist u per trein naar Xi’an, de stad die vooral bekend staat om het Terracotta leger. De meest historische stad van China kent duizenden jaren aan geschiedenis en was de hoofdstad van één van de grootste beschavingen ter wereld tijdens vele dynastieën. Ook was de stad het beginpunt van de Zijderoute. De vele bezienswaardigheden stammen allemaal uit het verleden zoals de 14 kilometer lange stadsmuur, de klokken- en drumtoren, de vele tempels en pagodes en de moslimwijk.

Xi'an

Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar de stadsmuur gaan en ter plaatse een fiets huren om een ritje over de muur te maken. ’s Avonds is het een aanrader om naar de centraal gelegen moslimwijk te gaan voor de leuke sfeer en de vele eetkraampjes. Twee overnachtingen in Xi’an. (O)

Dag
8

Xi’an

U heeft vandaag een vrije dag om zelf in te kunnen delen. Een bezoek aan het befaamde Terracotta Leger staat natuurlijk bovenaan. Het leger bestaat uit 8000 unieke en levensgrote strijders, paarden en strijdwagens en was hier meer dan 2000 jaar geleden geplaatst om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen.

U kunt op eigen gelegenheid gaan, optioneel kiezen voor een retour privé-transfer of voor een optionele dagexcursie waarbij u ook de Giant Wild Goose pagode, één van de beroemdste pagodes van China uit de Tang-dynastie en zeven verdiepingen hoog, en de Grote Moskee bezoekt. Met een andere optionele halve dagexcursie kunt u een stukje fietsen over de imposante stadsmuur en bezoekt u de moslimwijk. (O)

Dag
9

Xi’an – Chengdu

Wederom stapt u in de hogesnelheidstrein en binnen vierenhalf uur bereikt u Chengdu, stad van de Panda’s! Chengdu is de hoofdstad van de Sichuan provincie en kent een ontspannen mentaliteit. Het is een grote metropool met veel groen en karakteristieke wijken. U kunt er gemakkelijk enkele dagen doorbrengen. Ons advies is dan ook om vroeg te vertrekken. Naast de schattige zwart-witjes staat de stad ook bekend om het fantastische eten, de traditionele theehuizen en in de omgeving de Wenshu tempel, de grote Boeddha in Leshan en het pittoreske stadje Huanglongxi. Chengdu is ook de poort naar Tibet en in de wijk Little Lhasa kunt u alvast een voorproefje nemen. Twee overnachtingen in Chengdu. (O)

Dag
10

Chengdu

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend opgehaald door uw chauffeur en reist u per privé-auto naar het Panda Breeding centrum. In het centrum ziet u hoe de panda’s bestudeerd en verzorgd worden en hoe ze jonge panda’s groot proberen te brengen. In de ochtend zijn de panda’s het meest actief en naast de zwart-witte panda’s zijn er ook rode panda’s aanwezig. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel en is de middag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u de ochtend ook verlengen met een bezoek aan de Wenshu tempel, de best bewaarde boeddhistische tempel in Chengdu. Naast het bezichtigen van prachtige relikwieën zult u er een serene rust ervaren en kunt u genieten van een kop thee in het theehuis. Aansluitend brengt u een bezoek aan het Kuan Zhai Alley district, dat bestaat uit drie stegen die elk een ander Chengdu weergeven. De wijde steeg (Kuan) staat voor de oude lokale cultuur van Chengdu, de smalle steeg (Zhay) voor de ontspannen levensstijl en de goede steeg (Jing) voor Chengdu’s moderne tijd.

Indien u de tijd heeft om langer in Chengdu door te brengen, dan raden we dat zeker aan. Zo kunt u nog meedoen aan een kookworkshop om de fijne kneepjes van de Sichuan keuken te leren, op excursie naar de grote Boeddha van Leshan of een tour maken door de omgeving waarbij u een lokale markt bezoekt, een trekking maakt, luncht bij een lokale boer en het karakteristieke dorpje Huanglongxi bezoekt. (O)

Dag
11

Chengdu – Guilin – Yangshuo

U wordt bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Guilin. Na aankomst op de luchthaven volgt een transfer van circa een uur naar uw hotel in Yangshuo. De populariteit van dit plaatsje is te danken aan de prachtige ligging in een indrukwekkend karstgebergte en aan de Li rivier, de ontspannen sfeer, de lokale keuken en de vele actieve mogelijkheden in de omgeving. Twee overnachtingen in Yangshou. (O)

Dag
12

Yangshuo

Na het ontbijt wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor een actieve dag in de omgeving. Samen met de gids haalt u de fietsen op en na de juiste afstellingen neemt de gids u mee langs diverse dorpjes. Na de lunch stapt u op een bamboeraft voor een ontspannende tocht over de Yulong rivier met aan weerszijden indrukwekkende rotsformaties, groene oevers en waterbuffels. Hierna stapt u weer op de fiets en fietst u naar Moon Hill. Het kost circa anderhalf uur om de top te bereiken en terug te keren, maar tussendoor heeft u wel kunnen genieten van een fantastisch uitzicht.

Aan het einde van de middag keert u weer terug bij uw hotel. Ook leuk om te doen is Chinees leren koken tijdens een kookworkshop of een licht- en geluidshow bijwonen in het grootste natuurlijke openluchttheater. De Li rivier is het toneel, de in mist gehulde bergen en de lucht zijn de achtergrond. Meer dan 600 lokale artiesten in traditionele Zhuang, Miao en Yao kleding presenteren het leven van de lokale bevolking. (O)

Dag
13

Yangshou – Ping’an

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een privé-transfer naar Ping’an, gelegen op de top van een berg en omgeven door de rijstterrassen van het Longsheng gebied. Het charmante dorpje wordt bewoond door het Zhuang minderheidsvolk. In het dal wonen de Yao waarvan de vrouwen pikzwart haar hebben dat maar één keer in hun leven wordt geknipt.

Met een beetje geluk wordt u uitgenodigd om de lokale rijstwijn te proeven. De rijstvelden liggen tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau en zijn honderden jaren geleden aangelegd. De beste periode om de rijstterrassen te bezoeken zijn de maanden mei t/m augustus. Twee overnachtingen in Ping’an. (O)

Dag
14

Ping’an

Vrije dag om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse wandelroutes waarvan de populairste vijf tot zes uur in beslag neemt. Deze route loopt tussen Ping’an en Dazhai. Bij Ping’an liggen twee uitzichtpunten, Nine Dragons and Five Tigers en Seven Stars with Moon, met fantastisch zicht over de rijstvelden. Wilt u gaan wandelen, dan is het raadzaam om een lokale gids te huren.

Optioneel kunt u de trekking door de rijstvelden naar Dazhai bijboeken. Na het ontbijt wordt u dan door uw gids bij uw hotel opgehaald en wandelt u door de rijstvelden naar het dorpje Dazhai. Daar staat de chauffeur op uw te wachten voor de transfer terug naar uw hotel. Deze excursie duurt circa 4-5 uur. (O)

Dag
15

Ping’an – Guilin – Hongkong

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. Vanaf uw hotel reist u per privé-transfer naar Guilin. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou, ook wel Kanton geheten. De stad zelf is niet zo bijzonder, maar het eten des te meer. Hier komt de Kantonese keuken vandaan en vooral de dim sum is een aanrader. Misschien kunt u een portie halen op een van de treinstations van Guangzhou, waarna u verder reist per trein naar Hongkong. Na aankomst op het treinstation wordt u opgevangen en naar uw hotel gebracht. Twee overnachtingen in Hongkong. (O)

Dag
16

Hongkong

Vrije dag om één van de grootste steden ter wereld te ontdekken. Hongkong is een autonome regio van China en door de beperkte omvang was men genoodzaakt om omhoog te bouwen. De skyline van de stad is dan ook een prachtig schilderij met vele wolkenkrabbers, zeker ’s avonds. Een bezoek aan Victoria Peak en een tocht met de ferry is een must.

Heeft u nog tijd over, dan is Lantau Island met één van de grootste bronzen boeddha’s ter wereld en het Po Lin klooster een leuk uitstapje. Voor de laatste souvenirs, gekste gadgets en lekkerste eetkraampjes gaat u naar de Temple Street avondmarkt, waar u in een kleurrijke en levendige sfeer uw ogen uitkijkt. (O)

Dag
17

Hongkong – Amsterdam

De laatste dag van deze rondreis door China is aangebroken. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Hongkong. Optioneel kunt u ook een transfer bijboeken. Vanaf Hongkong vliegt u naar Amsterdam waar u dezelfde dag nog aankomt. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany