Bestseller
vanaf € 4103,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Uitgebreide rondreis door China
Ontdek de prachtige natuur, de fascinerende cultuur en de minderheidsvolkeren
Veel vrije tijd voor uw eigen wensen of keuze uit vele optionele excursies
Geniet van de heerlijke en soms vreemde gerechten in de verschillende regio's
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Voor reizen naar China in 2024 publiceren wij geen prijzen op deze website. Wij maken voor u graag een offerte op maat op basis van de actuele prijzen. Houdt u er rekening mee dat het enige tijd kost om de prijzen af te stemmen met onze partners in China.

 

Onderstaand is het actuele programma, het wijkt op dag 22 en 23 af van de tekst in de brochure. 

Dag
1

Amsterdam – Beijing

U vertrekt per KLM vanaf Amsterdam naar Beijing.

Dag
2

Beijing

’s Morgens komt u aan op de luchthaven van Beijing. U wordt welkom geheten door uw gids en aansluitend volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Beijing.

Dag
3

Beijing (stadstour)

Vandaag bezoekt u het Plein van de Hemelse Vrede, het voormalig Keizerlijk Paleis, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen-plein wordt wel het grootste plein ter wereld genoemd. Op het oppervlak van 440.000 m² kunnen minstens een miljoen mensen samenkomen. In het midden van het plein staat het mausoleum waar Mao Zedong begraven ligt en aan de noordzijde van het plein ligt de bekende Verboden Stad, dat vroeger het keizerlijk paleis was. Hier woonden 24 heersers uit de Ming en Qing dynastieën. Tevens huisvest het een grote collectie aan waardevolle culturele relikwieën.

Het Palace Museum het grootste paleis ter wereld en maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1912 kwam er een einde aan het keizerrijk en korte tijd later moest de Last Emperor (kind-keizer Pu Yi) zijn residentie verlaten. In het paleis krijgt u een onvergetelijke indruk van de omgeving. Daarnaast bezoekt u het Zomerpaleis dat door vele keizers als buitenverblijf werd gebruikt. Het Zomerpaleis is een enorm complex bestaande uit een groot meer en vele tempels. Het is het prototype van een Chinese tuin en wordt als één van de meest bijzondere en belangrijke tuinen van de wereld gezien. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Foxiang paviljoen, de 17 bogen brug, de lange gang, de stenen boot en de tuin van de Harmonieuze Genoegens. (O)

Dag
4

Beijing (excursie grote muur)

Vandaag brengt u een bezoek aan de legendarische Grote Muur bij Mutianyu. De Muur is meer dan 6.000 km lang en de bouw hiervan heeft honderdduizenden levens gekost. De Chinese Muur werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. Onder zeer slechte omstandigheden werkten meer dan een half miljoen arbeiders aan de Muur. Men beweert zelfs dat voor elke meter een man is gestorven. Over de Grote Muur bestaat een hardnekkige volkssage: het zou het enige door mensen vervaardigde bouwwerk zijn dat u kunt zien vanaf de maan.

Ondanks dat de muur lang is, is hij echter veel te smal om zichtbaar te zijn. Ook bezoekt u de fraaie Chan Ling Tombe, één van de drie Ming Tombes en de Heilige Weg. Aan de voet van de Berg van het Hemelse Lange Leven liggen de Ming graven. Het is de plaats die 13 van de 16 keizers van de Ming dynastie (1368-1644) bij leven uitkozen om te worden begraven. Dit alles volgens feng shui, de leer van wind en water, want de plek moest goddelijk perfect zijn. Het Ming Tombe gebied is het grootst en best bewaarde keizerlijke tombe complex ter wereld. (O)

Dag
5

Beijing – Pingyao

’s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar Pingyao, één van de best bewaarde voorbeelden van een traditionele Han-stad. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. Pingyao stamt uit de 14e eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de prachtig intact gebleven architectuur. In de ommuurde stad kunt u wandelend de smalle straatjes ontdekken met rijk versierde gevels, rode lantaarns en de sfeer van vroeger. In de omgeving liggen nog enkele andere aanraders, de Shuanglin tempel, Wang’s compound en de Zhenguo tempel. ’s Avonds wordt de stad nog charmanter als alle lantaarns aangaan en de kraampjes en eetstalletjes tevoorschijn komen. Twee overnachtingen in Pingyao. (O)

Dag
6

Pingyao

Vrije dag om de stad of de omgeving te ontdekken. Optioneel kunt u een gids voor een dag boeken. Na de kennismaking maakt u uw wensen kenbaar aan de gids en deze zal u vervolgens door de stad begeleiden en van alle belangrijke informatie voorzien. Hoogtepunten van de stad zijn onder andere de stadsmuur, de oude overheidsgebouwen, de hoofdstraat en de rustigere achterafstraatjes. Tijdens de tour kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer, fietsen of taxi’s (ter plaatse te betalen).

Een andere optionele excursie brengt u naar Wang’s Compound en de Shuanglin tempel, buiten Pingyao gelegen. Wang’s compound is een luxueus verblijf uit de 18e eeuw van de Wang familie. Binnen de muren bevinden zich honderden binnenplaatsen en kamers met prachtige architectuur. In de Shuanglin tempel kunt u duizenden beschilderde sculpturen zien uit de Ming – en Qing dynastie. (O)

Dag
7

Pingyao – Xi’an

Transfer naar het treinstation voor de reis naar Xi’an per hogesnelheidstrein. Na aankomst in Xi’an volgt de transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten. In het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u zelf op ontdekking gaan naar onder andere de Wild Goose Pagode.

Deze pagode van 60 meter hoog maakt deel uit van de restanten van een klooster en werd in 652 gebouwd. Het bouwwerk diende als bewaarplaats voor de boeddhistische geschriften die de rondreizende monnik Xuanzang van een jarenlange pelgrimsreis naar India mee had teruggebracht en in het Chinees had vertaald. Slechts enkele gebouwen van het tempelcomplex (dat oorspronkelijk dertien binnenplaatsen en ruim driehonderd kamers telde) hebben de tand des tijds doorstaan. Toch hebben zich er weer enkele monniken gevestigd. Wilt u liever bijkomen van uw reis? Dat kan natuurlijk ook. Pak een boek of verdiep u vast in het Terracotta Leger. (O)

Dag
8

Xi’an

U heeft vandaag een vrije dag om zelf in te kunnen delen. Een bezoek aan het befaamde Terracotta Leger staat natuurlijk bovenaan. Het leger bestaat uit 8000 unieke en levensgrote strijders, paarden en strijdwagens en was hier meer dan 2000 jaar geleden geplaatst om de graftombe van de eerste keizer van China te beschermen. U kunt op eigen gelegenheid gaan of een optionele retour transfer bijboeken. Een leuke activiteit voor in de middag is de optionele excursie naar de stadsmuur en de moslimwijk. (O)

Xi'an

Dag
9

Xi’an –Lijiang

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Xi’an. Met een binnenlandse vlucht reist u naar Lijiang, , gelegen in het noorden van de zuidwestelijke provincie Yunnan. Lijiang is een van de populairste provinciestadjes van China en wordt veelvuldig bezocht vanwege het oude centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en de prachtige natuur eromheen. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel. U verblijft twee nachten in Lijiang. (O) 

Dag
10

Lijiang

Vrije dag. We raden u aan om vroeg op te staan om een wandeling te maken door het oude stadscentrum van Lijiang. In een redelijke rust kunt u genieten van de traditionele architectuur, de bijzondere huizen, de geplaveide straatjes en kleine kanalen. En met de vele restaurants, souvenirwinkels, barretjes en kraampjes zal het u aan weinig ontbreken tijdens de wandeling. Of huur ter plaatse een fiets en maak een fietstocht naar het nabijgelegen dorpje Shuhe.

Deze oude stad was een van de vroegste Naxi-nederzettingen in de Lijiang Vallei en staat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Of boek vooraf de optionele excursie fietsen langs oude stadscentra waarbij u ’s ochtends de dorpjes Shuhe en Baisha bezoekt en ’s middags het Dongba Cultureel Museum en de Zwarte Draak vijver in het schilderachtige Jade Spring Park. (O)

Heeft u nog extra tijd? Dan kunt u de 3-daagse bouwsteen naar Wumu bijboeken voor prachtige wandelingen in een nog weinig bezochte plattelandsomgeving.

Dag
11

Lijiang – Zhongdian

Via de snelweg en lokale wegen reist u van Lijiang naar Zhongdian, dat sinds 2001 Shangri-La word genoemd. U reist over het Tibetaans Plateau op zo’n 3200 meter hoogte met Tibetaanse dorpjes, kloosters, gebedsvlaggen, prachtige meren en kuddes yaks. De omgeving van Zhongdian is prachtig en leent zich uitstekend voor wandelen of relaxen in de gezonde berglucht. Op weg naar Zhongdian maakt u een fotostop en wandeling bij de Tiger Leaping kloof, op zo’n 100 kilometer van Lijiang. Deze spectaculaire kloof ligt tussen de machtige en besneeuwde bergen Yulong (Dragon Jade mountain) en Haba. Drie overnachtingen in Zhongdian. (O)

Dag
12

Zhongdian (Shangri-La excursie)

Vandaag bezoekt u het indrukwekkende Songzhaling klooster, dat tegen een berg gebouwd is. In dit klooster, waar 700 monniken en lama’s (leermeesters) leven, zult u kennis maken met de fascinerende Tibetaanse religie. Ook brengt u een bezoek aan de Napahai graslanden en een Tibetaanse familie. (O)

Dag
13

Zhongdian (vrije dag)

Optioneel kunt u vandaag een excursie bijboeken naar het Pudacuo Nationaal Park met het prachtige Shudu meer. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving ontdekken of ter plaatse een fiets huren voor een tour door de omgeving. (O)

Dag
14

Zhongdian – Dali

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht en reist u per publieke bus in ca. zeven uur naar Dali. Na aankomst volgt een transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Om de benen weer wat beweging te geven kunt u een wandeling maken door het oude centrum. Dali is gelegen aan het Erhai Meer en het centrum van het Bai volk, dat u kunt herkennen aan hun kleurrijke kleding. De Bai bevolking woont in fraaie huizen, waarin veel hout en soms ook marmer is verwerkt. Twee nachten verblijf in Dali. (O)

Dag
15

Dali

Vrije dag om op eigen gelegenheid de omgeving te ontdekken. U kunt onder andere een wandeling maken naar het Erhai meer. Ook heeft u de mogelijkheid om een excursie door de omgeving bij te boeken. Na het ontbijt reist u naar het dorpje Xizhou voor een bezoek aan de ochtendmarkt en enkele karakteristieke woonhuizen van de Bai bevolking. In de middag maakt u eerst een uitstapje op de fiets naar een landtong die zich uitstrekt in het Erhai meer. Vervolgens rijdt u verder naar Zhoucheng waar u de mogelijkheid heeft om kennis te maken met lokale Bai families. Aan het einde van de middag reist u weer terug naar uw hotel. (O)  

Dag
16

Dali – Yangshuo

Vandaag heeft u een lange reisdag voor de boeg. Van uw hotel wordt u naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op de hogesnelheidstrein naar de stad van de eeuwige lente, Kunming. Na aankomst op het treinstation brengt een chauffeur u naar de luchthaven en vliegt u naar Guilin. Na aankomst op de luchthaven volgt nog een transfer van circa een uur naar uw hotel in Yangshuo. De populariteit van dit plaatsje is te danken aan de prachtige ligging in een indrukwekkend karstgebergte en aan de Li rivier, de ontspannen sfeer, de lokale keuken en de vele actieve mogelijkheden in de omgeving. Drie overnachtingen in Yangshuo. (O)

Dag
17

Yangshuo (excursie naar Moon Hill)

Na het ontbijt wordt u op de afgesproken tijd opgehaald voor een actieve dag in de omgeving. Samen met de gids haalt u de fietsen op en na de juiste afstellingen neemt de gids u mee langs diverse dorpjes. Na de lunch stapt u op een bamboeraft voor een ontspannende tocht over de Yulong rivier met aan weerszijden indrukwekkende rotsformaties, groene oevers en waterbuffels. Hierna stapt u weer op de fiets en fietst u naar Moon Hill. Het kost circa anderhalf uur om de top te bereiken en terug te keren, maar tussendoor heeft u wel kunnen genieten van een fantastisch uitzicht. Aan het einde van de middag keert u weer terug bij uw hotel. (O)

Dag
18

Yangshuo (vrije dag)

Vandaag bent u vrij en kunt u Yangshuo en omgeving op eigen gelegenheid ontdekken.(O)

Dag
19

Yangshuo – Ping’an

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een privé-transfer naar Ping’an, gelegen op de top van een berg en omgeven door de rijstterrassen van het Longsheng gebied. Het charmante dorpje wordt bewoond door het Zhuang minderheidsvolk. In het dal wonen de Yao waarvan de vrouwen pikzwart haar hebben dat maar één keer in hun leven wordt geknipt. Met een beetje geluk wordt u uitgenodigd om de lokale rijstwijn te proeven. De rijstvelden liggen tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau en zijn honderden jaren geleden aangelegd. De beste periode om de rijstterrassen te bezoeken zijn de maanden mei t/m augustus. Twee overnachtingen in Ping’an. (O)

Dag
20

Ping’an

Vrije dag om de omgeving te verkennen. Er zijn diverse wandelroutes waarvan de populairste vijf tot zes uur in beslag neemt. Deze route loopt tussen Ping’an en Dazhai. Bij Ping’an liggen twee uitzichtpunten, Nine Dragons and Five Tigers en Seven Stars with Moon, met fantastisch zicht over de rijstvelden. Wilt u gaan wandelen, dan is het raadzaam om een lokale gids te huren.

Optioneel kunt u de trekking door de rijstvelden naar Dazhai bijboeken. Na het ontbijt wordt u dan door uw gids bij uw hotel opgehaald en wandelt u door de rijstvelden naar het dorpje Dazhai. Daar staat de chauffeur op uw te wachten voor de transfer terug naar uw hotel. Deze excursie duurt circa 4-5 uur. (O)

Dag
21

Ping’an – Guilin

Vandaag reist u naar Guilin, idyllisch gelegen aan de Li-rivier in het beroemde karstlandschap. Na aankomst bij uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Voor ’s avonds is het een aanrader om de de prachtige, boeddhistische Zon- en Maanpagodes te bezoeken als ze goud- en zilverkleurig oplichten boven het Shān-meer. (O)

Dag
22

Guilin – Hongkong

Aan het einde van de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Met de hogesnelheidstrein reist u naar Hongkong. Na aankomst reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel, gelegen in de wijk Kowloon. Trek er op uit in de wijk en bezoek ’s avonds de avondmarkt in Temple Street op circa 10 minuten lopen van uw hotel. (O)

Dag
23

Hongkong – Amsterdam

Vandaag is de laatste dag aangebroken van uw uitgebreide rondreis door China. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven van Hongkong waar de vlucht naar Amsterdam rond het middaguur zal vertrekken. U komt dezelfde dag nog aan op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany