Bestseller
vanaf € 1435,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

De prijzen in de prijsbijlage(n) zijn geldig voor 1 jaar (april-maart)
Kalkstenen pilaren van de Pinnacles, dolfijnen bij Monkey Mia, Kalbarri en Karijini National Park
Ga bij Ningaloo Reef snorkelen met walvishaaien (medio maart tot medio september)
Twee nationale parken in de Top End: Nitmiluk National Park en Kakadu National Park
Ook vertrek vanuit Darwin mogelijk
De Wonders of Western Australia is tevens als 10- en 11-daagse reis te boeken. De 11-daagse reis start op dag 1 in Perth en eindigt op dag 11 na aankomst in Broome. De 10-daagse reis start op dag 12 in Broome en volgt verder de beschrijving vanaf dag 12
De beste reistijd voor het westen van Australië is de periode april t/m oktober
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

 

Dag
1

Perth

Na aankomst in Perth kunt u de huurauto ophalen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om Perth te ontdekken. Perth heeft een prachtige ligging aan de Indische Oceaan en aan de monding van de Swan River. Tevens heeft Perth een aantal prachtige stranden, zoals bijvoorbeeld Cottesloe Beach. Bezoek bijvoorbeeld het Kings Park en de botanische tuinen. Natuurlijk kunt u ook tijdens een halve dagexcursie Perth en Fremantle ontdekken inclusief een boottocht op de Swan River.

Dag
2-3

Perth – Kalbarri National Park (587 km)

Een vroeg vertrek richting Nambung National Park is ons advies. Het nationale park bevindt zich op ongeveer 200 kilometer van Perth. In een verlaten maanachtig landschap van geel zand staan duizenden kalkstenen pilaren, de Pinnacles, die een prachtig schouwspel vormen. Vervolgens rijdt u over een prachtige kustweg naar Kalbarri National Park, waar vele wilde bloemen van juli tot oktober het landschap kleuren. Kalbarri heeft een oppervlakte van 1830 km². De Murchison River heeft in dit gebied een kloof gevormd van ca. 80 kilometer lang en door erosie zijn prachtige rotsformaties ontstaan. De kust in het natuurgebied kenmerkt zich door de spectaculaire kliffen, verborgen baaien en uitzichtpunten waar u met geluk migrerende walvissen en dolfijnen kunt spotten.. U heeft twee dagen de tijd om dit park te verkennen. Vanaf de Z-Bend, The Loop en Hawk’s Head Lookout heeft u een prachtig uitzicht over de uitlopers van de Murchison rivier en de rode, diepe ravijnen. En bezoek ook zeker het bijzondere Nature’s Window!

Dag
4

Kalbarri National Park – Monkey Mia (399 km)

Geniet in de ochtend nog van het nationale park alvorens u doorrijdt naar Monkey Mia, waar u overnacht. Monkey Mia is gelegen in het Shark Bay Marine Park, dat tevens op de Werelderfgoedlijst staat. De belangrijkste attractie zijn de dolfijnen die hier dicht naar de kust komen.

Dag
5

Monkey Mia – Carnarvon (354 km)

Vanmorgen staan de dolfijnen centraal. In de jaren ’60 is een visser begonnen met het voeren van de dolfijnen. Vandaag de dag worden ze nog steeds gevoerd door de rangers van het bezoekerscentrum, zodat ook u deze prachtige dieren van zeer dichtbij kunt bewonderen. De rangers geven u interessante informatie over de dolfijnen. Op weg naar Carnarvon reist u langs Shell Beach, een breed schelpenstrand. Het klimaat maakt de omgeving van Carnarvon een ideale plaats voor het verbouwen van bananen, papaja’s en mango’s.

Dag
6-7

Carnarvon – Coral Bay (238 km)

Uw volgende bestemming is Coral Bay, gelegen aan een helderblauw gekleurde baai. Dit is het uitgangspunt voor boottochten naar Ningaloo Reef. Ningaloo Marine Park strekt zich over 260 kilometer uit en wordt ook wel het Great Barrier Reef in het klein genoemd. Het rif is makkelijk te bereiken vanaf de kust en beschikt over 220 koraalsoorten en vele felgekleurde vissen. Tevens is dit rif zeer populair vanwege de walvishaaien die tussen medio maart en medio september in dit gebied voorkomen en die u tijdens een snorkeltour kunt tegenkomen. Het hele jaar door kunt u snorkelen met manta roggen en in de periode juli-oktober kunt u op zoek gaan naar walvissen. U kunt hier (facultatief) een cruise maken en het prachtige rif verkennen. U verblijft hier twee nachten.

Dag
8-9

Coral Bay – Karijini National Park (657 km)

Via de Pilbara Region, een streek rijk aan mineralen, rijdt u naar Karijini National Park, waar u twee nachten verblijft. De volgende dagen komt de 4WD goed van pas als u Karijini National Park bezoekt. Vanaf verschillende plaatsen heeft u een fantastisch uitzicht over de spectaculaire kloven in het nationale park. In de ochtend- en avondschemering worden de kangoeroes, wallabies en dingo’s actief. In de avond kunt u de prachtige sterrenhemel bekijken; wilt u uitleg over de sterrenstelsels dan kunt u een tour boeken (AUD 30). U kunt bij uw accommodatie een picknicklunch bestellen.

Dag
10

Karijini National Park – Port Hedland (382 km)

Vandaag rijdt u door de Hamerley Ranges in de Pilbara naar de kust. Vanaf verschillende plaatsen heeft u een fantastisch uitzicht over de spectaculaire kloven in dit nationale park. In dit vrij dorre gebied heeft elke ravijn zijn eigen karakter. U verblijft een nacht in Port Hedland.

Dag
11-12

Port Hedland – Broome (612 km)

Na een vroeg vertrek rijdt u evenwijdig aan Eighty Mile Beach en de Great Sandy Desert naar Broome, een heerlijke rustplaats halverwege uw rondreis. Hier verblijft u twee nachten. In 1880 werd Broome gesticht als een parelvissersplaats. Sindsdien trokken vele nationaliteiten vanuit de hele wereld naar Broome in de hoop daar fortuin te maken. U heeft de volgende dag de tijd om op eigen gelegenheid Broome te verkennen. In het centrum vindt u vele winkels waar u de Broome parels kunt kopen en tevens uitleg kunt krijgen hoe de parels gekweekt worden. Een bezoek aan het witte strand Cable Beach is zeker een must. Uiteraard is het ook mogelijk om Broome tijdens een citytour te ontdekken inclusief een ritje per kameel over het strand bij zonsondergang.

Dag
13

Broome – Fitzroy Crossing (396 km)

Vandaag begint u aan uw reis door de Kimberley streek, een regio met een magische klank omdat dit het laatste stukje ‘onbekende’ wildernis zou zijn. Aangekomen in Fitzroy Crossing is het de moeite waard om het Geikie Gorge National Park te bezoeken, 20 km ten oosten van Fitzroy Crossing. De gorge is ontstaan door de Fitzroy River, die ruim 350 miljoen jaar geleden is ontstaan en in het regenseizoen kan de rivier hier behoorlijk uit de oevers treden. Regelmatig ziet u krokodillen aan de oevers van de rivier. Een boottocht is de beste manier om de gorge te bezoeken. U vaart door een prachtig gebied met 30 m hoge kalkstenen rotswanden.

Dag
14

Fitzroy Crossing – Halls Creek (289 km)

In de ochtend kunt u nog genieten van de schitterende omgeving. Vervolgens rijdt u in oostelijke richting naar Halls Creek. Overnachting in Halls Creek, een klein plaatsje aan de Great Northern Highway. Lang geleden in 1885 was dit de eerste plek waar in Western Australia goud werd ontdekt.

Dag
15-16

Halls Creek – Kununurra (360 km)

De tocht langs de zuidkant van de Kimberleys geeft u een indruk van de uitgestrektheid van het landschap. Vanuit Kununurra kunt u een mooie dagtocht naar het ruige en deels onaangetaste Kimberleys maken, El Questro Station bezoeken of een boottocht over Lake Argyle maken. Ook kunt u een bezoek brengen aan Kangaroo Haven, waar kangoeroes die bijvoorbeeld aangereden zijn, worden verzorgd. U kunt hier een rondleiding krijgen en baby kangoeroes, Joey’s genaamd, de fles geven. De spectaculaire rotsformaties van het Purnululu National Park zijn een wonder der natuur en kunnen het best vanuit de lucht bekeken worden. Ook dit kan vanuit Kununurra.

Dag
17

Kununurra – Katherine (514 km)

Wij adviseren u vroeg te vertrekken voor een lange rit. Via de Victoria Highway komt u in de staat Northern Territory en verblijft u een nacht in Katherine. Een bezoek aan het bezoekers informatiecentrum is de moeite waard voor excursietips in zowel Katherine als Kakadu National Park. U kunt een bezoek brengen aan de spectaculaire Katherine Gorge, dit is zeker de moeite waard. Deze gorge is het beste te bekijken per kano of boot. Geniet van de enorme rotswanden tot wel 70 m hoog. De gorge is gevormd door de Katherine River die vanuit Arnhem Land naar de Timor Zee stroomt.

Dag
18-19

Katherine – Kakadu National Park (340 km)

Via de Arnhem Highway arriveert u in Kakadu National Park, waar u twee nachten verblijft. Kakadu staat op de werelderfgoedlijst vanwege de prachtige natuur en de aanwezigheid van ’s werelds oudste levende cultuur. U leert meer over de natuur en dit voor Aboriginals belangrijke gebied bij het Bowali Visitors Centre. Hier kunt u ook informatie verkrijgen welke bezienswaardigheden geopend zijn in het nationale park. De rotstekeningen van Ubirr en Nourlangi Rock tonen verhalen uit de ‘Dreamtime’.

Dag
20-21

Kakadu National Park – Darwin (211 km)

Op weg naar Darwin rijdt u langs de Mary River Wetlands, waar u eventueel een boottocht kunt maken en op zoek kunt gaan naar exotische vogels en krokodillen. De rondreis eindigt in Darwin, waar u nog een nacht verblijft. De volgende dag levert u de huurauto in.

 

Wonders of Western Australia, inclusief Gibb River Road. U kunt op dag 13 t/m 16 ook de 4WD Gibb River Road volgen en aansluitend Purnululu National Park bezoeken. De route wordt hieronder beschreven en de totale reisduur wordt dan 24 dagen. Voor deze route is een huurauto met 4WD noodzakelijk.

 

Dag
13

Broome – Bell Gorge (528 km)

Vandaag begint u aan het eerste gedeelte van uw avontuurlijke en alternatieve route over de 4WD Gibb River Road. De Kimberleys wordt ook wel het laatste stukje ‘onbekende’ wildernis genoemd. Het heeft een spectaculair landschap met kloven, watervallen en grotten. Vanuit Broome rijdt u naar Derby, waar zich de beroemde Boab Prison Tree bevindt. Vervolgens bereikt u het werkelijke begin van de Gibb River Road, die u naar uw eerste overnachtingsplaats leidt. Gelegen in Aboriginal land heeft u hier prachtig uitzicht op de King Leopold bergrug. Onderweg kunt u Windjana Gorge National Park of Tunnel Creek National Park bezoeken.

Dag
14

Bell Gorge – Mount Elizabeth (154 km)

Op weg naar Mount Elizabeth passeert u o.a. Bell Gorge, midden in de Kimberleys en een heerlijke plek om te zwemmen, en Barnett River Gorge. Aangekomen bij uw overnachtingsplaats, een cattle station dat nog in bedrijf is, kunt u deelnemen aan een van de vele activiteiten op deze boerderij of de omgeving verder verkennen.

Dag
15-16

Mount Elizabeth – El Questro (327 km)

Vandaag rijdt u naar El Questro, van origine een boerderij op een stuk land dat van noord naar zuid 80 km en van oost naar west 60 km groot is. U vindt hier diepe kloven, prachtie rotsformaties, regenwoud en watervallen. U heeft een volle dag om te genieten van de gevarieerde en ongerepte natuurpracht. Het is een echte aanrader om de El Questro Gorge wandeling te maken of te ontspannen in de natuurlijke, thermale bron Zebedee Springs, gelegen tussen de oude Livistonia Palms. U verblijft twee nachten in El Questro The Station. De bungalows liggen aan de oevers van de Pentecost River.

Dag
17-18

El Questro – Purnululu National Park (374 km)

U heeft vandaag een lange rit voor de boeg naar Purnululu National Park, dus wij raden u aan om vroeg te vertrekken. Na vertrek uit El Questro zal de onverharde weg al gauw weer plaats maken voor de asfaltweg, waarmee u het einde van de Gibb River Road bereikt. Purnululu is ook bekend onder de naam Bungle Bungles. De naam Purnululu komt van de oorspronkelijke bewoners, de Kija Aboriginals. Het betekent zandsteen. De westerlingen noemden het bij hun ontdekking Bungle Bungle, een verwijzing naar de naam van het gras dat hier groeit bundle bundle. U vindt hier de unieke rotsformaties van zandsteen in de vorm en kleur van bijenkorven. De beste manier om ze te zien is vanuit de lucht. Tevens kunt u prachtige wandelingen maken naar Cathedral Gorge en Echidna Chasm.

Dag
19

Purnululu National Park – Kununurra (361 km)

Wederom een lang reisdag, dus vroeg vertrek is weer ons advies. Onderweg komt u niet veel tegen dus neem voldoende water en snacks mee. U verlaat het nationale park en rijdt in noordelijke richting naar Kununurra. U verblijft een nacht in Kununurra. Vanaf hier volgt u weer de route zoals hierboven omschreven bij de Great Northern Highway route vanaf dag 17.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany