- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Internationaal gezelschap
Dolfijnen bij Monkey Mia
Ningaloo Reef Marine Park
Prachtige nationale parken
Verblijf in uitstekende middenklasse hotels
Vele maaltijden inbegrepen
Wilt u het westen van Australië met de auto ontdekken? Bekijkt u dan de rondreis 'Wonders of Western Australia' elders op deze website

Dag tot dag

Dag
1

Perth

Uw rondreis begint in Perth. Deze moderne stad is mooi gelegen aan de Swan River. U maakt een begeleide wandeling door Kings Park; een van de grootste stadsparken ter wereld en vanaf deze plek heeft u een mooi uitzicht over de skyline. In de avond leert u uw medereizigers beter kennen tijdens een welkomstdiner. (D)

Dag
2

Perth – Kalbarri

U verlaat Perth en rijdt naar Kalbarri voor een overnachting. Onderweg bezoekt u Nambung National Park, bekend om de Pinnacles Desert. In een verlaten maanlandschap van geel zand ziet u duizenden kalkstenen pilaren. U komt ook langs Geraldton, op 424 km ten noorden van Perth. Deze plaats geniet het gehele jaar van een heerlijk klimaat. (O,D)

Dag
3-4

Kalbarri – Monkey Mia

Uw volgende bestemming is Monkey Mia, gelegen in Shark Bay. Monkey Mia staat bekend om de dolfijnen die hier naar de kust komen. De kans is groot dat u deze dieren van dichtbij kunt bekijken. Monkey Mia maakt deel uit van het Shark Bay Marine Park dat op de Werelderfgoedlijst staat. In de jaren ’60 is een visser begonnen met het voeren van de dolfijnen. Vandaag de dag worden ze nog steeds gevoerd door de rangers van het bezoekerscentrum, zodat ook u deze prachtige dieren van zeer dichtbij kunt bewonderen. De rangers geven u interessante informatie over de dolfijnen. Op dag 4 maakt u aan het eind van de middag een sunset cruise door Shark Bay. Tevens is er voldoende tijd om te genieten van het strand. (Dag 3: O,D, dag 4: O)

Dag
5

Monkey Mia – Carnarvon

Op weg naar Carnarvon maakt u een stop bij Shell Beach, een 60 km lang strand met een 10 meter dikke laag kleine witte schelpen. Tevens ziet u bij Hamlin Pool stromatolieten, de oudst levende organismen op aarde. Vervolgens rijdt u door naar Carnarvon voor een overnachting. In de omgeving van Carnarvon zijn vele bananenplantages te vinden. (O,D)

Dag
6

Carnarvon – Exmouth

In Coral Bay maakt u een boottocht over het prachtige koraalrif van Ningaloo Reef. Ningaloo Marine Park strekt zich over 260 km uit en wordt ook wel het Great Barrier Reef in het klein genoemd. Het rif is makkelijk te bereiken vanaf de kust en beschikt over 220 koraalsoorten en vele felgekleurde vissen. Tevens is dit rif zeer populair vanwege de walvishaaien die hier in de periode maart-juli te vinden zijn. Terug aan land wacht een prachtig uitzicht bij Vlamingh Head. (O,D)

Dag
7

Exmouth – Tom Price

U rijdt door de Pilbara regio, een weids landschap met rode aarde. De regio staat bekend om ijzerwinning. U overnacht in het mijnstadje Tom Price, de gateway naar Karijini National Park. Hier maakt u een tour door de Tom Price Mine en leert meer over de mijn industrie. (O,D)

Dag
8

Tom Price – Port Hedland

Vandaag rijdt u naar het spectaculaire Karijini National Park en maakt een stop bij Dale en Fortescue Falls. Karijini is een adembenemend park met spectaculaire en diepe ravijnen, uitzichten, rotsformaties, rotspoelen en watervalletjes. In vele waterpoelen is het mogelijk om een verfrissende duik te nemen. Vervolgens rijdt u naar Port Hedland, de grootste stad in Pilbara met een omvangrijke haven. (O,L,D)

Dag
9-10

Port Hedland – Broome

De route naar Broome voert langs Eighty Mile Beach en Great Sandy Desert, de op een na grootste woestijn van Australië. U komt in de middag aan in Broome en maakt een stadstour. Geniet in de avond van de prachtige zonsondergang op Cable Beach. De volgende dag heeft u de hele dag de tijd om Broome op eigen gelegenheid te verkennen. Zo kunt u een museum bezoeken, van het prachtige Cable Beach genieten of (optioneel) een kamelenrit tijdens zonsondergang maken. (Dag 9: O,D, dag 10: O)

Dag
11

Broome – Fitzroy Crossing

Echte avonturiers kunnen hun hart ophalen in de Kimberley. Dit ruige landschap is een van de laatste ongerepte gebieden van Australië. U vindt er kloven, diepe rivieren die door bergketens snijden en waterpoelen met watervallen en witte stranden. U verlaat de kust en rijdt dwars door de Kimberley regio naar het afgelegen plaatsje Fitzroy Crossing, gelegen aan de oevers van de Fitzroy River. (O,D)

Dag
12

Fitzroy Crossing – Halls Creek

Geikie Gorge staat vandaag op het programma. In Geikie Gorge National Park maakt u een prachtige cruise door de 30 meter diepe kloof. De kloof is ontstaan door de Fitzroy River. Het niveau van de rivier kan in het regenseizoen stijgen tot 16,5 meter boven het normale niveau. Het hoge peil is duidelijk op de wanden van de kloof zichtbaar door de schurende werking van het water op de witte kalksteen. U overnacht in Halls Creek. (O,D)

Dag
13-14

Halls Creek – El Questro

Vandaag rijdt u verder door de Kimberley regio naar El Questro Wilderness Park, waar u twee nachten verblijft. Op dag 14 bezoekt u ’s ochtends Zebedee Springs, waar u een duik kunt nemen in de warmwaterbronnen. Vervolgens maakt u een cruise door de Chamberlain Gorge. In de middag kunt u een wandeling bij Emma Gorge maken, waar u kunt zwemmen bij de watervallen. (O,D)

Dag
15

El Questro – Kununurra

Vandaag rijdt u het laatste stukje van de avontuurlijke Gibb River Road. U maakt een stop bij Lake Argyle: met ca 900 km² het grootste kunstmatige meer van het land. Vervolgens maakt u een cruise over de Ord River. Grote kans dat u wild spot! Ga op zoek naar krokodillen, wallabies en de vele vogels. U overnacht in Kununurra. (O)

Dag
16

Kununurra – Katherine

Vandaag rijdt u Northern Territory binnen. Via Timber Creek rijdt u naar Katherine voor uw overnachting. Katherine is op Darwin en Alice Springs na, de grootste plaats van het Northern Territory. (O,D)

Dag
17

Katherine – Darwin

De 13 kloven van Katherine Gorge strekken zich uit over een afstand van 50 km en zijn ontstaan door hevige zomerregens die zich door 1650 miljoen jaar oude zandstenen rotswanden hebben geboord. Het resultaat is een schitterend gebied met dramatische rotsformaties, diepe maar kristalheldere watergebieden en indrukwekkende watervallen. De beste manier om Katherine Gorge te bekijken is vanaf het water. U maakt dan ook een cruise. Vervolgens laat u Katherine achter u en rijdt naar Darwin. Onderweg bezoekt u de Australian War Cemetery in Adelaide River. In de avond geniet u van een afscheidsdiner. (O,D)

Dag
18

Darwin

Na het ontbijt maakt u nog een stadstour door Darwin voordat u naar de luchthaven wordt gebracht. (O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany