vanaf € 2435,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Alle camperverhuurmaatschappijen in Australië werken met zogenaamde flex tarieven. De vanafprijs is gebaseerd op het flextarief van een Safari Landcruiser van de maatschappij Britz geldig op 1 februari voor een huurperiode in september 2022, bij twee personen in de camper. Wij maken graag een offerte op maat voor de gewenste vertrekdatum
Vanwege het regenseizoen is april t/m oktober het beste reisseizoen voor West Australië
Australië biedt vele goed uitgeruste campings. U reserveert zelf de kampeerplaatsen
Wij adviseren u deze reis te combineren met een 4WD camper van Britz zodat u gebruik kunt maken van de ingebouwde media unit met o.a. een radio, Bluetooth, GPS navigatie, WiFi hotspot, telematics systeem (geeft informatie over o.a. weg- en weersomstandigheden, bij te hard rijden en onderhouds/storingsproblemen aan de camper) en informatie over het gebruik van de camper, kampeerplaatsen, activiteiten en tankstations
Langer verblijf mogelijk in alle genoemde plaatsen
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

Dag
1

Perth – Jurien Bay (230 km)

Nadat u de camper heeft opgehaald, begint u aan uw avontuurlijke reis langs de ongerepte westkust van Australië. U rijdt in noordwestelijke richting naar Nambung National Park. Maak in dit nationale park een stop voor een wandeling door een van de meest intrigerende landschappen van Australië. In een verlaten en maanachtig woestijnlandschap van geel zand vormen hier namelijk duizenden kalkstenen pilaren, de Pinnacles, een prachtig schouwspel. Vooral in het warme licht van de vroege ochtend en namiddag bieden de grillig gevormde pilaren een weergaloze aanblik. Het nabijgelegen kustplaatsje Jurien Bay is uw eerste overnachtingsplaats, waar Camping Sandy Cape Recreation Park een aanrader is vanwege de ligging aan het strand.

Dag
2

Jurien Bay – Kalbarri National Park (356 km)

Vertrek vandaag vroeg voor uw reis naar Kalbarri National Park. De Murchison River heeft in dit gebied een kloof gevormd van ca. 80 kilometer lang en door erosie zijn prachtige rotsformaties ontstaan. Vanaf de Z-Bend, The Loop en Hawk’s Head Lookout heeft u een prachtig uitzicht over de uitlopers van de Murchison rivier en de rode, diepe ravijnen. En bezoek ook zeker het bijzondere Nature’s Window, waar een door erosie gevormd ‘raam’ in de kalkstenen rotsen zicht biedt op het onderliggende rivierlandschap. Een prachtig uitzicht biedt de Kalbarri Skywalk. Hier loopt u op maar liefst 100 meter hoogte bij uitzichtpunten die 25 meter in de kloof hangen! Murchison River Caravan Park is een heerlijke kampeerplek.

Dag
3

Kalbarri National Park – Monkey Mia (399 km)

U heeft een lange rit voor de boeg. Monkey Mia is gelegen in het Shark Bay Marine Park, dat tevens op de Werelderfgoedlijst staat. De belangrijkste attractie zijn de dolfijnen die hier dicht naar de kust komen. Overnachtingstip: het RAC Monkey Mia Dolphin Resort, waar u zo vanuit uw camper naar het strand wandelt.

Dag
4

Monkey Mia – Carnarvon (354 km)

Vanmorgen staan de dolfijnen van Monkey Mia centraal. In de jaren ’60 is een visser begonnen met het voeren van deze dieren. Tegenwoordig worden ze nog steeds gevoerd door de rangers van het bezoekerscentrum, zodat u deze prachtige dieren van zeer dichtbij kunt bewonderen. De rangers geven u tevens interessante informatie over deze diersoort. Op weg naar Carnarvon kunt u een stop maken bij Hamelin Pool, waar u stromatolieten kunt bekijken, de oudst levende organismen ter wereld. Ook Shell Beach is een aanrader. Dit oogverblindend witte strand bestaat uit miljoenen kleine schelpjes. Het klimaat in de omgeving van Carnarvon is ideaal voor de teelt van bananen, papaja’s en mango’s. Landbouw is dan ook een van de voornaamste pijlers van de economie in deze regio.

Dag
5-6

Carnarvon – Coral Bay (238 km)

Uw volgende bestemming is Coral Bay, gelegen aan een helderblauw gekleurde baai. Dit is het beginpunt voor boottochten naar Ningaloo Reef. Ningaloo Marine Park strekt zich over 260 kilometer uit en wordt ook wel het Great Barrier Reef in het klein genoemd. Het rif is makkelijk te bereiken vanaf de kust en beschikt over 220 koraalsoorten en vele felgekleurde vissen. Tevens is dit rif zeer populair vanwege de walvishaaien die tussen medio maart en medio september in dit gebied voorkomen en die u tijdens een snorkeltour kunt tegenkomen. Het hele jaar door kunt u hier tevens snorkelen met manta roggen en in de periode juli-oktober kunt u op zoek gaan naar walvissen. U kunt hier (facultatief) een boottocht maken en zo het prachtige rif verkennen. U verblijft twee nachten in deze regio. Leuk is Camping Peoples Park Coral Bay, met kampeerplaatsen aan zee.

Dag
7-8

Coral Bay – Karijini National Park (657 km)

Via Tom Price rijdt u naar Karijini, een van de mooiste nationale parken van Australië en tevens het op een na grootste in Western Australia. Uw 4WD camper komt in dit ruige gebied goed van pas. Het park biedt diverse avontuurlijke wandelroutes door de spectaculaire, ongepolijste natuur met honderden diep kloven en glooiende heuvels met eucalyptusbomen. Er zijn kloven waarin u kunt afdalen via trappen of wandelpaden, soms moet u klimmen over rotsen of door een riviertje of waterpoel lopen. Overnachten kunt u op de camping van het Karijini Eco Retreat, nabij de ingang van het park.

Dag
9

Karijini National Park – Port Hedland (382 km)

U keert terug naar de kust en gaat op weg naar Port Hedland. Deze grote stad is de uitvalsbasis voor de mijnbouw in dit gebied. Er is dan ook een enorme haven voor de export van ijzererts. Net buiten de stad ligt de campsite Discovery Parks Port Hedland.

Dag
10-11

Port Hedland – Broome (612 km)

U heeft een lange dag voor de boeg, dus vertrek vroeg is ons advies. Broome staat bekend om de schitterende stranden en baaitjes aan het heldere water van de Indische Oceaan. In 1880 werd Broome gesticht als een parelvissersplaats. Sindsdien trokken vele nationaliteiten vanuit de hele wereld hier naartoe in de hoop daar fortuin te maken. In het centrum vindt u vele winkels waar u de Broome parels kunt kopen en tevens uitleg kunt krijgen hoe de parels gekweekt worden. Maakt u bij zonsondergang een kamelenrit op het 22 kilometer lange zandstrand van Cable Beach. Omdat zwemmen in zee hier niet altijd mogelijk is door de aanwezigheid van kwallen adviseren wij om een camping met zwembad uit te kiezen, zoals Cable Beach Caravan Park.

Dag
12

Broome – Windjana Gorge (459 km)

Op weg naar de Kimberley! Het eerste stuk rijdt u nog over de verharde Great Northern Highway. Daarna start de Gibb River Road, een 660 kilometer lange onverharde weg met vele afslagen naar bergkloven. U overnacht vandaag op de ‘bushcamping’ bij Windjana Gorge zonder stroom en met beperkte sanitaire voorzieningen. Wellicht spot u hier wallabies. Indien de tijd het toelaat, is Tunnel Creek een bezoek waard. Dit is een bijzonder grottenstelsel van 750 meter lang. Een Aboriginal vrijheidsvechter heeft zich in deze grotten schuil gehouden. Tevens kunt u vandaag een verfrissende duik nemen bij een waterhole.

Dag
13

Windjana Gorge – Bell Gorge (146 km)

In de ochtend rijdt u naar Bell Gorge, deze beroemde kloof is een van de hoogtepunten van de West Kimberley. U heeft de tijd voor een mooie wandeling van de camping naar Bell Gorge, waar de spectaculaire waterval van de kloof trapsgewijs uitmondt in een groot meer dat uitnodigt voor een verfrissende duik. U overnacht op de ‘bushcamping’ bij Bell Gorge, opnieuw zonder stroom en met beperkte sanitaire voorzieningen.

Dag
14

Bell Gorge – Mount Elizabeth Station (154 km)

Vanaf de Gibb River Road kunt u uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de mooie Adcock Gorge of Manning Gorge. U eindigt de dag bij Mount Elizabeth Station, een cattle station dat nog in bedrijf is. U overnacht wederom op een ‘bushcamping’. Hier kunt u mooie wandelroutes volgen waarbij u zeker kangoeroes tegenkomt.

Dag
15-16

Mount Elizabeth Station – El Questro Wilderness Park (327 km)

U gaat op weg naar El Questro Wilderness Park, dat aan het einde van de Gibb River Road ligt. Onderweg kruist u de Pentecost River. Deze ‘rivercrossing’ is een van de bekendste van de Gibb River Road. El Questro is van origine een boerderij op een stuk land dat van noord naar zuid 80 kilometer en van oost naar west 60 kilometer groot is. U vindt hier diepe kloven, prachtige rotsformaties, regenwoud en watervallen. U heeft een volle dag om te genieten van de gevarieerde en ongerepte natuurpracht. Het is een echte aanrader om de Emma Gorge wandeling te maken of te ontspannen in de natuurlijke, thermale bron Zebedee Springs, gelegen tussen de oude Livistonia Palms. U overnacht op de camping van El Questro The Station.

Dag
17-18

El Questro Wilderness Park – Bungle Bungles National Park (374 km)

Vandaag rijdt u naar Purnululu National Park, oftewel de Bungle Bungles. Een uitdagende route! U vindt hier de unieke rotsformaties van zandsteen in de vorm en kleur van bijenkorven. De beste manier om ze te zien is vanuit de lucht, tijdens een helikoptervlucht. Tevens kunt u prachtige wandelingen maken naar Cathedral Gorge en Echidna Chasm. In de Bungle Bungles zijn diverse campings. Wilt u Cathedral Gorge bij zonsopgang bekijken, dan is een verblijf op Walardi Campground aan te raden. Vanwege de heldere lucht zijn ook de sterrenhemels hier bijzonder spectaculair.

Dag
19

Bungle Bungles National Park – Kununurra (328 km)

U gaat op weg naar Kununurra waarbij u grotendeels dezelfde route rijdt als de dag ervoor. U heeft tijd om weer wat nieuwe voorraad in te slaan bij de supermarkt. Kimberleyland Waterfront Holiday Park is een goede campsite aan het water.

Dag
20-21

Kununurra – Katherine (514 km)

Wij adviseren u vroeg te vertrekken voor een lange rit. Via de Victoria Highway arriveert u in de staat Northern Territory en verblijft u twee nachten in Katherine. Maak een stop bij het bezoekerscentrum voor excursietips in zowel Katherine als Kakadu National Park. U kunt een bezoek brengen aan de spectaculaire Katherine Gorge, dit is zeker de moeite waard. Over een afstand van ongeveer 50 kilometer liggen hier 13 kloven, die zijn ontstaan door miljoenen jaren van hevige zomerregens. Katherine Gorge kunt u het beste bekijken vanaf het water, dus maak een boottocht of huur een kano en peddel op eigen gelegenheid door de kloven. Geniet van het uitzicht op de enorme rotswanden, die tot wel 70 meter hoogte reiken. Overnacht u bij Nitmiluk Gorge Caravan Park, dan verblijft u in het nationale park. 

Dag
22-23

Katherine – Kakadu National Park (256 km)

Via de Arnhem Highway arriveert u in Kakadu National Park, waar u twee nachten verblijft. Kakadu staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de prachtige natuur en de aanwezigheid van ’s werelds oudste levende cultuur. U leert meer over de natuur en dit voor Aboriginals belangrijke gebied bij het Bowali Visitors Centre. De rotstekeningen van Ubirr en Nourlangi Rock tonen verhalen uit de ‘Dreamtime’, zoals de mythologie van de Aboriginals in Australië wordt genoemd. Cooinda Campground & Caravan Park is een perfecte uitvalsbasis om Kakadu te ontdekken.

Dag
24-25

Kakadu National Park – Darwin (304 km)

Op weg naar Darwin rijdt u langs de Mary River Wetlands, waar u eventueel een boottocht kunt maken en op zoek kunt gaan naar exotische vogels en krokodillen. De rondreis eindigt in Darwin, waar u een nacht verblijft en keuze heeft uit diverse prima campings. De volgende dag levert u de camper in.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany