vanaf € 4311,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Internationaal gezelschap
Wijnproeven in Clare Valley
Diverse nationale parken
Vele maaltijden inbegrepen
Verblijf in goede middenklasse hotels
Diverse data met gegarandeerd vertrek
De Outback Wonders is tevens als 11-daagse rondreis te boeken. U start dan op dag 5 in Ayers Rock en volgt verder de beschrijving vanaf dag 5-6. Ook als 10-daagse Adelaide-Alice Springs tour te boeken. Wij geven u graag meer informatie
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

 

Dag
1

Adelaide

Uw busrondreis door de Outback van Australië begint in Adelaide, de ‘City of Churches’. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het Crowne Plaza Adelaide Hotel gebracht voor overnachting. U maakt een stadstour en bezoekt de 140 jaar oude Adelaide Market. Er gaat een lokale ‘food expert’ met u mee om u kennis te laten maken met de culinaire snacks. Ontdek de geheimen en de geschiedenis van de markt. In de avond maakt u nader kennis met uw gids en medereizigers tijdens een welkomstdrankje en diner. Overnachting in Adelaide. (D)

Dag
2

Adelaide – Flinders Ranges National Park

Na het ontbijt verlaat u Adelaide en kunt u wijn gaan proeven bij een historische wijnboerderij in de Clare Valley. De Clare Valley is met name bekend om de Riesling wijnen. U vervolgt de weg naar Clare waar u gaat lunchen. Hierna rijdt u naar Hawker en maakt een stop bij de Jeff Morgan Gallery waar u een 30 meter lang schilderij van de Flinders Ranges kunt zien. Daarna rijdt u verder naar Flinders Ranges National Park, waar u zult overnachten bij Wilpena Pound. (O,D)

Dag
3

Flinders Ranges National Park – Port Augusta

In de ochtend heeft u de tijd om Wilpena Pound te ontdekken. U wandelt naar Hills Homestead en Wangarra Lookout voor een prachtig uitzicht over het gebied. Flinders Ranges is een van de oudste landschappen ter wereld. Hier worden dieprode kloven afgewisseld met groene heuvels en verlaten vlaktes met ruige woestijnbergketens. U vindt hier een gevarieerde flora en fauna. In de middag rijdt u via de Pichi Richi Pass naar Port Augusta, waar u overnacht. Hier bezoekt u het Wadlata Outback Centre en leert u meer over de geschiedenis van dit bijzondere gebied. In de avond gaat u dineren in een lokaal restaurant. (O,D)

Dag
4

Port Augusta – Coober Pedy

De eerste stop van vandaag is bij Woomera, een plek waar vroeger raketten werden getest. Hierna rijdt u verder naar Coober Pedy, ‘the opal capital of the world’. Dit stadje ligt diep in de Outback van South Australia en is een symbool van het harde en ruwe leven in deze streek. Boven de grond kent dit droge gebied extreme temperaturen van 60ºC overdag en 0ºC ’s nachts en in het begin van het jaar zijn er heftige zandstormen. Veel bewoners vluchten ondergronds om te ontsnappen aan de verzengende hitte in de zomer. Ze hebben hun huizen en andere onderkomens, zogenaamde ‘dugouts’, uit de stenen geblazen, gegraven en gehakt. Er zijn zelfs ondergrondse hotels, kerken en winkels! U gaat zelf ook een kijkje onder de grond nemen. Een overnachting in Cooper Pedy. (O,D)

Dag
5-6

Coober Pedy – Uluru (Ayers Rock)

U laat Coober Pedy achter u en vertrekt in noordelijke richting naar Uluru, de Aboriginal naam voor Ayers Rock, en Kata Tjuta, waar u twee nachten zult verblijven. Onder het genot van een glas wijn, ziet u de zonsondergang bij Uluru. De kleurveranderingen op de rots zijn adembenemend. De volgende ochtend staat u vroeg op om de zonsopgang bij Uluru te bekijken. Daarna maakt u een wandeling naar de Mutitjulu Waterhole. Hier zijn rotstekeningen te bewonderen en uw gids legt de betekenis uit. Tevens bezoekt u het Uluru-Kata Tjuta Cultural Centre. Hier komt u meer te weten over de omgeving en de oorspronkelijke eigenaren van Uluru-Katja: de Anangu. Ook kunt u hier lokale kunst kopen. In de middag rijdt u naar de prachtige rotsformatie Kata Tjuta en maakt een wandeling door Walpa Gorge. Ooit was deze rotsformatie één gigantisch grote monoliet, maar is door erosie afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. U geniet van de zonsondergang over Kata Tjuta. (O)

Dag
7

Uluru (Ayers Rock) – Kings Canyon

Vandaag vertrekt u richting Kings Canyon, een spectaculair ravijn. Het wordt ook wel de Grand Canyon van Australië genoemd. Onderweg maakt u een stop bij Atila (Mt. Conner), het vergeten wonder van Central Australië. Een berg met een vlakke top! Bij Kings Creek Station gebruikt u de lunch. Deze enorme veeboerderij is de grootste kamelenexporteur in Australië. U maakt kennis met de familie die de boerderij runt. Op het lunchmenu staan zelfs kamelenburgers; deze moet u zeker proeven! Vervolgens bereikt u Kings Canyon, waar u overnacht. U heeft hier de keuze uit twee wandelingen. Zo is er een zware wandeling van zes kilometer naar de rand van de canyon. Eenmaal boven wordt u beloond met prachtige uitzichten over Watarrka National Park. U kunt er ook voor kiezen om een eenvoudigere wandeling door de canyon te maken. (O,D)

Dag
8-9

Kings Canyon – Alice Springs

U rijdt richting Alice Springs, waar u twee nachten zult verblijven. U brengt een bezoekje aan de Telegraph Station, gesticht in 1872. Hier werden berichten tussen Adelaide en Darwin over een afstand van 3.000 kilometer verstuurd. Geniet van het uitzicht over Alice Springs vanaf Anzac Hill. De volgende dag leert u meer over het leven van de lokale Arrernte bevolking en hun Aboriginal cultuur. Vervolgens bezoekt u de Royal Flying Doctor Service en ziet hoe men de inwoners in de Outback voorziet van medische zorg. In de avond geniet u van een echt outback BBQ diner met didgeridoo muziek en komt u meer te weten over de sterrenhemel in het Earth Sanctuary Nature Centre. (Dag 8: O, dag 9: O,D)

Dag
10

Alice Springs – Tennant Creek

Na een bezoek aan de School of the Air, waar u ziet hoe kinderen in de Outback via het internet les krijgen, rijdt u verder naar de interessante Wycliffe Well. Hier kunt u uitkijken naar UFO’s! Vervolgens maakt u een stop bij Karlu Karlu (Devils Marbles), waar u tijd heeft voor een wandeling bij deze fascinerende bolvormige rotsen. De dag eindigt in goudmijnstadje Tennant Creek waar u overnacht. (O,D)

Dag
11

Tennant Creek – Katherine

Vandaag gaat de route langs uitgestrekte Outback stations richting ‘Never Never’ land.  Onderweg bezoekt u rond lunchtijd de historische Daly Waters Pub en u maakt een stop bij de tropische oase van Mataranka, waar u een duik kunt nemen in de thermale bronnen.  De bronnen worden omringd door palmbonen en het water heeft een aangename temperatuur. Dat wordt heerlijk ontspannen! Ook kunt u ervoor kiezen om een filmlocatie van de film ‘We of the Never Never’ te bezoeken. Overnachting in Katherine. (O,D)

Dag
12

Katherine – Kakadu National Park

In de ochtend maakt u een boottocht door Katherine Gorge in Nitmiluk National Park. De 13 kloven over een afstand van 50 kilometer zijn ontstaan door hevige zomerregens die zich door 1650 miljoen jaar oude zandstenen rotswanden hebben geboord. Het resultaat is een schitterend gebied met dramatische rotsformaties, diepe maar kristalheldere watergebieden en indrukwekkende watervallen. Hierna rijdt u door naar Kakadu National Park. Dit prachtige park met rotsplateaus, rode rotswanden, watervallen, billabongs (waterpoelen), rivieren en kustvlakten, is zeer bijzonder. Hier maakt u een tweede boottocht op de bekende Yellow Water Billabong. Hier ziet u veel verschillende vogels en heeft u tevens de kans om krokodillen te spotten. U overnacht in Kakadu National Park. (O,D)

Dag
13-14

Kakadu National Park – Darwin

In de ochtend kunt u optioneel een rondvlucht boven Kakadu en Arnhem Land maken. U brengt een bezoekje aan Ubirr en bekijkt rotstekeningen waarvan sommige wel 20.000 jaar oud zijn. Maak een mooie klim naar de top van de rotsen en geniet van het spectaculaire uitzicht over het uitgestrekte gebied. Wellicht herkent u de locatie van de film Crocodile Dundee. In de middag komt u aan in Darwin waar u twee nachten verblijft. Na een korte rit door Darwin is de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond is het leuk een bezoek te brengen aan de Mindil Market. U kunt hier lekker dineren en genieten van de zonsondergang. De volgende dag bezoekt u in Litchfield National Park de enorme termietenheuvels. U ziet het water bij de Florence watervallen van grote hoogte naar beneden storten en bij de Wangi watervallen kunt u een verfrissende duik in de waterpoel nemen. Aan het einde van de dag geniet u van een diner tijdens een boottocht door Darwin Harbour. (Dag 13: O, dag 14: O,D)

Dag
15

Darwin

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en is uw rondreis ten einde. (O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany