Bestseller
vanaf € 962,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Keuze uit twee categorieën accommodaties
U kunt de Red Centre & Top End ook per 4WD rijden. U heeft dan de mogelijkheid over diverse onverharde wegen in Litchfield National Park te rijden en via de prachtige en avontuurlijke Mereenie Loop Road van Alice Springs naar Kings Canyon te gaan
Kortere autorondreizen? Vanuit Darwin kunt u een 5-daagse reis maken naar Kakadu National Park en Katherine en vanuit Alice Springs kunt u een 6-daagse reis maken door de Red Centre. Meer informatie in de prijzenbijlage
Wilt u de complete Explorers Highway van Darwin naar Adelaide rijden? Verleng deze reis dan met overnachtingen in Marla, opaalstadje Coober Pedy, Port Augusta, natuurgebied Flinders Ranges, wijnregio Clare Valley en eindig in Adelaide. Onze Downunder-specialisten maken graag voor u een offerte op maat
Het beste reisseizoen voor deze rondreis is gedurende onze zomermaanden
Wij boeken ook graag uw vliegreis naar Australië, gebaseerd op de actuele tarieven en de luchtvaartmaatschappij van uw keuze. Daarbij geven wij advies over stopover mogelijkheden in Azië of het Midden-Oosten

Dag tot dag

Dag
1

Darwin – Litchfield National Park – Darwin (280 km)

U haalt uw huurauto op en wij raden u aan om naar Litchfield National Park te rijden, een rit van ongeveer 1,5 uur. Dit nationale park staat bekend om de vele watervallen die op spectaculaire wijze van het zandstenen plateau naar beneden storten, meertjes om in te zwemmen en tropische regenwouden. U heeft de gehele dag om dit schitterende park te verkennen. Er zijn vele wandelingen mogelijk door de bush en bekijk ook de bijzonder gevormde termietenheuvels. Indien u de voorkeur geeft aan een begeleide tour naar Litchfield National Park dan kunnen wij dit uiteraard voor u regelen. U overnacht in Darwin.

Dag
2-3

Darwin – Kakadu National Park (211 km)

Kakadu National Park heeft veel te bieden; het is daarom raadzaam vroeg te vertrekken. Op het eerste gedeelte van de Arnhem Highway kunt u de Jumping Crocodile Cruise over de Adelaide River maken (optioneel) en de Mary River Wetlands bezoeken. In Kakadu is een bezoek aan Nourlangie en Ubirr Rock een must. Hier kunt u de oude rotstekeningen van de Aboriginals aanschouwen, die verhalen uit de ‘Dreamtime’ weergeven. En natuurlijk mag een boottocht op de East Alligator River of bij de Yellow Water Billabong ook niet ontbreken. Een ervaren gids geeft u uitgebreid uitleg over de bijzondere omgeving met de unieke flora en fauna. Twee overnachtingen in Jabiru of Cooinda.

Dag
4

Kakadu National Park – Katherine (340 km)

Vroeg vertrekken blijft ons advies, want in deze regio is de ochtend de mooiste tijd om volop van de prachtige flora en fauna te genieten. U verlaat het nationale park via de Kakadu Highway (deels onverhard) naar Pine Creek, een goudmijnstadje uit de vorige eeuw. Vervolgens rijdt u naar Katherine, waar u overnacht. Wij raden u aan naar de spectaculaire Katherine Gorge te rijden, waar u een schitterende boot- of kanotocht kunt maken (optioneel) over de kilometerslange rivier met aan weerszijden indrukwekkende steile rotswanden.

Dag
5

Katherine – Tennant Creek (673 km)

Via de Stuart Highway rijdt u zuidwaarts en passeert u Mataranka. Ongeveer 10 km van de hoofdweg ligt de Mataranka Homestead, waar u kunt zwemmen in een oase met warmwaterbronnen. De route gaat verder door de pure Outback en langs o.a. de nederzettingen Dunmarra, Banka Banka en Three Ways. U overnacht in Tennant Creek.

Dag
6-7

Tennant Creek – Alice Springs (508 km)

U rijdt naar Alice Springs en passeert de Devils Marbles, een stapel imposante bolvormige keien aan weerszijden van de weg. U moet hier zeker even een stop maken voor een mooi fotomoment. Vervolgens komt u langs een aantal gehuchtjes zoals Barrow Creek en Ti Tree, voordat u in Alice Springs arriveert. U verblijft hier twee nachten. Tijdens een stadstour kunt u de Royal Flying Doctor Base en de School of the Air bezoeken en zien hoe kinderen die in de Outback wonen, via het internet onderwijs krijgen en hoe dit vroeger via de radio werd gedaan. Vanaf de top van Anzac Hill heeft u een mooi uitzicht over de stad. Een begeleide dagexcursie naar de West MacDonnell Ranges is een aanrader. Bezienswaardigheden waar onderweg gestopt wordt zijn: Simpsons Gap, Stanley Chasm en Palm Valley.

Dag
8

Alice Springs – Kings Canyon (470 km)

U rijdt vandaag van Alice Springs naar Kings Canyon via de verharde weg. Een lange rit dus vroeg vertrek is ons advies. Kings Canyon is een spectaculair ravijn en wordt ook wel de Grand Canyon van Australië genoemd. Het is een prachtig indrukwekkend rood landschap met kliffen, palmbomen en steile zandstenen wanden.

Dag
9-10

Kings Canyon – Ayers Rock (301 km)

Vroeg in de ochtend kunt u de Rim Walk lopen, een wandeltocht van 6 km rondom de kloof. Na een steile klim kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de 200 m diepe canyon en de Garden of Eden met palmen en kleine waterpoelen. Deze wandeling duurt zo’n drie tot vier uur.

Hierna rijdt u naar Uluru National Park waar Ayers Rock ligt. Het gebied rondom deze rots is van grote culturele betekenis voor de Aboriginals. Hun rotstekeningen bevatten vele interessante theorieën. Onder leiding van een gids kunt u een tour om de rots maken (optioneel). Tijdens de zonsondergang kunt u de schitterende kleurveranderingen van de rots bewonderen. ’s Avonds is de fantastische show Sounds of Silence inbegrepen, waarbij u onder de sterrenhemel dineert. Indien u de volgende dag vroeg opstaat, kunt u ook de zonsopgang meemaken, waarna u de rest van de dag nog ter vrije besteding heeft om het fascinerende gebied te bekijken. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de prachtige rotsformatie de Olgas (Kata Tjuta), waar u een wandeling door de Valley of the Winds kunt maken. Deze ca. 3-4 uur durende wandeling voert u langs de diepe kloven en valleien. Er zijn ook kortere wandelingen. Twee overnachtingen bij Ayers Rock. (Dag 9: D)

Dag
11

Ayers Rock (– Alice Springs 440 km)

Vandaag is de laatste dag van uw rondreis door de Northern Territory; u kunt uw huurauto in Ayers Rock inleveren. Ook kunt u via de Stuart Highway weer terug naar Alice Springs rijden en hier de huurauto inleveren.

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany