Kamperen
vanaf € 4238,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Avontuurlijke rondreis door Oeganda
Gorilla trekking en vergunning inbegrepen
Chimpansee trekking
Murchison Falls
Queen Elizabeth National Park
Jinja staat bekend om de ruige Nijl rivier, waar u kunt raften
Flexibele instelling is gewenst, u rijdt veelal op slecht onderhouden en onverharde wegen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Entebbe

Vandaag vliegt u naar Oeganda. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u naar uw accommodatie gebracht voor een overnachting.

Dag
2

Entebbe – Lake Mburo National Park

Rond 08.00 uur ontmoet u uw gids en medereizigers en vertrekt u vanaf uw accommodatie richting Lake Mburo. Onderweg maakt u een stop bij een marktje en heeft u de mogelijkheid om de evenaar aan te tikken! U arriveert laat in de middag bij Lake Mburo National Park. Ondanks dat Lake Mburo National Park het kleinste park van Oeganda is, leeft hier een grote hoeveelheid wild, waaronder een groot aantal nijlpaarden. U helpt mee het camp op te zetten en slaapt voor het eerst in uw tent. (D)

Dag
3-5

Lake Mburo National Park – Bwindi National Park

In Lake Mburo National Park maakt u een game-drive en gaat op zoek naar wild. Bij het water heeft u grote kans nijlpaarden te spotten. U verlaat het park en rijdt door een prachtig heuvelachtig landschap met vele bananenplantages. Over smalle en uitdagende bergwegen rijdt u naar Bwindi National Park, waar u drie nachten kampeert aan de rand van het woud. In Bwindi National Park beleeft u ongetwijfeld het hoogtepunt van uw safari: een trekking naar het leefgebied van de gorilla’s! In kleine groepjes maakt u op dag 4 of 5 (afhankelijk van de beschikbare permits) de uitdagende tocht. U wandelt door heuvelachtig en zeer dichtbegroeid gebied, dat steil en modderig kan zijn. Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden kan de tocht twee tot acht uur duren. Het is uiteindelijk een onvergetelijke ervaring als u de gorilla’s van zeer dichtbij kunt observeren. Op de dag dat u geen gorilla trekking maakt, wandelt u onder begeleiding van een gids naar een aantal dorpjes en gaat u op zoek naar de vele vogelsoorten die in dit woud leven of u brengt een bezoek aan Lake Bunyoni. (O,L,D)

Oeganda is bekend vanwege de zeldzame gorilla's die u met wat geluk kunt bewonderen tijdens een excursie

Dag
6-7

Bwindi National Park – Queen Elizabeth National Park

U laat de bergen en het woud achter u en rijdt naar Queen Elizabeth National Park. Het park is beroemd geworden door de grote variatie aan wilde dieren, er leven meer dan 90 zoogdiersoorten en meer dan 500 verschillende vogels. Dit is het leefgebied van onder andere olifanten, buffels, nijlpaarden, Oeganda kobs en boomklimmende leeuwen! De leeuwen klimmen in vijgenbomen om te slapen. Deze dagen maakt u een aantal game-drives en gaat op zoek naar deze dieren. (O,L,D)

In het Queen Elizabeth National Park heeft u een goede kans om tijdens een game-drive olifanten te spotten

Dag
8

Queen Elizabeth National Park – Fort Portal

Vandaag rijdt u dwars door het park en door Maramagambo Forest, waar u wellicht chimpansees ziet en vele vogelsoorten. U passeert het Kazinga kanaal dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Via de noordkant verlaat u het park. U rijdt via de stad Kasese en stopt bij een uitkijkpunt waar u luncht met uitzicht op het Rwenzori gebergte. De ‘Mountains of the Moon’ rijzen meer dan 5.000 meter boven zeeniveau, de hellingen zijn bedekt met tropisch bos. De hoogste toppen zijn permanent bedekt met sneeuw, een bijzonder gezicht gezien de nabijheid van de evenaar. De hooggelegen gletsjers vormen een van de bronnen van het water van de rivier de Nijl. Vanavond kampeert u tussen de theeplantages bij Fort Portal. (O,L,D)

Dag
9

Fort Portal – Masindi

U heeft een lange rit over ruige wegen voor de boeg vandaag, dus u vertrekt vroeg. U passeert de groene theeplantages rond Fort Portal. Hierna volgt de lange weg via Hoima naar Masindi. Hier verblijft u vannacht. Gezien de lange en intensieve rit van vandaag verblijft u in een hotel of lodge. (O,L,D)

Dag
10-11

Murchison Falls National Park

In de ochtend arriveert u in Murchison Falls National Park. Hier maakt u een begeleide wandeling en gaat op zoek naar chimpansees. Vervolgens bezoekt u de Murchison watervallen, door een nauwe kloof stort de Nijl rivier zich met donderend geweld 40 meter naar beneden. U maakt hier tevens een boottocht. Ook staat er een game-drive op de planning in het noordelijke deel van het park. Om hier te komen steekt u per ferry de Nijl over. Tijdens de game-drive maakt u kans om de zeldzame Rothschild giraffe te spotten. U kampeert in het park. (O,L,D)

In Oeganda kunt u tijdens een excursie op zoek gaan naar chimpansees

Dag
12-13

Murchison National Park – Jinja

In de ochtend verlaat u Murchison National Park en gaat u richting Jinja. Deze stad leent zich uitstekend om avontuurlijke activiteiten te ondernemen (optioneel). Denk aan bungyjumpen, raften of paardrijden. U kunt er ook voor kiezen om projecten te bezoeken waardoor de lokale bevolking ondersteund wordt. (Dag 12: O,L,D, dag 13: O,L)

Dag
14-15

Jinja – Entebbe – Amsterdam

In de loop van de dag wordt u teruggebracht naar Entebbe, waar uw tour eindigt. In de avond vliegt u terug naar Amsterdam. Op dag 15 komt u in de ochtend aan op Schiphol. (Dag 14: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany