- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Groepsrondreis met internationaal reisgezelschap per 4WD minibus
Vertrekdata: 9 november 2024, 9 april 2025 en 9 november 2025. Prijzen op aanvraag
Inclusief gorilla trekking en chimpansee trekking
Verblijf in middenklasse accommodaties
Kleine groepen: minimaal 2 personen, maximaal 6 personen
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Entebbe

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Entebbe in Oeganda, waar u in de avond arriveert. Welkom in de Parel van Afrika! U wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht voor een overnachting.

Dag
2

Entebbe – Kibale Forest National Park

Na het ontbijt verlaat u Entebbe en rijdt naar Fort Portal, waar u stopt om te lunchen. Fort Portal ligt aan de voet van de Mountains of the Moon en is bekend vanwege de vele theeplantages. Hiervandaan rijdt u verder naar Kibale Forest National Park, het leefgebied van vele primaten. Kibale Forest National Park herbergt de grootste variëteit en concentratie van primaten in Oost-Afrika. Zo leven in dit kleine gebied van 776 vierkante kilometer niet minder dan 13 verschillende soorten, waaronder zwart-witte colobus apen, blauwe apen en grijswangige mangabeys. Belangrijker is dat het dichte bos een populatie van meer dan 1.000 chimpansees herbergt, waardoor bezoekers de unieke kans krijgen om deze mensapen in hun natuurlijke omgeving te bekijken. (O,L,D)

In Oeganda kunt u tijdens een excursie op zoek gaan naar chimpansees

Dag
3

Kibale Forest National Park & Bigodi Village

Vandaag gaat u op pad voor een chimpansee trekking! Na een korte briefing van de gids begint uw avontuur door de jungle. U gaat op zoek naar onder andere chimpansees, zwart-witte colobusapen en vele andere soorten. Onderweg zal de gids meer uitleg geven over het bos en de andere bewoners, inclusief andere primaten en vogels zoals de blauwborstijsvogel, de zwartsnaveltoerako, de bonte neushoornvogel, de kastanjevleugelspreeuw en nog veel meer. Wanneer u de chimpansees ziet, blijft u bij hen voor een onvergetelijk uur terwijl ze hun dagelijkse routine voortzetten: grommen, verzorgen, voeden, voor de kleintjes zorgen en behendig in bomen klimmen. Het is zeker een onvergetelijke ontmoeting met dieren in het wild en het uur is altijd te vroeg voorbij.

Na de trekking keert u terug naar de lodge voor de lunch. Na de lunch gaat u wederom op pad. Dit keer maakt u een culturele wandeling door Bigodi Village. U bezoekt huizen en een basisschool. (O,L,D)

Dag
4

Kibale Forest National Park – Bwindi National Park

Er staat een lange rit van circa zeven uur op het programma. U gaat op weg naar Bwindi National Park. Onderweg stopt u in Queen Elizabeth National Park en gaat op zoek naar de boomklimmende leeuwen! Na een picknick lunch rijdt u verder naar Bwindi National Park. Van de meer dan 800 berggorilla’s wereldwijd, herbergt Bwindi National Park bijna de helft van de gorilla populatie. Er is dan ook geen betere plek om deze vriendelijke reuzen van dichtbij te observeren! Dankzij het natuurbeschermingsprogramma is het aantal gorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest de afgelopen jaren alleen maar toegenomen van 300 naar 400, waaronder negen verschillende families. Afgezien van de beroemde bewoners, herbergt het dichte bos negen andere primaten. (O,L,D)

Dag
5

Bwindi National Park

Vandaag beleeft u het hoogtepunt van uw reis: u gaat op zoek naar gorilla’s! Deelnemers aan de trekking worden in groepen ingedeeld op basis van fysieke conditie. U kunt vooraf aangeven of u een lichte, medium of zware tocht wilt maken en u kunt een drager inhuren die uw rugzakje draagt en u helpt bij moeilijke stukken op de route.

In Oeganda kunt u tijdens een excursie op zoek gaan naar de de zeldzame gorilla's

U loopt door een dichtbegroeid, heuvelachtig gebied, dat steil en modderig kan zijn. De gorilla’s leven verspreid in het nationale park, sommige aan de rand en andere dieper de jungle in. Afhankelijk van waar de gorilla’s zich bevinden kan de tocht twee tot acht uur duren. De wandeling maakt u onder begeleiding van een natuurgids en zodra u in de buurt komt van de gorilla’s voegen zich de zogenaamde ‘trackers’ bij de groep, die ’s morgens vroeg de locatie van de gorilla’s hebben vastgesteld. De trackers kennen de gorilla’s en kunnen hun lichaamstaal goed lezen. Zij begeleiden u tijdens het bezoek. U brengt ongeveer een uur door bij deze indrukwekkende dieren. (O,L,D)

Dag
6

Bwindi National Park – Lake Mburo National Park

Na het ontbijt verlaat u het regenwoud en rijdt naar Lake Mburo National Park. Onderweg stopt u bij Igongo Cultural Centre voor de lunch. Hier vindt u in het museum meer informatie over de cultuur en traditionele manier van leven van de lokale stammen in dit gebied. 

Als u Lake Mburo National Park binnenrijdt, ziet u waarschijnlijk al wat dieren in het wild. Lake Mburo is het kleinste nationale park van Oeganda en gunstig gelegen in het westen van het land. Ondanks zijn grootte biedt het een fantastisch landschap. Zo zijn de vijf meren omgeven door beboste heuvels, open savanne, acaciabossen en papyrusmoerassen. In het wild leven enkele bijzondere soorten zoals impala’s, zebra’s en de gigantische elanden, die bijna nergens anders in het land voorkomen. Lake Mburo is ook een uitstekende plek om vogels te spotten, want in dit gebied komen ongeveer 315 soorten voor.

De kob is een antilope soort en leeft onder andere in de nationale parken Murchison Falls en Queen Elizabeth in Oeganda

Na het inchecken maakt u een boottocht op het meer om het rijke vogelleven en de vele nijlpaarden te bekijken. Optioneel kunt u een avond game-drive in een open Landrover met spotlight maken. Deze speciale game-drive van 2-3 uur biedt goede kansen om de luipaard en natuurlijk andere nachtdieren te zien. (O,L,D)

Dag
7

Lake Mburo National Park – Entebbe – Amsterdam

Vroeg in de ochtend maakt u, onder begeleiding van een ranger, een bushwalk en gaat op zoek naar het wild. Het is een fantastische ervaring om de verschillende dieren te voet te benaderen. Na het ontbijt in de lodge rijdt u terug naar Entebbe. Onderweg passeert u de evenaar en kunt u foto’s maken en souvenirs kopen. U wordt op tijd naar de luchthaven gebracht en gaat inchecken voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (O,L)

Dag
8

Amsterdam

In de ochtend komt u aan in Amsterdam.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany