vanaf € 4737,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Privé-rondreis per minibus (standaard hotels) of Landcruiser (superior hotels)
Inclusief gorilla trekking
Inclusief chimpansee trekking
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Entebbe

U vliegt vandaag naar Oeganda. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van de accommodatie waar u vanavond overnacht; let u dus bij aankomst op iemand met een bordje met daarop de naam van deze accommodatie. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag
2

Entebbe – Kibale Forest (6-7 uur)

Op circa zes à zeven uur rijden van de luchthaven ligt Kibale Forest National Park. U rijdt langs kleine dorpjes naar Fort Portal, in een regio met vele theeplantages. Vanaf hier rijdt u door naar het dichtbegroeide bos van Kibale Forest National Park. Kibale Forest beslaat ongeveer 766 vierkante kilometer en is een van de mooiste wouden in Oeganda. Dit gebied wordt ook wel eens ‘Planet of the Apes’ genoemd vanwege de vele primaten die hier leven, waaronder chimpansees. Dit is dan ook een van de beste gebieden ter wereld om chimpansees te spotten! U maakt vanavond een boswandeling en gaat op zoek naar schattige bush babies, potto’s (trage primaten met een wollige vacht) en andere nachtdieren. (O,L,D)

Dag
3

Kibale Forest & Bigodi Village

Vandaag staat er een mooie wandeltocht op het programma! U gaat onder begeleiding van een gids het bos in, op zoek naar de chimpansees. Onderweg krijgt u van de gids meer informatie over het bos, de primaten en vogels. Eenmaal bij de chimpansees kunt u ze een uur lang observeren. U ziet hun dagelijkse activiteiten zoals het verzorgen van de kleintjes, met elkaar spelen, eten en klimmen in de bomen. Na een voedzame lunch bezoekt u Bigodi Village waar u wederom een wandeling maakt. U neemt een kijkje bij een schooltje en leert meer over het dagelijkse leven in een dorp. (O,L,D)

Naast de berggorilla's, leven er ook chimpansees in Oeganda

Dag
4-5

Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park (3 uur)

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u naar het Queen Elizabeth National Park, een prachtig en divers park met een enorme verscheidenheid aan wild. Aan het begin van de middag arriveert u in dit natuurgebied. Na een picknick lunch vertrekt u voor de eerste game-drive en gaat op zoek naar onder andere wrattenzwijnen, buffels en olifanten. Op dag 5 maakt u in de ochtend wederom een game-drive, of kunt u optioneel nog een chimpansee trekking maken. In de middag staat er een bootcruise op het Kazinga kanaal op het programma. De tocht duurt circa 2 uur en ook hier heeft u grote kans wilde dieren te spotten zoals krokodillen, nijlpaarden en olifanten. (O,L,D)

Dag
6

Queen Elizabeth National Park – Bwindi National Park (circa 4-5 uur)

Optioneel kunt u deze ochtend een mooie ballontocht maken en het wild vanuit de lucht aanschouwen. Later deze ochtend rijdt u in zuidelijke richting. Dit deel van het park staat bekend om de boomklimmende leeuwen! Met een beetje geluk zult u ze spotten. Tevens maakt u een stop bij Deo’s Homestead, waar u een rondleiding krijgt over de boerderij. U maakt hier kennis met het leven op het platteland van Oeganda. Na de lunch verlaat u Queen Elizabeth National Park en rijdt naar Bwindi National Park. Aan het einde van de middag komt u aan in Bwindi. Dit is zeker een van de meest indrukwekkende parken van Oeganda! Sinds 1994 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bwindi betekent ‘Impenetrable’, de dichte vegetatie, de steile en gladde hellingen zorgen ervoor dat dit woud ‘ondoordringbaar’ is. Dit is het leefgebied van de gorilla’s! Omdat er niet veel berggorilla’s meer over zijn in de wereld, is dit een zeer goed beschermd gebied. De gorilla’s kunnen hier veilig leven. (O,L,D)

Dag
7

Bwindi National Park

Vandaag beleeft u ongetwijfeld het hoogtepunt van uw safari: een trekking naar het leefgebied van de gorilla! U wandelt door een heuvelachtig gebied, dat steil en modderig kan zijn. Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden kan de tocht twee tot acht uur duren. De gids heeft contact met de trackers die al vooruit zijn gelopen om de groep te zoeken. Het is uiteindelijk een onvergetelijke ervaring als u de gorilla’s van zeer dichtbij kunt observeren. De groep heeft meestal een aantal kleintjes en tevens de indrukwekkende Silverback, een volwassen mannetje dat de leider van de groep is. U ziet hoe ze spelen, eten, de kleintjes opvoeden en zich eenvoudig door het oerwoud bewegen. U blijft een uur bij de gorilla’s en heeft voldoende tijd deze geweldige dieren op beeld vast te leggen. (O,L,D)  

In Oeganda kunt u tijdens een excursie op zoek gaan naar de de zeldzame gorilla's

Dag
8

Bwindi National Park – Entebbe (11 uur)

Er staat een lange rit op het programma. Na een vroeg ontbijt verlaat u het park en rijdt richting de hoofdstad Entebbe. De route gaat via Lake Mburo National Park, dus u heeft nog een laatste kans om onder andere zebra’s en impala’s te spotten. Tevens maakt u een stop bij de evenaar waar u een foto kunt maken. U luncht onderweg en arriveert in de avond in Entebbe. (O,L)

Dag
9-10

Entebbe –  Amsterdam

Vandaag neemt u afscheid van ‘The Pearl of Africa’ en wordt naar de luchthaven van Entebbe gebracht. In de ochtend op dag 10 komt u aan in Amsterdam. (Dag 9: O)

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany