vanaf € 6527,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Korte kennismaking met Rwanda
Inclusief gorilla trekking: een unieke ervaring!
Inclusief game-drives en boottocht in Akagera National Park
Ervaar de verschillende ecosystemen van Volcanoes National Park
Ontspannen aan Lake Kivu
Inclusief vliegreis per KLM

Dag tot dag

 

Dag
1

Amsterdam – Kigali

Vandaag vliegt u naar Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar uw accommodatie gebracht.

Dag
2-3

Kigali – Akagera National Park

Na het ontbijt gaat u op pad voor een stadstour door Kigali. U ziet diverse interessante historische plaatsen waaronder het Kigali Memorial Centre, dat is opgericht ter herinnering aan de volkerenmoord in 1994. In dat jaar vond in Rwanda een gruwelijke genocide plaats, waarbij 500.000 tot 1 miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden vermoord. Het Memorial Centre is een indrukwekkende en tegelijk ingetogen plek om stil te staan bij deze donkere pagina in de geschiedenis van Rwanda. Het land heeft zich sindsdien wonderbaarlijk hersteld, ook in economische zin. Na de lunch in het Mille Collines Hotel rijdt u naar Akagera National Park waar u twee nachten verblijft. Akagera National Park ligt in het noorden van Rwanda, aan de grens van Tanzania. Het is vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het park stroomt. Na aankomst gaat u tijdens een game-drive op zoek naar de vele wildsoorten in dit mooie nationale park. Op dag 3 maakt u wederom een game-drive. Zo ziet u wellicht olifanten en buffels, leeuwen, impala’s, duikers, waterbucks, bushbucks, oribi, tsessebe, cape eland en de zeldzame sabelantilope. Zebra’s en giraffen zwerven over de met acacia’s bezaaide vlaktes. Na de lunch maakt u een boottocht op het meer en gaat u op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. (O,L,D)

Dag
4

Akagera National Park – Volcanoes National Park

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg. U verlaat Akagera National Park en vertrekt naar Volcanoes National Park. Onderweg stopt u voor de lunch in Kigali. Volcanoes National Park is een van de mooiste nationale parken van het land. Er komen verschillende ecosystemen voor zoals wouden met bamboe, open grasland en moerassen. Na aankomst kunt u optioneel het Dian Fossey Museum bezoeken. Dian Fossey richtte in 1967 het Karisoke-onderzoekscentrum op en begon haar baanbrekende onderzoek naar het gedrag van gorilla’s. (O,L,D)

Dag
5

Volcanoes National Park

Vandaag wordt waarschijnlijk het hoogtepunt van uw reis in Rwanda. U gaat tijdens een trekking op zoek naar de bedreigde berggorilla’s. U maakt deze tocht in de groene heuvels van de Virunga vulkanen in Volcanoes National Park. Dit is het oudste nationale park in Afrika, opgericht in 1925 om de gorilla’s te beschermen tegen stropers. Het grenst aan Oeganda en Kongo. U kent het nationale park wellicht uit de film Gorilla’s in the Mist, die hier is opgenomen. Momenteel leven hier ongeveer 20 gorillagroepen, waarvan er 10 gewend zijn aan bezoekers. De overige groepen worden uitsluitend benaderd door rangers en natuurbeschermers.

In Rwanda kunt u tijdens een gorilla trekking op zoek gaan naar de zeldzame primaten

Per dag worden in Volcanoes National Park 80 gorilla permits afgegeven, wat inhoudt dat u in een gezelschap van totaal maximaal acht toeristen bij de gorilla’s op bezoek gaat. Deelnemers aan de trekking worden in groepen ingedeeld op basis van fysieke conditie. U kunt vooraf aangeven of u een lichte, medium of zware tocht wilt maken. De gorilla’s leven verspreid in het nationale park, sommige aan de rand en andere dieper de jungle in. De wandeling maakt u onder begeleiding van een natuurgids en zodra u in de buurt komt van de gorilla’s voegen zich de zogenaamde ’trackers’ bij de groep, die ’s morgens vroeg de locatie van de gorilla’s hebben vastgesteld. De trackers kennen de gorilla’s en kunnen hun lichaamstaal goed lezen. Zij begeleiden u tijdens het bezoek. U brengt ongeveer een uur door bij deze indrukwekkende dieren. Hierna keert u terug naar uw lodge voor de lunch.

In de middag heeft u de mogelijkheid (voor eigen kosten) het Ibyíwacu dorpje te bezoeken voor een culturele beleving. (O,L,D)

Dag
6

Volcanoes National Park – Lake Kivu

Vandaag kunt u optioneel een Golden Monkey trekking maken. Na een vroeg ontbijt wordt u naar het hoofdkwartier van het park gebracht voor een briefing over de trekking. De tocht duurt meestal zo’n twee uur. Wanneer u bij de apen bent aangekomen, brengt u een uur bij hen door in hun natuurlijke omgeving. De trekking is een tweede hoogtepunt van Volcanoes National Park. De gouden aap behoort tot de Sykes apen en is endemisch in dit gebied. De apen zijn speels en nieuwsgierig en brengen hun tijd vaak door met springen van tak naar tak of stoeien op de grond. Er zijn twee vaste Golden Monkey groepen; één groep bestaat uit ongeveer 80 tot 100 apen en leeft aan de voet van Mt. Sabyinyo. Na de lunch rijdt u naar Lake Kivu.

U kunt vanmiddag of morgenochtend een optionele kajak- en/of boottocht maken op het Kivu meer. U krijgt een korte briefing van een gids voordat u het water op gaat. Natuurlijk kunt u ook ontspannen aan het zwembad en bijkomen van uw enerverende reis door Rwanda. (O,L,D)

Rwanda heeft een schitterend landschap met veel groen, heuvels en vulkanen

Dag
7-8

Lake Kivu – Kigali – Amsterdam

Na het ontbijt kunt u nog even van de omgeving genieten. Vervolgens rijdt u terug naar Kigali en wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u in de ochtend van dag 8 aankomt. (O)

 

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany