vanaf € 1569,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een actieve, avontuurlijke en heerlijke winterzon vakantie
Overnachting nabij het schildpaddenreservaat van Ras al Jinz
Veel afwisseling in de inbegrepen accommodaties
Houdt u van wandelen? Verblijf dan een extra nacht in Jebel Shams en maak een wandeling door de 'Grand Canyon' van Oman
Eventueel te verlengen met een strandhotel, of een arrangement naar Salalah of Musandam. Ook een extra nacht in de Wahiba Sands woestijn is een aanrader, zie de XL versie van deze rondreis elders op deze website
Inclusief vlucht per KLM

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Muscat

Vertrek vanaf Schiphol naar Muscat. Na aankomst op de luchthaven van Muscat volgt transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten.

Dag
2

Muscat

Muscat, de hoofdstad van Oman – waar traditionele architectuur hand in hand gaat met schitterende stranden en bedrijvige soeks – weerspiegelt het verleden en het heden. De stad is gelegen tussen de zee en ruige berketens en heeft een typisch Arabische architectuur met lage witte en zandkleurige huizen. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat hier al 5000 jaar voor Christus een vissersdorp bestond en dat maakt Muscat één van de oudste steden in het Midden-Oosten. Na het ontbijt wordt de auto bij uw hotel afgeleverd en volgt een briefing over de reis die u gaat maken. Daarna kunt u de stad gaan verkennen. Aanrader is een bezoek aan de adembenemende Sultan Qaboos Grand Mosque. Via elegant uitgehouwen bogen komt u op een binnenplaats en daarna in de grote gebedsruimte, die helemaal in wit, blauw en goud is gedecoreerd. In de koepel hangt een vorstelijke kandelaar van Swarovski-kristal en de vloer is bedekt met handgemaakte Perzische tapijten met een totale oppervlakte van 4263 m². Ook kunt u het Bait Baranda museum bezoeken, waar u meer over de geschiedenis van Muscat te weten komt. Bezoek Oud Muscat, omgeven door steile bergen en geflankeerd door de twee 16e eeuwse Jalali & Mirani forten. Breng een bezoek aan het Al Alam paleis, de residentie van Sultan Qaboos of neem een kijkje in het Bait al Zubair etnografisch museum met een prachtige collectie traditionele kostuums, sieraden, wapens en huishoudelijke voorwerpen, die een beeld schetsen van het dagelijks leven in het sultanaat door de eeuwen heen. Maak een rit over de Corniche (boulevard) en stop bij Muttrah. Hier vindt u de best gesorteerde soek van het Arabisch Schiereiland, waar in een doolhof van gangetjes alles van traditionele kleding, sieraden, specerijen en antiek tot Bedoeïenen tapijten wordt verkocht. In de ambachtelijke ateliers worden onder andere traditioneel zilverwerk en ivoren dolken, de zogenaamde khanjars, vervaardigd. (O)

Dag
3

Muscat – Ras Al Jinz (ca. 300 km)

Na het ontbijt verlaat u Muscat en rijdt u naar het vissersplaatsje Quriyat. Hier kunt u het oude fort en de corniche bekijken. U rijdt verder door een van de mooiste kustgebieden richting Ras Al Jinz. Onderweg kunt u stoppen bij de Bimmah Sinkhole, een deel van een ingestorte berg gevuld met zeewater. Iets verder naar het zuiden en misschien leuker om te stoppen is Wadi Shab, een ravijn met verticale zandstenen wanden en dadel- en bananenplantages. Wadi Shab kunt u enkel te voet verkennen. Na een wandeling en misschien een frisse duik kunt u uw weg vervolgen en een bezoek brengen aan het pittoreske Sur. Met haar lokale vissersboten, soek, oude centrum en kastelen kan het een aangename stop zijn voor u Ras Al Jinz bereikt. Het stadje heeft een rijke maritieme geschiedenis en is nog altijd een van de belangrijkste centra voor de bouw en opslag van dhows, traditionele Arabische schepen. Uw dag eindigt bij het Ras Al Jinz Turtle reserve, waar u ’s avonds en ’s ochtends een schildpaddenexcursie maakt. (O)

Dag
4

Ras Al Jinz – Wahiba Sands (ca. 250 km)

Op weg naar uw overnachting in de woestijn bezoekt u eerst nog de Wadi Bani Khalid, een prachtige groene oase in een dorre omgeving. In het weekend, vrijdag en zaterdag, is het ook een populaire plek voor ontspanning bij de Omani zelf. U kunt hier wandelen, picknicken en verkoeling zoeken in de natuurlijke zwembaden, onder watervalletjes en in grotten. Maar voor de leukste plekjes is wel enige conditie en wat klimwerk nodig. Hierna rijdt u verder naar Bidiyah, de toegangspoort tot de Ash Sharqiyah woestijn, ook wel Wahiba Sands genoemd naar de lokale Bedoeïenstam. De Wahiba Sands woestijn is één van de meest fascinerende en mysterieuze gebieden van Oman. De woestijn biedt een rijk en afwisselend landschap met hoge zandduinen – waarvan de kleur overdag van wit naar geel en naar rood verandert – en rotsachtige gebieden met stenen in allerlei kleuren. De uitgestrekte duinen herbergen een buitengewone diversiteit aan wildlife en verschillende soorten flora en fauna. Bovendien maken de snel wisselende patronen en vormen van de duinen dit gebied tot een ideale plek voor fotografen. De Wahiba woestijn is ook het thuis voor enkele duizenden bedoeïenen, die al meer dan 7000 jaar in dit onherbergzame gebied wonen. Het laatste stuk naar uw woestijnkamp kunt u zelf in uw 4WD afleggen, mits u op de gebaande paden blijft. Arriveer niet te laat, want dan zult u een prachtige zonsondergang missen. (O,D)

Dag
5

Wahiba Sands – Nizwa (ca. 200 km)

U verlaat de indrukwekkende woestijn en na het oppompen van de autobanden gaat de reis weer verder over asfalt. Na een klein uur rijden komt u in Ibra waar vroeg op de woensdagochtend de wekelijkse vrouwenmarkt plaatsvindt en waar ook enkele zilversmederijen te zien zijn. In Nizwa kunt u de soek en het machtige fort bezoeken. Het is het grootste fort op het Arabisch Schiereiland en is halverwege de 17e eeuw gebouwd op de overblijfselen van een kasteel uit de 9e eeuw. Het is beroemd om zijn cirkelvormige toren. (O)

Dag
6

Nizwa – Jebel Shams (ca. 150 km)

Vandaag rijdt u naar Jebel Shams, dat deel uit maakt van het Jebal Akhdar gebied in het westen van het Al Hajargebergte, het grootste bergmassief van Oman. De bergketen heeft een lengte van 600 kilometer en is verdeeld in twee stukken: het lagere Jebel Akhdar en het hogere Jebel Shams. Jebel Shams, Arabisch voor ‘berg van de zon’, gelegen op 3.075 meter hoogte is het hoogste punt van het sultanaat en een van de mooiste gebieden van het land. Op weg naar Jebel Shams kunt u het kasteel van Jibreen bezoeken, het leuke stadje Bahla met zijn soek, handgemaakte potten en kasteel en de karakteristieke dorpjes Al Hamra en Misfat al Abriyyin. Indien u vroeg aankomt in Jebel Shams, dan kunt u er nog op uit trekken voor een mooie wandeling. De wandelroutes in deze ‘Grand Canyon’ van Oman zijn goed gemarkeerd. Als u het prettig vindt, kunt u via het hotel ook een lokale gids benaderen die u tijdens de wandeling begeleidt. Mis ook de zonsondergang boven het gebergte niet, u zult (bij helder weer) van een prachtig kleurenspel genieten! (O,D)

Dag
7

Jebel Shams – Muscat – Amsterdam

Heeft u gisteren geen wandeling gemaakt? Doet u dat dan vanochtend, het is zeer de moeite waard. U verlaat vervolgens de bergen en rijdt langzaamaan weer naar de kust toe. Vanavond laat vliegt u weer terug, maar tot die tijd is er nog veel te zien en te doen. Zo kunt u op de reis naar Muscat een laatste duik nemen in Wadi Qari met waterpoelen en wandelmogelijkheden over de ‘falaj’, stenen irrigatiekanaaltjes. Andere leuke tussenstops zijn het dorpje Samail met diverse forten en kastelen en het historische stadje Fanja bekend om zijn warmwaterbaden en traditionele soek waar u producten uit heel Oman kunt vinden. Aan het eind van de middag levert u uw huurauto in op de luchthaven en is de terugvlucht naar Nederland. (O)

Dag
8

Amsterdam

Aankomst vroeg in de ochtend op Schiphol.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.