vanaf € 1853,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Zeer veel afwisseling in cultuur, natuur en accommodaties
Twee overnachtingen in Nizwa zodat u uitgebreid de tijd heeft om alle bezienswaardigheden in de regio te bezoeken
Twee overnachtingen in Jebel Shams waardoor u een dagwandeling kunt maken door de 'Grand Canyon' van Oman
Eventueel te verlengen met een strandhotel of een bouwsteen in Salalah of Musandam
Inclusief vlucht per KLM
Vliegt u liever met een andere maatschappij of vanaf Brussel of Düsseldorf, vraagt u dan om een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Muscat

Vertrek vanaf Schiphol naar Muscat. Na aankomst op de luchthaven van Muscat volgt transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten.

Dag
2

Muscat

In de hoofdstad van Oman gaat traditionele architectuur hand in hand met schitterende stranden en bedrijvige soeks. De stad ligt tussen de zee en ruige bergketens. Kenmerkend is de Arabische architectuur met lage witte en zandkleurige huizen. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat hier al 5000 jaar voor Christus een vissersdorp bestond en dat maakt Muscat één van de oudste steden in het Midden-Oosten. Na het ontbijt wordt de auto bij uw hotel afgeleverd en volgt een briefing over de reis die u gaat maken. Daarna kunt u de stad gaan verkennen. Aanrader is een bezoek aan de adembenemende Sultan Qaboos Grand Mosque. Via elegant uitgehouwen bogen komt u op een binnenplaats en daarna in de grote gebedsruimte, die helemaal in wit, blauw en goud is gedecoreerd. In de koepel hangt een kandelaar van Swarovski-kristal en de vloer is bedekt met handgemaakte Perzische tapijten met een totale oppervlakte van 4263 vierkante meter.

Ook kunt u het Bait Baranda museum bezoeken, waar u meer over de geschiedenis van Muscat te weten komt. Bezoek Oud Muscat, omgeven door steile bergen en geflankeerd door de twee 16e eeuwse forten. Breng een bezoek aan het Al Alam paleis, de residentie van Sultan Qaboos of neem een kijkje in het Bait al Zubair etnografisch museum met een prachtige collectie traditionele kostuums, sieraden, wapens en huishoudelijke voorwerpen, die een beeld schetsen van het dagelijks leven in het sultanaat door de eeuwen heen. Maak een rit over de Corniche (boulevard) en stop bij Muttrah. Hier vindt u de best gesorteerde soek van het Arabisch Schiereiland. In een doolhof van gangetjes wordt hier van alles verkocht, van traditionele kleding, sieraden, specerijen en antiek tot Bedoeïentapijten. In de ambachtelijke ateliers worden onder andere traditioneel zilverwerk en ivoren dolken, de zogenaamde khanjars, vervaardigd. (O)

Dag
3

Muscat – Ras Al Jinz (ca. 300 km)

Na het ontbijt verlaat u Muscat en vanaf de snelweg kunt u een uitstapje maken naar het vissersplaatsje Quriyyat. Hier kunt u het oude fort en de corniche bekijken. Via de kustweg komt u vervolgens bij de Bimmah Sinkhole, een deel van een ingestorte berg gevuld met zeewater. Iets verder naar het zuiden en misschien leuker om te stoppen is Wadi Shab, een ravijn met verticale zandstenen wanden, plantages, een irrigatiesysteem en waterpoelen. Hier kunt u een van de mooiste wandelingen van het land maken. Na circa een uur wandelen langs rotspartijen en smaragdgroene waterpoelen komt u bij een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. Het water is er super helder en de poel eindigt met een grot. Absoluut een belevenis.

Vervolgens ligt het pittoreske Sur op de route. Met haar lokale vissersboten, soek, oude centrum en kastelen kan het een aangename stop zijn voor u Ras Al Jinz bereikt. Het stadje heeft een rijke maritieme geschiedenis en is nog altijd een van de belangrijkste centra voor de bouw en opslag van dhows, traditionele Arabische schepen. Uw dag eindigt bij het Ras Al Jinz Turtle reserve, waar u ’s avonds en ’s nachts (rond 05:00) een schildpaddenexcursie maakt. (O,D)

Dag
4

Ras Al Jinz – Wahiba Sands (ca. 250 km)

Op weg naar uw overnachting in de woestijn kunt u nog een stop in Sur maken en de Wadi Bani Khalid bezoeken. Na een mooie route komt u bij deze prachtige groene oase die zowel populair is bij toeristen als bij de lokale bevolking. In het weekend, vrijdag en zaterdag, en in de vakanties kan het aardig druk worden met picknickende Omani. U kunt hier wandelen, picknicken en verkoeling zoeken in de natuurlijke zwembaden. Voor de leukste plekjes is wel enige conditie en wat klimwerk nodig. Hierna rijdt u verder naar Bidiyah, de toegangspoort tot de Ash Sharqiyah woestijn, ook wel Wahiba Sands genoemd naar de lokale Bedoeïenstam. De Wahiba Sands woestijn is één van de meest fascinerende en mysterieuze gebieden van Oman.

De woestijn biedt een rijk en afwisselend landschap met hoge zandduinen – waarvan de kleur overdag van wit naar geel en naar rood verandert – en rotsachtige gebieden met stenen in allerlei kleuren. De uitgestrekte duinen herbergen een buitengewone diversiteit aan wildlife en verschillende soorten flora en fauna. Bovendien maken de snel wisselende patronen en vormen van de duinen dit gebied tot een ideale plek voor fotografen. De Wahiba woestijn is ook het thuis voor enkele duizenden bedoeïenen, die al meer dan 7000 jaar in dit onherbergzame gebied wonen. Het laatste stuk naar uw woestijnkamp kunt u zelf in uw 4WD afleggen, mits u op de gebaande paden blijft. Arriveer niet te laat, want dan zult u een prachtige zonsondergang missen. (O,D)

Dag
5

Wahiba Sands – Nizwa (ca. 200 km)

U verlaat de indrukwekkende woestijn en na het oppompen van de autobanden gaat de reis weer verder over asfalt. Na een klein uur rijden komt u in Ibra waar vroeg op de woensdagochtend de wekelijkse vrouwenmarkt plaatsvindt en waar ook enkele zilversmederijen te zien zijn. Ook kan u nog een tussenstop maken in Birkat al Mauz. Naast twee opgeknapte forten vindt u hier diverse ruïnes waar u op uw gemak doorheen kunt struinen, een dadelpalmenbos en het authentieke irrigatiesysteem Falaj al Khatmeen. In Nizwa kunt u de soek en het machtige fort bezoeken. Het is het grootste fort op het Arabisch Schiereiland en is halverwege de 17e eeuw gebouwd op de overblijfselen van een kasteel uit de 9e eeuw. Het is beroemd om zijn cirkelvormige toren. (O)

Dag
6

Nizwa

Op uw vrije dag in Nizwa kunt u rustig aan uw dag beginnen. Bezoek vandaag eventueel de bezienswaardigheden die u gisteren gemist heeft of bezoek alvast een kasteel dat voor morgen op de planning staat. (O)

Dag
7

Nizwa – Jebel Shams (ca. 150 km)

Vandaag rijdt u naar Jebel Shams, dat deel uit maakt van het Jebal Akhdar gebied in het westen van het Al Hajargebergte, het grootste bergmassief van Oman. De bergketen heeft een lengte van 600 kilometer en is verdeeld in twee stukken: het lagere Jebel Akhdar en het hogere Jebel Shams. Jebel Shams, Arabisch voor ‘berg van de zon’, gelegen op 3.075 meter hoogte is het hoogste punt van het sultanaat en een van de mooiste gebieden van het land. Op weg naar Jebel Shams kunt u het indrukwekkende kasteel van Jibreen bezoeken, het leuke stadje Bahla met zijn soek, handgemaakte potten en zeer authentieke kasteel en de karakteristieke oude dorpjes Bait Al Safah in Al Hamra en Misfat al Abriyyin. Indien u vroeg aankomt in Jebel Shams, dan kunt u er nog op uit trekken voor een mooie wandeling. De wandelroute in de ‘Grand Canyon’ van Oman of naar het hoogste punt van Oman is goed gemarkeerd. Als u het prettig vindt, dan kunt u via het hotel ook een lokale gids benaderen die u tijdens de wandeling begeleidt. Mis ook de zonsondergang boven het gebergte niet, u zult (bij helder weer) van een prachtig kleurenspel genieten! (O,D)

Dag
8

Jebel Shams

Vandaag heeft u volop de tijd om van het spectaculaire landschap te genieten. Vanuit uw resort kunt u diverse wandelingen maken. De W6 route, de Balcony Walk, loopt door de ‘grand canyon’ van Oman naar verlaten huisjes en biedt fantastische vergezichten. Een andere route, de W4, neemt u mee naar het hoogste punt van Oman. U kunt ook een begeleide activiteit boeken. De behulpzame staff kan u alles vertellen over de vele mogelijkheden in de omgeving. (O,D)

Dag
9

Jebel Shams – Muscat – Amsterdam

U verlaat de bergen en rijdt langzaamaan weer naar de kust toe. Vanavond laat vliegt u weer terug, maar tot die tijd is er nog veel te zien en te doen. Zo kunt u op de reis naar Muscat een laatste duik nemen in Wadi Qari met waterpoelen en wandelmogelijkheden over de ‘falaj’, stenen irrigatiekanaaltjes. Andere leuke tussenstops zijn het dorpje Samail met diverse forten en kastelen, het historische stadje Fanja dat bekend staat om zijn warmwaterbaden en traditionele soek of de forten bij Rustaq en Nakhl. Op het afgesproken tijdstip levert u de auto weer in en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (O)

Dag
10

Amsterdam

Aankomst vroeg in de ochtend op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany