- prijs op aanvraag -

Dit product betreft een maatwerkoplossing
en kent geen vaste vanafprijs.

In het kort

Ontdek het veelzijdige Oman onder begeleiding van een chauffeur/gids
U bezoekt hoogtepunten als Muscat, de zeeschildpadden bij Ras Al Jinz, de woestijn, forten, wadi's en het prachtige Al Hajargebergte
Eventueel te verlengen met een strandhotel
Inclusief vlucht per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere maatschappij of vertrek vanaf Brussel of Düsseldorf, dan maken we graag een offerte op maat voor u

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Muscat

Vertrek vanaf Schiphol naar Muscat. Na aankomst op de luchthaven van Muscat wordt u verwelkomd en volgt de transfer naar uw hotel voor een verblijf van twee nachten.

Dag
2

Muscat

Na het ontbijt maakt u kennis met uw chauffeur/gids, die u de komende dagen het veelzijdige Oman laat zien. Vandaag maakt u een stadstour door Muscat, de hoofdstad van Oman waar traditionele architectuur hand in hand gaat met schitterende stranden en bedrijvige soeks. Een duidelijke weerspiegeling van het verleden en het heden. U bezoekt de adembenemende Sultan Qaboos Grand Mosque. Via elegant uitgehouwen bogen komt u op een binnenplaats. De grote gebedsruimte is helemaal in wit, blauw en goud gedecoreerd. In de koepel hangt een vorstelijke kandelaar van Swarovski-kristal en de vloer is bedekt met handgemaakte Perzische tapijten met een totale oppervlakte van 4263 m². Ook het Bait Baranda museum, waar u meer over de geschiedenis van Muscat te weten kunt komen, en de Muttrah soek staan op het programma. Als laatste maakt u een fotostop bij het Al Alam paleis, de residentie van Sultan Qaboos. (O)

Dag
3

Muscat – Ras Al Jinz

U verlaat Muscat en gaat op weg naar het vissersplaatsje Quriyat. Hier kunt u het oude fort en de boulevard bekijken. Via de kustweg gaat de reis verder richting Ras Al Jinz. Maar voordat u de eindbestemming van deze dag bereikt maakt u eerst nog een stop bij de Bimmah Sinkhole. Dit natuurfenomeen is een deel van een ingestorte berg gevuld met zeewater. Bij Wadi Shab maakt u een wandeling door het ravijn met verticale zandstenen wanden en dadel- en bananenplantages. In het pittoreske Sur brengt u een bezoek aan een dhow werkplaats en ziet u hoe de traditionele Arabische schepen gemaakt worden. Aan het einde van de middag arriveert u bij het Ras Al Jinz Turtle reserve, waar u ’s avonds en ’s ochtends zeer vroeg een schildpaddenexcursie maakt. (O)

Dag
4

Ras Al Jinz – Wahiba Sands

Op weg naar uw overnachting in de woestijn bezoekt u eerst de Wadi Bani Khalid, een prachtige groene oase in een dorre omgeving. In het weekend, vrijdag en zaterdag, is het ook een populaire plek voor ontspanning van de Omani zelf. U kunt hier wandelen, picknicken en verkoeling zoeken in de natuurlijke zwembaden, onder watervalletjes en in grotten. Hierna reist u verder naar Bidiyah, de toegangspoort tot de Ash Sharqiyah woestijn, ook wel Wahiba Sands genoemd naar de lokale Bedoeïenstam.

De Wahiba Sands woestijn is een van de meest fascinerende en mysterieuze gebieden van Oman. De woestijn biedt een rijk en afwisselend landschap met hoge zandduinen. De kleuren veranderen overdag van wit naar geel en naar rood. Ook ziet u rotsachtige gebieden met stenen in allerlei kleuren. De uitgestrekte duinen herbergen een buitengewone diversiteit aan wildlife en verschillende soorten flora en fauna. Bovendien maken de snel wisselende patronen en vormen van de duinen dit gebied tot een ideale plek voor fotografen. De Wahiba woestijn is ook het thuis voor enkele duizenden bedoeïenen, die al meer dan 7000 jaar in dit onherbergzame gebied wonen. (O,D)

Dag
5

Wahiba Sands – Nizwa

U verlaat de indrukwekkende woestijn en nadat uw chauffeur de auto weer gereed heeft gemaakt voor het asfalt, gaat de reis verder richting Ibra. Hier vindt elke woensdagochtend de vrouwenmarkt plaats en waar ook enkele zilversmederijen te zien zijn. In Nizwa kunt u de soek en het machtige fort bezoeken. Het is het grootste fort op het Arabisch Schiereiland en is halverwege de 17e eeuw gebouwd op de overblijfselen van een kasteel uit de 9e eeuw. Het is beroemd om zijn cirkelvormige toren. (O)

Dag
6

Nizwa – Jebel Shams (ca. 150 km)

Vandaag rijdt u naar Jebel Shams, de hoogste berg (3075 meter) van het Hadjargebergte in het noordwesten van Oman. De bergketen heeft een lengte van 600 kilometer en is verdeeld in twee stukken: het lagere Jebel Akhdar en het hogere Jebel Shams. Op weg naar Jebel Shams reist u door een prachtige omgeving en komt u langs het kasteel van Jibreen en de karakteristieke dorpjes Al Hamra en Misfat al Abriyyin.

Indien u vroeg aankomt in Jebel Shams, dan kunt u er nog op uit trekken voor een mooie wandeling. De wandelroutes in deze ‘Grand Canyon’ van Oman zijn goed gemarkeerd. Als u het prettig vindt, kunt u via het hotel ook een lokale gids benaderen die u tijdens de wandeling begeleidt. Mis ook de zonsondergang boven het gebergte niet, u zult (bij helder weer) van een prachtig kleurenspel genieten! (O,D)

Dag
7

Jebel Shams – Muscat – Amsterdam

Heeft u gisteren geen wandeling gemaakt? Doet u dat dan vanochtend, het is zeer de moeite waard. Vandaag verlaat u weer de bergen en reist u terug naar de kust. Voordat u Muscat bereikt kunt u nog bij een aantal interessante plaatsen stoppen. U kunt een wandeling maken bij de Wadi Qari waar u naast de prachtige natuur ook de traditionele ‘falaj’, stenen irrigatiekanaaltjes, ziet. Andere leuke tussenstops zijn het dorpje Samail met diverse forten en kastelen en het historische stadje Fanja, bekend om zijn warmwaterbaden en traditionele soek waar u producten uit heel Oman kunt vinden. Ideaal om de laatste souvenirs in te slaan. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (O)

Dag
8

Amsterdam

Aankomst vroeg in de ochtend op Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany