vanaf € 4080,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Bezoek Buenos Aires dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd
Geniet van de prachtige bergen met onwerkelijke kleuren en desolate landschappen
Bezoek Salinas Grandes, de derde grootste zoutvlakte ter wereld
Ontdek San Pedro de Atacama dat gelegen is in de meest droge woestijn ter wereld
Santiago de Chile & Valparaíso
Gletsjers, bergen en meren in Torres del Paine National Park
Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld
Maak een keuze uit één van de vele optionele excursies
Reizen in internationaal gezelschap of op privé-basis

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Buenos Aires

Vertrek vanaf Amsterdam naar Buenos Aires.

Dag
2

Buenos Aires

U komt ’s ochtends aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel van uw keuze voor twee overnachtingen. Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië en geboortestad van de tango, is één van de mooiste steden ter wereld. U vindt er prachtige barokke gebouwen zoals in Parijs, theaters zoals in London en restaurants en winkels doen niet onder voor New York. De sfeer is echter helemaal Argentijns. Dit alles maakt een bezoek aan Buenos Aires, dat ook wel het Parijs van Zuid-Amerika wordt genoemd, tot een onvergetelijke gebeurtenis. Alleen al een wandeling door de sfeervolle straten is een belevenis. De vele verschillende wijken hebben elk een eigen karakter en geschiedenis. Daarnaast biedt Buenos Aires vele musea, een enorme keuze aan uitstekende restaurants, cafés, bars en een bruisend uitgaansleven.

Dag
3

Buenos Aires

’s Ochtends maakt u een stadstour door deze elegante stad. U ziet o.a. de oude wijk San Telmo, de authentieke havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan en het Plaza de Mayo waar de zetel van de regering zich bevindt. Op de kruising van de Avenida de 9 Julio en Avenida Corrientes vindt u het Plaza de la Républica. Dit plein wordt gekenmerkt door de 67 meter hoge Obelisk, de meest karakteristieke bezienswaardigheid van Buenos Aires. De Obelisk werd hier geplaatst ter ere van het 400-jarig bestaan van de stad. U neemt tevens een kijkje in de trendy wijken Puerto Madero, Palermo en Recoleta waar zich in de 19e en 20e eeuw veel aristocraten gevestigd hebben. Hier bevinden zich exclusieve boetiekjes en prachtige, in Franse stijl gebouwde, huizen die nu vaak als ambassade gebruikt worden. U bezoekt Palermo Chico dat bekend staat om de mooie parken. De tour eindigt bij Galerias Pacifico, een enorm winkelcentrum of aan de Avenida de 9 Julio. ’s Middags kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om een speciaal diner inclusief onvergetelijke tangoshow bij te wonen. (O)

Dag
4

Buenos Aires – Salta

’s Ochtends wordt u naar de nationale luchthaven van Buenos Aires gebracht en vliegt u naar Salta. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor één overnachting. Salta is door de mooie ligging in de Lerma vallei en de prachtige koloniale gebouwen waarschijnlijk de meest bekoorlijke stad in het noordwesten van Argentinië. De stad wordt ook wel Salta la Linda genoemd, het mooie Salta. Het wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen die worden aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen. Ook vindt u er verschillende musea waaronder het beroemde Museo de Arqueología de Alta Montaña (MAAM). In 1999 stuitten archeologen op de top van de Llullaillaco vulkaan op de lichamen van drie Inca kinderen. Deze zijn hier ruim 500 jaar geleden op een hoogte van 6.730 meter geofferd in een voor de Inca’s zeer heilig ritueel. Door de koude temperaturen op deze hoogte zijn de lichamen van de kinderen al deze jaren in perfecte staat bewaard gebleven. In het MAAM museum wordt één van de Inca kinderen tentoongesteld. Salta heeft tevens een levendige muziekcultuur. ’s Middags kunt u een optionele stadstour door Salta maken. Tijdens deze tour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder o.a. verschillende kerken, musea en de zomervilla San Lorenzo. Vanaf de top van de Cerro San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over stad. (O)

Dag
5

Salta – Cafayate

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit door de Lerma vallei, een prachtig berglandschap met fantastische kleurschakeringen en ongebruikelijk gevormde rotsformaties. U rijdt via Quebrada de los Laureles en Quebrada de Escoipe naar Cuesta del Obispo. Hier heeft u bij Piedra del Molino (3.384 meter) een schitterend uitzicht over de vallei. Via een oude Inca route en het Los Cardones Nationaal Park, met enorme kandelaarscactussen, komt u aan in het mooie 17e-eeuwse dorpje Cachi. Dit gezellige plaatsje is gelegen in een prachtige omgeving met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Andes. Vervolgens reist u naar Cafayate, een klein gezellig koloniaal stadje omgeven door bergen, wijngaarden en bodega’s. In het stadje hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Het leven speelt zich af op het centrale Plaza San Martin waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. (O)

Dag
6

Cafayate – Salta

In de omgeving van Cafayate, waar uitstekende wijnen geproduceerd worden, bezoekt u twee van de beste wijngaarden uit de regio. In elke wijngaard krijgt u een tour waar u meer leert over de productie van wijn en waar u uiteraard de wijnen kunt proeven. Vervolgens keert u terug naar Salta. U passeert onderweg de indrukwekkende Quebrada de las Conchas, ofwel de kloof van de schelpen. Water en wind hebben er voor gezorgd dat het landschap met rotsformaties in alle tinten rood, bruin, groen en grijs er nogal surrealistisch uitziet. (O)

Dag
7

Salta – Purmamarca

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit door de bergen van de Quebrada del Toro naar San Antonio de los Cobres. Onderweg komt u langs verschillende bergdorpjes. Vervolgens rijdt u door één van de meest afgelegen gebieden van Argentinië naar Salinas Grandes, een 120 km² grote zoutwoestijn. Het is de derde grootste zoutvlakte ter wereld. U bevindt zich hier in een compleet ander landschap. Op een heldere dag is het verblindende contrast tussen de witte zoutvlakte en de blauwe lucht betoverend. Tenslotte daalt u af naar Purmamarca, een lieflijk dorp met adobe huisjes. Op het plein verkoopt de inheemse bevolking hun producten. Aan hun uiterlijk is goed te zien dat u zich dicht bij het Andesgebergte bevindt. Hoog boven de oude adobe kerk van Purmamarca verheft zich de markante top van Cerro de los Siete Colores (berg van de zeven kleuren). Deze berg is 2.100 meter hoog en bestaat uit zeven verschillende kleurlagen variërend van geel naar rood en grijs. (O)

Dag
8

Purmamarca – San Pedro de Atacama

’s Ochtends wordt u naar het busstation gebracht. Daar stapt u op de comfortabele lijndienstbus voor een ca. 8 uur durende rit naar San Pedro de Atacama in Chili. Onderweg ziet u het buitenaards mooie landschap aan u voorbij trekken zoals maanlandschappen, zoutvlaktes, gigantische vulkanen, donkerblauwe lagunes, weelderige oases en torenhoge zandduinen. Uiteindelijk komt u aan bij het busstation in San Pedro de Atacama waar u opgewacht wordt om naar uw hotel gebracht te worden voor drie overnachtingen. (O)

Dag
9

San Pedro de Atacama

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om mee te gaan met de optionele excursie lagunes & zoutmeer Atacama. U brengt een bezoek aan het dorpje Toconao dat met name interessant is vanwege de gebouwen die gemaakt zijn van vulkanisch gesteente. Landbouw en handgemaakte ambachten zijn hier de belangrijkste werkzaamheden. Bij de Meñique en Miscanti lagunes, gelegen op 4.500 meter hoogte, kunt u genieten van de prachtige kleuren van het omringende vulkaanlandschap. Na in het dorpje Socaire genoten te hebben van een lokale lunch vertrekt u naar het nagenoeg droge zoutmeer Salar de Atacama waar u bij de Chaxa lagune vele roze flamingo’s en andere vogelsoorten kunt zien. (O)

Dag
10

San Pedro de Atacama

Vandaag kunt u een optionele excursies maken naar de geisers van El Tatio. U staat dan vroeg op en vertrekt rond 04.30 uur voor een bezoek aan de geisers waar de zonsopgang bijna surrealistisch lijkt. U maakt een wandeling langs de spuitende geisers en de bronnen met kokend water en modder. Na het ontbijt, dat wordt meegenomen, heeft u de mogelijkheid om te relaxen in één van de warmwaterbronnen. Na afloop bezoekt u het dorpje Machuca waar typische constructies van modder en stro te zien zijn. Rond lunchtijd keert u terug naar uw hotel in San Pedro de Atacama. De middag is ter vrije besteding. U kunt relaxen, wandelen door het dorpje of de kerk bezoeken. Aan het eind van de middag kunt u een bezoek brengen aan de Valley of the Moon waar u kunt u genieten van een overweldigende zonsondergang in een desolaat landschap met grillige rotsformaties, zandduinen en glinsterende zoutkristallen in de aarde. (O)

Dag
11

San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht en vliegt u naar Santiago de Chile. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. Santiago de Chile, gelegen in de vruchtbare Centrale Vallei en ingeklemd tussen de Grote Oceaan en het Andesgebergte, is één van de modernste en meest welvarende steden van Zuid-Amerika. Maar ook het koloniale verleden is nog duidelijk zichtbaar, met name in het historisch district waar prachtige koloniale gebouwen en interessante musea te vinden zijn. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u o.a. het historisch centrum, de Santa Lucia heuvel en Palacio de la Moneda, het paleis waarin de Chileense regering huist. Daarnaast ziet u het Plaza de Armas waar zich de kathedraal, het nationaal historisch museum en het centrale postkantoor bevinden. Vervolgens rijdt u langs het Parque Forestal naar de uitgaanswijk Bellavista. Hier kunt u wandelen door de smalle straatjes en de authentieke Chileense sfeer proeven. Bovendien vindt u er een enorm aanbod aan restaurants, bars en terrasjes. (O)

Indien u kiest voor de rondreis op privé-basis brengt u een bezoek aan de San Cristóbal heuvel in plaats van de Santa Lucia heuvel.

Dag
12

Santiago de Chile

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het pittoreske Valparaíso. U vertrekt vanaf u hotel voor een rit door de Casablanca Vallei, een vruchtbare vallei met veel wijngaarden. Valparaíso, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is gelegen op 70 km ten westen van Santiago de Chile is gebouwd op 44 steile hellingen, die uitkomen in de Grote Oceaan. Op de vele heuvels leiden talloze kabelbaantjes omhoog naar kleurrijke, houten huizen. Ondanks het feit dat Valparaíso de belangrijkste havenstad en de op een na grootste stad van Chili is, doet de sfeer in de stad bohemiaans aan. De gekleurde Victoriaanse huizen, de smalle steegjes en bochtige straatjes, excentrieke en antieke bars en het schitterende uitzicht op de oceaan maken de stad tot een unieke bestemming. Op de terugweg naar Santiago maakt u een mountainbike tocht door de Matetic wijngaard. Hier leert u meer over de productie van wijn en kunt u de belangrijkste wijnen, gemaakt van de Sauvignon Blanc en Syrah druivensoorten, ook proeven. Na een heerlijke lunch op de wijngaard keert u weer terug naar Santiago de Chile. (O)

Bij de rondreis op basis van seat in coach zijn het bezoek aan de Matetic wijngaard en de mountainbike tocht niet inbegrepen. De lunch vindt plaats bij Viña del Mar.

Dag
13

Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

’s Ochtends wordt u naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht en vliegt u naar Punta Arenas. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in Puerto Natales voor één overnachting. (O)

Dag
14

Puerto Natales – Torres del Paine Nationaal Park

’s Ochtends vertrekt u naar misschien wel het mooiste nationale park van Chili, het Torres del Paine Nationaal Park. In dit schitterende park met gletsjers, meren en vele diersoorten torenen de toppen van de Torres en Cuernos zonder overgang vanuit de bruine grassteppe omhoog. Staalblauwe ijsbergen drijven in de gletsjermeren en sierlijke guanaco’s steken de weg over terwijl hoog in de lucht condors cirkelen. U bezoekt de mooiste plekjes van het park en maakt kennis met de unieke flora en fauna. De eerste stop wordt gemaakt bij Cueva de Milodon, een nationaal monument van diverse rotsformaties en grotten. De grootste grot is 30 meter hoog, 50 meter breed en 200 meter diep. In 1896 werd in één van de grotten een stuk huid en botten van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig te zijn van een Milodon, een grote herbivoor uit de ijstijd. Vervolgens rijdt u door naar het nationale park. Hier ziet u o.a. de Cerro Condor waar u een schitterend uitzicht heeft over Lago Pehoe en de toppen van de Torres en de Cuernos. Ook bezoekt u Lago Grey waar u vanaf het strand de ijsschotsen in het meer ziet drijven met op de achtergrond de indrukwekkende Grey gletsjer, de waterval Salto Grande en Lago Nordenskjöld. (O,L)

Dag
15

Torres del Paine Nationaal Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Torres del Paine Nationaal Park om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Maak optioneel een trekking naar Base of the Towers, één van de meest beroemde trekkingen in het nationale park. Het beginpunt van deze trekking is gelegen nabij hotel Las Torres. Verblijft u in een ander hotel? Neem dan de taxi naar het beginpunt van de trekking. De taxikosten binnen het nationale park zijn prijzig. Afhankelijk van het hotel waar u verblijft, kost een taxi ca. USD 100 p.p. Base of the Towers is een veeleisende trekking maar u wordt wel beloond met een imposant uitzicht op de drie toppen van de Torres. Tijdens het eerste uur wandelt u bergopwaarts tot u de Ascencio rivier bereikt. Vanaf hier is het nog 30 minuten tot het Chileense kamp waar u even kunt uitrusten. Daarna wandelt u ca. 1,5 uur bergopwaarts door het bos. De hoogte neemt nu snel toe waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de geologische formaties. Het laatste uur, waarbij u omhoog wandelt over een zigzaggend pad, is het moeilijkst. Uiteindelijk komt u aan bij het uitzichtpunt waar u kunt genieten van het fantastisch landschap en de lunch. Daarna wandelt u in ca. 4 uur via dezelfde weg terug naar beneden. (O)

Dag
16

Torres del Paine Nationaal Park – El Calafate

In de middag laat u Chili achter u en reist u naar El Calafate in Argentinië voor twee overnachtingen. Dit kleine en gezellige stadje ligt aan de zuidelijke oever van Lago Argentino en aan de voet van het Andesgebergte. El Calafate is het uitgangspunt voor het maken van excursies naar de gletsjers in de nabije omgeving. (O)

Dag
17

El Calafate: excursie Perito Moreno gletsjer

In de ochtend vertrekt u voor een prachtige rit langs Lago Argentino naar het Glaciares Nationaal Park. Hier bevindt zich de Perito Moreno gletsjer, één van de grootste actieve gletsjers ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord waar het ijs 60 meter dik, 5 km breed en 30 km lang is. Per dag verschuift de ijsmassa 1 tot 2 meter. Vanaf houten terrassen die uitzicht bieden op de gletsjer, kunt u dit wonder der natuur, dat onder bescherming van de UNESCO staat, aanschouwen. U ziet over elkaar schuivende ijsbrokken en enorme ijsrichels losbreken en met donderend geraas van grote hoogte in het opspattende water storten en zich vervolgens tot staalblauwe drijvende ijsbergen vormen. Na het bezoek aan de gletsjer is er de mogelijkheid om de gletsjer vanaf een heel ander perspectief te bekijken. Met de optionele excursie Nautical Safari vaart u naar de zuidelijke punt van de Channel of Ice waar u met de boot tot vlakbij de ijsmuur van de gletsjer komt. U hoort het bewegen van het gletsjerijs en ziet de ijsblokken van dichtbij losraken en met veel geraas in het water vallen. Een unieke ervaring! (O)

Dag
18

El Calafate – Buenos Aires

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van El Calafate gebracht en vliegt u naar Buenos Aires. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor de laatste overnachting. (O)

Dag
19

Buenos Aires – Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag
20

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany