vanaf € 2486,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Een ontspannen rondreis met privé-chauffeur/gids
Populaire bezienswaardigheden en minder bezochte regio's
Steden en jungle worden afgewisseld met prachtige stranden en idyllische dorpjes
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kuala Lumpur

U vliegt vanaf Schiphol per KLM naar Kuala Lumpur.

Dag
2-3

Kuala Lumpur

Na aankomst in de late middag op de luchthaven van Kuala Lumpur volgt een transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. U kunt kiezen voor een rustig avondje of voor de optionele Culturele avondexcursie. U brengt een bezoek aan Chinatown, een hindoe tempel en u geniet van een heerlijke Maleisische maaltijd tijdens een culturele show. Op dag 3 kunt u de wereldstad op eigen gelegenheid gaan ontdekken of de optionele kennismakingstour bijboeken waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoekt. (O dag 3)

Dag
4

Kuala Lumpur – Malakka

Op het afgesproken tijdstip wordt u door uw chauffeur/gids opgehaald in de lobby van uw hotel en start de reis naar Malakka. Na circa tweeënhalf uur komt u aan in het historische Malakka, een erfenis van sultans, Portugezen en de V.O.C. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd, zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. Een stadstour door deze mooie stad brengt u langs het Portugese Fort A’Formosa met de massieve vestingpoort Porta de Santiago, de Chen Hoon Teng Tempel, de oudste Chinese tempel in het land en het Baba Nyonya Heritage museum, waar u unieke antieke meubels en de levenswijze van de vroegere Chinese families ziet. Wandel op eigen gelegenheid door Jonker Street, bekend om de vele antiek- en souvenirwinkels en Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat. Overnachting in Malakka. (O)

Dag
5

Malakka – Cherating

Na het ontbijt gaat de reis weer verder en laat u Malakka achter u. U rijdt langs eindeloze palmolie- en rubberplantages richting de oostkust tot u het plaatsje Cherating bereikt. Hier vindt u prachtige stranden. In de maanden november tot maart is dit dorpje populair bij surfers, vanwege de goede golven. Onderweg bezoekt u de Sultan Ahmad Shah State moskee en Keladi village waar u traditionele handweefproducten kunt zien. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Chendor Beach waar u een schildpaddenopvang kunt bezoeken. In de maanden april tot september heeft u kans om getuige te zijn van eierleggende schildpadden. Het centrum is gesloten op maandag en feestdagen. U verblijft een nacht in Cherating. (O)

Dag
6

Cherating – Kuala Terengganu

U reist verder langs de oostkust en onderweg passeert u vredige dorpjes, kokospalmen en baaitjes vol vissersboten. U maakt een stop in het vissersdorpje Marang, in de oliestad Kerteh en u bezoekt de drijvende moskee Masjid Tengku Tengah Zaharah en het schildpaddeninformatiecentrum bij Rantau Abang. In de middag arriveert u in Kuala Terengganu. In het centrum ligt de belangrijkste markt van de stad, de Pasar Payang met heerlijk eten, prachtig handwerk en souvenirs. Andere bezienswaardigheden zijn het koninklijke paleis Istana Maziah, Kampung Cina (Chinatown) met oude koopmanshuizen en de Taman Tamadun Islan met forse replica’s van de mooiste moskeeën ter wereld. Eén overnachting in Kuala Terengganu (O)

Dag
7

Kuala Terengganu – Kota Bharu

Voordat u Kuala Terengganu verlaat brengt u eerst een bezoek aan Pulau Duyung, een eilandje in de rivierdelta waar men volgens traditionele technieken vissersboten maakt. U reist verder noordwaarts langs de kust naar Kota Bharu. Onderweg kunt u de keropok proberen bij één van de stalletjes langs de weg, de beroemde lokale chips, die van gedroogde garnalen of inktvis wordt gemaakt. Kota Bharu is een islamitische stad met weinig vermaak, maar wel met een authentieke sfeer, tradities en cultuur. Struin door de kleurrijke markt met vele versproducten en bezoek lokale ambachten zoals zilverwerk, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. In de omgeving van Kota Bharu staat de oudste, houten moskee van het land, de Masjid Kampung Laut. Als laatste bereikt u het Pasir Belanda Resort, waar u twee nachten in een houten chalet overnacht (kampung). Op de fiets kunt u uitstekend de groene omgeving verkennen. (O)

Dag
8

Kota Bharu

Vrije dag om de omgeving te ontdekken, te voet of eventueel op de fiets. U ziet dorpsbewoners die aandachtig bezig zijn met hun ambacht als vliegers maken, batik of houtbewerking. Aan de oevers of op de rivier zult u vissers zien en boeren op de plantages. Ter plaatse kunt u optioneel meedoen aan een kookworkshop, een batik workshop, fietsen huren of genieten van een massage. (O)

Dag
9

Kota Bharu – Belum Rainforest

U verlaat de kust en trekt weer het binnenland in. De route van vandaag loopt door een berggebied met prachtige uitzichten over het tropische regenwoud. Halverwege tussen de oost- en de westkust ligt het Temenggormeer temidden van een overweldigende jungle. U verblijft twee nachten in het Belum Rainforest Resort. (O)

Dag
10

Belum Rainforest

Vandaag heeft u een vrije dag. Optioneel kunt u een dagexcursie boeken waarbij u op ontdekkingstocht gaat door het regenwoud. U gaat onder meer op zoek naar de rafflesiabloem, u bezoekt een Orang Asli dorpje en u geniet van een picknicklunch bij een waterval. Ook zijn er boottochten, wandelingen of halve dagexcursies mogelijk. Alle optionele activiteiten dienen voor aankomst geboekt te zijn. (O)

Dag
11

Belum Rainforest – Penang

Na het ontbijt rijdt u weer verder over de West-East Highway richting Penang. Het eiland is bereikbaar middels twee lange bruggen en nadat u de brug bij Butterworth bent overgestoken heeft u het vasteland verruilt voor een zeer divers eiland. Na aankomst bij uw hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. Twee overnachtingen op Penang. (O)

Dag
12

Penang

De dag begint met een tour over het eiland waarbij u kennis maakt met het erfgoed van Penang. U maakt een fotostop bij Fort Cornwallis, u maakt een korte wandeling bij de Chew jetty, een oude Chinese nederzetting op palen, en u bezoekt het Khoo Clan Ancestral House. Als laatste bezoekt u de Kek Lok Si tempel, een van de mooiste van Azië, met een pagode met tienduizenden boeddha’s. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het koloniale centrum langs interessante gebouwen, straatkunst, tempels, kunstgalerieën, markten en ambachtswerkplaatsen. (O)

Dag
13

Penang – Langkawi

Vroeg in de ochtend wordt u naar de Swettenham Pier gebracht voor de circa 3 uur durende boottocht naar Langkawi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u genieten van een ontspannen verblijf op een van de mooiste eilanden van Maleisië. De komende dagen bent u vrij om uw eigen programma te bepalen. Drie overnachtingen op Langkawi. (O)

Dag
14-15

Langkawi

Met schitterend blauw water, fraaie stranden en wuivende palmbomen is Langkawi de ideale bestemming voor een ontspannen afsluiting van uw rondreis. U kunt genieten aan het zwembad of aan het strand of een optionele excursie bijboeken zoals een eilandtour of een snorkelexcursie. In de omgeving van uw hotel kunt u ook de Langkawi Sky Bridge en de Seven wells waterval bezoeken. (O)

Dag
16

Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

In de loop van de dag vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. (O)

Dag
17

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

 

Wilt u deze rondreis met een huurauto afleggen? Boek dan de rondreis Around Malaysia Selfdrive.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany