vanaf € 4151,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met deels privé-chauffeur, lokale gidsen en huurauto
Ontdek de hoogtepunten van Sabah en West-Maleisië
Inclusief 3-daags jungle-arrangement naar het Kinabatangan natuurreservaat
Tussen Kuala Lumpur en Penang reist u per huurauto
Inclusief internationale vlucht per KLM en binnenlandse vluchten

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Kota Kinabalu

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kota Kinabalu. U maakt een overstap op Kuala Lumpur en in de loop van dag 2 komt u aan op de luchthaven van Kota Kinabalu. U wordt hartelijk welkom geheten en vervolgens door uw Engelssprekende chauffeur per privétransfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft twee nachten in Kota Kinabalu.

Dag
3

Kota Kinabalu

U heeft een vrije dag in deze moderne en bruisende stad. U kunt een aantal bezienswaardigheden in de stad bezoeken zoals de City Mosque, de Sabah State Mosque of een museum. Optioneel kunt u met een excursie ook alvast de natuur van Borneo induiken zoals snorkelen bij het eiland Pandan Pandan of op excursie naar het Kinabalu park en de warmwaterbronnen van Poring. ’s Avonds kunt u naar de leuke markten voor heerlijke gerechten en handgemaakte souvenirs. (O)

Dag
4

Kota Kinabalu – Sandakan – Sepilok

Zeer vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Sandakan (met een overstap op Lahad Datu). Na de aankomst in de loop van de ochtend reist u in ongeveer 30 minuten naar het My Nature Resort. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de omgeving verkennen, een wandeling maken of ontspannen aan het zwembad. Optioneel kunt u gebruik maken van de gratis shuttle service naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation center (entree ter plaatse te betalen). Deze vertrekt om 14:00 zodat u om 15:00 bij het voedermoment kunt zijn. In het centrum ziet u verweesde en uit gevangenschap bevrijde orang oetans die leren om opnieuw zelfstandig in de wildernis te kunnen leven. U ziet de orang oetans met elkaar spelen, vechten en voor elkaar zorgen. 
Rond 18:00 kunt u het ‘vliegende eekhoorn’ platform bezoeken om deze prachtige diertjes in actie te zien. Hierna kunt u genieten van een heerlijk diner. U verblijft een nacht in het My Nature Resort. (D)

Dag
5

Sepilok – Abai

Na het ontbijt reist u in 20 minuten naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation center (entree ter plaatse te betalen). Hier bezoekt u verweesde en uit gevangenschap bevrijde orang oetans die leren om opnieuw zelfstandig in de wildernis te kunnen leven. U ziet de orang oetans met elkaar spelen, vechten en voor elkaar zorgen. Ook brengt u een bezoek aan het Sun Bear Conservation center. Hier probeert men de leefomstandigheden van deze beren te verbeteren met als doel ze ook weer uit te zetten in hun natuurlijke omgeving.

Vervolgens reist u in de loop van de ochtend naar de Sim Sim Pier. Van hier vaart u in circa 75 minuten naar de Abai Lodge waar bij aankomst de lunch voor u klaar staat. Tijdens de boottocht heeft u al een grote kans om wildlife te spotten. Na de lunch heeft u vrije tijd om de omgeving te verkennen. Aan het einde van de middag gaat u de rivier weer op, op zoek naar wilde dieren. Zodra de zon onder is ziet u de vuurvliegjes tevoorschijn komen en vaart u weer terug naar de lodge. Na het diner volgt nog een begeleide avondwandeling. (O,L,D)

Dag
6

Abai – Bilit

U wordt wakker van de geluiden van de jungle! Voor het ontbijt maakt u een boottocht naar het Pitas Oxbow meer. Vroeg in de ochtend is er een grote kans dat u vele dieren kunt spotten. Nadat u heeft ontbeten volgt het uitchecken en vaart u terug naar de pier van Sandakan. Na aankomst wordt u opgevangen door een medewerker van de Bilit Adventure Lodge en volgt een transfer over land naar de lodge. Bij aankomst geniet u van een lunch en ’s middags tijdens de afternoon tea krijgt u uitleg van de gids over de riviercruise in de namiddag. Na het diner is de tijd aan u zelf en ter plaatse kunt u nog een nachtwandeling bijboeken. (O,L,D)

Dag
7

Bilit – Sandakan – Kuala Lumpur

Vroeg in de ochtend maakt u nogmaals een cruise om wilfdlife te spotten. Bij terugkomst volgt het ontbijt. Vervolgens reist u over land terug naar Sandakan. Voor u bij de luchthaven arriveert, bezoekt u eerst nog het Sandakan Memorial Park. Dit park herdenkt de gevangenen van de Tweede Wereldoorlog. ’s Middags vliegt u van Sandakan naar Kuala Lumpur. Na aankomst in West-Maleisië volgt een transfer naar uw hotel. Na het inchecken en een kort opfrismoment kunt u direct de avondmarkt op voor lekkere gerechten en leuke souvenirs. Drie overnachtingen in Kuala Lumpur. (O)

Dag
8-9

Kuala Lumpur

Twee vrije dagen in Kuala Lumpur. Te voet en met de metro kunt u deze bruisende stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Op straat en in de diverse wijken komt u overal de culturele diversiteit tegen die ontstaan is uit etnische Maleisiërs, Chinese gelukszoekers, Indiase immigranten en Britse kolonisten. Bezoek de vele shopping malls rondom de Petronas torens, geniet van een curry in de Indiase wijk Brickfields, kijk uw ogen uit in Chinatown en volg de Colonial Heritage Trail langs koloniale gebouwen, moskeeën en kathedralen. Optioneel kunt u diverse excursies bijboeken waaronder een kennismakingstour door Kuala Lumpur of een dagexcursie naar het historische Malakka. (O)

Dag
10

Kuala Lumpur – Taman Negara (250 km, ca. 3,5 uur)

Na het ontbijt wordt de huurauto in de buurt van uw hotel afgeleverd. Na de nodige inspectie kunt u de weg op richting Taman Negara. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Batu grotten met diverse Hindoetempels, vele aapjes en de Dark Cave waar alles echt donker is. Na 272 traptreden staat u naast het 42 meter hoge beeld van Lord Murugan en bij de ingang van de grotten. Hierna kunt u uw reis vervolgen en we adviseren u om rond 15:00 aan te komen in Kuala Tahan, gelegen aan de rand van het nationale park. U parkeert de auto (ter plaatse dient u parkeergeld te betalen) en met het lokale taxibootje (ter plaatse te betalen) maakt u de oversteek naar uw accommodatie in het park.

Bij aankomst dient u zich te registreren bij de parkwachter en kunt u de nodige entreegelden voldoen. Na de incheck is de rest van de middag ter vrije besteding. Om 16:00 uur wordt er in het informatiecentrum een videopresentatie over het park getoond die u kunt bijwonen. Na het diner verzamelt u bij de receptie voor uw eerste activiteit, een avondwandeling door de jungle waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren als spinnen, insecten, slangen en herten. Alle activiteiten vinden plaats in groepsverband. U verblijft twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. (O,D)

Dag
11

Taman Negara

In de ochtend maakt u een junglewandeling door het regenwoud naar Teresek Hill (334m.), waar u een prachtig uitzicht hebt op de hoogste berg van West-Maleisië, de Gunung Tahan (2187m.). Tijdens de wandeling krijgt u van de gids diverse wetenswaardigheden te horen en laat hij zien welke planten medicinaal werken. Onderdeel van de wandeling is de Canopy Walkway (gesloten op vrijdag), een serie bruggen waarbij u over een lengte van 530 meter tussen de boomtoppen door loopt. Op de hoogste brug loopt u zo’n 40 meter boven de grond. Geniet van de geluiden van de natuur en de vele kleurschakeringen groen die u hier ziet. ’s Middags maakt u een boottocht gevolgd door een korte wandeling naar de stroomversnellingen van Lata Berkoh. (O,L,D)

Dag
12

Taman Negara – Kuala Tahan – Cameron Highlands (262 km, ca. 4,5 uur)

Na het ontbijt kunt u uitchecken en maakt u met het taxibootje de oversteek terug naar Kuala Tahan om uw reis te vervolgen. U rijdt door een prachtig berggebied met uitgestrekte rubber- en palmolieplantages, op weg naar de koele hooglanden van de Cameron Highlands. Eén overnachting in de Cameron Highlands. (O)

Dag
13

Cameron Highlands – Penang (250 km, ca. 5,5 uur)

U gaat de koele hooglanden verruilen voor het tropische Penang maar voor het zover is, maakt u eerst nog een prachtige autorit. Onderweg kunt u een stop maken bij de Sam Poh Tong tempel en de Gua Tempurung. Eén van de langste grotten van het Maleisisch schiereiland waarbij u ook door een ondergrondse rivier kunt wandelen. Andere mogelijke stops onderweg zijn het koninklijke plaatsje Kuala Kangsar met enkele prachtige paleizen en de Ubudiah Moskee met zijn gouden koepel. Via één van de langste bruggen van Azië bereikt u het eiland Penang waar u drie nachten verblijft in de hoofdstad Georgetown. Penang staat bekend om zijn ‘Glorious Food’ en dat kunt u hier proeven in de diverse eetstalletjes en restaurants. Er is een samensmelting van drie keukens (de Maleise, de Chinese en de Indiase) die ieder hun specialiteiten hebben. Drie overnachtingen in Georgetown. (O)

Dag
14-15

Penang

U heeft twee vrije dagen om in uw eigen tempo het eiland te ontdekken. De huurauto is inbegrepen t/m dag 15 en wordt rond 17:00 uur opgehaald. Georgetown is een charmante en levendige stad met vele bezienswaardigheden zoals Fort Cornwallis, de Chew Pier, een oude Chinese nederzetting aan de waterkant, het Khoo Clan Ancestral House en de 32 meter lange liggende Boeddha in de Wat Chayamangkalaram tempel. Met de auto kunt u ook een rondrit maken en eventueel een bezoek brengen aan de tropische kruidentuin, de vlindertuin, het Penang Nationaal Park of de slangentempel, Fu Xing Gong. (O)

Dag
16

Penang – Langkawi

Vroeg in de ochtend wordt u door een Engelssprekende chauffeur opgehaald bij uw hotel in Penang en in circa anderhalf uur naar de pier van Kuala Kedah gebracht. Hier stapt u op de ferry naar Langkawi, de overtocht duurt circa anderhalf uur. Bij aankomst wordt u opgevangen door uw lokale chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
17-18

Langkawi

Op Langkawi heeft u twee dagen ter vrije besteding. Geniet van de paradijselijke stranden of ga zelf op ontdekking in de omgeving. Optioneel kunt u een eilandtour bijboeken waarbij u in een halve dag intrigerende plaatsen van Langkawi’s legendes en folklores bezoekt. U komt langs het Mausoleum van Mahsuri, de witte stranden van Tanjung Rhu, het adelaarsplein in Kuah stad en u bezoekt de galerie Galleria Perdana. Hier staan veel cadeaus voor de oudste premier van Maleisië, Tun Dr. Mahathir Mohamad. Nog een leuke optionele excursie die u kunt bijboeken is de Sunset Cruise met diner. Aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een cruise op een zeilboot over de Andaman Zee. Geniet van de ondergaande zon en de ruisende zee met een cocktail in uw hand. Inclusief diner en drankjes. Een heerlijk ontspannen einde van uw veelzijdige rondreis door Maleisië. (O)

Dag
19

Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

In de loop van de dag vindt de privétransfer plaats naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. (O)

Dag
20

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany