vanaf € 3208,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Rondreis met privé-chauffeur/gids
Maak kennis met Malakka, Kuala Lumpur en Georgetown tijdens een stadstour
Ervaar de rijke flora & fauna in het Taman Negara Nationaal Park en de Cameron Highlands
De laatste dagen verblijft u op het paradijselijke Langkawi
Inclusief vliegreis met de KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat.

Dag tot dag

Dag
1

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur, per KLM.

Dag
2

Kuala Lumpur – Malakka

In de loop van de avond landt u op de luchthaven van Kuala Lumpur. Aansluitend volgt een transfer naar Malakka. Na circa twee uur bereikt u deze historische stad met overblijfselen van de Portugese, Chinese en Nederlandse overheersing. Na het inchecken is de avond ter vrije besteding.

Dag
3

Malakka – Kuala Lumpur

Na het ontbijt neemt uw gids u mee op een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U bezoekt de ruïnes van het Portugese Fort A’Formosa met de massieve vestingpoort Porta de Santiago, de St. Paul’s Church en het Rode Plein, ook wel het Nederlandse Plein genoemd met de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadhuys. Tevens bezoekt u het Baba Nyonya Heritage museum, de Chen Hoon Teng Tempel en loopt u door Jonker Street, bekend om de vele restaurantjes en toeristenwinkels. Aan het einde van de middag rijdt u naar Kuala Lumpur waar u afhankelijk van het verkeer rond 19:00 uur bij uw hotel zult aankomen. U verblijft twee nachten in Kuala Lumpur. (O)

Dag
4

Kuala Lumpur

Op het afgesproken tijdstip wordt u opgehaald voor een stadstour door Kuala Lumpur. U maakt kennis met de schoonheid en charme van zowel het historische als het moderne gezicht van de stad en het contrast tussen oude koloniale gebouwen en magnifieke wolkenkrabbers. Tijdens de tour maakt u een fotostop bij het Koninklijk Paleis, de Nationale Moskee en de Petronas Twin Towers. Ook bezoekt u het Nationaal Monument, het Nationaal Museum (entree niet inbegrepen) en het Sultan Abdul Samad gebouw op het Dataran Merdeka: het Onafhankelijkheidsplein. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
5

Kuala Lumpur – Taman Negara

Op eigen gelegenheid reist u naar het Ramada Suites By Wyndham KLCC vanwaar u zult vertrekken naar Taman Negara. Dit jungle avontuur vindt plaats in een internationale groep. Omstreeks 08:00 uur vertrekt u per (mini)bus en rond 12.00 uur komt u aan in het dorpje Kuala Tahan, aan de rand van het park. Een deel van deze route is optioneel per boot, maar u komt dan later aan in het park. Met een taxibootje (ter plaatse te betalen) maakt u de korte oversteek naar het resort.

Het Taman Negara Nationaal Park is een tropisch regenwoud dat al meer dan 125 miljoen jaar oud is en een unieke flora en fauna heeft. U verblijft twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. Na het inchecken en het voldoen van de entreegelden, kunt u in het informatiecentrum een videopresentatie over het park bekijken of een wandeling door de jungle maken. Na het diner maakt u kennis met de gids die u meeneemt op een avondwandeling door de jungle. (O,D)

Dag
6

Taman Negara

In de ochtend maakt u een junglewandeling door het regenwoud naar Teresek Hill, waar u een prachtig uitzicht hebt op de hoogste berg van West-Maleisië: de Gunung Tahan (2187 meter). Tijdens deze wandeling krijgt u van de gids diverse wetenswaardigheden te horen en laat hij zien welke planten medicinaal werken. Onderdeel van de wandeling is de Canopy Walkway (gesloten op vrijdag), een serie bruggen waarbij u over een lengte van 530 meter tussen de boomtoppen door loopt. Op de hoogste brug loopt u zo’n 40 meter boven de grond. Geniet van de geluiden van de natuur en de vele kleurschakeringen groen die u hier ziet. ’s Middags maakt u een korte boottocht naar de stroomversnellingen van Lata Berkoh waar u de gelegenheid heeft om te genieten in een natuurlijk plonsbad. Deze mogelijkheid is wel afhankelijk van de waterstand. (O,L,D)

Dag
7

Taman Negara – Cameron Highlands

Na het ontbijt komt uw jungle avontuur ten einde en steekt u voor de laatste maal per taxibootje (ter plaatse te betalen) de rivier over. Aan de overkant staat uw chauffeur/gids weer klaar om u mee te nemen richting de koele hooglanden van de Cameron Highlands. U rijdt vervolgens door een prachtig berggebied met uitgestrekte rubber- en palmolieplantages. Overnachting in de Cameron Highlands. (O)

Dag
8

Cameron Highlands

Na het ontbijt gaat u eerst de uitgestrekte hooglanden verder ontdekken en bezoekt u onder andere een lokale markt, groente- en fruitkwekerijen en een theeplantage. Houdt u er rekening mee dat alle theeplantages op maandag gesloten zijn. Ook kunt u optioneel in de middag een wandeling maken door dit prachtige gebied. (O)

Dag
9

Cameron Highlands – Penang

U reist vandaag naar Penang via een afwisselende route. Tijdens de afdaling naar de kust maakt u een stop bij de Iskander waterval. Hierna rijdt u de Kinta vallei binnen die bekend staat om de tinindustrie. Ook rijdt u langs de stad Kuala Kangsar waar u kunt stoppen bij het Paleis van de Sultan en de indrukwekkende Ubudiah Moskee met zijn gouden koepel. Wilt u liever meer tijd besteden op Penang? Geef het door aan uw chauffeur en hij zal deze stops overslaan. Via één van de langste bruggen van Azië bereikt u het eiland en rijdt u naar de hoofdstad Georgetown waar u drie nachten zult verblijven. Penang staat bekend om zijn ‘Glorious Food’ en dat kunt u proeven in de diverse eetstalletjes en restaurants. Er is een samensmelting van drie keukens (de Maleise, de Chinese en de Indiase) die ieder hun specialiteiten hebben. (O)

Dag
10

Penang

Deze ochtend staat in het teken van het erfgoed van Penang. Uw chauffeur/gids neemt u mee langs Fort Cornwallis en u wandelt over de Chew Pier, een oude Chinese nederzetting aan de waterkant. Ook bezoekt u het Khoo Clan Ancestral House en ziet u de Kek Lok Si tempel, de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. De pagode van de tienduizend Boeddha’s is een van de meest uitbundige tempels van het Verre Oosten. De middag is ter vrije besteding. (O)

Dag
11

Penang

Vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid de hoofdstad Georgetown verder ontdekken of optioneel een eilandtour bijboeken om te zien wat het eiland zo divers maakt. (O)

Dag
12

Penang – Langkawi

Vroeg in de ochtend wordt u door een Engelssprekende chauffeur opgehaald bij uw hotel in Penang en in circa anderhalf uur naar de pier van Kuala Kedah gebracht. Hier stapt u op de ferry naar Langkaw, de overtocht duurt circa anderhalf uur. Bij aankomst wordt u opgevangen door uw lokale chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
13-14

Langkawi

Met schitterend blauw water, fraaie stranden en wuivende palmbomen is Langkawi de ideale bestemming voor een ontspannen afsluiting van uw rondreis. Hier kunt u genieten aan het zwembad of aan het strand of een optionele excursie bijboeken zoals een eilandtour of een snorkelexcursie. In de omgeving van uw hotel kunt u ook de Langkawi Sky Bridge en de Seven Wells waterval bezoeken. (O)

Dag
15

Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

In de loop van de dag vindt de transfer plaats naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. (O)

Dag
16

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

U kunt deze reis ook boeken als een fly & drive rondreis met de flexibiliteit van vele categoriën huurauto’s.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany