vanaf € 2374,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Ontdek populair en minder bekend Maleisië in uw eigen tempo
Bruisend Kuala Lumpur, werelderfgoedstad Penang en V.O.C. stad Malakka
Ontdek de indrukwekkende jungle van Taman Negara en het Belum Rainforest
Ontdek de cultuur en levensstijl van de oostkust
Inclusief vliegreis per KLM
Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij, of voor vertrek uit Düsseldorf of Brussel? Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Dag
1-2

Amsterdam – Kuala Lumpur

Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur waar u in de loop van de avond op dag twee arriveert. Aansluitend volgt de privétransfer met Engelssprekende chauffeur (zonder gids) naar uw hotel voor twee overnachtingen. Na het inchecken is de avond ter vrije besteding. Vanuit uw hotel loopt u direct de avondmarkt op en dat is een mooie gelegenheid om lokale snacks en gerechten te proberen. En indien u iets vergeten bent, kunt u het misschien op de markt nog aanschaffen. Optioneel kunt u ’s avonds deelnemen aan een culturele avond tour (dient wel vooraf geboekt te worden).

Dag
3

Kuala Lumpur

Vandaag kunt u deze wereldse stad in uw eigen tempo gaan ontdekken. Optioneel kunt u ook de kennismakinsgstour bijboeken. Probeer in ieder geval de Petronas win Towers te bezoeken, China Town en de wijk Bukit Bintang. (O)

Dag
4

Kuala Lumpur – Malakka (150 km, ca. 2,5 uur)

Na het ontbijt neemt u de huurauto in ontvangst (de afleverkosten betaalt u ter plaatse) en rijdt u naar Malakka. De Nederlanders hebben hier vele prachtige monumenten gebouwd zoals de opvallend roodgekleurde Christ Church en het Stadthuys. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Duik in het verleden met een wandeling langs de ruïnes van het A’Famosa fort, St. Pauls Church en het rode plein met de bijzondere Hollandse bouwwerken. Steek de rivier over en slenter op uw gemak door Jonker Street met zijn vele winkeltjes en restaurants. (O)

Dag
5

Malakka – Kuala Tahan – Taman Negara (310 km, ca. 5,5 uur)

Na het ontbijt reist u naar het Taman Negara Nationaal Park. Het Taman Negara Nationaal Park is een tropisch regenwoud dat al meer dan 125 miljoen jaar oud is. Ons advies om, ondanks de lange tocht, vóór 16.00 uur aan te komen. U rijdt naar het dorpje Kuala Tahan, aan de rand van het park. Parkeer de auto bij de pier en maak met het lokale taxibootje (betaal ter plaatse) de oversteek naar uw accommodatie in het park. Na registratie bij de parkwachter kunt u de nodige entreegelden voldoen. Hierna is de rest van de dag ter vrije besteding. Om 16:00 uur wordt er in het informatiecentrum een videopresentatie over het park getoond. De eerste activiteit in groepsverband start na het diner: een avondwandeling door de jungle, waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren als insecten, slangen en herten. U verblijft twee nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. (O,D)

Dag
6

Taman Negara

In de ochtend maakt u een junglewandeling door het regenwoud naar Teresek Hill, waar u een prachtig uitzicht hebt op de hoogste berg van West-Maleisië: de Gunung Tahan (2187 meter). Tijdens de wandeling krijgt u van de gids diverse wetenswaardigheden te horen en laat hij zien welke planten medicinaal werken. Onderdeel van de wandeling is de Canopy Walkway (gesloten op vrijdag), een serie bruggen waarbij u over een lengte van 530 meter tussen de boomtoppen door loopt. Op de hoogste brug loopt u zo’n 40 meter boven de grond. Geniet van de geluiden van de natuur en de vele kleurschakeringen groen die u hier ziet. ’s Middags maakt u een boottocht gevolgd door een korte wandeling naar de stroomversnellingen van Lata Berkoh. (O,L,D)

Dag
7

Taman Negara – Cherating (262 km, ca. 3,5 uur)

Na het ontbijt is het tijd om de jungle weer te verlaten en steekt u met het taxibootje de rivier voor de laatste keer over. U vervolgt uw reis richting de oostkust met als einddoel voor vandaag de plaats Cherating. Het is een rustig dorpje met prachtige stranden en in de maanden november tot maart populair bij surfers vanwege de goede golven. Op circa 2 kilometer van Cherating ligt Chendor Beach. Hier kunt u een schildpaddenopvang bezoeken waarbij u in de maanden april tot september kans heeft om schildpadden eieren te zien leggen. Het centrum is gesloten op maandag en feestdagen. U verblijft één nacht in Cherating. (O)

Dag
8

Cherating – Kuala Terengganu (230 km, ca. 2,5 uur)

U reist langs de kust van de provincie Terengganu, één van de mooiste van Maleisië. De provincie is dunbevolkt, overwegend moslim en rijk aan cultuur met idyllische vissersdorpjes en prachtige, soms verlaten, stranden. Vanwege de sterke stromingen langs de kust kan zwemmen gevaarlijk zijn. De hoofdstad van de provincie Kuala Terengganu heeft enkele leuke bezienswaardigheden. Op circa 10 kilometer van het centrum ligt de ‘drijvende’ moskee Masjid Tengku Tengah Zaharah, prachtig in eenvoud. In het centrum ligt de belangrijkste markt van de stad, de Pasar Payang met heerlijk eten, prachtig handwerk en souvenirs. Andere bezienswaardigheden zijn het koninklijke paleis Istana Maziah, Kampung Cina (Chinatown) met oude koopmanshuizen, de Taman Tamadun Islan met forse replica’s van de mooiste moskeeën ter wereld en Pulau Duyung, een eilandje in de rivierdelta waar men nog volgens traditionele technieken vissersboten maakt. Twee overnachtingen in Kuala Terengganu (O)

Dag
9

Kuala Terengganu

Vrije dag in Kuala Terengganu. U kunt ontspannen aan het lokale strand Pantai Batu Buruk waar lokale inwoners vaak picknicken of misschien heeft u nog enkele van de bovenstaande bezienswaardigheden op uw lijstje staan om te bezoeken. (O)

Dag
10

Kuala Terengganu – Kota Bharu (165 km, ca. 3 uur)

U reist verder noordwaarts langs de kust naar Kota Bharu. Onderweg kunt u de keropok proberen, de beroemde lokale chips, die van gedroogde garnalen of inktvis wordt gemaakt en in kleine stalletjes aan de weg verkocht wordt. Kota Bharu is de hoofdstad van de provincie Kelantan. Het is een islamitische stad met weinig vermaak, maar wel met een authentieke sfeer, tradities en cultuur. Vanwege de ligging dicht bij de Thaise grens vindt u in en om de stad ook enkele boeddhistische tempels met de grootste liggende Boeddha van Maleisië in de Wat Phothivikan tempel. Bezoek vooral de kleurrijke markten met vele versproducten en lokale ambachten. Interessant zijn ook de kleine huisindustrieën zoals zilverwerkplaatsen, songkat weverijen en werkplaatsen waar vliegers worden gemaakt. U verblijft één nacht in Kota Bahru. (O)

Dag
11

Kota Bharu – Belum Rainforest (175 km, ca. 3,5 uur)

U stapt weer in de auto en gaat op weg naar het Belum-Temengor Rainforest Reserve. Dit relatief onontdekte natuurgebied ligt op het kleine schiereiland Pulau Banding in het noorden van Maleisië, vlakbij de Thaise grens. Het tropische regenwoud bestaat al meer dan 130 miljoen jaar en is daarmee één van de oudste regenwouden ter wereld. Het kent een grote diversiteit aan flora en fauna met meer dan 3000 plantensoorten en bedreigde diersoorten zoals de Maleise tijger, de Sumatraanse neushoorn, de Aziatische olifant en de Maleise tapir. Door de kleine aantallen waarin deze diersoorten voorkomen is de kans echter vrij klein dat u deze tegenkomt. U verblijft twee nachten in het Belum Rainforest Resort, dat een schitterend uitzicht biedt over het Temengor meer. (O)

Dag
12

Belum Rainforest: vrije dag

U kunt genieten van een vrije dag of ter plaatse een dagexcursie boeken door het reservaat. Na het ontbijt gaat u te voet en per boot op ontdekking in de jungle. Tijdens ‘Discover Royal Belum tour’ (6-7 uur, in groepsverband) gaat u naast wildlife op zoek naar de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld. U bezoekt tevens een dorp waar de Orang Asli stam woont, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied die gewend zijn om te jagen met blaaspijpjes. U maakt ook een stop bij de zogenaamde Salt Lick van Jenut Papan, waar dieren komen om zich tegoed te doen aan het aanwezige zout en mineralen zoals calcium, sodium, magnesium en zink. Dit is een goede plek om dieren te observeren. Onderweg stopt u voor een picknicklunch en een verfrissende duik bij de Sungai Ruok waterval. Deze excursie gaat alleen door bij 10 deelnemers ter plaatse. (O)

Dag
13

Belum Rainforest – Penang (175 km, ca. 3 uur)

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Penang. Het eiland is bereikbaar middels twee lange bruggen en u kunt zowel via de zuidelijke als de noordelijke brug het eiland op rijden. Misschien krijgt u nog niet direct een eilandgevoel maar als u er eenmaal op uit trekt of geniet aan de prachtige stranden dan begrijpt u wel waarom Penang zo populair is. Twee overnachtingen op Penang. (O)

Dag
14

Penang

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Georgetown verder ontdekken of uitstapjes maken over het eiland. De huurauto wordt rond 17:00 uur bij uw hotel opgehaald (de ophaalkosten betaalt u ter plaatse). Te voet of per riksja kunt u het UNESCO Werelderfgoed bekijken zoals Fort Cornwallis en de Clan Jetties. Andere leuke bezienswaardigheden zijn de Kek Lok Si tempel, de botanische tuinen, de Khoo Kong Si tempel, Penang Hill en de Wat Chayamangkalaram met de liggende boeddha. Een wandeling door het koloniale centrum brengt u niet alleen langs interessante gebouwen maar ook langs kunstgalerieën, markten en ambachtswerkplaatsen. (O)

Dag
15

Penang – Langkawi

In de ochtend wordt u per privétransfer (zonder gids) naar de Kuala Kedah pier gebracht voor de circa 1,5 uur durende boottocht naar Langkawi. Bij aankomst volgt een privétransfer (zonder gids) naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. (O)

Dag
16-17

Langkawi

Op Langkawi heeft u twee dagen ter vrije besteding. Met schitterend blauw water, fraaie stranden en wuivende palmbomen beantwoordt Pulau Langkawi aan de ultieme vakantiedroom. Geniet van de paradijselijke stranden, boek een optionele excursie of trek er zelf op uit. (O)

Dag
18

Langkawi – Kuala Lumpur – Amsterdam

In de loop van de dag vindt de privétransfer (zonder gids) plaats naar de luchthaven voor uw vlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. (O)

Dag
19

Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text  Save as Text


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927.
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming.
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean.
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.
Feedbackcompany Feedbackcompany