bestseller
vanaf € 802,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Keuze uit twee categorieën accommodaties
Inclusief Sydney en Melbourne
Grampians National Park is rijk aan Aboriginal cultuur en prachtige wandelroutes
Gratis wegenatlas
Uitstekend te verlengen met een verblijf op Kangaroo Island. U kunt dit vanuit Adelaide onder begeleiding in een tour doen, zie de Kangaroo Island tour op de website. U kunt ook individueel dit eiland bezoeken: inbegrepen is dan 1 nacht in Adelaide, ferry overtocht naar Kangaroo Island v.v. en 2 nachten verblijf op Kangaroo Island (zie prijzenbijlage)
Tevens als 6- en 7-daagse reis te boeken. De 6-daagse reis start in Sydney op dag 1 en eindigt op dag 6 na aankomst in Melbourne. De 7-daagse reis start in Melbourne op dag 8 en eindigt in Adelaide op dag 14
Alternatieve route: in plaats van het verblijf in Mildura is de route langs de kust en verblijf in de plaats Robe een leuk alternatief. Wij maken graag een offerte op maat

Dag tot dag

Per 1 april 2019 is de route enigszins gewijzigd. In plaats van naar Mildura, rijdt u vanaf Halls Gaps naar Naracoorte voor een nacht verblijf. Vervolgens rijdt u naar de Barossa Valley. De website wordt t.z.t. aangepast.

 

Dag
1

Sydney – Huskisson (Jervis Bay) (185 km)

Vanuit Sydney rijdt u in zuidelijke richting. Een bezoek aan het Royal National Park is een aanrader. Hierna volgt u de Grand Pacific Drive, een prachtige kustroute, naar Huskisson/Jervis Bay. U heeft voldoende tijd om het Marine Park met witte zandstranden en helderblauw water te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld kajakken of een boottocht maken en op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen.

Dag
2

Huskisson (Jervis Bay) – Merimbula (283 km)

U rijdt verder in zuidelijke richting, waar u Merimbula bereikt. De Sapphire Coast biedt mooie stranden en een aantal kleinere parken, zoals Mimosa Rocks National Park, die zeker een bezoek waard zijn.

Dag
3-4

Merimbula – Lakes Entrance (268 km)

U rijdt richting het zuiden langs Eden. Vroeger werd hier walvis aan land gebracht maar tegenwoordig is dat tonijn. In het plaatsje zelf vindt u het Killer Whale Museum. ’s Middags arriveert u in Lakes Entrance, waar u twee nachten verblijft. Op dag 4 bent u vrij om te genieten van het natuurschoon van Ninety Mile Beach en Lakes National Park.

Dag
5

Lakes Entrance – Phillip Island (313 km)

Via de kustroute rijdt u naar Phillip Island voor de volgende overnachting. Een van de bekendste attracties op Phillip Island is de ‘Penguin Parade’. In de avondschemering ziet u de vele pinguïns uit zee komen, die waggelend naar hun duinholen terugkeren.

Dag
6-7

Phillip Island – Melbourne (141 km)

Vandaag rijdt u naar Melbourne. Het is een stad vol contrasten, beroemd om de trams en groene boulevards tegen een achtergrond van mooie Victoriaanse architectuur en moderne wolkenkrabbers. Twee overnachtingen in Melbourne.

Dag
8

Melbourne – Apollo Bay (185 km)

Vanuit Melbourne rijdt u naar het officiële beginpunt van de Great Ocean Road, Anglesea. U kunt een stop maken bij het dorpje Lorne, gelegen aan een schilderachtige baai, voordat u arriveert in Apollo Bay. Deze plaats staat bij de Australiërs ook wel bekend als ‘paradise by the sea’. Een paar kilometer buiten het plaatsje zijn regenwouden, riviertjes, watervallen en mooie stranden te vinden. U kunt hier o.a. wandelen, surfen en zwemmen. U verblijft hier een nacht.

Dag
9

Apollo Bay – Port Fairy (188 km)

De Great Ocean Road is wellicht een van de bekendste en tevens mooiste kustroutes ter wereld! De route is 243 kilometer lang en start officieel in Anglesea en eindigt in Warrnambool. De weg leidt door Port Campbell National Park. Weinig wegen in Australië bieden zoveel spectaculaire uitzichten als de Great Ocean Road. Geniet van o.a. de Twelve Apostles, Loch Ard Gorge en London Bridge. U heeft voldoende tijd om stops onderweg te maken. Overnachting in Port Fairy.

Dag
10-11

Port Fairy – Halls Gap (156 km)

Vandaag gaat u naar Grampians National Park. U heeft twee dagen om het prachtige natuurschoon te bekijken. Grampians National Park heeft een fascinerend landschap en is rijk aan Aboriginal cultuur. U kunt hier prachtige wandelingen maken naar de Pinnacle, de Balconies en Reeds Lookout, vanwaar u schitterende uitzichten heeft. U verblijft twee nachten in Halls Gap, centraal gelegen in het nationale park.

Dag
12

Halls Gap – Mildura (381 km)

Uw reisdoel voor vandaag is Mildura, bekend vanwege de ligging aan de brede Murray River, het aangename klimaat, de vruchtbare grond en ruime keuze aan restaurants. In deze regio wordt veel fruit en groente verbouwd. Overnachting in Mildura.

Dag
13

Mildura – Barossa Valley (342 km)

Op ca. 84 kilometer ten noordoosten van Adelaide ligt het wijngebied van South Australia, de bekende Barossa Valley. Dit gebied kenmerkt zich door een prachtig landschap van glooiende heuvels en staat vooral bekend om de productie van de rode Shiraz wijn. Hier kunt u vanmiddag en morgen een bezoekje brengen aan de diverse wijnboerderijen. Het pittoreske dorpje Hahndorf is ook een bezoekje waard.

Dag
14

Barossa Valley – Adelaide (84 km)

Nog slechts een korte rit vandaag naar Adelaide. Hier eindigt uw rondreis. Aan het eind van de middag levert u de huurauto in.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.