vanaf € 470,- p.p.

Ook offerte aanvragen ná bovenstaande data

In het kort

Wijngaarden & nationale parken
Schitterende kustlijn
Wildflowers in de periode augustus-oktober
Keuze uit twee categorieën accommodaties
Gratis wegenatlas

Dag tot dag

Dag
1-2

Perth – Margaret River (267 km)

U kunt na het ophalen van de huurauto naar de havenplaats Fremantle rijden. Fremantle ligt net onder Perth en wordt door de locals vaak ‘Freo’ genoemd. Er zijn hier diverse musea te vinden en u kunt heerlijk wandelen over de boulevard. Via de zandduinen van Yalgorup National Park reist u verder naar Bunbury. De streek rondom Bunbury is heuvelachtig en rijk aan weelderige bossen en mooie kusten. U kunt hier een boottocht maken en op zoek gaan naar dolfijnen. De weg evenwijdig aan Leeuwin Naturaliste National Park brengt u naar Margaret River, waar u twee nachten verblijft. Margaret River is een pittoresk plaatsje in een gebied met hoge wouden, kalksteengrotten, een ruige kust en vele beroemde wijngaarden. Een dag met een bezoek aan een wijngaard is zeker een aanrader. De kust is zeer populair bij surfers en er hangt hier dan ook een relaxte surfsfeer.

Dag
3-4

Margaret River – Albany (378 km)

U kunt via het prachtige Boranup Forest, met de hoge Karri bomen, en Augusta naar Cape Leeuwin rijden, waar de Indische Oceaan de Zuidelijke IJszee ontmoet. In de maanden juni tot september kunt u hier walvissen spotten. Vanaf hier rijdt u naar Pemberton, waar de Gloucester Tree staat, de hoogste uitkijkpost ter wereld. Deze werd gebruikt om bosbranden te lokaliseren. Nu wordt de boom beklommen vanwege de weidse uitzichten. Nabij Walpole is de Valley of the Giants Tree Top Walk, hier kunt u over loopbruggen tussen de toppen van de bomen wandelen. De route gaat over de Western Highway via het plaatsje Denmark, bekend om de surfstranden, en William Bay National Park naar Albany. Albany wordt beschreven als een van de meest schilderachtige plaatsen in Australië. Vroeger was dit het centrum van de walvisjacht, tegenwoordig kunt u hier in de maanden juni tot september een boottocht maken om de walvissen te zien. Een bezoek aan het museum Whale World is een aanrader. U leert hier meer over deze reusachtige dieren en over de walvisjacht. U verblijft twee nachten in Albany.

Dag
5-6

Albany – Esperance (481 km)

U rijdt langs Fitzgerald River National Park naar Esperance voor twee overnachtingen. De omgeving van Esperance heeft veel te bieden. Zo zijn er veel mooie stranden en een aantal nationale parken, waaronder Cape Le Grand National Park met een prachtige kustlijn, waar u heerlijk kunt wandelen. Bij Lucky Bay heeft u grote kans om kangoeroes op het strand te zien. Het zoutmeer Pink Lake is eveneens een bezoek waard; het is vaak prachtig roze gekleurd. De manier om dit natuurwonder te aanschouwen is tijdens een scenic flight.

Dag
7

Esperance – Hyden (382 km)

U gaat op weg naar een zeer bijzondere rotsformatie in Australië: de Wave Rock bij het plaatsje Hyden. Deze enorme rotsformatie is 14 meter hoog en 110 meter lang en heeft de vorm van een gigantische golf. U overnacht in Hyden.

Dag
8

Hyden – Perth (336 km)

U rijdt vandaag terug naar Perth en aan het eind van de dag levert u de huurauto in. Indien gewenst kunt u nog langer in Perth blijven. Deze moderne stad is mooi gelegen aan de Swan River. Maak bijvoorbeeld een wandeling door Kings Park; een van de grootste stadsparken ter wereld en vanaf deze plek heeft u een mooi uitzicht over de skyline.

         


Waarom kiezen voor NBBS Reizen

Verre reizen op maat. Flexibel en individueel. Sinds 1927
Uitgebreid reisadvies van een vaste contactpersoon die gespecialiseerd is in uw vakantiebestemming
Gespecialiseerd in reizen naar Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Afrika, Midden- & Zuid-Amerika, Caribbean
De reizen op deze website kunt u uitbreiden met extra nachten of bouwstenen. U kunt ook een offerte aanvragen voor een reis die u zelf heeft bedacht.